Yeni Yarışma Tarihi ve Özellikleri
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu kriter dağılımının ardından çıkacak yeni bir soru oluşuyor.
O zaman derece dağılımı neye göre yapılacak?
Derece dağılımı konusunda da aşağıda birkaç öneride daha bulunacak olsam da öncelikle Kriter dağılımı konusuna çözüm getirilmesi gereklidir.
Bence çözüm her kritere göre dereceler şeklinde olmalıdır.
Örneğin katılımlara göre bir “Fotoğraf kalitesi”nde 1. olmuş bir fotoğraf aynı zamanda “O an”a göre de 2. olmuş olursa ne olur Bu onun en yüksek olan başarı puanına göre derece kazanmasını sağlar. 2. veya 3. olduğu ödülleri alamaz.
Sonuç: Her katılım tek bir derece alabilir. Bu derece kriterler içerisindeki en yüksek puanda olan için geçerlidir. Ödülünün altına ek bilgi olarak eklenebilir.
Yani dereceler 9 kişiye de dağılabilir 3 kişiye de dağılabilir. Bence olabildiğince çok kişiye dağılsın ki her yarışma daha da çekişmeli geçsin.
Şu kısımla ilgili bir öneri getirmek istiyorum. Derece dağılımı, bu bahsedilen kriterlere yapılan puanlamanın bir ortalaması alınarak ''Genel Puan'' belirlenip, bu puan sıralamasına göre yapılabilir diye düşünüyorum.
Örnek:
1) Canlı/Tank kalitesi kriterinden 6/10
2) Fotoğraf kalitesi kriterinden 8/10
3) O an kriterinden 4/10
4) Genel görünüm ve kategoriye uygunluğu kategorisinden 9/10
puanlarını alan bir katılımcı için ''Genel Puan'' 6,75/10 olacaktır.
Bu şekilde işlevsel olmaz mı öneriniz?
Bu kriter dağılımının ardından çıkacak yeni bir soru oluşuyor.
O zaman derece dağılımı neye göre yapılacak?
Derece dağılımı konusunda da aşağıda birkaç öneride daha bulunacak olsam da öncelikle Kriter dağılımı konusuna çözüm getirilmesi gereklidir.
Bence çözüm her kritere göre dereceler şeklinde olmalıdır.
Örneğin katılımlara göre bir “Fotoğraf kalitesi”nde 1. olmuş bir fotoğraf aynı zamanda “O an”a göre de 2. olmuş olursa ne olur Bu onun en yüksek olan başarı puanına göre derece kazanmasını sağlar. 2. veya 3. olduğu ödülleri alamaz.
Sonuç: Her katılım tek bir derece alabilir. Bu derece kriterler içerisindeki en yüksek puanda olan için geçerlidir. Ödülünün altına ek bilgi olarak eklenebilir.
Yani dereceler 9 kişiye de dağılabilir 3 kişiye de dağılabilir. Bence olabildiğince çok kişiye dağılsın ki her yarışma daha da çekişmeli geçsin.
Şu kısımla ilgili bir öneri getirmek istiyorum. Derece dağılımı, bu bahsedilen kriterlere yapılan puanlamanın bir ortalaması alınarak ''Genel Puan'' belirlenip, dereceler de bu puan sıralamasına göre yapılabilir diye düşünüyorum.
Örnek:
1) Canlı/Tank kalitesi kriterinden 6/10
2) Fotoğraf kalitesi kriterinden 8/10
3) O an kriterinden 4/10
4) Genel görünüm ve kategoriye uygunluğu kategorisinden 9/10
puanlarını alan bir katılımcı için ''Genel Puan'' 6,75/10 olacaktır.
Bu şekilde işlevsel olmaz mı öneriniz?
[/QUOTE]
Arkadaşlar yapılan katkıların,sunulan fikirlerin hepsi olumlu bence,hemen hemen hepsi yarışma katagorisini daha ilerilere taşımak için,ama ben en çok ödül kısmına takılıyorum,bence bu yarışmaya katılan kimse verilen ödül için katılmıyordur,ödülün kimsenin umrunda oldugunuda sanmıyorum,plaket insanı gerçekten onurlandıran güzel bir jest ama önceki yorumlarda yazılanlara katılıyorum bence onun maliyetide birşekilde kaldırıla bilir,kendi fikrimi beyan etmek istiyorum,ben bu yarışmaya bundan öncede katıldım ödüllerimi ve plaketlerimi aldım ama beni en çok onurlandıran,yarışma kazanmak duygumu okşayan şey avatarımın altına konulan simgelerdir,evdeki plaketi 10 kişi görür derece simgelerini forumda 1000ler görür,bence yarışmada kazanılan en önemli ödül odur diye düşünüyorum,diğer ödüllerin benim için hiçbir önemi yoktur,çogu kişininde böyle düşündüğüne eminim.
17. Yarışmaya katılan herkesin ellerine sağlık.Özellikle birinci gelen fotoğrafın sahibi Aycan Bey'i kutlarım.Benim de favorim kesinlikle oydu.Bizim fotoğraflar, o fotoğrafların yanında biraz sönük kaldı :)
Kimseye de sözüm yok. Eleştirim bir nevi paun sistemi hakkındadır.Bir yarışmacı 5-6 oy tam puan alıp birinci de gelebilir diye düşünüyorum.
Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
İl: Istanbul
Çok güzel bir yarışmayı daha geride bıraktık. Öncelikle emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.
Tüm katılımcılar tabi özellikle de derceye giren arkadaşları tebrik ediyorum.