ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
srht06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2013 13:08
Son Ziyaret:
21 Ocak 2016 19:02
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Alper
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1990
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Serhat Alper

SON 10 MESAJI

Java Moss duvar yapımı
Arkadaşlar duvarı yapmak için bir sineklik aldım fakat sineklikten plastik kokusu geliyor. Adama defalarca sordum bu mudur diye budur abi bişi olmaz filan dedi. Sizce ne yapmalıyım? 
Java Moss Hakkında
[QUOTE=reco77]

Akvaryum içerisinde moss budamak benim içinde biraz sıkıntı yarattığı için genelde ya Mossların tamamını budayıp kalanları toplamaya çalışıyorum cımbızla, çok ufak olanları da dip çekimi yapıyorum.

Yada akvaryumdan bir kaba su çekiyorum,budayacağım taş,kök vs herneyse onu hemen o kaba aktarıyorum. Budadıktan sonra tekrar akvaryuma geri koyuyorum. Kabın içinde kalan mossu toplarken eğer yavru karides yada farklı bir şey geldiyse yanında tekrar akvaryuma geri yolluyorum. Biraz zahmetli oluyor ama bu yöntem bana daha garanti geliyor :)
[/QUOTE]

çok teşekkür ederim hocam başka kaba aktarma fikri aklıma gelmemişti o şekilde bir deniyeyim bari inşallah canlılara zarar vermeden hallederim bu işi.:)
Java Moss Hakkında
Arkadaşlar kiraz karides, bir kaç çeşit salyangoz türü ve java moss beslediğim 40 litrelik bir akvaryumum var. Java mosslar mangrove köküne ve bir kaç parça taşın üzerine bağlılar ve ilk kurduğum günden beri hiç budama işlemi gerçekleştirmedim. Yavaş yavaş büyüdüler ve şu an akvaryumun tabanını ve ve magrove kökünü görememekteyim. Başlarda biraz uzasınlar budarım diyordum fakat karidesler yavrulamaya başladıkça mossların her yeri karides yavrularıyla doldu ve ben onlara zarar veririm düşüncesiyle budama yapamadım. Bitkileri akvaryum dışına çıkaramıyorum aralarında karides kalır da ölür diye, akvaryum içinde budamak için bir çözüm teknik var mıdır? Bi kaç kere denedim mosslar dibe çöktü o yüzden elleşmedim. Akvaryumu gören herkes çok güzel gözüküyor diyor fakat adam gibi temizleyene kadar canım çıkıyor ince ince. Bir de akvaryumun içi resmen kaos halinde herhangi bir tasarım yapamıyorum. Yardımcı olursa üstadlarımız sevinirim.
elma salyangozu
Elma salyangozlarım yumurta bırakıyorlar ve bende gerekli bütün ortam koşullarını yaratıyorum herhangi bir sıkıntı yok. akvaryum ısısı, yumurtaların nemli kalması vs gibi fakat bir türlü yumurtalar çatlamıyor. Bu 4. sefer yumurta bırakışları diğer seferlerinde 40 güne yakın bekledim belki daha fazla ve yumurtadan yavru çıkmadı. Yumurtalar bozulmuş gibide gözükmüyor forumlardan araştırdım gayet fotoğraflardaki gibi acaba sizce sorun nedir?
Kiraz karides yanina tur tavsiyesi
Sadece kiraz karides ve bol miktarda java moss baktigim bir akvaryumum var. Yanina lepistes almak istiyorum guzel turlerinden. Fakat karides nufusunun cogalmasini engeller mi veya karideslere dokunmayacak bir tur onerebilir misiniz?
Karides akvaryumu mayali co2 kullanimi
Verdiğiniz bilgiler ve önerileriniz için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla karidesler co2 ye karşı çok hassaslar o yüzden kullanmaktan vazgeçtim, canlıların sağlığı daha ağır bastı.
Karides akvaryumu mayali co2 kullanimi
40 lt lik bitkili karides akvaryumum icin mayali bir sistem hazirlamayi dusunuyorum. Akvaryum icerisinde moss ve adini bilmedigim bi kac bitki turu daha var. Su an icin mosslarin gelisimi gayet guzel. Size mayali sistem kullanmali miyim yoksa kendi haline mi birakmaliyim? Ayrica co2 nin karideslere bir zarari olur mu? Kiraz karides besliyorum.
Karides Akvaryumu- Planarya sorunu
[QUOTE=Suizokukan]Planarya olmaması için çok basit bir yöntem söyleyebilirim size bir çok kişi bunu uyguluyor. Akvaryumun için bir çay tabağı,0 petri kabı gibi bir şey koyup yemlemeyi direk yemi bunun içine atınız sayılarında oldukça azalma görülüyor. Bu canlılar toprağın içine gömülürler ve küçük karides yavrularını yerler en büyük zararları budur. Küçük çöpçüler kumu eşerek oldukça rahatsız ettiklerini gördüm veya kuhli gibi yine kendini gömen toprağı karıştıran canlılar alına bilir ben kuhli ve panda çöpcü ile baktım hiçbir zararı yok hatta cüce vatozlar ile bakan arkadaşlarımda vardı ama cüce vatoz yiyor mu bilemiyorum 


O ufak canlılar bunlar olabilir mi bir bakarsanız faydası olabilir[/QUOTE]

Hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, sanırım akvaryumun içindekiler su piresi. Planarya konusunda akvaryuma dışardan bir yemleme yapmadığım için siziden dediğiniz gibi sayılarında azalma olacağı kanaatindeyim.
Karides Akvaryumu- Planarya sorunu
Arkadaşlar karides akvaryumumun içinde planarya oluşumu var. Fazla yemleme de yapıyorum karidesler akvaryum içerisindeki bitkilerle gayet güzel yaşayıp gidiyorlar. Planaryalar şu an çok ufak ve inceler, karideslere bir zararı olur mu? Planarya yiyen bir balık çeşidi var mıdır karideslerle beraber yaşayacak.

Asıl sorunum ise bugün akvaryumun içinde ve camında sinek gibi ama tabi ki boyutları neredeyse 1mm civarında yaratıklar gördüm. Aktif olarak hareket edip yer değiştiriyorlar. Sizce bu canlı ne olabilir?
150x35x35 komple akvaryum ve bitkili tank kurulumu
Hocam akvaryumunuz güzel olmuş gayet fakat üzerine koyduğunuz yer sağlamdır inşallah. Sanki kenarlardan uzun kalmış gibi akvaryum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.