ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
204
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2023 20:36
Son Ziyaret:
21 Mart 2024 13:35
Toplam Mesaj:
190 [0.71 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
155 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
Yaş:
61
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

Yeni Hobim İçin Deneyimlerinize İhtiyacım Var
Merhaba,kolay gelsin,hayırlı olsun.
Su yoncası meselesine hiç girmeyin hobiden bile soğutur sizi. Öncelikle tohum olarak satılıyor ekeceksiniz nemli ortam hazırlayacaksınız vs.vs.bir sürü işi var ve bu sürede akvaryum boş kalacak yani büyümesini bekleyeceksiniz olduki başardınız büyüttünüz, ömrü üç ay. Sonra çürümeye başlar.
Ayrıca siz yinede araştırın fakat iç filtre sadece mekanik filtrasyon sağlar önerilen bir filtre sistemi değildir,hele büyük hacimlerde. Tankınızdaki suyu saatte dört beş kez çevirecek dış filtre bakmanız en doğrusu.
Keyifli hobiler dilerim.
Not: O resimlere aldanmayın.
Salyangozun Gelişimi
[QUOTE=UrasArt]

Daha önce hiç duymamıştım deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.
Yanlız ben her elma salyangozu besleyen on kişiden dokuzunun bitkilere zarar verme konusunda çok şikayetçi olduklarını gördüm/duydum. Bu sebepten hiçbir zaman elma salyangozu almadım veya önermedim.
Bence eğer adi salyangoz nüfusu ayarlanmakta zorlanılıyor ise en güzeli 25-30 litre başına bir adet olacak şekilde katil salyangoz edinmektir.
Zaten akvaryum iyice oturunca onlara bile gerek kalmayacaktır.[/QUOTE]
Evet aynı rivayetlerden benimde haberim var, sayın UrasArt. Bendekilerin huyu oldukça seçici gibi,şöyleki sağlam bitkilere kesinlikle dokunmuyorlar amma velakin herhangi bir yerinden yaralanmış, ezilmiş, çürümüş; kök, dal yaprak farketmiyor sofra başına çöküyorlar bitirmeden kalkan yok.[:)))]
Sayın "Lennie" Batuhan Beyin bana uyarısından önce aynı hatayı işledim efendim. Bir süredir ayrı diyetleri var sebze olarak günlük iki kere gündüz ve gece herkes uyuduktan sonra. Birde böyle gözlemliyeyim,bakalım adi salyangoz popülasyonu ne yönde değişecek veya stabil kalcak?
Değerli katkılarınız için çok teşekkür eder keyifli hobiler dilerim.[EDIT]Ehtiyar,2024-03-19 23:19:03[/EDIT]
Salyangozun Gelişimi
Merhaba herkese.
Aslında ayrı bir başlık açmayı düşünüyordum fakat olmadı sağlık problemlerim araya girdi ve istediğim araştırmaları ve hazırlığı tamamlayamadım.
Forumda elma salyangozu ile ilgili dolaşırken, elma salyangozlarının camlarda ve diğer yüzeylerde bulunan adi salyangoz yumurtalarını yediği ve bu şekilde adi salyangoz popülasyonunun oldukça kontrol altında tutulabildiği yazısına rastlamıştım. Daha sonra araramama rağmen nerede okuduğumu bulamadım. Bu konuda yazan vatandaşın affına sığınarak kendi yaşadıklarımla birleştirerek diyebilirimki işe yarıyor, kendi tankımda yaklaşık dört ayı geçkin hem adi salyangoz hemde elma salyangozları var ve adi salyangoz sayısı artmıyor hiç bir müdahelede bulunmadığım halde aksine azalıyor.
Böyle bir bilgi ve deneyim paylaşmak istedim,kusura bakmayın kaynak gösteremedim okuduğum ve yaşadığımı aktarıyorum. Sağlıcakla kalın.
Lepistes Yemini Beta Balığı Yer Mi ?
Merhaba, mümkünse bitmeden alsanız en az iki çeşit ve hatta lepistesler içinde bir çeşit daha.
Affınıza sığınarak: her gün makarna, her gün makarna(!)[EDIT]Ehtiyar,2024-03-17 14:21:13[/EDIT]
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
Kolay bitkiler 28 dereceye kadar sorun çıkarmaz diye biliyorum,kademeli olarak, günde en fazla bir derece olacak şekilde yükseltmeyi deneyin bakalım belki dökülmesine fayda eder, madem tuz ve ilaç kullanamıyorsunuz elimizde bir tek sıcaklığı yükseltmek kalıyor.
Benekler dökülmeye başladığında su değişimi yapıp ortamdan olabildiğince çekmek gerekiyor hastalık mikroplarını tabii.[EDIT]Ehtiyar,2024-03-16 22:27:48[/EDIT]
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
Merhaba,geçmiş olsun.
Tankın sıcaklığını tam biliyormusunuz acaba. Bu konuda ısıtıcının kalibrasyonuna hatta akvaryum ısı ölçerlere pek güvenilmiyor maalesef. Sağlam güveneceğiniz bir ısı ölçerle sıcaklığı doğru olarak bir ölçün gösterilen dereceyle eşit çıkmıyorsa ona göre önlem alırsınız. Tekrar geçmiş olsun.
Yüzgeçlerdeki Kızarıklık Neden ?
Yapılması gerekenleri yaptıktan sonra oluruna bırakmakta fayda var, aceleyle yanlışta yapılıyor çünkü. Daha yakında bitkilerinizin yaprakları dökülmeye başlayacak bir ihtimal, normal durum, alışma süreci, tekrar köklenmesini beklemekten başkaca yapacağınız bir şey yok. Aman bitkilere ne oluyor öylemi yapsak, böylemi yapsak diyerek müdahale ederseniz süreci bozmaktan başka sonucu olmaz. Bilmem anlatabildim mi demek istediğimi?
Yüzgeçlerdeki Kızarıklık Neden ?
Panik yok. Başıma gelerek ilk öğrendiğim şeylerden biride bu. Kaybınız yok, amonyak kontrole alındı daha ne istiyorsunuz. Yavaş yavaş her şey rayına oturacak. Acele yanlış yaptırıyor,oturun sadece seyredin keyfini çıkarın biraz, bakın bu duruma siz getirdiniz az mı?
Şimdi, kaynattınız kuruttunuz vs. bütün kökler salınım yapar hem de uzun süre; sarı rengi onlar veriyordur kötü bir şey değil ortama azda olsa faydası var, hatta betta vs. bazı balıklar için özellikle istenen durum bu.
Rengi kafanıza takıyorsanız çıkarın kökleri bir kaç su değişimi sonrası sarılık kalmayacaktır. Ne kökü olduğunu biliyorsunuz değil mi,her kökte kullanılmıyor çünkü.
Balıklarınız hakkında yorum yapamayacağım tek aklımda kalan normal tetralardan daha dayanıklı oldukları o sebepten bu süreci sizinle birlikte atlatacaklardır diye düşünüyorum. Sıcaklık değerlerine dikkat ediyorsunuzdur söylemeye gerek yoktur.
Daha önce bir kaç defa başkalarına yazdığım gibi: zaman sadece zaman. Keyifli dertsiz hobiler dilerim.
Yüzgeçlerdeki Kızarıklık Neden ?
Merhaba,
Tankın içerisindeki çatılmış iki obje taş mı odun mu acaba seçemedim?
Su Marulu
Asıl dertlerle uğraşmamak için böyle dertleniyoruz. Böylesi nasıl diyeyim daha tehlikesiz....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.