ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orhan76
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2561
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 52 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2063 [3.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1095 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Barbol
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1976
İl:
Denizli
Meslek:
Maden Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40lt Bitkili Lepistes Cüce Vatoz Komando Cory 140lt Bitkisiz Orta-Güney Amerika Ciklet Leopar Vatoz 25lt Bitkili Neolamprologus Caudopunctatus 25lt Bitkili Galaxy Rasbora 25lt Bitkili Kardinal Neon Tetra 25lt Bitkili Pseudomugil Gertrudae

SON 10 MESAJI

Akvaryum Dizayn
[QUOTE=Tonikross][/QUOTE]

Melek balığı her ne kadar küçük/yavru olsa da ilerde büyüyecek. Bu nedenle min.120litre ve 40cm yüksekliğinde bir tank gereksinimi olacaktır. Ben olsam yol yakınken ya meleği verirdim ya da daha büyük bir tank oluştururdum. Melekleri tetralarla yaşamaya pek uygun bulmuyorum danio zebra daha uygun bir alternatif olabilir kanımca.
Dubouisi Maswa Akvaryuma Uygun Mu
[QUOTE=sameterdinc]Merhaba 120*40*50 boyutlarında bir akvaryum görselde bulunan dış filitre olarak ise Eheım 2275 4+ 600 kullanılacak sormak istediğim şu duboisi maswa beslemeyi düşünüyorum fakat içerisinde akvaryumun Mangrow kokler, yatı kök Anubıas ve Java fernler bulunuyor bu balıklar için uygunmudur sorun yaşarmıyım [/QUOTE]

Tankınız geometri (keşke boyu 150cm gibi olsaydı) ve hacim olarak uygun görünüyor. 8-10 kadar bireyden oluşan bir koloni yapabilirsiniz. Anubias ve java fern zaten maswaların yemek için tercih edeceği türler değiller bu nedenle bitkiler bir sorun olmaz aksine yavrulara daha iyi saklanma alanları oluştururlar. Sert ve yüksek pH su ayarlayarak besleyebilirsiniz kanımca. Keyifli hobiler dilerim.
Akvaryum Dizayn
[QUOTE=Tonikross]Selamlar abiler ablalar şu şekilde bir akvaryumum var dizayn önerileriniz nelerdir.Arka bitkiler sizce kötü duruyor mu onlar kalsın mı yoksa daha uzun bitki mi ekleyeyim her hangi öneriniz var mıdır?

En ön monte Carlo arlarda ince ince parvula ortada taşların arasına sabitlenmiş Java fern arkada ise orman görüntüsü yakalasin diye geniş yapraklı bitkiler onerilinizi bekliyorum.[/QUOTE]

Tasarımınız güzel olmuş elinize sağlık. Koyu ve geniş yapraklı nispeten bakımı kolay/dayanıklı orman görüntüsü oluşturabilecek Borneo kökenli Bucephalandra (buce) tavsiye ederim. Çeşitli varyeteleri var beğendiğiniz türünü tasarımınıza ekleyebilirsiniz. Keyifli hobiler dilerim.
1 Haftalık Tankta Beyaz Benek Hastalığı
[QUOTE=Nickim10Harf]

Orhan abi işten geldim ilk olarak baktım beyaz benekler bayağı dökülmüş %70 i gitmiş gibi duruyor hiçbir balık ölmemiş ki en çok korktuğum durum buydu henüz ölen yok kaybım yok şükür fakat gün içerisinde üstü örtülü olduğu için su ısısı 31.5 dereceye yükselmiş zarar edermi?

su sıcaklığı kaç derecede sabit kalsın?

birde su hafiften kokmaya başlamış bu durumda dip çekimi ve su ekleme icap eder mi?

3. Gününde tekrardan spotex eklemem gerekir mi tedavi daha kaç gün sürecek balıklar çabuk ölür çok hassaslar öldü ölecek gibisinden bir travma oldu bu balıklar bu şartlarda ölmezler değil mi
Balıklar nasıl duruyor abi ne düşünüyorsun sence biraz daha iyi mi[/QUOTE]

Baliklar daha iyi gorunuyor. Simdi sicakligi 29-30c de sabitleyelim en az % 50 su degisimi yapalim yalniz su da akvaryum suyuyla ayni sicaklikta olsun. Filtre de aktif karbonu calistir 1-2 gun takip et durumu, diyelim ki tamamen bitti o vakit ilaclamayi keseriz eger %20-%30 gibi devam ederse 2 gun sonra az bir miktar (ilk dozajindan daha az olsun) daha dozlariz.
Bu Canlı Nedir ?
[QUOTE=fishhyy] ben canlılara da zarar verdiğini düşünüyorum ne kadar az kimyasal o kadar çok sağlık[:cik:][/QUOTE]

Ureticisi zarar vermez diyor baska canlilara ama tabi fikrinize saygi duyarim kimyasallarla ilgili.
Balığın Ağzında Çıkan Aft Benzeri Yara
[QUOTE=Salih06]

Öncelikle bilgi biçin teşekkürler elimde tablet tuzlardan var her 100 lt için kaç tablet yeterli olur sizce . Sera aquatanı her su değişiminde kullanıyorum. Deep Dezofix de alayım. [/QUOTE]

Bir yemek kaşığı (tablet olmayan tuz için) ya da 20 gram'a tekabül edecek kadar tuz kullanın. %0.2 (litrede 1-3gr gibi) tuz konsantrasyonu tedavi için kafidir. Vatoz, cory gibi dip balığınız varsa onları tanktan çıkarın. Umarım hızlıca toparlanır.[EDIT]Orhan76,2025-05-16 14:46:52[/EDIT]
Balığın Ağzında Çıkan Aft Benzeri Yara
[QUOTE=Salih06]Merhaba Vieja Breidohri nin ağzında resimde görünen şeyler çıktı. Metilenle ara ara temizlemeye çalıştım faydası olmadı . Diğer balıklarda bi sorun yok ; ağız kavgasına girdi ama çok şiddetli değil şuan da kavga gürültü yok . Balığın dış kısmında yara erime yok sadece ağzında bi sıkıntı var. Yem yemekte zorlanıyor. Bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi ?
[/QUOTE]

Öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Her ne kadar metilen kullandıysanız da ayrıca antiseptik özelliği olan akriflavin içerikli deep fix dezofixle (içeriğinde ayrıca metilen de olabilir) beraber amerikan cikletinizin bir miktar tuza yatkınlığı olduğundan tuzla tedavi de olası yaralarına iyi gelecektir.
Bu Canlı Nedir ?
[QUOTE=Hcan]Teşekkür ederim görseline baktım muhtemelen hydra[/QUOTE]

Chem Vital Rid Planaria diye bir ürün var, bu tarz planarya ve hydra gibi canlıların kökünü kazıyor bilginiz olsun.
[QUOTE=Nickim10Harf]

Tamam hocam dün 80 litreye 2 ml spotex ekledimaktif komürü çıkartıp yeni elyaf koydum su ısısını da max 29.4 e kadar çıkartabildim daha fazla çıkmadı (ısıtıcıdan kaynaklı) fakat lepistesler suyun dibinde duruyor ve çok az hareket ediyorlardı bir grup balık da su yüzeyine çok yakındı sabah uyandığımda ölürler diye düşünürken hepsi normal davranıyordu dipte falan beklemiyordu yemledim işe geldim akşam bakacağım.

Merak ettiğim iki husus var
Işığı kapattım fakat gün ışığı etkiler mi üzerine tül ile örtmem icap eder mi

Dip çekimini yapmalı mıyım her akşam. Balıkları alalı 1 hafta olacak hiç dip çekimi yapmadım daha
Bu tedavi sürecinde nasıl yapmalıyım dip çekimi olayını kaç litre çekip ne kadar eklemeliyin[/QUOTE]

Yaptığın uygulamalar doğru. Tankın etrafını ışık görmeyecek şekilde battaniye gibi bir şeyle kapat ki zararlı bakteriler aktif hale gelemesin. Şu an ilaç uygulaması yaptığın için su veya başka kimyasal girişi yapma. Tedavi bittikten sonra dip çekimi/su değişimi yapabilirsin.
[QUOTE=Nickim10Harf]Beyaz benek tedavisine başladım bu günbitkiler için de sıvı gübre aldım. 100 litre tank 2 ml spotex koydum üzerine sıvı bitki gübresi döksem zararı olur mu herhangi bir şeye[/QUOTE]

Bence tedavi bitene kadar sıvı gübre girişi yapmayın çünkü gerçekten bilemeyiz ilaçla etkileşime girip girmeyeceğini.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.