ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İnci Kefali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
422
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
361 [2.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
351 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burcu Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Betta splendens, betta imbellis, betta smaragdina, betta siamorientalis, trichopsis vittata, trichopsis pumila, parosphromenus sentang, lampeye killifish, pygmy corydoras, cüce kerevit, karides ve salyangozlar

SON 10 MESAJI

Öneri
[QUOTE=Kaya Özyurt]Öncelikle teşekkür ederim.
Su hareketi sağlama isteğim biofilm oluşmasını önlemek için [/QUOTE]

Su üstü bitkileri bazen çözüm olabiliyor. İsterseniz önce öyle deneyin
Öneri
[QUOTE=ArjenB]
Aynı olacağını düşünmüyorum çünkü Walstad da oksijensiz bir ortam da üretiyoruz kumun altında, o da lazım.

İyi bayramlar herkese [:)][/QUOTE]

Onu kum kalınlığı yüksek her akvaryumda oluşturuyoruz. Walstad özelinde bir durum değil.

[QUOTE=Kaya Özyurt]Arkadaşlar merhaba büyük bir walstad tank yapacağım sadece su haraketi için küçük bir motor arıyorum her hangi bir iç filtre alıp süngerini çıkarırsam olur mu eğer sizin de bir walstad tankınız varsa siz nasıl su haraketi sağlıyorsunuz teşekkürler.
[/QUOTE]

Su hareketi sağlamıyorum. Neden böyle bir ihtiyaç oluştu? İlla istiyorsanız direkt hava motoru bağlayabilirsiniz. Ya da filtre medyası olmayan askı filtre kullanabilirsiniz.

[QUOTE=ArjenB]
Bakteriler süngere oturup walstadın doğasını bozmaz mı?[/QUOTE]

Evet bozar. Tabi durum sizin isteğinize kalmış.
Kelebek Vatoz Isı Şartları
Kelebek vatozların oksijen ihtiyacı çok yüksektir. Sıcaklık arttıkça suda oksijen çözünümü zorlaşır. Filtrasyonunuza bağlı olarak yaşayabilir de yaşamayabilir de. Normalde 20-24 derece civarı önerilir
Cinsiyet, Sağlık Durumu Ve Beklenen Ömür
Tabi umabilirsiniz ancak idealin halen altındasınız. 5 yılı geçin 1 yılda el kadar olabilirdi hayvanlar.
Akvaryuma Buz Koymak Ne Kadar Doğru
[QUOTE=Nickim10Harf]

Yok hocam 0,3 derece kadar düşürttüm olmadı gün içinde ısınmayı önlemek için fan yapayım termostatlı

Ayrıca balıklar max kaç dereceye kadar yaşar [/QUOTE]

O kısım değişir balıktan balığa, net bir şey söylemek olmaz sanırım. Sizin ekipte coryler ve zebralar sıcağı pek sevmez, onlar özelinde 28i geçmezseniz bence iyi olur
Balığım Ölüyor
[QUOTE=ecrinnn]

[VID]https://youtube.com/watch?v=wL1g4ZrhGm4?si=4MAy1__krHTttM2Q[/VID]

[VID]https://youtube.com/watch?v=1NGCCk3klS8?si=OR3YUgPpgHlO8iq4[/VID][/QUOTE]

Kuyruk erimesi dışında derdi var belli ki, bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştim. Hastalık teşhisi yapamıyorum maalesef görüntüye.
Akvaryuma Buz Koymak Ne Kadar Doğru
Sıcaklıktan ziyade nüfustan endişe etmelisiniz. 27 derecede yaşar balıklarınız.
Çok büyük miktarda buz koymayın. Ani sıcaklık değişimleri zararlıdır.
Balığım Ölüyor
Ecrin hanım betanızın videosunu YouTubea ekleyin. Oradan link paylaşın bize. Kuyruk erimesinden hiç balığım ölmedi benim, sizinki de o kadar ilerlememişti. Başka bir sorunu olabilir belki
Betam Hasta Mı?
[QUOTE=fishhyy]
Arkadaşlar neden benceyle konuşuyorsunuz? Ya işe yaramıştır ya da yaramamıştır. Söylediğiniz şeyden emin değil misiniz? Bilgileri tartmamızı zorlaştırıyor.

rei diye bir kızın çok güzel elodea beta tankı vardı, o akvaryumu görmeden önce ben de sevmiyordum[:)][/QUOTE]

Benim görüşüm, balığın karnı tok şekilde sağlıklı yaşamasını sağlayabiliyorsam neden sağlamayayım? Yoksa 2 3 günde 1 beslemek de yaşar, ölmez bu hayvanlar. Bugün tatile çıktım pazara kadar açlar mesela. Aç bırakma işinin çıkış yeri sindirim problemleri. Miktara dikkat ederek besleme, kaliteli yem kullanma gibi etmenler bu ihtiyacı azaltır.
Burada "bence" diye konuşulmalı zaten eğer su ürünleri üzerine uzman veteriner değilseniz. Herkesin tecrübesi farklılık gösterebilir, birbirimizi görmediğimiz için aklımıza gelmeyen, bilmediğimiz, hesap edemediğimiz başka etmenlerin çıktılarını başka bir şeyin çıktısı da zannedebiliriz.
Artık aynı prosedürü yüzlerce kez uygulamış hobiciler var. Onların özgüvenli konuşması normaldir ancak onlar bile yanılabiliyor. Bırakın insanlar istediği gibi fikir belirtsin.

Rei'nin o tank çok güzeldi evet. Benzeri rahatça yapılabilir. Konu sahibine de incelemesini önerelim.
Betam Hasta Mı?
[QUOTE=fishhyy]
Şimdilik ısıtıcıya gerek yok yaz sonu alırsınız o zaman. Yem olarak tetranın larva sticks lerini öneriyorum. Canlı yem olarak en azından artemia verebilirsiniz artemialar zooplanktondur kurtçuk gibi değiller [:)]. Yumurta halinde satılıyor siz suda çıkartıyorsunuz şırıngayla kaptan çekip balığın önüne sıkıyorsunuz. Beslenmeyi ben anlamıyorum petshoplar hergün ver diyorlar ama etçil balıklar için hep dinlenme günü olan diyetler hazırlanır. Ben bu diyeti kullanıyordum yabancı beta kanallarından da duyduğum tavsiyedir:
1 yem
2 aç
3 yem
4 yem
5 aç
6 yem
7 aç
8 yem
9 aç
10 bitkisel yem
Yem günlerinde ya artemia verin ya da tetra tropical sera gibi markaları kullanın. rotisifh i de sürekli duyuyorum forumdan ama hiç kullanmadım kullanmadığım şeyi de öneremem, isterseniz yem tavsiyesi istemek için ayrı konu açın ama bana tetra en sağlamı gibi geliyor. Tetra betta granules ve tetra betta larva sticks iyidir. sera granules varsa tetranınkini almaya tabii ki gerek yok, şuan için her gün besleme yapıyorsanız yavaşça hafta hafta aç günleri arttırın, bitkisel yem olarak da tabii ki genel kuru spirulina veya kabuğu soyulmuş haşlanmış bezelyeyi ezerek [U]ilgisi bitene kadar[/U] miktar sınırsız olarak verebilirsiniz. Onun dışında kumu söyleyen arkadaş neye göre söyledi bilmiyorum fakat betaya kum zarar vermez, kumla işi yok, ben sizin yerinizde olsam arkaya koyu renk bir fonla kaplardım, zemine de siyah bazalt veya hagen kum koyardım çünkü betanız açık renk, rengini daha güzel ve canlı gösterecektir. Tabii ki renginin canlı olmasını sağlayan en önemli şey beslenme kalitesi ve canlı yemdir. Dondurulmuş tubiflex de kımıl kımıl olmamalarını sağlayacaktır. [:)))] bilmiyorum onun için mi dediniz ama ben onun için kullanmıyorum şahsen :) dondurulmuş cikletistte varmış, son olarak bir öneri; moss un her türüne bayılıyorlar, üzerinde kıvrılıp uyuduğunu görebilirsiniz, ben kısa geniş bir kavanoza koymuştum içine christmass moss doldurmuştum yatak olarak kullanıyordu[:3]
https://www.cikletistpetshop.com/rdm-dondurulmus-yem-tubifex-blister-1155

Ayrıyeten akvaryumunuzun hacmi çok ideal, bence uygun fiyatlara çok güzel tasarımlar yapabilirsiniz, şahsen benim akvaryumda balıktan daha çok heveslenip yapmak istediğim şey tasarımdır [:)]
Kendim için ayırdığım birkaç beta akvaryumu tasarımları:
https://www.youtube.com/shorts/btEYyx3L1Rg
https://www.youtube.com/watch?v=P19pm1K5xNY
https://www.youtube.com/shorts/rxBnuSBH_JM[/QUOTE]

Balığı bu kadar aç bırakmaya gerek yok bence. Kontrollü yeterli besleme daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Balığa gelirsek, evet ufak bir miktar deformasyon olmuş.
Kum bakteri tuttuğu için faydalıdır aslında. Şart değil elbette ama olması kötü bir şey değil.
İyi su parametreleri ve düzgün beslenme ile sağlıklı şekilde bakarsınız balığınıza. Şu an ilaç vs ihtiyacı yok bence, ancak gözetim altında tutun. Zaten farkındasınız ısıtıcı ve bitki eksiğinin. Zamanla daha iyi olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.