ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koraykbl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
567
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Saat 28 Dakika önce
Toplam Mesaj:
834 [1.27 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
453 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray kubeli
Doğum Tarihi:
07 Haziran 2007
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

~Hayvanların dili yoktur ama sessizlikleriyle çok şey anlatırlar.~ [B]Mevlana[/B]

SON 10 MESAJI

200 Litre Japon Akvaryumu
[QUOTE=adem5454]Herkese iyi akşamlar. Akvaryumumda yeni bir tür beslemeye karar verdim. Başta Malawi düşünüyordum ancak son kararımı Japon balığından yana kullandım. Japon balığı ve hacim ile alakalı önceki konuları da okuyarak balık sayısını 5 ile 6 gibi düşündüm. Balıkları almadan da sizlere danışmak istedim. Genel olarak yorumları okuyunca balık başına 40 litre gibi bir rakamın yeterli olacağı fikrine kapıldım ama tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini dikkate alıp son kararımı ona göre vereceğim. Şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]
Bu konularda tür önemlidir. Tam tür verirseniz yaşam standartları nedir daha sağlıklı bilgi verebiliriz.[:)]
Co2 Tüp Dolum Yerleri
[QUOTE=Yakutlu61]Arkadaşlar elimde ista marka 3 lt co2 tüp mevcut ama boş. Dolum yaptirabileceğim yerler hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.istanbul Büyükçekmece deyim.
Şimdiden teşekkürler [/QUOTE]
Dolum yapacak yer hakkında istanbulda bilgim yok ama itfaiyeler dolum yapıyor diye biliyorum.
Betta Akvaryumu
[QUOTE=Birminikçınar]Balığı sonunda aldım normalde rengi biraz daha lacivert ve canlı hem çektiğim makinadan hemde akvaryuma yeni koyduğum için stres yaptı herhalde biraz soluk gözüküyor gördüğünüz bir sorun var mı? @koraykbl [:?][^_^][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268450/260120261959261.jpg[/IMG][/QUOTE]
Şuanlık bir sorun yok. Eklemeyi düzgün yaptıysanız 1 hafta sonra iyice kendine gelir.
Akvaryum Baloncuk/toz Tanesi Sorunu
[QUOTE=Atooken]

Su değişimini yaptım. Akvaryum kendine geldi :). Elyafı ve süngeri akvaryum suyu ile güzelce temizledim. Su değişimden sonra 2-3 damlada tekrardan bakteri kültürü ekledim. Şu an için TDS- 210'a kadar düştü. pH değeri ise 7.3 civarında 1 hafta kadar da gözlemleyeceğim. Bu hafta da farklı bitkiler eklemeyi düşünüyorum. Güncel durumda ekte bulabilirsiniz. Baloncuk durumu devam ederse, çift süngerli pipo filtreler mantıklı gibi duruyor.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/273710/250120262015161.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhabalar. Öncelikle filtre su içinde aşırı derecede bir akıntı yapıyor. Bana kalırsa filtre kesinlikle değişmeli çünki biyolojik arıtma konusunda da filtreniz zayıf gibi. Şuan değerlerinizin normal olması gayet normal ama zaman içinde değişecektir. Değerleriniz hızlı düşüş yaşıyor. Buda biyolojik arıtmanın zayıf olduğuna ektir. İyi hobiler.
Bu Akıntı Danio İçin Uygun Mu?
[QUOTE=mustafakrml]Selamlar,

67 litrelik tankımda Sobo 1903 kullanıyorum. Filtrenin temizliğinden ve sessizliğinden çok memnunum, bu yüzden kesinlikle değiştirmek istemiyorum.

Debiyi düşürmek için şelale aparatının tekinin deliklerini 3.5 mm'den 7 mm'ye çıkardım ama bitkilerde hala görseldeki gibi bir hareketlilik var.

[URL]https://youtube.com/shorts/WIZQRbDUbyc?feature=share[/URL]

[URL]https://youtube.com/shorts/eRiUOGqqUbg?si=5L6Q1si7u-PU6kJ2[/URL]

Bu akıntı Danio bakmak için uygun mudur? Danioların akıntıyı sevdiğini biliyorum ama bu seviye onları yorar mı? Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
[/QUOTE]
Merhabalar. Kullandığınız filtre ilç filtre ve su içindede fazlaca akıntı yapan bir filtredir. Bunun dılında biyolojik arıtma olarak çok bir haznesi yoktur. Önerim şelale aparatının ucunu yukarı doğru akvaryumla tam paralel olacak şekilde 90° ileriye verim. İkinci olaraktan ise şelale aparatını akvaryum içine değil akvaryumun biraz dışına çıkartın. Su çıkış yeri akvaryumun tam üstünde olsun ve yüzeye su versin. Bu sayede akıntı vaya azalır. Bitkilerin hareketi doğaldır filtre su içindede akıntı yapıyor ve şelale aparatı çok içeride. Bunu düzeltirseniz yüksek ihtimalle sorun çözülür. Yinede filtre daha kaliteli ile değiştirilebilir. İyi hobiler dilerim. [:iyi:]
[QUOTE=Atooken]

Yorumunuz için teşekkür ederim. Normal değişimlerde de içme suyu ile yapıyordum. Bugün bahsettiğiniz gibi %40'lık bir değişim yapacağım. Filtre de ithal akvaryumda olan default filtrelerden, Tepe filtre olarak geçiyor. Ancak başlarda böyle bir sorun yaşamıyordum. Son zamanlarda böyle durumlar oldu. Su değişimi sonrasında tekrardan bilgi vereceğim buradan.[/QUOTE]
Sularınızı sürekli hazır su ile değil direkt çeşmeden aldığınız su ile yapın. Fakat dinlendirin. Çeşme suyundaki minareller balıklarınız için önemlidir. Yinede filtreden kaynaklandığını düşğnmekteyim çünki ilklerde bakteri kültürü olmadığı için su beraak görünür ama bir süre sonra filtre yetersizliğinde su bu şekilde olur.
Filtreniz yüksek ihtimalle iyi filtrasyon yapmıyor. Filtrenizin fotoğrafını atabilirmisiniz? Su değişimi olarak ph 7.9 çok yüksek bir seviye. Tds 500 çıkması inanılmaz bir seviye. Şuanda en iyisi %40 su değişimi yapın filtreyide akvaryumun kendi suyunda yıkayıp çıkan suyu tekrar akvaryuma dökün. Ayrıca filtreyi güzel bir pipo filtreyle değiştirin yada onun yerine güzel bir şelale filtre alın. Tepe filtrelerde biyolojik arıtma konusundada zayıftır. Şimdilik sorun filtre gibi. Filtre düzenlenirse çoğu şey yoluna girer. Akıntıdan dolayı içeride toz oluyor oladabilir. Ayrıca su değişimini markette satılan 7.2 ph değeri olan hazır su ile yapmakta fayda var.
Lepistes Kuyruk Solması
[QUOTE=Arifbagci]45 litre akvaryum ısıtcısı var su 24 25 litre 3 dişi 1 erkek erkek lepistesin kuyruğu şeffaflaşmış ve sadece kuyruk çırpıyor yüzemiyor ne yapabilirim [/QUOTE]
Fotoğrafı veya videosu varmı acaba? Su değişimini ne zaman nasıl yaptınız, yeminiz nedir vs. Bilgide verirseniz iyi olur. Fotoğraf olmadan durumu anlamak çok zor.
Tür Değişikliği Ve Tür Önerisi
[QUOTE=buglemaqua12] Teşekkürler tavsiyeleriniz için ben böyle bakmaya devam edeceğim herhangi bi sorunla karşılaşmadım Vede karşılaşacağımı sanmıyorum herkesin stili ayrıdır saygı duymak lazım [/QUOTE]
Bu yağtığınız "ben bardakta betta bakıyorum ve yaşıyor. Sorun görene kadar böyle bakacağım." Demek ile aynı. Sizlere kaynak atıyor, biyolojik olarak açıklama yapıyorum ama nedense hep hobi camiasında insnalar yaşıyor kavramı ile sağlıklı yaşıyor kavramını karıştırıyor. Bu iki kavram şu hobi camiasında otursa herşey düzene girecek ama neyse... siz öyle bakın lütfen saygılar.
Tür Değişikliği Ve Tür Önerisi
[QUOTE=buglemaqua12] Doğru diyorsunuz ama ben deneyimimden ötürü biliyorum ısıtıcı hiç bir zaman kullanmadım balıklarım hep sağlıklı idi oranda gibi narin türler ısıtıcı ister soğuk suda hastalanma riski var. Calico shubunkin ve tek kuyruklular gibi türler soğuk suya baya dayanıklı hiç bir zaman soğuk suda kayıp vermemişimdir su değişimi 2 ayda bir yapsanız bile yeterli filtre iyi olursa su kolay kolay bozulmaz bunların hepsi deneyim herkesin bakım şekli ayrıdır Ama en büyük şart iyi filtrasyon vede sudaki nitratı fosfatı egale edecek bitkilerin önemi büyüktür [/QUOTE]
Deneyimle biyoloji bir değildir. Siz su değiştirmediğinizde sudaki ph uzaklaşmaz, nitrat uzaklaşmaz ve uzaklaşamadığından ileri seviyede kuma çöker. Kum ise artık bunları tutamazsa suyunuzda amonyok patlaması yaşarsınız. Şuanda - derece suda yaşayan koiler bilo o suda sağlıklı değiller.
https://www.mdpi.com/2073-4441/17/5/666
Bu makalede su sıcaklıklarının ani feğişimde balığa zararlarını görebilirsiniz. Su ısısı dalgalanması balığınızı beyaz benek, mantar, mukoza kaybı gibi ciddi derecede ölümcül hastalıklara yol açar. Tecrübe ettim demek biyolojiyi ezdim bak sağlıklı demek değil. Siz balıpı sağlıklı gördüğünüzde balık sağlıklı olmuyor. Emin olsun o sudaki değerlerde ne minarel nede başka bişey kalmıştır. Ph zaten havada uçuyordur. 2 ay su değişimi yapmamak sumplu sistemfe bile sıkıntıdır. Tecrübe bitolojiyi yenemez. Akvaryum hobisinin temelinde doğayı taklit yatar. Bu demek değildirki akvaryumu ısıtmam gerekmez.
“Doğa her zaman mükemmeldir. İnsan yalnızca onu anlamaya ve taklit etmeye çalışmalıdır.”
takashi amano
Şütfen bu konuyu iyice araştırın. Bilgileriniz çok eksik.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 37 Online Kullanıcı, 20 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.