ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Naturality00
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ağustos 2012 07:47
Son Ziyaret:
12 Mayıs 2024 22:42
Toplam Mesaj:
106 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail TURAL
Doğum Tarihi:
02 Mayıs 1996
Yaş:
28
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail TURAL Nâdân komaz ki merdüm-i dânâ huzûr ede.

SON 10 MESAJI

Erkek lepistesler dik yüzüyor.
Ana tanktaki balıklarda genelde yukarıda yüzüyor. Sizin verdiğiniz bilgilerden sonra hemen 5 tane 600L/h kafa mtoru sipariş ettim bugün geldi. Şimdi akvaryumlara koyucam. Ayrıca Balık sayısının fazla olmasından dolayı balıkların yarı yarıya aynı ölçüdeki boş akvaryumlara ' kendi sularıyla ' eklemeyi düşünüyorum. Hava kesesi patlamış olsa yukarıya çıkamazlardı sanırım. Ama problemin hava kesesi-bakteri çakışması- yeni tank sendromu veya oksijen yetersizliğinden olacağını düşünüyorum ama aynı şekilde farklı tür lepisteslerimdede aynı sayıda balık üretim filtresiyle yaşıyor onlarda bir sorun yok. 

Bunların dışında akvaryumlara nasıl müdahale etmem gerekiyor :

Isıyı Arttırmak (şuan 26-27)
Bakteri Kültürü eklemek
tuz eklemek
her gün %20 su değişimi
Salyangoz ve Çöpçü eklemek
1 kereye mahsus %50 su değişimi yapmak

yukarıdakilerin hangilerini yapmamı önerirsiniz? ve bunların dışında önerilerinizede çok ihtiyacım var. Günde 3-4 balık ölüyordu bugün 25 balık öldü. Gittikçe çoğalıyor. 

Erkek lepistesler dik yüzüyor.
Fotoğraf:[VID]http://www.youtube.com/watch?v=NJe5t8jjP00&feature=youtu.be[/VID]

Canlıdaki Belirtiler: Dik yüzme, kuyrukta sivrileşme ve bazılarının kuyruklarında yırtılma

Akvaryum Kapasitesi (litre):120litrede 100 damızlık var ( kısa süreliğine duruyorlar)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:90D 10E jumbo lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):-

Filitrasyon: pipo filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2günde bir %20 su değişimi + dip çekimi sıcaklık 23-25 arası

Balıkları 10 gün önce aldım. 4 gündür  balıklar dik yüzmeye başlıyor ve ölüyorlar. Şuan 400 lepistesten 25i bu şekilde onları müdahale akvaryumuna aldım. 4 günde 25-30 arası balık kaybettim hasta balıkların 23ü erkek 2 si dişi. Dişilerde genelde doğurma zamanı yaklaşmış olanlarda ölüm oluyor. Onun haricinde akvaryumlardaki diğer lepistesler sağlıklı gözüküyor. Balıklara ilk 3 4 gün çok fazla ölçekte yem attığımı düşünüyorum ( yaklaşık 100 balığa 1 öğünde çay kaşığı dolacak kadar) Daha sonra bu hatadan döndüm ve az az yemledim.  Sizce balıkların tam hastalığı ve sebebi nedir ve nasıl tedavi edilmeli ? siz değerli hobicilerin acil yardımına ihtiyacım var. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Üretim Akvaryumunda Lepistes Sayısı ?
60x40x45 ölçülerinden oluşan 18 adet akvaryumum var. Bu akvaryumlarla lepistes üretimi yapmak istiyorum. Fakat bir türlü lepistes sayısı ve oranı hakkında tam kanaat sahibi olamadım.  Uzun zamandır araştırmalarım sonucunda 30 yıldır  lepistes üretip satan bi üstatla tanıştım. Kendisi bu ölçülere yakın bir akvaryuma 100dişi 20Erkek attığını;Fakat bu oranın sadece 'çok bakımlı' bir akvaryumda işe yarayacağını söyledi. Günlük düzenli su değişimleri, akvaryumun amonyak-nitrit değerlerlerinin sürekli normal seyretmesi ve günde 10 12 arası 'minimum seviyede' yemleme yapılması gerektiğini anlattı.  Aslında kime sorsam farklı cevap alıyorum 30dan fazla balık atma diyen de var. Erkek sayısını dişiden fazla tut diyende. Ben akvaryum.comda da lepistes doayenleri olduğuna eminim. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz memnun olurum.  Naturality002014-10-18 19:17:35
Karides-Lepistes-Cüce Vatoz için üretim seti
Evde kullanılmayan 8m2 odayı hobihane yapmaya karar verdim. Fakat üretim setleri için bir türlü ölçü ve balık sayısını kararlaştıramadım. Bu yüzden üretim işinin ehli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.

Benim Aklımdaki üretim seti ölçüleri : ( Setlerde sadece damızlıklar olucak yavrular için setlerim var )

60x50x40h veya 75x35x35h Lepistes Üretimi için ; 4E 12D damızlık

50x30x30 Cüce vatoz Üretimi için ; 1E 2D

30x30x30  Karides Üretimi için : Yaklaşık 15 damızlık karides

Üretim setlerine yukarıdaki ölçülerde her kata 3 4 akvaryum sığacak şekilde yaptırmayı düşünüyorum. Öncelikler Sorularım ;

1. Üretim için yazmış olduğum akvaryum boyutları gibi küçük akvaryumlar mı tercih edilmeli yoksa büyük akvaryumlarda üretim daha mı avantajlıdır ? 

2. Vermiş olduğum akvaryum-damızlık sayıları birbiriyle orantılı mı yoksa fazlamı ?

3. Bir adet 150x50x60h akvaryumum var.  bol bitkili ve saklanma yeri olucak;40D 10E lepistes için uygunmudur?

4. Su değişikliği yapacağım zaman dip sifonuyla suyu alıyorum fakat su ilave ederken haliyle kova yerde olduğu için sifonlamıyor. Bu sorunu pilli dip sifonuyla çözebilirmiyim yada 'su değişikliğinin' pratik bir yolu varmıdır ?


Melek tüpçük çıkardıktan sonra yumurta dizme
Merhaba, 5 çift melek balığına 120cm lik akvaryumda bakıyorum. İlk melek tecrübem. 2 gün önce 2 dişinin tüpçükleri tamamen görülecek şekilde çıkmıştı fakat henüz hala yumurtlamadılar. Diğer balıkları kovalıyorlar yer tuttular fakat daha yumurta dizmediler. Çiftlerden birini 50cm küo akvaryuma aldım içinede pvc boru koydum. Ana akvaryumdada pvc boru var. Melekler tüpçükleri çıkınca kesin yumurtlarmı ve tüpçük çıktıktan sonra yumurtlaması kaç gün sürer ?
Dış Filtreyi taktığım tanktan su sızıyor !
Daha önce başka birisinin başına gelmişmidir bilmiyorum fakat 2 gün önce 120x50x40h akvaryumuma suyunu doldurduktan sonra tetra tec 1200 taktım Akvaryumun altındaki destek için koyulan sert sünger ıslanıp yere su damlamaya başladı. Ve su akvaryum camından akmıyordu direk akvaryumun altı ıslanmıştı bende akvaryum çatlak diyerek akvaryumu boşalttım ve dış filtreyi 150x60x60 boyutlarında başka bir akvaryuma taktım fakat aynı olay bu akvaryumdada olunca kafam iyice karıştı.  2yıldır sorunsuz kullandım 150cm lik mobilyalı akvaryumun altı su doldu fakat ne kenarlardan nede başka biryerden gelmiyordu su. Tek ihtimal akvaryumun altında çatlak olması fakat 2 sağlam akvaryum dış filtreyi takınca bu hale geldi. Durum biraz karışık bende işin içinde çıkamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. (Bu arada ilk kez dış filtre taktım yanlış takmış olabilirmiyim ? )
Sessizce Üretim Yapmak ;)
2 Katlı 120x50x40h den oluşan bir setim var... Set kendi odamda bulunuyor... Hem yattığım hem de çalıştığım odada yer aldığı için maksimum performansı minimum ses ile almam gerekiyor ;) Üst kattaki akvaryum high tech bitkili olucak. Canlı olarakta albino full red bulunacak. Bu akvaryum için tetratec 1200 dış filtre aldım. 

Alttaki akvaryumu ayraçlarla üçe böldüm.. Birisinde 7 adet 5-7 cm arası L144 Mavigöz longfin olucak diğerinde 2d 1e cüce vatoz olucak. 3. sünde de 1e 1d Melek çifti olucak. Fakat filtre konusunda oldukça muallakta kaldım. Aşağıya sıraladığım seçeneklerden deneyen veya tecrübesi olan arkadaşlar ses-performans hakkında bilgi verirse sevinirim...

1. Sunsun HW-603 B Mini Dış Filtre : Sessiz bir sistem istiyorsak masraflara katlanıcaz;) tanesini 50TL ye bulduğum oldukça sessiz bir sistem... 3 akvaryum için 3x50 150TL masrafı oluyor... Dış filtreler içinde kule şeklinde bir dolap yaptırıp içine koyma şansım var. Böylelikle görüntü olarakta sorunu ortadan kaldırmış olurum.     

2. Atman HF 400 Şelale Filtre : Şelale filtre olarak Atman öneriliyor. Fakat melekte şelale önermeyenler var ve tek başına yeterli gelip gelmeyeceği konusunda tereddütlerim var. Ses konusunda sadece su sesi sorun oluyor oda su seviyesi yüksek tutulduğunda çözülebilir... Birde elektrik kesintisinde şelale filtrelerde bozulma olayı var Atman modellerinde bunu yaşayan varmı?               Tanesi 30TL.

3. Dıy Dış Filtre : düşük bir bütçeyle 400l/h bir dıy dış filtre yapılabiliyor... Fakat performans konusunda forumda çok bir bilgi yok. Ayrıca iç filtreden sökülen motor ne denli sessiz ? Sessiz bir dıy dış filtreye tanık olan birisi bilgi verirse çok mutlu olurum...

Şuan aklıma yatan seçenekler bunlar... Sizinde sessiz çalışan filtre önerilerinizi bekliyorum. 3 akvaryum için filtre bütçem 150TL
Vatoz Üretim Tankına Pipo mu Şelale mi ?
Alttaki akvaryumu 3 e bölüp kullanacağım için 4 adet filtre gerekli o yüzden en sessiz sistemi kurmam gerekiyor. Odamda balkon olduğu için hava motorunu balkondan çekme gibi bir ihtimalim var fakat bazı arkadaşlar piponun yetersiz olduğunu şelalenin daha iyi olduğunu söylüyor. Arada kaldım hem sessiz hem üretim zor gibi görünüyor.
Vatozun kuyruğunda siyah benek
[QUOTE=balikci23]Sadece 1. resimden birazcık siyahlık görülüyor sadece. Oradan da kesin yorum yapmak çok zor görünüyor maalesef.
Saygılar.[/QUOTE]  Aynı balık dünden beri nefes almak ister gibi yukarıda yüzüyor. Akvaryumda su yumuşatıcak birşey kullanmıyorum bugün mangrow eklicem. Acaba nitrattan dolayı olabilirmi bu ?
L144 Vatozumu kaybediyorum !
Öneriniz için teşekkürler. Başka bir önerisi olan varmı ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.