ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Erdem054
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ağustos 2021 22:00
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2024 08:42
Toplam Mesaj:
62 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdem

SON 10 MESAJI

Japon Balığı Büyümesi
[QUOTE=ShowaSanshoku]Goldfish, tüm canlılar gibi vücudundan bazı kimyasallar, feromonlar ve hormonlar salgılar. Suda goldfish tarafından salgılanan bu kimyasallar çoğalınca goldfish buna tepki olarak, bir hayatta kalma mekanizması olarak büyümeyi durdurur.

Bu sebeple goldfishin büyümesi için bu kimyasalın suda eser miktarda bulunmasının sağlanması gerekir. Bunu sağlamanın üç ana yolu vardır:
1. Balık başına en az 70 litre hacim, (bunun ek faydası balık yüzebileceğinden, kası çalışır, çalışan kas büyür, güçlenir)
2. Haftada en az bir kere asgari %40 kaliteli su değişimi,
3. Doğru filtrasyon.

Goldfish büyümesinin en önemli elementi budur.

İkinci ve üçüncü elementler ise beslenme ve ısıdır.

Goldfish az ve öz beslenmelidir. Doğal yaşamlarında sanılanın aksine ciddi protein alır. Kabuklular, küçük balıklar, kurtlar, sinekler, larvalar derken ciddi bir hayvansal protein alır. Buna ek olarak kökler, bitkiler, alg, yosun, ne varsa yer. Bu sebeple yüksek proteinli kaliteli goldfish yemi tercih edilirse büyüme oranı, hızı, vücut formu ve genel sağlık ve bağışıklık güçlü ve güzel olur.

Isı ortalama ev sıcaklığı olursa büyüme hızı artar. (Havuz şartında bunun aranmaması lazım. Çünkü goldfishte uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı kışın girdikleri dorman durumdur.)

Bu üç parametreyi sağlarsanız iki, üç yaşındaki balığı ırkına göre 20 cm ve üstüne getirebilirsiniz.

Son olarak: balık yer değiştirdi diye ölmez. Doğru karantina yapılır, doğru bakılırsa genetik hastalığı dahi olsa tatminkar süreler yaşar.

Sağlıklı hobiler...



[/QUOTE]


Teşekkürler.peki yaklaşık el kadar iki adet alsam dediğiniz sartlari da saglarsam sıkıntı yasamam sanırım daha fazla da büyürler mi yoksa büyüme döngülerini tamamlamis mi olurlar ?tek kuyruklar daha dayanıklı diye okudum.dogruluk payı var mıdır?[EDIT]Erdem054,2024-08-06 21:28:33[/EDIT]
Japon Balığı Büyümesi
Merhaba arkadaşlar
125 litre civarında tankım var.buyuk boy Japonları seviyorum fakat bir türlü uzun süre yaşatamiyorum sanırım alıştıkları ortam yem vs. Tekrar değişince ayak uyduramiyorlar.peki bunun yerine en küçük boylardan alsam daha sağlıklı ilerler miyim ve onlar da zamanla o büyük boylara ulaşır mı acaba ? Ulaşması için ortalama kaç tane almalıyım ufak boylardan ?
Ciklet Akvaryumu
[QUOTE=Bbozkurt]Amerikan cüce çiklitler o hacime daha uygun. [/QUOTE]

Mesela onlardan ne tavsiye edersiniz.hepsini beğeniyorum görsel olarak.
Ciklet Akvaryumu
Merhaba arkadaşlar,
Birinden ikinci bir akvaryum aldım.boştaymis ve ben bunda ciklet türü bakmak istiyorum daha önce hiç beslemedim.diger akvaryumumda canlı doğuranlar var.
Akvaryum ölçüleri 84-37-45
110 litre falan yapıyor.hangisinden kaçar adet bakabilirim.
Tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?
Melek Baliklari
[QUOTE=Orhan76]Yükseklik ve boy gayet yeterli dolayısıyla hacim de gayet yeterli, mesela sadece dişi melek toplasanız eş tutma kavga çekiş dövüş olmaz.[/QUOTE]

Peki benim alacağım boylarda cinsiyeti anlaşılabilir mi? Ya da illa büyüdüklerinde ilerde eş tutacak kavgalar çıkacak diye birsey olmaz sanıyorum. zaten en fazla 5 adet düşünüyorum akvaryum da bitkili ayrıca.
Melek Baliklari
[QUOTE=Orhan76]5-6 adet orta boy melek grubunu 140 litrede bitkili ve/veya içinde seyrek ağaç kökleri olan bir tankta bakabilirsiniz. Yalnız balık şekli itibariyle dikine daha fazla büyüdüğünden tank yüksekliğinizin 40cm'den aşağı olmaması lazım. Taban ince kum veya kenarları yuvarlak küçük/orta boy dere çakılı olabilir. Düşük akıntıyı severler o nedenle yüksek debili filtre kullanmayın, tercihen şelale veya pipo filtre daha uygun olacaktır. Bildiklerim bu şekilde, keyifli hobiler dilerim [:)][/QUOTE]

Akvaryum yüksekliği 43 cm.boyuna bir tank yani.ben ilerde yavru, eş tutma falan istemiyorum umarım öyle de olur.
Melek Baliklari
Merhaba
140 litre bitkili tankım boş kaldı.
Melek balığı var aklımda fakat ilerde kavga vs. Gibi sıkıntılar yaşar mıyım ? İnternette sıkıntısız ve cok kalabalık melek akvaryumlari da goruyorum.sikinti Yaşamamak için nasıl bir yol izlemek lazım yavrudan alıp büyütmeyi düşünüyorum(çok ufak değil orta boy) kaç adet almalıyım.
Konuyla ilgili bilgisi veya tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?
Anubias Tarzı Bitki ?
Merhaba arkadaşlar sadece ışık ve dere kumu olan akvaryumum var.bir yılı aşkın süredir iki adet anubias var içinde ve hiç sıkıntısız büyüdüler.co2 ve gübre yok.bu tarz onerebileceginiz bitkiler nelerdir.?
Tilki kuyruğu,elodea falan da baktım ama her ne kadar CO2 ve gübre ihtiyacı yoktur dense de bir süre sonra sararıp çürüdü.
Anubiaslardan çok memnunum bu tarz ne var başka?bitkilerden çok anlamıyorum yardimci olursanız sevinirim.
Melek Akvaryumu
[QUOTE=Tarkan6767][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211950/131120231049081.jpg[/IMG]




Yavruyken aldığım 15 melek var 1 yaşını geçtiler ve hala eşleşmediler ayrıca ne kovalama ne kavga hicbirsey olmuyor [/QUOTE]

Sizin akvaryum kaç litre ?
Yine Bir Akvaryum Sorusu
[QUOTE=kaannattes]Bu hafta sonu almış olduğum bir akvaryum var. Ölçüleri 90x30x60. Satın aldığım kişi tankı boşaltıp bana verdi karşılığında bin tl bir ücret ödedim. Fotoğraflarda görüldüğü üzere kayıt kuşaklı. Yalnız sorun şu ben akvaryumu alırken cam kalınlığı sormayı unuttum. Ölçüm yaptığımda; ön camın 5mm, arka camın 6mm olduğunu gördüm. Bu durum beni biraz tedirgin etti. Bu tür konular hakkında çok başlık açılmış ben yine de tankın fotoğraflarını atarak yorum alma ihtiyacı hissettim. Akvaryum yüksekliği ihtiyaç duyduğumdan fazla bu arada. Benim 7-8cm arası kum koyup en fazla 50 cm'e kadar su doldurmayı planlıyordum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120840/080120242254141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120840/080120242254161.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120840/080120242254171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120840/080120242256001.jpg[/IMG][/QUOTE]

Letgoda ufacık akvaryumlar bile 1000 lira adam iki dekor koymuş satıyor.fiyat olarak bence iyi.su koy bir iki gün test et sizdirmasi falan yoksa kayit kuşağı da var bir sıkıntı olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.