ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Xray33
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
49
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Aralık 2024 07:00
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Muhammed Arslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Hayat bu dünyadan ibaret değil.
SON 10 MESAJI
Karbondioksit
Arkadaşlar merhaba. Lowtech Nano, kolay bitkili tanka hava taşı atsak arada bir üflesek karbondioksit ihtiyacını karşılamaz mı? [:)))]
Arkadaşlar merhaba. Lowtech Nano, kolay bitkili tanka hava taşı atsak arada bir üflesek karbondioksit ihtiyacını karşılamaz mı? [:)))]
Tavsiye Kum
Yıllarca bu konuyu çok araştırdım. Herkes birşey diyor. İnan ki sen de araştırdıkça emin ol ki kafan karışacak. İşin ustalarını buldum konuştum senelerini bu hobiye vermiş gerçek ustaların hepsi 'dere kumu' dediler. Bem de dere kumuna geçiş yaptım ve iyi ki de yapmışım. Çok çok memnunum. Doğal, katıksız karışıksız kum gibisi yoktur. Hagen denen piyasada çoğu da sahte olan siyaha boyanmış demir talaşı kumlar balıkları ve suyu zehirliyor. Onun dışında yok kırmızı, gri, beyaz, pembe, rengarenk kumların hepsi salınım yapan sahte kumlardır. Çok araştırmış biri olarak vitasand dere kumu tavsiye ediyorum. İçin rahat şekilde al kullan derim. [:iyi:]
Yıllarca bu konuyu çok araştırdım. Herkes birşey diyor. İnan ki sen de araştırdıkça emin ol ki kafan karışacak. İşin ustalarını buldum konuştum senelerini bu hobiye vermiş gerçek ustaların hepsi 'dere kumu' dediler. Bem de dere kumuna geçiş yaptım ve iyi ki de yapmışım. Çok çok memnunum. Doğal, katıksız karışıksız kum gibisi yoktur. Hagen denen piyasada çoğu da sahte olan siyaha boyanmış demir talaşı kumlar balıkları ve suyu zehirliyor. Onun dışında yok kırmızı, gri, beyaz, pembe, rengarenk kumların hepsi salınım yapan sahte kumlardır. Çok araştırmış biri olarak vitasand dere kumu tavsiye ediyorum. İçin rahat şekilde al kullan derim. [:iyi:]
Yeni Başladım Ve Fikirlerinizi Rica Ediyorum.
Ah şu akvaryumcular.. Fakat kardeşim kusura bakma ama sen de akvaryumu kurmadan önce burada kurmak istediğin akvaryumu sorup araştırıp ona göre kurulum yapmalıydın. Kurduktan sonra çok geç olabiliyor bazen. Bir adet melek için bile en az 50 60 litrelik tank gerekir. Kaldı ki melekler tek veya 2 3 tane bakılmaz. En az 5 6 tane gurup halinde bakılır. Bu da en az 150 litrelik bir tank gerektirir. Bu tankta ise türlerin uyumsuzluğu bir yana bir metre kare odaya 30 kişiyi doldurmuş gibi olmuş. Betta kendi türü ile bile kolay geçinemezken burada stresten deliye dönecektir. Şuan akvaryumunuzdaki tüm balıklar stres altında ve korkarım böyle devam ederseniz yakında kayıplarınız olacaktır. Kusura bakmayın ama gerçekler böyle malesef. Onların birer can olduğunu bilip mesuliyetini yüklenerek almalıyız. Akvaryumcuya piranayı sorsanız elinde varsa satmak için bişey olmaz yaşar der. Lütfen yapmadan önce araştıralım. Kılıç, molly kalsın diğerlerini hemen çıkarın derim. Kusura bakmayın sizi suçlayıcı konuşmuyorum ama akvaryumculara inanmamayı yıllar yıllar önce acı tecrübelerle öğrendiğim için sizin de aynı şeyleri yaşamanızı istemem. Sağlıklı balıklar. [:iyi:][EDIT]Xray33,2019-11-02 01:06:19[/EDIT]
Ah şu akvaryumcular.. Fakat kardeşim kusura bakma ama sen de akvaryumu kurmadan önce burada kurmak istediğin akvaryumu sorup araştırıp ona göre kurulum yapmalıydın. Kurduktan sonra çok geç olabiliyor bazen. Bir adet melek için bile en az 50 60 litrelik tank gerekir. Kaldı ki melekler tek veya 2 3 tane bakılmaz. En az 5 6 tane gurup halinde bakılır. Bu da en az 150 litrelik bir tank gerektirir. Bu tankta ise türlerin uyumsuzluğu bir yana bir metre kare odaya 30 kişiyi doldurmuş gibi olmuş. Betta kendi türü ile bile kolay geçinemezken burada stresten deliye dönecektir. Şuan akvaryumunuzdaki tüm balıklar stres altında ve korkarım böyle devam ederseniz yakında kayıplarınız olacaktır. Kusura bakmayın ama gerçekler böyle malesef. Onların birer can olduğunu bilip mesuliyetini yüklenerek almalıyız. Akvaryumcuya piranayı sorsanız elinde varsa satmak için bişey olmaz yaşar der. Lütfen yapmadan önce araştıralım. Kılıç, molly kalsın diğerlerini hemen çıkarın derim. Kusura bakmayın sizi suçlayıcı konuşmuyorum ama akvaryumculara inanmamayı yıllar yıllar önce acı tecrübelerle öğrendiğim için sizin de aynı şeyleri yaşamanızı istemem. Sağlıklı balıklar. [:iyi:][EDIT]Xray33,2019-11-02 01:06:19[/EDIT]
Balıklar Suyun Üzerinde Yüzüyor.
Bitkileriniz nedir acaba söylerseniz daga iyi olur. co2ye gerek olmayabilir.
Bitkileriniz nedir acaba söylerseniz daga iyi olur. co2ye gerek olmayabilir.
Vitasand Dere Kumu Ve Prolifeaqua Dere Kumu
Selamlar arkadaşlar. Eskiden beri dere kumu kullanırım. Şimdilerde yeni kuracağım bitkili tank için yine dere kumu alacağım. Acaba aranızda vitasand dere kumu veya prolifeaqua dere kumu kullanan varmı hangisini tercih etmeliyim. Vitasandın dere kumlarında bile boya, vernik kokusu gibi ağır kokular olduğuna dair yazılar okumuştum. Prolifeaqua da yeni bir marka deneyimi olan yazarsa sevinirim teşekkürler. [:iyi:]
Selamlar arkadaşlar. Eskiden beri dere kumu kullanırım. Şimdilerde yeni kuracağım bitkili tank için yine dere kumu alacağım. Acaba aranızda vitasand dere kumu veya prolifeaqua dere kumu kullanan varmı hangisini tercih etmeliyim. Vitasandın dere kumlarında bile boya, vernik kokusu gibi ağır kokular olduğuna dair yazılar okumuştum. Prolifeaqua da yeni bir marka deneyimi olan yazarsa sevinirim teşekkürler. [:iyi:]
60 Lt Akvaryuma Filtre Ve Isıtıcı Tavsiyesi
Fazlasıyla yeter için rahat olsun. :) [:iyi:]
Fazlasıyla yeter için rahat olsun. :) [:iyi:]
Balık Ve Bitki Tavsiyesi
Öncelikle hayırlı olsun. İnşallah güzel sağlıklı bitki ve balıkların olur. Bu ölçüde bir akvaryumda bitkili olarak en iyi lepistes veya belki moli olabilir. Hava motoruna hiç gerek yok. Filtre olarak iç filtre değil şelale filtre fazlasıyla yeter. İç filtre balıkları çok rahatsız eder. Hava motorunun amacı su yüzeyinin dalgalanmasıdır. Şelale filtre o dalgalanmayı fazlasıyla yapar. Balıklar rahat eder. Temizliği de kolay olur. Bitki konusunda ufak bir mangrow kökü alıp üzerine anubias ve java fern yapıştırırsan çok iyi olur. Bu bitkiler çok ışıkta istemez, co2de istemez. Ama önce bitkileri ekleyip suyunu doldurup 3 - 5 gün filtre çalıştırıp su düzenini oluşturursan en son balıkları eklersen çok iyi olur. Kolay gelsin.
Öncelikle hayırlı olsun. İnşallah güzel sağlıklı bitki ve balıkların olur. Bu ölçüde bir akvaryumda bitkili olarak en iyi lepistes veya belki moli olabilir. Hava motoruna hiç gerek yok. Filtre olarak iç filtre değil şelale filtre fazlasıyla yeter. İç filtre balıkları çok rahatsız eder. Hava motorunun amacı su yüzeyinin dalgalanmasıdır. Şelale filtre o dalgalanmayı fazlasıyla yapar. Balıklar rahat eder. Temizliği de kolay olur. Bitki konusunda ufak bir mangrow kökü alıp üzerine anubias ve java fern yapıştırırsan çok iyi olur. Bu bitkiler çok ışıkta istemez, co2de istemez. Ama önce bitkileri ekleyip suyunu doldurup 3 - 5 gün filtre çalıştırıp su düzenini oluşturursan en son balıkları eklersen çok iyi olur. Kolay gelsin.
Dubosi Yavruları Taşıma
Pilli hava motoru hayat kurtaran çok önemli bir cihazdır. Elinde yoksa da al bi tane. Elektrik kesintisinde de o kadar işe yarıyor ki.. Keşke şarjlısını da yapsalar. Belkide vardır varsa hemen alırım.
Pilli hava motoru hayat kurtaran çok önemli bir cihazdır. Elinde yoksa da al bi tane. Elektrik kesintisinde de o kadar işe yarıyor ki.. Keşke şarjlısını da yapsalar. Belkide vardır varsa hemen alırım.
Sp Ve Beyaz Prenses
Bu şekilde de dişilerin stresi artar. Ayrıca agresifleşirler. Beyaz prensesler genel olarak agresiftir dişi erkek ayrımı yok. Keşke baştan büyük bir tankla sp + yunus olarak başlasaydınız çok çok keyiflidir yunuslar. Hele küçük alıp büyütmek çok keyiflidir.
Bu şekilde de dişilerin stresi artar. Ayrıca agresifleşirler. Beyaz prensesler genel olarak agresiftir dişi erkek ayrımı yok. Keşke baştan büyük bir tankla sp + yunus olarak başlasaydınız çok çok keyiflidir yunuslar. Hele küçük alıp büyütmek çok keyiflidir.
Sp Ve Beyaz Prenses
Öncelikle tankınız bu sayıda ciklet için çok küçük. Akvaryumcuların çoğu malesef satmak için 'bişey olmaz' deyip doldurtuyor tanka. Bu sayı için hele de yavru alabilmek için en az 150 - 200 litre lazım. Beyaz prensese gelince çok sert ve geçimsiz balıklardır. Spleri asla rahat bırakmazlar. Değiştirme ihtimaliniz varsa yunusla değiştirin diyeceğim ama bu tank yunus için hiç hiç olmaz. Sadece sp bakmanızı yada tankınızı büyütmenizi tavsiye ediyorum. Büyük bir tank kurarsanız sp ve yunus çok iyi olur. Beyaz prenses agresiftir. Pek geçinemez. Böyle giderse korkarım ki yakında stresten hastalık ve ölümler başlar tankınızda.
Öncelikle tankınız bu sayıda ciklet için çok küçük. Akvaryumcuların çoğu malesef satmak için 'bişey olmaz' deyip doldurtuyor tanka. Bu sayı için hele de yavru alabilmek için en az 150 - 200 litre lazım. Beyaz prensese gelince çok sert ve geçimsiz balıklardır. Spleri asla rahat bırakmazlar. Değiştirme ihtimaliniz varsa yunusla değiştirin diyeceğim ama bu tank yunus için hiç hiç olmaz. Sadece sp bakmanızı yada tankınızı büyütmenizi tavsiye ediyorum. Büyük bir tank kurarsanız sp ve yunus çok iyi olur. Beyaz prenses agresiftir. Pek geçinemez. Böyle giderse korkarım ki yakında stresten hastalık ve ölümler başlar tankınızda.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Yapımı Sonrası Silikonda Hava Kabarcığı furkan0626, 01:26
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Axolotl Yem Seçimi Yardım Carnivoreyum, 01:22
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Bitkili Akvaryuma Eklediğim Balıklar Hareketsiz Japon & Beta, 01:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pond Yem DorukGuppy, 00:42
Yeni Üye Forumu - Tetra Akvaryumum DorukGuppy, 00:37
Akvaryum Tanıtımı - 20x20x20 Betta ? Japon & Beta, 00:34
Labirentliler - Lepistes Balığım Hamile Ölecek Mi EMİR G., 00:34
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım Garip Hareket Sergiliyor EMİR G., 00:32
Yeni Üye Forumu - Vatoz Renk Açılması EMİR G., 00:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Acil Oranda Japon Balığı İçin Bilgiler DorukGuppy, 00:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumu Tamamladım Hepinize Teşekkürler Tortuga4, 00:13
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumlarımda Bir Eksiklik Var Mı? mitii, 23:58
Yeni Üye Forumu - Japon Balığıma Yanlışlıkla Fazla Yem Verdim Japon & Beta, 23:55
Yeni Üye Forumu - Uygun Akvaryum Sıcaklığı Japon & Beta, 23:52
Sazansıgiller - Ankara Karides Satan Akvaryumcu/petshop furkan0626, 23:47
Omurgasızlar - Yosun Yiyici Önerisi Tortuga4, 23:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çift Balık Ve Bitki Önerisi hestiya, 23:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Göz Fırlaması(popeye) Hastalığı ahmetfiratozkaya, 23:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Erkek Boş Küpte Yelleme Yapıyor Ramadan mubarak, 23:15
Yeni Üye Forumu - Lepisteskerimin Doğumu Ne Zaman İsmail_194606946, 23:10
Yeni Üye Forumu - Apisto Kakadu Cinsiyet Enes Karaçoban, 23:07
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Pipo Filtre Yetersiz Çalışıyor İsmail_194606946, 23:05
Yeni Üye Forumu - Betam Arka Plandan Dolayı Agresifleşiyor WnrAquascaping, 23:04
Yeni Üye Forumu - Frontosa Hakkında Cem_01, 22:12
Tanganyika Cichlidleri - 35-25-40 Minik Dünyam Kayseri Karideslerim eklendi Senaklmn, 22:11
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Filtresiz Father Fish Kurulumum darkaura, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Cichled - Malawi Sump Malzemeleri Ve Dizilimi Montesque, 21:36
Yeni Üye Forumu - Beyaz, İpliğimsi Balık Dışkısı ahmetfiratozkaya, 21:31
Makaleler ve Tercümeler - Sepet Uyumluluk Deniz ve Mısra, 21:20
Pet Garden Ürünleri - Bitkili Beta Akvaryumu Berkay45, 21:19
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığımın Vücudu Bi Anda Kanlandı KaanE, 20:58
Yeni Üye Forumu - Yem Seçimi Enescetin, 20:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yunus Cikletlerime Birşey Oldu Karenimo, 20:54
Yeni Üye Forumu - Betta Kuyruk Erimesi Berkay45, 20:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Neocaridina Türü Kh Gh+ Kullanımı aqua39, 20:26
Akvaryum Tanıtımı - 100x45x31 Akvaryuma Filtre Önerisi Mfevcil, 19:54
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Balık Sayısı Hk. Tortuga4, 19:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Şelale Filtre Ses Sorunu Ömer Kaan, 19:30
Malzemeler ve Yemler Forumu - Vatoz Kuyrukta Beyazlık acemibiri, 19:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2 Siz Ember Tetralı Bitki Tankı Hedefi Laterthanbefore, 19:22
Yeni Üye Forumu - Japon Balığıma Yanlışlıkla Fazla Yem Verdim Ve ahmetfiratozkaya, 19:12
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Yağız_Ege, 18:50
Akvaryum Tanıtımı - 6 Akvaryumda 17 Çeşit Canlı 🔥 Aguamentist, 17:36
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Hakkında Tavsiyeler furkan0626, 16:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulumum furkan0626, 16:31
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fluval 207/tetra Ex700 Plus Öneri DorukGuppy, 16:28
Filtreleme Seçenekleri - Vatoz Akvaryumumda Oluşan Kıl Kurdu Ve Bit Sorunu DorukGuppy, 16:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Kapsül Gübre Ve Torf Kullanımı ? Ömer Kaan, 16:13
Taban ve Gübreleme - Co2'siz Kızaran Veya Renkli Bitkiler? Bitki Öneri Ömer Kaan, 16:12
Bitki Akvaryumları Genel - Sump Dizilim Enescetin, 16:05
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''chilumba'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Yavruları - Takasa Açık thercan 01:07
- Cüce Kerevit Arıyorum atesparcasii 00:52
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 00:47
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 00:30
- Blue Smokey Damızlık Melek Çifti Ardaaa.. 00:30
- Malzeme propecia 00:28
- Set Akvaryum propecia 00:28
- 201 333 Resim Eklendi muyat 00:10
- F1 Genç Calvus Ve Nadir Tanganyikalar DiscusTurk 23:59
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 23:54
- Ates Neon Karides omersayar 23:54
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 23:42
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 23:42
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 23:30
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 23:30
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:13
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 23:13
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:13
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:13
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 22:11
- Ista Regülatör Furcifer 22:11
- 2.67 Tüp Furcifer 22:11
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 22:11
- Aksan 45 Derece Optiwhite Sehpalı Akvaryum Set. Furcifer 22:11
- Afrika Cichlidleri devito 21:24
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 21:24
- Golden Head Angel Tekin35 21:03
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 20:53
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 20:53
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 20:26
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 20:26
- Taiwan - Pinto - Deep- Scr - Prl-pwl nomercy 20:21
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 20:17
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:17
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 20:09
- Hobiyi Bırakıyorum. piranhabull 19:29
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 19:28
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 19:28
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 19:28
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 18:33
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 18:33
- Germany Ramirezi tarikyksl 18:33
- Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 18:27
- Üç Noktalı Gurami && Rasbora & Albino Cüce Vatoz kerem1135 18:27
- Orando Japon Ve Nilüfer Nuphar Japonica Doğasa 17:47
- Yarasa Tül Melek Ve Damızlık Eş Gold Ramirazi Doğasa 17:47
- Eheım Classic 250-05 Bora Bey 17:05
- Aquael Isıtıcı 100 Watt Bora Bey 17:05
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:56
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:56
KULLANICILAR
- 138 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
BilalM.,
Mirena,
Derb06,
MiSoSiKiaN,
erden1976,
MehmetSerkan,
erdem3421,
aykome,
Tcanis,
Kaya0606,
rayed,
Japon & Beta,
bahriozdemir,
erencansev,
Acz,
Azizdurdenn,
ackapiyiaraskarg,
deep fish,
Akax,
BAHADIR_71,
xixt,
BaldGuy,
sıtkı,
WnrAquascaping,
bluesbant,
wolf06,
selimc4glar,
CeriLevis,
Veysel20,
koruyucu3443,
wallece,
-RBG-,
Yağız_Ege,
atesparcasii,
vahitender,
che41,
bpamuk92,
alacakar,
Ehtiyar,
Tortuga4,
surreal,
badumania,
Vasfi,
Sophie,
HACI LOBO,
ugural06,
barsbingul,
selahattinfidan,
G_can,
erenpusat8,
Aporetti,
AlpayFerdiNAR,
Zeyneppp35,
Burak PEKDEMİR,
tunahannn28,
mitii,
HaydarGul,
Ercan4lp,
aliselcuk,
Ruzgar001,
djally,
egehamit,
Obsesif Akvarist,
Merty,
teksas_tombiks,
Sy2717,
sahinahmet,
Hidro Dinamik,
cmlbrn,
CanB,
omer417,
93modeldogan,
MCY4,
Tahwzers,
lavey,
Hasmetmeap,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.