Elektrikler Gitti

SonerkozaÇevrim Dışı

İl: Istanbul
SonerkozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 13:16
Elektrikler gitti bir akvaryumda 4 lepistesim diğerinde 2 melek 1 japon 1 de vatozum var
Saat 2 gibi Silivri taraflarinda saat 5 gibide Gaziosmanpaşa Sultangazi taraflarında elekrikler gelir dedi sizce kayıp yaşar mıyım ne gibi önlemler almalıyım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koraykblÇevrim Dışı

İl: Afyon
koraykblÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 13:29
Arada bir suyu leğenle veya tas yardımı ile havalandırabilirsiniz.

YigitKuzeyÇevrim Dışı

İl: Usak
YigitKuzeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 13:32
Arada bir karıştırmanızı ve biraz yüksekten yavaş yavaş su dökmenizi öneririm.

Orhan76Çevrim Dışı

Özel Üye
İl: Denizli
Orhan76Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 13:42
[QUOTE=Sonerkoza]Elektrikler gitti bir akvaryumda 4 lepistesim diğerinde 2 melek 1 japon 1 de vatozum var
Saat 2 gibi Silivri taraflarinda saat 5 gibide Gaziosmanpaşa Sultangazi taraflarında elekrikler gelir dedi sizce kayıp yaşar mıyım ne gibi önlemler almalıyım [/QUOTE]

Bölgenizde elektrik sık kesiliyorsa, en azından tankı böyle zamanlarda havalandırmak için pilli veya elektrik kesilince devreye giren (şarjlı) hava motoruyla bir hava taşına bağlayabilirsiniz.

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T]
+1: [T]241968,Aguamentist[/T]

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Cyber_ScoutÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 14:12
[QUOTE=Sonerkoza]Elektrikler gitti bir akvaryumda 4 lepistesim diğerinde 2 melek 1 japon 1 de vatozum var
Saat 2 gibi Silivri taraflarinda saat 5 gibide Gaziosmanpaşa Sultangazi taraflarında elekrikler gelir dedi sizce kayıp yaşar mıyım ne gibi önlemler almalıyım [/QUOTE]

Tank oturmuş bir tanksa 10 gün sorun olmaz.
diğer arkadaşların suyu karıştır gibi tavsiyelerini anlamadım. Yada konuyu ben anlamadım sanırım..

[QUOTE=YigitKuzey]Arada bir karıştırmanızı ve biraz yüksekten yavaş yavaş su dökmenizi öneririm.[/QUOTE]

Sakın bu şekilde akvaryuma müdahale etmeyin !!

YigitKuzeyÇevrim Dışı

YigitKuzeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 14:25
[QUOTE=Cyber_Scout]

diğer arkadaşların suyu karıştır gibi tavsiyelerini anlamadım. Yada konuyu ben anlamadım sanırım..

Sakın bu şekilde akvaryuma müdahale etmeyin !![/QUOTE]
Neden acaba [:?]

SonerkozaÇevrim Dışı

SonerkozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 14:39
Zaten elektrikler geldi hiç dokunmadım tanklara kayıp da olmadı hepinizin bilgileri için teşekkür ederim

İnci KefaliÇevrim Dışı

İl: Ankara
İnci KefaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 15:25
[QUOTE=Cyber_Scout]

Sakın bu şekilde akvaryuma müdahale etmeyin !![/QUOTE]

Oksijenlenme olsun diye önermişler. Yanlış bir şey değil. Ancak kısa süre olduğu için gerek kalmamış muhtemelen.

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Cyber_ScoutÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 15:29
Dip karışır. Katliyam olur. Böyle durumlarda %25 su değişimini sakince yapmak yeterli diğer herşey çok riskli. Elektrik tekrar ne zaman gelir bilinemediği durumlarda balıkların nefesi kontrol edilir. Sıkıntılı olduğu düşünülüyorsa su değişimi kısmi yapılır. Karıştırmak ta nedir?

YigitKuzeyÇevrim Dışı

YigitKuzeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 15:51
[QUOTE=Cyber_Scout]Dip karışır. Katliyam olur. Böyle durumlarda %25 su değişimini sakince yapmak yeterli diğer herşey çok riskli. Elektrik tekrar ne zaman gelir bilinemediği durumlarda balıkların nefesi kontrol edilir. Sıkıntılı olduğu düşünülüyorsa su değişimi kısmi yapılır. Karıştırmak ta nedir?[/QUOTE]

Benim de demek istediğim çorba karıştırmak gibi değil Suyun üstününde yavaşça gezdirmekti ama yanlış düşünmüşüm kusuruma bakmayın.

İsmail_96965Çevrim Dışı

İsmail_96965Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 17:01
Hocam balonu hava ile doldurup boruya yakın vanaylada havayı ayarlayın azda olsa verimli olur

İnci KefaliÇevrim Dışı

İnci KefaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 17:07
[QUOTE=Cyber_Scout]Dip karışır. Katliyam olur. Böyle durumlarda %25 su değişimini sakince yapmak yeterli diğer herşey çok riskli. Elektrik tekrar ne zaman gelir bilinemediği durumlarda balıkların nefesi kontrol edilir. Sıkıntılı olduğu düşünülüyorsa su değişimi kısmi yapılır. Karıştırmak ta nedir?[/QUOTE]

Çırpar gibi karıştırmayacaklar, yüzey havalanacak kadar. Dibi karıştıracak kadar bir karmaşada zaten balıklar da rahatsız olur. Tabii ki öyle bir şey önermemiştir arkadaş.

YigitKuzeyÇevrim Dışı

YigitKuzeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2025 17:22
[QUOTE=İnci Kefali]

Çırpar gibi karıştırmayacaklar, yüzey havalanacak kadar. Dibi karıştıracak kadar bir karmaşada zaten balıklar da rahatsız olur. Tabii ki öyle bir şey önermemiştir arkadaş. [/QUOTE]
Evet demin söylediğim gibi abartmadan sakince yüzeyin biraz havalanması için demiştim.

Beğenenler: [T]253160,İnci Kefali[/T]

aliÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Konya
aliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Saat 23 Dakika önce
Elektrik kesintisi kısa sürdüğü için konu sahibi sıkıntı yaşamamış olsa da ileride arama yaparak içeriğe erişme ihtimali olan insanlar için not düşelim:

Akvaryum koşulları bu süreye müspet ya da menfi etki edecektir ama havalandırmanın çalışmaması ideal canlı yükü olan bir akvaryumda 1-2 saat içinde balıklarda oksijen yetersizliğinin başlamasına neden olur.

Bunu balıklar vücut diliyle anlatır. Corry gibi kısmen hava solunumu yapabilen balıklar hava keselerindeki havayı yenilemek için çok sık su yüzeyine çıkarlar. Diğer balıklar da su yüzeyinde kalır ve ağızları yüzeyde solunum yapmaya başlarlar.

Balıklarda bu hareketleri gözlemliyorsanız varsa akvaryum kapağını ve buhar camlarını açın. Elinizle, bir tahta parçasıyla ya spatula gibi bir şeyle akvaryum yüzeyinde suyu çırparak yüzeyin hareketlenmesini sağlayın. Yüzey vurgusuna dikkat edin, abartmayın. Akvaryum tabanını etkilemeyecek şekilde yapmalısınız. Yoksa oksijen takviyesi yapayım derken amonyak patlamasına sebep olabilirsiniz.

Risk almayım derseniz akvaryumdan bir kova su alın ve suyu iyice çırparak bu kovada havalandırın. Sonra kovadaki suyu sakince, dibi karıştırmadan akvaryuma ekleyin.

Balıkların hareketletini gözlemleyip havalandırma süresini ve periyodunu belirlersiniz.

Dış filtre varsa ve kesinti uzun sürerse onun için de aksiyon almak gerekir bu arada...[EDIT]ali,2025-07-22 14:28:58[/EDIT]

Beğenenler: [T]263747,Sonerkoza[/T]
Teşekkür Edenler: [T]263747,Sonerkoza[/T]