ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MCY4
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
289
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2022 17:00
Son Ziyaret:
21 Mart 2024 12:39
Toplam Mesaj:
300 [0.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
69 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mertcan
Doğum Tarihi:
17 Kasım 1991
Yaş:
32
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mertcan

SON 10 MESAJI

Betta Tankımda Siyanobakteri Sorunu
[QUOTE=capodicapii]Merhaba,
Işık açma tedavi süresince.[/QUOTE]

Abi merhaba,

Yosun yok oldu Allah’a şükür.

Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun.
Cüce Vatoz Yumurtladı, Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Hidro Dinamik]

Merhabalar, vatoz küpü almanızı öneririm yavrular yumurtadan çıktıktan bir süre sonra plastik yavruluğa ayırıyorum. Vatoz küpü içerisindeyken baba onları diğer balıklardan koruyor zaten normal balıklar içine giremiyor. Yumurtadan yeni çıkmış 0-1cm arası olan vatozları transgenetik tetralar yiyor. Hatta ağzına kafası sığmamış toplamak zorunda kalmıştım.

Ben yavruluğu evdeki saklama kaplarına delikler açıp bu deliklerin olduğu yüzeylere sineklik yapıştırdım. Bu sayede ana tanktaki suyla sürekli etkileşim halinde olduğundan suyun pisliği ve nitrat seviyesini umursamıyorum.
Eğer yavruluk çok kirlenmediyse ana tanktanda su değişimi yapacaksam önce yavruluğun yarısını sudan çıkarıp içindeki suyun ana tanka gitmesini sağlıyorum. Sonrasında suya batırıp ana tanktan dip çekimi ve taze su eklemesi yapıyorum. Yavruluk çok kirlendiyse şırıngayla çok ürkütmeden ana pislikleri toplayıp geçiyorum.
Ana tanktan direk dip çekimi yaparkende yavruluktaki su seviyesi azalıyor ama yavruluktaki pislikler ana tankta kalmış oluyor.

Tül yavruluk bana biraz ürkütücü geliyor. Yavrulukla uğraşırken transgenetikler yem verdiğimi zannedip kafa atıyorlar. Vatozlarda yavruluğa alttan yandan felan yapışıp temizlemeye çalışıyor. Tül yavrulukta darbe veya ısırık alabilirler gibi geliyor.

Yavruların keseleri bittikten sonra kabuksuz artemia ve evdeki yemleri ufalayıp günde 4-5 öğün besliyorum. Sarımsakla birlikte haşlanmış bezelye (araka) ve kapya biber veriyorum. Verdiğim sebzeyi her gün değiştiriyorum bir kaç saatte bir yenisini koymak zor geliyor.
Çok şükür 2 batın yavruda kaybım yok.


Yalnız dikkat edilmesi gereken noktalardan biride ana tankta sıvı gübre, excel, co2 kullanıyorsanız kesmenize gerek yok. İlk batında kestim kayıp yoktu ikinci batında kesmedim yine kayıp yok. [:D] Ama yavruluk ile ana tank aynı suyu kullandığından nitrat ve fosfat artışı yaşanıyor. Sıvı gübre verirken nitrat ve fosfatı azaltabilir veya tamamen kesebilirsiniz.

Dış filtreyi şelale filtre aparatıyla kullanıyorum, yavruluk sirkülasyonu kötü etkiledi ve bahsettiğim gibi nitrat, fosfat artışından dolayı sakal yosunu türedi. Yavruluğu su çıkışının en uzak noktasındaki köşeye çektim. Nitrat ve fosfatı kesince toparladı. Elbette elimden geldiğince mekanik olarakta temizledim yosunları.


Bahsetmeyi unutmuşum, yavruluğun içerisinde hava taşı kullanıyorum. Hem hoşlarına gidiyor hem de aklımda şüphe kalmıyor. Biraz büyüdüklerinde hava taşına kene gibi yapışıp orada zaman geçirmeyi seviyorlar. [:D]

2-2.5 cm olduklarında ana tanka salabilirsiniz. Kendime ayırdığım bir kaç yavruyu ana tanka geçirdim transgenetik tetralar kovalamadı bile. Sahiplendirmeyi düşünüyorsanız yavruluktan ayırmayın yakalaması işkence. [/QUOTE]

Güzel cevabınız için çok teşekkür ederim.

Artemia vercem, toz halde var hazır aldığım. İlaveten bugün salatalık verdim yemediler. Yem verdim onu da yemediler. Nasıl yapsam bilemedim.
8 tane yavru var tam.
Cüce Vatoz Yumurtladı, Ne Yapmalıyım?
Herkese merhaba,

Açmış olduğum bu konunun üzerinden aylar geçmesinden sonra vatozum tekrar yumurtladı.

İlk yumurtlamadan sonra 5-6 yavru serbest yüzüşe geçmişti fakat 2-3 gün sonra yavrular yok oldu ortadan.

Akvaryumda vatozlara ek olarak transgenetik-neon-ember tetra, bronz corry var. Bunlardan biri yedi büyük ihtimalle.

Şimdide aynı durum yaşanmasın diye yuvadan çıkan yavruları tül yavruluğun içine koydum. Uzayan sazları budayıp yavruluğun içine yerleştirdim, belki burdan beslenip daha rahat edeler diye.

Bundan sonra yavruların biraz boylanıp iyi duruma gelmesi için ne yapmalıyım? Beslenme ve bakım gibi hususlar hakkında bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.
Şelale Filtre 200 Litre Tank
130 litre tankımda aquaclear 70 modelini kullanıyorurum. Bu modele de bir bakın derim. Filtre alanı baya bir geniş. Sessize yakın çalışıyor. Debi düşme sorunu 15-20 gün sonra başlıyor. Temizleme gerekli.
Bu Yosunun Türü Nedir? Nasıl Engelleyebilirim?
[QUOTE=Diyarbakırlıı]Aynı sorun bendede var bende senin dediğin gibi su değişimi ve yemleme ve haftada 2 kere su değişimi yapıyorum inşallah bende kurtulurum[:)][/QUOTE]

İnşallah Murat abicim.
Bu Yosunun Türü Nedir? Nasıl Engelleyebilirim?
[QUOTE=Diyarbakırlıı]Güzel akvaryum maşallah yosun ne aşamada inşallah gitmiştir otocinclus affinis faydası oldumu[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim, yosun çok azaldı. Otocatlerin faydası oldu ama bu yosun türüne olmadı. Sık su değişimi, az yemleme, düzenli gübre takviyeleriyle hallettim. Son hali bu şekilde;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237041/280120241827091.jpg[/IMG]
80*45*40 Bitkili Karma Akvaryumum
[QUOTE=Nefistes]

İki gündür 30 derece takip ediyorum. İlk yaklaşımım ilaç ya da tuz kullanmaksızın 5 günlük yüksek sıcaklık takibi olacak. Birkaç yerde okudum, parazit yüksek sıcaklıklarda spor halinden balığa implante olamıyormuş. 48 saat bir balığa tutunamayan sporlar da ölüyormuş. Gerçekten balıkların üzerindeki trofozoit form dökülmeye başladı, umarım işe yarar. Yaramazsa istemeye istemeye ilaç kullanıcam. Karides ve salyangozlarım için endişeliyim. Gerek kalmaz umarım[/QUOTE][QUOTE=Nefistes]

İki gündür 30 derece takip ediyorum. İlk yaklaşımım ilaç ya da tuz kullanmaksızın 5 günlük yüksek sıcaklık takibi olacak. Birkaç yerde okudum, parazit yüksek sıcaklıklarda spor halinden balığa implante olamıyormuş. 48 saat bir balığa tutunamayan sporlar da ölüyormuş. Gerçekten balıkların üzerindeki trofozoit form dökülmeye başladı, umarım işe yarar. Yaramazsa istemeye istemeye ilaç kullanıcam. Karides ve salyangozlarım için endişeliyim. Gerek kalmaz umarım[/QUOTE]

Hallolur inşallah.
Transgenetikler
[QUOTE=Tetra Bükücü]Transgenetikler Kaç derecede yaşamalı herkes farklı. Birsey yazmış aralık olarak söylermisiniz benim şuan 25 26 arası[/QUOTE]

23-26 arası ideal.
80*45*40 Bitkili Karma Akvaryumum
Beyaz benek ne durumda? Halledebildiniz mi sorunu?
Betta Tankımda Siyanobakteri Sorunu
[QUOTE=capodicapii]Merhaba,
Işık açma tedavi süresince.[/QUOTE]

Tamamdır abicim, çok teşekkür ederim.

İyi akşamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.