ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Carcharodon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
201
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2023 17:33
Son Ziyaret:
44 dakika önce
Toplam Mesaj:
163 [0.30 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
117 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Ozkan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80L (60 x 30 x 45 cm) Mikrogeophagus ramirezi Corydoras trilineatus Pangio semicincta Guyanancistrus guahiborum 'L106'

SON 10 MESAJI

Kuzey Şeritli Semender Bakımı
Doğada karaya çıkıp böcek yemeyi seven bir tür. Daha fazla çeşit istiyorsanız sürüngen bakan gruplardan mealworm veya süperworm kültürü temin edip haftada bir kez verebilirsiniz. Süperworm biraz meşakkatli diye duydum ama mealworm kültürü kolay oluyor (hatta o kadar kolay ki bazen istenmeyen yerlerde de oluşuyor, mutfaktaki pirinç ve buğdaya dadanan böcekler de bu türden!)

Alışınca pek yemek seçme eğilimleri yok, bence beslemede zorluk yaşamazsınız. Ancak iyi tırmanan ve beklenmeyen yerlerden kaçabilen bir hayvan, kapaklı bir paludaryum tavsiye ederim.
40x40 Utricularia High Tech
Tebrik ederim. Çok hoş bir bitki, ben de bir ara büyütmeyi denedim ama plecolar üzerinde tepindi. Hala tekrar bulmaya çalışıyorum.

Etçil olması yanında tavşan şeklindeki çiçekleri ile de ilginç bir bitki, hatta Japoncada usagigoke (tavşan yosunu) deniyor.
Bu Yumurta Hakkında Bilgisi Olan
İlginç, cory yumurtasına benzettim. Katil yumurtalarının ortasında sarısı belirgin oluyor, onu göremedim.
Bitkili Akvaryumum Hakkında
Bitkili akvaryumların üzeri kapalı olabilir, ışık dibe eriştiği sürece yüksek de olabilir. Herhangi bir sorun görmüyorum, tür seçimi olarak da dört dörtlük.
Aynı Akvaryumda Green Terör Ve Astronot
Saldırganlık açısından pek sorun olmaz ama 220 litre oskar için çok dar gelecektir. Erkeği 40 santimi bulan bir hayvan, bu hacimde akvaryumda dönmesi bile zor olur. Akvaryumu da çabuk pisletir, iki üç günde bir su değiştirmek gerekir.

Böyle bir hacimde en zevkli seçim tek bir GT. Tek hayvan akvaryumu kendi alanı olarak benimseyeceği için rahat eder, beslenmede ve temizlikte sıkıntı çıkarmaz, sahibi ve akvaryumun etrafındaki diğer olgular ile ilgilenir. Televizyon vb. bile izleyeni var.
İlk Deneyim Tavsiyeler Neler
Hayırlı olsun, güzel bir kurulum olmuş. Çöpçü sürü balığı olduğu için tek kalması pek uygun değil, onu çıkartmak iyi olur. Dibi kazacak, yenmeyen yemleri yiyecek hayvan arıyorsanız karides ekleyebilirsiniz.

Balıkları eklemeden önce akvaryumun birkaç hafta dinlendirilmesi, hafif hafif yem atılarak filtre süngeri, kum, kayalar gibi yüzeylerde yararlı bakteri kültürlerinin oluşturulması kanımca en sağlıklı yaklaşım. Bu döngü oturmadığı sürece balıklar tehlikede olduğu için suyu sık değiştirip temiz olmasına özen göstermek, mümkünse amonyak ve nitrit değerlerini takip etmek gerekir.

Ek bakteri kültürü aşıladığınız için bu adımı biraz atlamış bulunuyorsunuz, ancak hobici arkadaşınız varsa ürüne de gerek yoktu. Onların akvaryumundan filtre malzemesi alıp akvaryuma eklerseniz azot döngüsünü hızlandırmış olursunuz. Ancak filtre bakteriler için önemli bir yaşam alanı olduğu için filtreyi ne kadar çabuk değiştirirseniz dengeye o kadar hızlı girersiniz.

Son olarak yine hobici arkadaşlardan varsa fazla bitki isteyin. Hem dekorasyon, hem de tankın stabil kalması için bitkiden daha iyi seçim yok.
Bu Yumurta Hakkında Bilgisi Olan
Akvaryumda cory türü çöpçü var mı?

Tüylüler mantar toplamış olanlardır, sağlıklılara da geçebilirler. Onları çıkartmak iyi olur.
Dondurulmuş Canlı Yemler
Duyduğum kadarıyla İzmir'de yerli üreten bir işletme var ama soğuk zincir ile gelmesi gerektiği için diğer illere pek gitmiyor. Aslında talep de fazla, geçen Cikletist'e gelmişti bir ay içerisinde bitti. Adedi de 250 TL idi, paket başına beni iki ay idare ettiği göz önüne alınırsa aslında iyi bir fiyat.

Ancak özellikle İstanbul içerisinde donmuş yem gören varsa beni de lütfen haberdar edin. Bu hafta vaktim olunca arayıp gidip bir bulmaya çalışacağım, bazen discus satan yerlerde ve deniz akvaryumcularında bulunuyor. [EDIT]Carcharodon,2024-12-08 19:42:17[/EDIT]
Su Kaplumbağası Akvaryumu
Su kaplumbağalarına gereken su hacmi, kabuk uzunluğu x 16 litre (ya da inç başına 10 galon) olarak hesaplanır. Yani 5 cm bir yavru bile 80 litre su (+uygun kara alanı) gerektirir.

Su yetersiz, ağzına kadar doldurulmalı. Bu tankın hacmi ne? Yavruyken en azından 60 litre bir yerde bakmak gerekir, erişkin hayvan için de minimum 200 litre şart.
Sarımsak Konusunu Açıklığa Kavuşturalım
Kültürü yapılan balıklarında deneyen olduğu için iştah açıcı özelliği hakkında delil var. Mesela [URL=https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/anu.13001]bu makalede[/URL] Japon levreğinin beslenmesini tetiklediği ve büyümesini artırdığı görülmüş, [URL=https://link.springer.com/article/10.1007/s10695-021-00952-7]burada[/URL] da literatürdeki antiparazitik çalışmaları özetlemişler.

Ancak yem seçen meşakkatli türlerim yok, temizlik yaparken elimi bile yenir mi diye yokluyorlar. Akvaryum oturmuş durumda, genelde F0 balıklarla gelen iç parazit sorunum da yok. O yüzden sarımsağa pek gerek duymuyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.