ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İnci Kefali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
652
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 11 Dakika önce
Toplam Mesaj:
543 [2.40 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
413 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burcu Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Betta splendens, betta imbellis, betta smaragdina, betta siamorientalis, trichopsis vittata, trichopsis pumila, parosphromenus sentang, lampeye killifish, pygmy corydoras, cüce kerevit, karides ve salyangozlar

SON 10 MESAJI

Elektrikler Gitti
[QUOTE=Cyber_Scout]Dip karışır. Katliyam olur. Böyle durumlarda %25 su değişimini sakince yapmak yeterli diğer herşey çok riskli. Elektrik tekrar ne zaman gelir bilinemediği durumlarda balıkların nefesi kontrol edilir. Sıkıntılı olduğu düşünülüyorsa su değişimi kısmi yapılır. Karıştırmak ta nedir?[/QUOTE]

Çırpar gibi karıştırmayacaklar, yüzey havalanacak kadar. Dibi karıştıracak kadar bir karmaşada zaten balıklar da rahatsız olur. Tabii ki öyle bir şey önermemiştir arkadaş.
Elektrikler Gitti
[QUOTE=Cyber_Scout]

Tank oturmuş bir tanksa 10 gün sorun olmaz.
diğer arkadaşların suyu karıştır gibi tavsiyelerini anlamadım. Yada konuyu ben anlamadım sanırım..

Sakın bu şekilde akvaryuma müdahale etmeyin !![/QUOTE]

Oksijenlenme olsun diye önermişler. Yanlış bir şey değil. Ancak kısa süre olduğu için gerek kalmamış muhtemelen.
Lepisteslerim Doğum Yapacak
Filtre çok büyük duruyor, çekebilir yavrularınızı.
İlk Akvaryumumu Kurmak İstiyorum
[QUOTE=eg3wie]Pet shopcunun bi şekilde yardımıyla yapmaya çalıştım filtre ona çok geldi büyük ihtimal.O yüzden çalıştırmıyorum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263696/200720251535461.jpg[/IMG][/QUOTE]

Filtre uygun değil, kum uygun değil, bitki yok, derece yok, ışık yok, ileride ısıtıcı da lazım olacak. Muhtemelen bakteri döngüsü falan hiç uğraşılmadı. Çok eskik olmuş bilginiz olsun.
Görsel Olarak En Güzel Moss?
Fissidens bence en güzel görünen moss. Pellia da tutunca iyi gözüküyor.
Adi Salyamgozdan Arındırma
Bakır içerikli kimyasal ya da söylendiği gibi Helena.
[QUOTE=eg3wie]Tamam sizin dediğiniz ölçü gayet iyide 50 cm büyük geldi baya bana.[/QUOTE]

Arada 10 litre falan oynuyor. Boy olarak düşünmeyin. Hacim önemli.
[QUOTE=eg3wie]Büyük olmaz mı? 1 tane beta balığı koyucam sadece

Bide yani o kadar alanım yok ilk defa yapıyorum çok pahalıya patlıyor bana[/QUOTE]

Küçük olur, bir canlının tüm ömrünü geçireceği yeri hazırlıyorsunuz. Düzgün yapmalısınız.

Camcıda yaptırmak daha uyguna gelebilir. 30*25*25 falan bir ölçüde yaptırın derim [EDIT]İnci Kefali,2025-07-20 12:35:08[/EDIT]
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotop Vol-2
[QUOTE=eackgzz]
Mandorlarla ilgili sonuç üzdü ama diğer tür tercihlerin çok sevindirdi beni abi [:D] Düşündüğün iki tür de harika canlılar ama ülkeye gelen paroslar çok dandirik özellikle deissneri adı altında sentang bintan saçma sapan dümdüz renksiz balıklar geliyor. İyi kanlar için sağlam ithalat kovalamak gerekiyor. Daha önceden Erdal Türkoğlu'ndan çok güzel phoenicuruslar yakalamıştım ama uygun tank hazırlayamadım çok yaşatamadım maalesef. Erdal abi de parosphromenus defterini kapattı galiba daha getirmiyor. Güzel samuraylara ulaşmak nispeten daha kolay. Samuraylara yakışır bir biyotop yap da gözümüz gönlümüz açılsın [:)][/QUOTE]

Sentanglara laf ettirmem [:cik:] onlar da güzel, renkliler aslında.

Arif Bey hayırlısı olsun balıklarla ilgili. Çok nazlanmışlar :/
Theodoxus Anatolicus Hakkında
[QUOTE=M0nty]Bilmiyorum hocam artık daha bu siteyi kullanmam heralde bitkileri kağıda sarıp yollamıslar yemin ediyorum ilk bitkiler geldiğinde kuru sandım gövdeleri bile kuruydu ben tavsiye etmiyorum

Hocam birde önerebileceğiniz alg yiyici varmı başka salyangoz türünden elma salyangozu hariç akvaryumun yanindaki dolaba tırmanmaya çalışırken bulmak istemiyorum salyangozları[/QUOTE]

Hacme bağlı ama en iyi yosun yiyici Sae'dir. Neriteler de iyidir. Kötü deneyiminize üzüldüm ama şaşırmadım. Sağlık olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.