ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TLG_35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2013 21:21
Son Ziyaret:
14 Mart 2014 18:27
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Erdoğan
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1993
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

125*60*50 Japon Akvaryumu(yeni video 4de)
Ali bey akvaryumunuz ve balıklarınız çok güzel.Bu hobiye daha başlayamadım biraz sabırlı olup sizinki gibi bir akvaryum yaptırmak isdiyorum.O boyutlardaki bi akvaryumda kesinlikle japon beslemeyi düşünmezdim.Ama sizin paylaşımınız gibi konuları görünce acaba başlangıçta japonlamı başlasam diye düşünmeden edemedim
Önerilerinizi bekliyorum :)
Sp.mp,yunus ıceman türleri bir arada yaşar. 1e 3d şeklinde 4 tür iyi olabilir.Ayrıca zebra ciklet düşündüm demişsiniz.Zebra kolay yavru veren ve tek bakıldığında yavruları koruyan bi türdür.Sp.mp,yunus ıceman türleri bir arada beslendiğinde yavru kayıpları olur heralde yavruları ayırmak gerekir.o konuda daha tecrübeli biri fikir verirse daha iyi olur.
Yeni kuracağım akvaryum için önerilerinize ihtiyacım var
Akvaryumun hacmi iyi kum olarak silis kum demişsiniz.Karma malawi kurabilirsiniz.örnek olarak Demasoni-Yunus-Sarıprenses-İceman şeçim size kalmış tabi.Tecrübeli arkadaşların fikirleri daha yararlı olabilir.
tüm dostlara selamlar ilk akvaryumum.
Hayırlı olsun.Yeni akvaryumunuz imzanızdaki akvaryum boyutları ise iyi bir geçiş yapmışşınız.Sağlıklı balıklar ve keyifli hobiler.
100X40x50 ebatında karma akvaryum için öneri
Demasoni-Yunus-Sarıprenses-İceman düşünmüştüm demişsiniz.
Ama bence
1 E / 2 D Yunus
1 E / 3 D Sarıprenses
1 E / 3 D İceman
Güzel olabilir.Kaç balık olucağı boyuna göre değişir.Sizin belirttiğiniz akvaryum 200 litre böyle bir akvaryumda 10 cm boyunda 10 balık olmalıdır.Sağlıklı beslemek için.

Akvaryum hacim hesaplayıcı
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/hacim.asp

Akvaryum balık miktarı hesaplayıcı
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/balikmiktari.asp

Yeni Başlayacağım Önerileriniz Lazım
İsmail bey bende sizin gibi bu hobiye yeni başlıyacağım.Uzun süredir bu forumu takip ediyorum her konuda bilgiler bulabilirsiniz.Sizin bu sorunuzla beraber tolga bey'in cevabı benide bilgilendirmiş oldu.

1)Bence yeriniz genişse büyük bir akvaryum kurun ileriye dönük olsun.Çünkü çoğu hobici akvaryumunu ilerde büyültmek isdiyor.Tolga beyin verdiği 100*50*50 akvaryum ölçüsü iyi bi başlangıç bence.Yandan görünümü kare bazı hobiciler beyenmiyor.Size bağlı 100*40*50 yapabilirsiniz.Yada 120*50*60 benim başlamak isdediğim akvaryum boyutu.

Araştırmama göre,
2.)Balıkların yavrulaması veya saklanması için ufak mağaralar oluşturmalısın kayalardan.süs bitkileri isdersen koyabilirsin.Kum veya çakıl dibe koymalısın baktığın balık türüne bağlı.

3.)Balık konusu tamamen sana kalmış bişey zevkler ve renkler tartışılmaz.Ama tropheus türleri güzeldir yukarda belirtilen akvaryum boyutlarına güzel bir koloni oluşturulabilir.Yada biraz daha büyük boyda ve cana yakın balık beslemek isderim dersen.Flower horn hem güzel hemde cana yakındır.
Burdan hangi türler hangi türlerle uyumlu bakabilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp

Burdan balık türlerini inceleyip seçiminizi yapabilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Tatlisu/

yeni başlayanlar için;
Refet bey'in hangi balığı beslemeliyim konusundan alıntıdır.

*Amerikan Zebra da sık kullanılan bir başlangıç balığıdır. Su şartlarına tolere olsun, geldiği boyut olsun yeni başlayan balığı olmak için çok idealdir. Ancak ne yazık ki özellikle küçük akvaryumlarda çok ciddi kavga ve ölümlere sebebiyet verip yeni hobicileri hobiden soğutabilir. Bu bağlamda uyumlu bir çift almak çok önemlidir. Kimi zaman çiftler arasında dahi ciddi kavgalar yaşanabilmektedir.

*Melekler dayanıklılık, su şartlarına tolere ve sertlik bakımından ideal olmasa da, iyi bir yeni başlayan hobici balığıdır. Dikkat edilmesi gerkeen husus hızlı büyüdüğünden ve yüksekliğinden dolayı hacimli ve yüksek akvaryumlar gerektirdikleridir.

*Malawi Cichlidleri; kötü su şartlarına ve hastalıklara dayanıklı olmaları nedeniyle cazip görünse de büyük boyutları ve saldırganlıkları nedeniyle can sıkıcı olabilirler. 1 erkek 4 dişi 8cm civarında Sarı Prenses 120 litre akvaryum için çok uygun olacaktır. Ancak cinsiyet seçimi konusunda işi bilen birilerinden yardım alınmalıdır. Yapılan en büyük hatalardan biri Malawiler'den 2'şer 3'er toplam 8-10 yavru alıp küçük bir akvaryuma koymaktır. Yavru balıklar doğada sürü halinde gezip beslendikleri için az sayıda bir de küçük akvaryumda strese girip hastalıklara yenik düşeceklerdir. 6 cm'den küçük malawi almak yeni başlayanlar için uygun değildir. Bu konuda genelleme yapılıp yeni başlayanlara hiçbir balığın yavrusunu almamalarını öneririm.

*Tanganyika Cichlidleri Malawiler'den daha çeşitlidir. Fazla büyüyen pek çok tür zaten yeni başlayanları fiyatlarıyla da cezbetmeyecektir. Bununla beraber iri boyutlara gelip saldırgan olurlar. Tanganyika cichlidleri'nin hepsi suya hassastır. Belirli derecelerde tolere edebilen olsa da özellikle klora tolereleri Malawiler'den çok daha azdır (En hassaslardan birisi Calvus'dur). Malawi'den geçiş yapmak düşünülürse genç veya yetişkin 4cm'den küçük olmayan Brichardiler iyi seçim olacaktır. Uyumlu balık seçilirse; üreme dönemlerinde kavga etmeleri bir yana, kardeşler küçük kardeşlerinin bakımına, yuva korumasına bile yardım ederler.

4.)Damızlık balık alabilirsiniz.Ama yavrusunu alıp çoğaltmak derdinde damızlık düşünürseniz bence hata yaparsınız.Eğer hiç tecrübeniz yok ise yavruları kurtarıp,büyütmek zor.Yeni başlayanlar için en son düşünmeleri gereken üretim diye okumuştum.

Zaten çoğu şeyi Tolga bey yazmış umarım iyi başlangıç yapıp gönlünüze göre bir akvaryum kurarsınız.Hayırlısı olsun..


Yatan balık
Uyku deyince gözleri kapamak ve şurumuzu kaybederek, kendimizden habersiz dalıp gitmek aklımıza gelir.
Balıkların göz kapakları yoktur. Gözleri devamlı açık olduğuna göre, uyumadıklarını zannedebiliriz. Halbuki onlarda bizim gibi vücut hareketlerini yavaşlatarak uyur ve istirahat ederler. Fakat onların uykuları bizimki gibi derin ve bazen horlamak değildir. En ufak bir su dalgası onları rahatsız eder ve uyarır.Kumun üstünde kamufle olarak yatan balıklar dışında kuma yatan balık varmıdır bilmiyorum.
Safkan Kafalı Yunusun 3 Yıllık Gelişimi (tanıtımı)
Bu hobiye merak saldığımda ilk ilgimi çeken balıklardan biridir yunus.Balıklarınız gerçekden çok güzel maşallah
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkeze merhaba, uzun zamandır bu hobiye ilgim var.Bu siteyi takip edeli bu ilgi dahada arttı. Artık bende bu hobiye başlamaya karar verdim.İşallah yazın mobilyalı sumplu bir akvaryum yaptıracağım.Başlangıçta ufak bir akvaryumla başlayıp boşa masraf yapmak isdemiyorum. Herkeze sağlıklı balıklar dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.