ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7397
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
21 Mart 2024 13:17
Toplam Mesaj:
4254 [0.94 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
175 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut Cyprinus carpio / Koi sever 200 lt lowtech bitkili melek, lepistes, helena 110 lt Low bitkili Rasbora, Helena, karides, ember, neon, ramirezi, betta 28 lt low bitkili ramshorn, karides, 40 lt medeka, ramshorn, physa

SON 10 MESAJI

Salyangozun Gelişimi
Ben physa ve ramshorn larımı salatalık, kapya biber, marul , havuç ve batan yemlerle besliyorum. Sebzeler İnce dilimler halinde.[:)))]

İstila altındaki bir akvaryumu temizlemeye tek helena yetmez. 5-6 tane ister. Bunların sonuç vermesi ise haftalar sürer. Helenaların çoğalmaları yavaş olduğundan pek soruna yol açmaz. Fakat kendilerini kuma gömdüklerinden sayılarını kestiremezsiniz. Karides ve balık yavrularını hedeflediklerine dair söylentiler var. Ben hiç buna tanık olmadım. Bunların beslenmesinde artık balık yemlerinin yeterli olduğu düşüncesindeyim.
Salyangozun Gelişimi
Salyangozunuzun türü[B] physa[/B] . Hızlı çoğalma potansiyeli olan türlerden biridir. Faka bunun için akvaryumda aşırı yemleme, yetersiz filtreleme, su değerlerinin bozulması gibi temel hatalar yapmanız gerekir. Panik olmanıza gerek yok. Bir çok kişi adi salyangoz olarak adlandırılan türleri sever ve akvaryumunda barındırır. Uzun bir süredir ben de onlardan biriyim. Helena bulundurmadığım akvaryumlarımda istila boyutunda bir artış yaşamıyorum. Bu salyangozlar hem çok iyi yosun, çürümüş bitki, ölü balık temizleyicisidir hem de varlıklarındaki artış akvaryumunuzun dengeleri hakkında kısa yoldan size fikir verir.

Filtreye Uygun Akvaryum Hacmi Hk.
[QUOTE=Kdo61]Merhaba,

Foruma yeni katıldım, ve hobiyi de gün geçtikçe araştırarak ilerletmek istiyorum

Mevcutta elimde Dophin SPF16 Motorlu Pipo Filtre (170 L/H) ve Sobo WP177H (600 L/H) iç filtre bulunmakta. Ufak bir akvaryumum var, bu filtreleri kullanarak akvaryum litresini max kaç litreye kadar büyütebilirim ? Litreye uygun olarak japon beslemek istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]

Biraz kulağınızı tersten göstermek gibi bir durum olmuş.
Önce kaç japon balığı beslemek istediğinize karar verin. 1 japon için en az 40 litre hacim ister. Diyelim ki 100 litrede 3 tane besleyeceksiniz. Bu durumda elinizdeki filtreler yetersiz kalır. Hacmin 3 ila 5 katı debi hesabıyla en az 300-500 litre çeviren dış filtreyle takviye etmeniz gerekir.

5 balık için minimum 150 litre 6 balık için 180, 7 balık için 210 ve uygun filtreleme gerekir kanaatimce.
135litreye 300w
Fiyat avantajı var sayılmaz. Cimride çeşitli sitelerde şu an 930-1100 tl aralığında.

Maksat ekonomiyse smart, atlantis gibi ısıtıcıları 350-400 tlye bulabilirsiniz.
Başarısız Beta Üretimi Sonrası
Karma akvaryumda gözümün önünde 1 hafta arayla 2 kez çiftleştiler ve dişi yumurta döktü. Bunun üzerine ayrı akvaryuma ayırdım. Yine 3-5 gün arayla yumurta döktüler. Sonra da tesadüfen 3. günde yavruları farkettim. Kondüsyonları yerindeyse sık sık çiftleşip yumurta dökebiliyorlar. Hırpalanmış dişi ise 1 hafa 10 günde iyi bakımla kendine gelebiliyor, Yırtılmış kuyrukları falan onarılıyor. Yavrular çok çok ufak, dikkat edin gözünüzden kaçabilir. Ben canlı artemia ve toz yavru yemiyle besliyorum.

https://www.akvaryum.com/Forum/karma_beta_yumurtalari_surpriz_mutlu_son_k997458.asp
Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
Biraz da şans eseri elde ettiğim yavrular birinci haftalarını doldurdular. Hala çok minikler. 3 mm boydalar. 1 tanesi diğerlerine fark attı. 6-7 mm boya ulaştı. 10 tane falan sandım, olasılıkla sayıları bunun iki katı. Daha da fazla olsalardı ne yapardım bilemiyorum. Artemia ile besliyorum. Arada toz yavru yemi, bir de toz karides yemi. Karidesler de yavrulamış hakkatten.[^_^]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/180320241815221.jpg[/IMG]
Kaynakların Güncelliği Hakkında
Bazı arkadaşlar günümüzde güncel bilgi edinmenin tek yolunun google amcaya sormak olduğunu sandıklarından mevcut basılı kaynakları eskimiş bulup pek itibar etmiyorlar. Oysa ki olası bir kıyamet senaryosu gerçekleşip internet çöktüğünde elimizde sadece kitaplar kalacak. Aynı 40 yıl öncesi gibi. İnternet çağının ortasına doğanlar ne yazık ki bu gerçeği algılamaktan uzaklar.

Eğer onaylanmış, kabul görmüş bilimsel makaleleri takip ediyorsanız internetten bilgi takibi yaklaşımı doğrudur ki en güncel makale bile 6 ay- 1 yıl öncesindeki verileri yansıtır. Ve bu ayrıntılı çalışmaları çoğunlukla alanın profesyonelleri takip eder. Yani mesela renklendirici maddelerin balıkta kullanımının olumlu ya da olumsuz sonuçlarını karşılaştırmalı olarak gösteren 5 sayfalık makalede sizi ilgilendiren sonuç kısmındaki 2 cümle olabilir ancak. Makale dediğin ise öyle bu sitede olduğu gibi 1 sayfa, 3 paragraftan oluşmaz. Bunu burdaki yazıları eleştirmek için söylemiyorum. Hepsi gayet doğru ve tutarlı yazılardır.

Yok sağdan soldan toplama verilerle oluşturulmuş bir siteye bakıyorsanız hem verilerinizin güncelliği hem de doğruluğu şüpheli olabilecektir.

Yayıncılıktan, özellikle de bilimsel yayıncılıktan haberi olmayanlar ise güncel bilginin bugünkü tarihte yayınlanan eserde bulunduğunu zannederler. Oysa ki bir kitapta yayınlanan bilgiler en az 1-2 yıl öncesine aittir, doğru ve temel bilgiler uzun süre hatta aksi kanıtlanana dek geçerliliğini korur. Yani mesela arşimet suyun kaldırma kuvvetini 3000 yıl önce doğru hesapladıysa bu bilgi bugün de geçerlidir.

Şu an elimde bulunan kaynaklardan burada örnek vereyim: Görüleceği gibi bunların hiçbiri 2000 yılından öncesine ait değildir ve bazıları üniversitelerde kaynak kitap olarak tavsiye edilmektedir. Elimde olmayan başka kaynaklar da olabilir. Yurdumuzda her alanda olduğu gibi yetersiz de olsa bilimsel çalışmalar ve bilimsel yayıncılık vardır. Kimse mevcut olanı küçümseme yoluna gitmemelidir.

Bunların uygulaması ise apayrı bir uzmanlık alanıdır. Tabi ki kitaba bakarak ameliyat yapamazsınız, eczaneden yasal yolla antibiyotik bile alamazsınız. Tıp doktorları arasında bile cerrahlar dışındakilerin ameliyat yapması yasaktır. Her işi ehline bırakmak lazım.

Balık Hekimliği 2020
Yapay Sulak Alanlarda Atıksu Arıtımı 2010
Balık Hastalıkları Ders Kitabi 2006
İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 2005
Balık Islahı 2009
Egzotik Evcil Hayvanlar 2013



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/160320240243031.jpg[/IMG]
Beyaz Dışkı
[QUOTE=HOPPALA]

Genel olarak ise biz farklı bir ülkede mi yaşıyoruz? Bizde balık üzerine bir hayvan hastanesi var mı? Bizdeki kedi, köpek yoğunluğundan kat kat fazla balık ile ilgili bakım, tedavi, ameliyat yapıyorlar. Günde yüzlerce vaka. Ekip zaten alanında uzman. Şimdi bunlar veya ilgili site güvenilir kaynak olmuyor mu? Gülmemek elde değil, daha bizde balık için doğru düzgün özel ilaç bulamıyorsun. Bir geliyor, arkası yok. =)) [/QUOTE]
Buyrun beraber gülelim. Sanki ülkemizde hiçbir imkan yok, kaynakların da suyu çıktı.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/160320240243031.jpg[/IMG]
Beyaz Dışkı
[QUOTE=BeyzaDemir]Orada sen yazmıyor. Ayrıca evet bu kibir. [/QUOTE]
Burası sizin kişisel sayfanız değil. İsteyen herkes kurallar dahilinde dilediği gibi açtığınız konuya yazar. Buna itiraz edemezsiniz. Bir konuyu kişiselleştirmek de sataşmada bulunmak da birine haksız itham ve yakıştırmada bulunmak da forum kurallarına aykırıdır. Orada gizli özne olarak sen diyorsunuz açıkça. Kelime oyunu yapmayın şimdi.

[QUOTE=Lennie]
Güvenirliği ve kaynağı belirsiz derken, direkt olarak yalnızca evcil balıklar özelinde çalışan Kaliforniya'da bir klinikteki veteriner hekimin yazısı abi. Daha ne kaynak ve güvenirlik olabilir? Rastgele bir site paylaşmıyorum ki. Kadın 2020'de American Association of Fish Veterinarians'da dernek başkanıymış. Aynı zamanda Aquatic Veterinary Medicine Committee of the American Veterinary Medical Association'da başkan. American Board of Veterinary Practitioners'a spesifik olarak balık alanında kayıtlı ilk hekimlerden biri. Kliniği komple balık odaklı bir veteriner. Balıklar da kedi köpek gibi değer görmeli ve onlarda oldugu gibi bir veteriner hizmeti sunulmalı misyonuna sahip biri. Hal böyle iken, nasıl kaynagı belirsiz ve güvenilir olmayan kişi tarafından yazılmış oluyor, onu anlamadım...

Galiba onun sakalı yok diye kaynagı belirsiz, güvenilir olmayan ve dinlenmez oluyor ;D


Veteriner hekimin kendisi japon balıkları kabız olamaz fizyolojik olarak demiş diye linki paylaşıyorum, altına yine kabız yorumu geliyor. Kendimizi hiç okuyup geliştirmiyoruz. Biri bir gün kabız balıklar diye ortaya atmış gidiyor...[/QUOTE]

Anlatamadığım şeyi bir daha izah edeyim Batuhan, senin için malum olan şeyin bizler için de bir anlam taşıması için kaynak göstermen gerekiyor. Bilmem hangi veteriner arkadaşım şöyle diyor ya da bir yabancı forumda şöyle okudum demen burada ifade ettiğin şeyi tartışmasız bir olgu haline getirmiyor. Böyle yaptığında bile söz ettiğin şey tartışılmaz bir kesinlik kazanmıyor. Bir alıntı yapıyorsan erişilebilir bir kaynak da göstermelisin. Yoksa önermelerinin benim söz ettiğim kişisel deneyimlerimle bir farkı olamaz. Kişinin titrini tartıştırıyorsun hala kimdir necidir nerede ne yazmış belli değil, gözümden mi kaçtı, bunlar sonradan ortaya çıkıyor. O zaman ben de savunduğum önermeleri Turkish İchiyolgy assosiaion Limnology inst. başkanı Prof Dr hocamın makalelerine dayandırıyorum desem aramızda bir fark kalmayacak. Bilimsel bakış açısı herşeyin tartışılabilirliğini de beraberinde getirir.

Sakal göndermesi sana değildi zaten. Mesajı alan aldı.
Beyaz Dışkı
[QUOTE=BeyzaDemir]Dediklerin doğru olsa daha anlatım şeklin çok yanlış, herkese üstten üstten konuşuyorsun. Bu bilmişliğin verdiği kibir mi? Lütfen konuma yorum yazma. [/QUOTE]
Sen diyemezsin , ayar veremezsin ve burada kimseyi azarlayamazsın. Beğenmiyorsan görmezden gelebilirsin sadece. Burası herkese açık. Kurallara uygun olduğu sürece istediğim yere istediğim şekilde yazarım. Karışamazsın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.