ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cyber_Scout
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4812
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
48 saniye önce
Toplam Mesaj:
4980 [0.71 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2802 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cyber Scout
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilg.Tekn.-Apiarist-İş Güven.-Akvarist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

🇹🇷 "Akvaristin tecrübesi arttıkça Balığı ve Akvaryumu Küçülür." [URL=https://www.akvaryum.com/Forum/uyeacanbul.asp?uye=21182]Konularım-İlanlarım[/URL]

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulan Askı Filtrede Tıkırtı Sesi
20 dk. Fişini çekin..
Hava var.
Emiş boru girişinin dibinde görünmekte ..
Betada Bir Günde Kırmızılıklar Çıkması
[QUOTE=Goldfish2000`
Hocam 3 nerite, 1 orta boy anubias ekledim. %50 su değişimi yaptım. Siyanobakteri çok az kaldı[/QUOTE]
İşe yarıyor yani [:iyi:]
Eksik olan 'Sabır' ve 'Zaman'.
Not: İlkokul öğretmenimin dediği bir söz her defasında aklıma gelir..
"Hoca Camide Görevlidir".
"Öğretmen Okulda".
"Şef Atölyede"..

6-8 Tank Projesi İçin Aydınlatma
[QUOTE=FerhatDumann][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/272688/010320261729421.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bu konuda yazdığım ilk mesaj tüm konuya cevap veriyor..
Az raf +raf başı tek armatür
Şimdiden uzun ve mutlu bir evlilik hayatı dilerim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189019/040720252220241.jpg[/IMG]

Fikir müthiş..
Ekonomik..
Sanatsal..
Pratik..
Verimli..
Etkili..

Resimler için izin alınmıştır.... [:lol:]
Eş Kakadu Mu Yoksa Canlı Doğuran Ve Karides Mi?
[QUOTE=MG]
Aslında çok fazla yerde kakaduların lepistesle bu litrede yaşayacağı geri bildirimini aldım. Bu yüzden konuya da yazdım. Krndi konumdan olmazsa rasbora ile devam edebilirim de demiştim zaten[/QUOTE]
Cevabı bildiğiniz verdiğiniz cevaptan belli oluyor..

İyi Bayramlar Dilerim şimdiden...[:iyi:][/QUOTE]
Ne demek istediğinizi pek anlayamadım ama size de iyi bayramlar[:iyi:][/QUOTE]
Şöyle ki;
Kribensis üreme dürtüleri yüksek , yumurta dizen ve koruyan türlerden.
Lepistes ise canlı doğuran bir tür.
Öncelikle su parametreleri aynı değil.
İkinci olarak agresyonlukları bir değil.
Üçüncü olarak beslenme tercihleri aynı değil.
4.ncü olarak hızları aynı yada yakın değil (yemlenme ve saldırma hızları)
Lepistes ve kribensis su parametlerelerinin ortak olduğu değerlerde birlikte yaşar
Üreme döneminde herşey değişir.
[QUOTE=MG]
Hocam selamın aleyküm konuyu hortlatacağım ama bir sorum var
40/60 litre 50cm bombeli baya bol bitkili bir akvaryum kuracağım. İlk başta kakadu beslenmez diye 1e 3d lepistes, 1e cüce vatoz, 6 rasbora, 2 nerite düşünmüştüm ama çoğu kişi yaşar diyor. Sizce yaşar mı? Rasboralar yerine 1 çift kakadu koysam olur mu?[/QUOTE]
Şimdi vereceğim örnekler ve sorular bu hobinin anlaşılması için temel mantığı anlamanızı sağlamayı amaçlıyor...

Biz miniminicik kısıtlı bir alanda doğayı taklit etmek için uğraşıyormuyuz? (Devamı cevabınız ile gelecektir)
[QUOTE=MG]
Aslında çok fazla yerde kakaduların lepistesle bu litrede yaşayacağı geri bildirimini aldım. Bu yüzden konuya da yazdım. Krndi konumdan olmazsa rasbora ile devam edebilirim de demiştim zaten[/QUOTE]
Cevabı bildiğiniz verdiğiniz cevaptan belli oluyor..

İyi Bayramlar Dilerim şimdiden...[:iyi:][EDIT]Cyber_Scout,2026-03-17 16:28:38[/EDIT]
[QUOTE=MG]

Gunceldir. ekliyecegim sera o'nip olabilir. cuceler cok seviyor. tabi birde dondurulmus yemler. cok daha az parazit riski var, her an kullanima hazir taze. hafyada 1-2 veriyorum. baliklarin formlarinda buyuk fark yaratiyor. hele dondurulmus kankurdu. baliklara vermeden once ozellikle camin onunde gosteriyorum. gordukleri anda ayarlari bozulyor, deliriyorlar
[/QUOTE]

Biz (hobiciler) 'miniminicik' kısıtlı bir alanda doğayı taklit etmek için uğraşıyormuyuz? (Devamı cevabınız ile gelecektir)[EDIT]Cyber_Scout,2026-03-17 16:21:12[/EDIT]
Mücevher Ciklet Yumurtaları
[QUOTE=Street Parrot]Öncelikle belirteyim akvaryumunuz çok kalabalık ve uyumsuz türler var.
Asıl sorunuza gelecek olursak akvaryum hacmini balık sayısını düşündüğümüzde yavruların büyüme ihtimali olmadığıni söyleyeyim. Yine bahsettiğiniz küçük akvaryumda problem. Zaten 30 litrede 30 yavru var. Bilseniz hatta tüm yavruları çıkarıp onlara verseniz bile zor anne baba o hacimde anne baba strese girer. Ben içinde 8-10 balık olan 559 litrelik karma akvaryumda yavruları büyütmeyi başaramamış tüm.
[URL]https://www.akvaryum.com/hemichromis__guttatus_mucevher_cichlid_tatlisur_106_433.asp[/URL]
Bu linkte özellikle alttaki yorumlara da bakmanızı tavsiye ederim.[/QUOTE]
559 litrenin 560 yada 555 olmayışının sebebini düşünmekten " uyuyamam "
Suda Sararma
[QUOTE=altankanat]Merhaba yeni bir kurulum yaptım tabanda 1 cm torf üzerine 2-3 mm dere kumu kullandım. Dere kumu 5-7 cm arası yüksekliğinde.
Suyun rengi yeşil sarı arası bir renge dönüştü 2 gün içinde. 10 gündür bu şekilde. Su değişikliği sadece rengin tonunu açıyor.
Daha önce aynı taban yöntemini başka tankta kullandım hiç salınım olmadı suya gayet berrak şekilde devam ediyor o tank.
Asıl soru şu
Bu durum geçici mi yoksa bu tank bundan sonra bu şekilde sarı yeşil bir tonda mı olacak sürekli.[/QUOTE]
Resim çekilemeyecek paylaşılamayacak kadar kötü mü?
6-8 Tank Projesi İçin Aydınlatma
[QUOTE=FerhatDumann]

Tamamını tek seferde kurmayacagim.
Önce 2 raf onu doldurup vs devam edeceğim .

Oyuzden bütçe olarak bir sorun yaşamayacagim . Biranda hepsini kurmak zaten büyük uğraş ve zaman ister .
Kademe kademe ilerleyecegim .
[/QUOTE]
Toplam maliyet rakamında minimum miktar değişmeyecek aksine geçen süre içerisinde artacaktır..
Elinizdeki para miktarının karşılayacağı ( görsellikten taviz vererek gerekirse) sistemi kurup hobiye bu kurulum ölçüsünde devam edin derim..
'İleride' ki planlar hep aksıyor ve hep yarım, eksik yada istenmeyen şekilde kalıyor...

[EDIT]Cyber_Scout,2026-03-17 16:18:40[/EDIT]
Betada Bir Günde Kırmızılıklar Çıkması
[QUOTE=Goldfish2000]

Hocam iki tane büyük nerite eklemiştim pek bir değişiklik olmadı ben de geri japonların yanına koydum😐

Bir hafta falan kaldı neriteler[/QUOTE]
Tuşa bastım ve bastığım harf ekranda çıktı...
Çağımızda hızlı etki ve sonuca alıştık..
Doğa bu hızda değil ve bize : "çok vakit kaybettim" hissi yaşatıyor
Sabır bu hobinin temeli değil miydi?
Bir önceki mjs.da yazdıklarım geçerli..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.