Yeni Yarışma Tarihi ve Özellikleri
Kimseye de sözüm yok. Eleştirim bir nevi paun sistemi hakkındadır.Bir yarışmacı 5-6 oy tam puan alıp birinci de gelebilir diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kesinlikle bunu 1.olan katılım için söylemiyorum kesinlikle haketmiştir bence.
Kesinlikle bunu 1.olan katılım için söylemiyorum kesinlikle haketmiştir bence.
Bir başka ilginçlik ise mesela 30ar 40ar kişi tarafından oylanmış yarışmacıların,8-9 oy kullanılmış yarışmacılar tarafından geçilmesi,mesela ben canlılar katagorisinde begendiğim 5-6 katılıma oy kullandım,bunlardan biriside birinci olan balık,bunu sonuna kadar hakediyor,zaten her kullandıgım oy içinde yorum belirtmeye çalıştım,diger kullanmadıgım yarışmacılar ise degerlendirmeye gerek duymadıklarım,yani 8 in altında puan vereceklerim,bu nedenlede onlar için degerlendirme yapmadım,demekki herbalıgı oylamak şart çünkü oy kullanmaya deger görmediklerimiz aradan sıyrılıyor,bununda degerlendirmesini yapmak lazım.
Birde bence gerekli olan puan veren herkesin yorumda belirtmesi zorunlu olmalı,bu nedenle neden puanının düşük yada yüksek oldugu anlaşılır,bu yorumlar yarışmacıya katkı saglayabilir.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bir arkadaş bana 2 vermiş, tanımam etmem ama şimdiye kadar ne birine 2 verdim, ne 2 vereni gördüm. Hobiye tutkun biri zaten herhangi bir balığa 2 vermez. En azından adam balık besliyor, ilgi gösteriyor, fotoğraf çekip katılıyor der. Ne yapalım şimdi, 2 verene mi kızalım? Ya da katıldığım için kendime mi kızayım?)
Daha önceki sayfalarda da dediğim gibi eski yarışma formatı daha iyiydi. Belki bir iki makyajla düzenlenebilirdi. Eski formata dönülmesi, hem kazananın hem katılımın artması bence daha iyi olur. Sponsor işi çok önemli değil. Birine 100 lira vereceğine 10 kişiye 10 lira ver, zaten kimse de para kovalamıyor.
Gürkan bey belki 2 veren arkadaşınızdır,şaka olsun amacıyla yapmış olabilir,arkadaşınız degilsede mutlaka arkadaş olmaya çalışıyordur sıkmayın canınızı :)) siz yarışmalara katılmaya devam edin.
Kriterleri fazlalaştırıp herkesin anladığı konu ile ilgili puan verebilme özgürlüğü ve daha eşit bir ortam sağlanır.
[QUOTE=ERKAN EFE] Bir başka ilginçlik ise mesela 30ar 40'ar kişi tarafından oylanmış yarışmacıların,8-9 oy kullanılmış yarışmacılar tarafından geçilmesi,mesela ben canlılar katagorisinde begendiğim 5-6 katılıma oy kullandım,bunlardan biriside birinci olan balık,bunu sonuna kadar hakediyor,zaten her kullandıgım oy içinde yorum belirtmeye çalıştım,diger kullanmadıgım yarışmacılar ise degerlendirmeye gerek duymadıklarım,yani 8 in altında puan vereceklerim,bu nedenlede onlar için degerlendirme yapmadım,demekki herbalıgı oylamak şart çünkü oy kullanmaya deger görmediklerimiz aradan sıyrılıyor,bununda degerlendirmesini yapmak lazım. Birde bence gerekli olan puan veren herkesin yorumda belirtmesi zorunlu olmalı,bu nedenle neden puanının düşük yada yüksek oldugu anlaşılır,bu yorumlar yarışmacıya katkı saglayabilir. [/QUOTE]
[QUOTE=Elegans] Puan konusundaki eleştirilere katılıyorum ve başka bir konuya da değinmek istiyorum.Puanlar neye göre veriliyor ben onu merak ediyorum?Fotoğrafın netliğine mi yoksa canlının güzelliğine mi? Son yarışmada 2.olan fotoğraf (Kendisine hiç bir kişisel art niyetim yoktur.) ı ele alır isek fotoğraflar hiç net değil.Acaba neye göre oy veriyoruz? [/QUOTE]
[QUOTE=Elegans] [QUOTE=SEZER][QUOTE=Elegans] Puan konusundaki eleştirilere katılıyorum ve başka bir konuya da değinmek istiyorum.Puanlar neye göre veriliyor ben onu merak ediyorum?Fotoğrafın netliğine mi yoksa canlının güzelliğine mi? Son yarışmada 2.olan fotoğraf (Kendisine hiç bir kişisel art niyetim yoktur.) ı ele alır isek fotoğraflar hiç net değil.Acaba neye göre oy veriyoruz? [/QUOTE]
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
100 küsur katılım ve her katılımda 3 adet foto olduğu sürece oy yetersizliği sürecek. Bu yetersizlik de oylamanın sağlıklı olmamasına dolayısıyla adaletsiz olmasına yol açacak. Sakat sonuçlar gelmeye başladı.
Hemen her katılımın kabul edilmesi ayrıca şöyle bir sonuca neden oluyor. Çok kötü katılımlar mevcut olunca iyi olan ama normal şartlarda birbirinden farklı oy alması gereken katılımlara oylayıcılar birbirine çok yakın veya aynı puanı vermek zorunda kalıyorlar. Çoğu katılımda bir sürü 10 görmemizin nedeni bu. Yani puanlamanın tabanının referansları çok kötü olunca iyi katılımlar çok dar bir puan aralığına hapsoluyorlar. Bu da doğal olarak asıl ölçülmesi gereken iyi katılımların birbirinden yeterince ayrılamamasına neden oluyor.
Bir de şunu anlamıyorum. Bu KPSS veya ÖSS değil yani kötü puan alsa bile atanma veya bir yer kazanma olanağı yok. İlk 3 ün seçildiği bir yarışmaya niye 100 tane katılım alınıyor. Canlılarını sergilemek isteyen (bu amaçla yarışmaya katılan varsa) forumda veya foto galerisinde sergilesin. Bizi ısıtıcılı, tarihli, çamurlu fotolara maruz bırakmayın lütfen :)
Bu yarışmaya torch coral fotoğrafımla katıldım ilk 3 olmasada en azından bir ilk 10 bekliyordum fotoğrafımdan fotoğraf olarak iyi sayılabilecek bir fotoğraftı çünkü ama katılımın çok olması sebebiyle birde ilk katılımcılardan olmam fotoğrafın altlarda kalması kolayısıyla 7 kişiden oy almış bir kişide 5 vermiş acaba o 5 veren kişi macro foto nedir torch coral nedir diede bi sormak lazım :)
Herşeye rağmen güzel bir yarışmaydı yavaş yavaş herşey yerine oturucak inş dahda güzel olucak.