Yeni Yarışma Tarihi ve Özellikleri
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 21:18
Bu konuda ısrarla yorum yapmayacağım dedim. Ama dayanamayıp yazıyorum.
Bir kere bu sistem devam edecek var olan sistemi nasıl daha iyi yaparız onu konuşmak lazım.
Şahsi fikirlerim
1-Yarışmalar ayda bir değil 3 ayda bir yapılması daha sağlıklı olur.(1 yılda 12 yarışma plaketler avatarlar kupalar nereye kadar?)
2-Oy veren herkezin diğer katılımlara da oy vermesi gerekli ki sistem sağlıklı işlesin. Bunu nasıl zorunluluk haline getiririz bilemiyorum.
3-Ben 3 resimle katılımın zorunlu hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şahsen çok güzel bile olsa tek resim katılımlarda puan düşürüyorum.
2 dakikada aklıma gelenler bunlar. Kusurum olduysa affola
Bir kere bu sistem devam edecek var olan sistemi nasıl daha iyi yaparız onu konuşmak lazım.
Şahsi fikirlerim
1-Yarışmalar ayda bir değil 3 ayda bir yapılması daha sağlıklı olur.(1 yılda 12 yarışma plaketler avatarlar kupalar nereye kadar?)
2-Oy veren herkezin diğer katılımlara da oy vermesi gerekli ki sistem sağlıklı işlesin. Bunu nasıl zorunluluk haline getiririz bilemiyorum.
3-Ben 3 resimle katılımın zorunlu hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şahsen çok güzel bile olsa tek resim katılımlarda puan düşürüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 21:39
Uygun olmayan katılımlar daha sıkı elenirse o sorun bence çözülür. Üstelik böyle bir site böyle bir yarışmada 100 katılım da nedirki bence az bile
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 21:46
[QUOTE=GÜVEN]Bu konuda ısrarla yorum yapmayacağım dedim. Ama dayanamayıp yazıyorum.
Şahsi fikirlerim
[/QUOTE]
Şahsi fikirlerim
[/QUOTE]
3 ayda bir yapılması bence de daha sağlıklı olur, hem katılımcılar açısından hemde yönetim açısından.
Oy veren herkesin tüm katılımlara oy vermeye çalışması bence mantıklı olmayacak çünkü; 100 ayrı katılıma birden puan vermeye çalışmak eziyet olur ve o kadar zaman ayırmak da sıkıntı olur. Hatta bir noktadan sonra sırf puan verme zorunluğundan ötürü doğru puanlamalar yapılmayabilir.
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 21:49
Ben birşey merak ediyorum. Yarışmayı hep kaliteli fotoğraf makinası olanlar kazanıyor neden?
bileciklivolki 2010-12-29 21:50:17
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 21:59
Fotoğraf makinesi satan, üretenlere yardımcı oluyoruz. Şaka bir yana, fotoğraf yarışması bu. Evet, adaletli değil ama yapacak birşey de yok. Benim şöyle sağlam lensler, nikonlar alacak param yok. Eh, açığı farklı pozlar yakalayarak kapatmaya çalışmalıyız sanırım..
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 22:05
Fotoğraf yarışması ama bence akvaryum dizaynına ve balığın sağlığı da değerlendirilmeli. Benim de ve bir çok kişinin de imkanı yok bence öyle lensli kameralar almaya. Bu yüzden aynı kişiler kazanıyor sanırım yarışmayı. O makinayı alabilen kişilerin 100 tl hediye çekine ihtiyaç duyacaklarını sanmıyorum :) Bu benim fikrim. Kafama takılıyordu uzun zamandır söylemek istedim.
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 22:19
[QUOTE=bileciklivolki]
Ben birşey merak ediyorum. Yarışmayı hep kaliteli fotoğraf makinası olanlar kazanıyor neden?
[/QUOTE]
Elegans 2010-12-29 22:20:32
Bu gayet doğal değil mi sizce de ?
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 22:36
Bu seferki yarışmada iphone la çekiken foto 12. olurken benim nikon d90 la çektiğim foto 32. oldu ;) demekki makinanın önemi yokmuş
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 22:38
Evet kaliteli çekim yapma imkanları olanlar için doğal. :)
[QUOTE=dogangk]Bu seferki yarışmada iphone la çekiken foto 12. olurken benim nikon d90 la çektiğim foto 32. oldu ;) demekki makinanın önemi yokmuş[/QUOTE]
[QUOTE=dogangk]Bu seferki yarışmada iphone la çekiken foto 12. olurken benim nikon d90 la çektiğim foto 32. oldu ;) demekki makinanın önemi yokmuş[/QUOTE]
peki o zaman iphone ile çekilen ve ilk 3'e giren bir fotoğraf gösterebilirmisinz?
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 22:48
İlk 3 e girememiş olabilir ama 12. likte iphone la çekilen foto için oldukça iyi bir sonuç.
D90 la çekildi :
http://www.akvaryum.com/Yarisma/torch_coral_yarisma_4543.asp
Tahminen compack makinayla çekildi :
http://www.akvaryum.com/Yarisma/green_carpet_anemon_ve_simbiyotik_canlilari_yarisma_4580.asp
İphone yada baska bır telefonla çekildi :
http://www.akvaryum.com/Yarisma/purple_snake_skin_lepistes_yavrum_yarisma_4758.asp
sonuçları değerlendirip siz karar verin Volkan bey.
Hangi makinayla neler yapılabildiğini
D90 la çekildi :
http://www.akvaryum.com/Yarisma/torch_coral_yarisma_4543.asp
Tahminen compack makinayla çekildi :
http://www.akvaryum.com/Yarisma/green_carpet_anemon_ve_simbiyotik_canlilari_yarisma_4580.asp
İphone yada baska bır telefonla çekildi :
http://www.akvaryum.com/Yarisma/purple_snake_skin_lepistes_yavrum_yarisma_4758.asp
sonuçları değerlendirip siz karar verin Volkan bey.
Hangi makinayla neler yapılabildiğini
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 23:17
Nikon gibi makinelerin sağladığı büyük bir avantaj var. Bu da normal. Bunu inkar mı ediyorsunuz?
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 23:20
İnkar edilmez elbette fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir ama yukarıda linkleri verdim inceledinizmi ?
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 00:10
Aynı şekilde bende fotoğrafı canon 400D ile çekmiştim ama 70. olmuşum Eminimki benim yerime bir başkasında bu makine olsaydı eminim daha güzel bir enstantene yakalayabilirdi.Zor iş bu akvaryum fotoğrafçılığı..