ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
scarab
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Şubat 2015 10:50
Toplam Mesaj:
292 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ilker özek
Doğum Tarihi:
28 Haziran 1979
İl:
Ankara
Meslek:
Veteriner Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Beyaz benek ?
Isıyı kademeli olarak yükseltmelisiniz.Umarım 5 derecelik artışı birden bire yapmamışsınızdır. Beyaz beneğe karşı malaşit yeşili etkilidir.Malaşit yeşilide sera'nın costapur isimli ilacınde bulunmakta. Platy beslediğim dönemde başıma gelmişti bu hastalık 2 günde geçmişti.Isıyı bile pek yükseltmeden costapur ile halletmiştim ama erken müdahale etmiştim.Geç kalındıysa yeterli olmayabilir.
Isıyı kademeli olarak yükseltmelisiniz.Umarım 5 derecelik artışı birden bire yapmamışsınızdır. Beyaz beneğe karşı malaşit yeşili etkilidir.Malaşit yeşilide sera'nın costapur isimli ilacınde bulunmakta. Platy beslediğim dönemde başıma gelmişti bu hastalık 2 günde geçmişti.Isıyı bile pek yükseltmeden costapur ile halletmiştim ama erken müdahale etmiştim.Geç kalındıysa yeterli olmayabilir.
Beta akvaryumunda çöpçü ve bitki
Bettaların fazla ışığı sevmedikleri doğru.Bunun içinde en güzel çözüm akvaryuma pistia gibi bakımı kolay su üstü bitkileri eklemek, ayrıca akvaryum içinde ki bitkiler yoğun olursa pistia'ya bile gerek kalmaz balık kendine bolca gölge alan bulur.Dekoratif kayalar ve benzerleriyle de gölge alan sağlaman mümkün.scarab 2014-03-25 09:53:12
Bettaların fazla ışığı sevmedikleri doğru.Bunun içinde en güzel çözüm akvaryuma pistia gibi bakımı kolay su üstü bitkileri eklemek, ayrıca akvaryum içinde ki bitkiler yoğun olursa pistia'ya bile gerek kalmaz balık kendine bolca gölge alan bulur.Dekoratif kayalar ve benzerleriyle de gölge alan sağlaman mümkün.
Beta akvaryumunda çöpçü ve bitki
30 litrede 2'den fazla dişi besleme derim.Bence 2 bile fazla. Karides eklersen güzel canlı yem olurlar.Daha ucuza canlı yem bulabilirsin :) Betalara filtre hava motoru gerekmez diyenleri de boş ver gitsin.Sen ne kadar iyi şartlar sağlarsan balıkların da o kadar güzel olurlar. betalar bilinenin aksine sadece havadan oksijen almazlar,suda ki oksijen miktarı düşerse havadan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar.Sen suda yeterli oksijen ve filtrasyon sağlarsan betanda daha sağlıklı ve güzel olur. Bir de üretmeyi düşünüyorsan zaten bu dediklerin olmaz, vaz geç derim. Isıtıcısız, hava motorsuz,bitkisiz ve filtresiz beta akvaryumu olmaz.Bitkilerin arasında yüzüşlerini seyretmek inanılmaz keyiflidir. Akvaryumcuların iddia ettikleri gibi betalar hareketsiz değillerdir, yeter ki gereken şartları sağla.Akvaryum şartları uygun olursa bir bettanın ne kadar hareketli olduğuna şaşarsın.Filtre olarak pipo filtre veya şelale filtre kullanırsan akıntı olmaz fakat betalar iyi zıplayıcılar oldukları için akvaryumun üstünün kapalı olması lazım bu yüzden ben pipo filtre öneririm.İnternet üzerinden güzel pipo filtreler bulabilirsin.
30 litrede 2'den fazla dişi besleme derim.Bence 2 bile fazla. Karides eklersen güzel canlı yem olurlar.Daha ucuza canlı yem bulabilirsin :) Betalara filtre hava motoru gerekmez diyenleri de boş ver gitsin.Sen ne kadar iyi şartlar sağlarsan balıkların da o kadar güzel olurlar. betalar bilinenin aksine sadece havadan oksijen almazlar,suda ki oksijen miktarı düşerse havadan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar.Sen suda yeterli oksijen ve filtrasyon sağlarsan betanda daha sağlıklı ve güzel olur. Bir de üretmeyi düşünüyorsan zaten bu dediklerin olmaz, vaz geç derim. Isıtıcısız, hava motorsuz,bitkisiz ve filtresiz beta akvaryumu olmaz.Bitkilerin arasında yüzüşlerini seyretmek inanılmaz keyiflidir. Akvaryumcuların iddia ettikleri gibi betalar hareketsiz değillerdir, yeter ki gereken şartları sağla.Akvaryum şartları uygun olursa bir bettanın ne kadar hareketli olduğuna şaşarsın.Filtre olarak pipo filtre veya şelale filtre kullanırsan akıntı olmaz fakat betalar iyi zıplayıcılar oldukları için akvaryumun üstünün kapalı olması lazım bu yüzden ben pipo filtre öneririm.İnternet üzerinden güzel pipo filtreler bulabilirsin.
Kedi Besleyenlerin Kum Ve Kuru Mama Önerileri
Kokuyu hapsetmesi kumun iyi olduğu anlamına gelmez.Benim de 11 yaşında bir kedim var ve topaklaşan kum kullanıyorum. Silika kumlar çok fazla tozuma yapıyorlar.Kedide kumu eşelerken bu kumu soluyor. Eğer her gün düzenli olarak temizlerseniz topaklaşan kumda da en ufak bir koku oluşmuyor. Ben kendi kedimde MARIN CAT kullanıyorum. Emin olun kaliteli topaklaşan kumlar silika kumlardan çok daha sağlıklı.
scarab 2014-03-13 16:51:06
Kokuyu hapsetmesi kumun iyi olduğu anlamına gelmez.Benim de 11 yaşında bir kedim var ve topaklaşan kum kullanıyorum. Silika kumlar çok fazla tozuma yapıyorlar.Kedide kumu eşelerken bu kumu soluyor. Eğer her gün düzenli olarak temizlerseniz topaklaşan kumda da en ufak bir koku oluşmuyor. Ben kendi kedimde MARIN CAT kullanıyorum. Emin olun kaliteli topaklaşan kumlar silika kumlardan çok daha sağlıklı.
Mamaya gelince de kaliteli profesyonel mamalar pahalıdır fakat çok daha sağlıklıdır. Hills, ProPlan gibi.
Kedinizin ırkı ne olursa olsun senede en az 1 kere check up yaptırmanızda fayda var.Özellikle safkan olanlar ve yaşı ilerlemiş olanlarda 6 ayda bir yaptırılması daha sağlıklı olur. Check up ta genel muayene (yazmaya bile gerek yok aslında) yapılmalı,kan hücre sayımı ve karaciğer,böbrek vb hastalıklarına işaret eden kimyasal kan değerlerine bakılmalı,göğüs ve batın röntgenleri çekilip incelenmeli,şüphe edilen durumlarda da ultrasonografik muayene yapılmalıdır.Bu yazdıklarımın dışında da yapılabilecek şeyler var fakat kan değerlerine baktırmak bile çoğu hastalığın erken teşhisinde oldukça etkilidir.
Bu yazdıklarım masraflı fakat zaten yaşam süreleri kısıtlı olan ve sevdiğimiz canlıların yaşamını uzatmakta da oldukça etkilidir.Sadece kediler değil köpeklerin de senelik check up lar ile kontrol edilmeleri faydalıdır..Yukarda yazdıklarıma ek olarak köpeklerde (özellikle iri ırklarda) EKG de baktırılırsa, kalp hastalıkları yönünden kontrol edilmiş olur.
Hepinize sağlıklı günler.
Öğrenciden Hobihane :) Yeni foto syfa3
Ortada duran akvaryumun sehpasının ayakları biraz zayıf gibi duruyor fotoğrafta. Çocuk havuzu zamanla hava kaçırmıyor mu? yoksa ara ara şişiriyor musunuz?
Ortada duran akvaryumun sehpasının ayakları biraz zayıf gibi duruyor fotoğrafta. Çocuk havuzu zamanla hava kaçırmıyor mu? yoksa ara ara şişiriyor musunuz?
bitkili beta akvaryumu ilk tecrube...
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
Fotograflarda görünmüyor ama 2 betta olduğunuz yazmışsınız.Bu hacimde iki betta sorun çıkarır.Ayırmanızda fayda var.Ayrıca bettalar akıntıyı sevmezler doğrudur fakat şelale ya da pipo filtrenin yapacağı akıntı bettanızı rahatsız etmez.Bunun yanında fotograflarda göremedim varsa ciddiye almayın ısıtıcı ve termometre kullanmanızda balığınızın sağlığı açısından faydalı olur.Son olarakda bettalar çok iyi sıçrayan balıklardır akvaryumunuzun üstünü en azından bir streç film ile kapatırsanız daha sağlıklı olur.
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
Fotograflarda görünmüyor ama 2 betta olduğunuz yazmışsınız.Bu hacimde iki betta sorun çıkarır.Ayırmanızda fayda var.Ayrıca bettalar akıntıyı sevmezler doğrudur fakat şelale ya da pipo filtrenin yapacağı akıntı bettanızı rahatsız etmez.Bunun yanında fotograflarda göremedim varsa ciddiye almayın ısıtıcı ve termometre kullanmanızda balığınızın sağlığı açısından faydalı olur.Son olarakda bettalar çok iyi sıçrayan balıklardır akvaryumunuzun üstünü en azından bir streç film ile kapatırsanız daha sağlıklı olur.
Antalya mağara kayası
[QUOTE=iyi1user]
Konuyla alakasız olacak ama düzeltmek istedim.Akvaryum balıklarının da pulları vardır.Akvaryumlarımızda yaşayan çoğu balık zaten doğada da yaşamakda.Ayrıca pulları olmayan bir balığın daha kolay yaralanacağını düşünüyorum.Pullar balık için koruma sağlayan bir yapıdır.
[QUOTE=iyi1user]
balıklarıma zarar vermedi vereceğinide sanmıyorum çünki akvaryum balıklarının benim bildiğim kadarıyla pulları yok o yüzdende kolay kolay yaralanmazlar
[/QUOTE]Konuyla alakasız olacak ama düzeltmek istedim.Akvaryum balıklarının da pulları vardır.Akvaryumlarımızda yaşayan çoğu balık zaten doğada da yaşamakda.Ayrıca pulları olmayan bir balığın daha kolay yaralanacağını düşünüyorum.Pullar balık için koruma sağlayan bir yapıdır.
Sajica patlmada.
Ligulosis adında paraziter bir hastalık var.Parazitin larvaları balığın sindirim sisteminde çoğalıyor ve en sonunda balığın patlayarak ölmesine sebep oluyor.Belki bu hastalıkdan bahsediliyordur.
Ligulosis adında paraziter bir hastalık var.Parazitin larvaları balığın sindirim sisteminde çoğalıyor ve en sonunda balığın patlayarak ölmesine sebep oluyor.Belki bu hastalıkdan bahsediliyordur.
Tilki Kuyruğu Nasıl Dikilir?
[QUOTE=scarab] Vantuz yardımıyla demet halinde yan camlara veya akvaryum dibine tutturabilirsiniz.Kuma tutturmanız çok zor.Boşuna uğraşmayın.[/QUOTE]
Vantuza biktileri nasıl tutturacağız acaba?
[/QUOTE] scarab 2011-09-11 22:28:43
[QUOTE=scarab] Vantuz yardımıyla demet halinde yan camlara veya akvaryum dibine tutturabilirsiniz.Kuma tutturmanız çok zor.Boşuna uğraşmayın.[/QUOTE]
Vantuza biktileri nasıl tutturacağız acaba?
[/QUOTE]
Akvaryumcularda vantuz satılır üsterinde delik vardır.O delikden iple bağlayabilirsiniz.
Tilki Kuyruğu Nasıl Dikilir?
Vantuz yardımıyla demet halinde yan camlara veya akvaryum dibine tutturabilirsiniz.Kuma tutturmanız çok zor.Boşuna uğraşmayın.
Vantuz yardımıyla demet halinde yan camlara veya akvaryum dibine tutturabilirsiniz.Kuma tutturmanız çok zor.Boşuna uğraşmayın.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Lamba Askısı Ozii35, 11:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İç Filtre Dış Filtre SÜMER_38, 11:08
Filtreleme Seçenekleri - Dış Filtremin Debisi Fazla Mı? nejalt, 10:33
Filtreleme Seçenekleri - Bitki Gelişim Sorunu Akvarist Taha, 10:22
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Bitkileri Akvarist Taha, 10:19
Bitki Akvaryumları Genel - Beta Akvaryumum Akvarist Taha, 10:15
Akvaryum Tanıtımı - Ic Filtre Akvarist Taha, 10:14
Yeni Üye Forumu - Şelale Filte 65 Litre Akvaryum ogurcay, 10:14
Filtreleme Seçenekleri - 90x45x45 Akvaryumda Kaç Watt Power Led Gereklidir? osmandbnl, 10:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepisteslerim Öldü Akvaryumum Recepppdd, 09:40
Yeni Üye Forumu - Petshopçunun Dedikleri Doğru Mu? SİGMA BALIK😎, 09:38
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Goldfish İsmail_194606946, 08:31
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Akvaryum Merak Ettiklerim malazgirt18, 08:31
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Işık ogurcay, 08:27
Aydınlatma - Salyangoz ogurcay, 08:21
Yeni Üye Forumu - 80 Litre Akvaryuma Işık Taha Yanık, 07:40
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🧿 Huzur ffatihh, 07:07
Akvaryum Tanıtımı - Pipo Filtre Boyu Önemli Mi ? Debisi ? hokia386, 05:35
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Cinsiyet Belirleme SİGMA BALIK😎, 03:39
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Dekorunda Yapıştırıcı Kullanılır Mı? Hoppala, 02:54
Labirentliler - 64 Lt Akvaryum Filtreleme Seçenekleri. Aqualife362, 02:16
Malzemeler ve Yemler Forumu - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 01:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Kasımda Aşk Başkadır Mehmet Özdoğan, 00:35
Akvaryum Tanıtımı - Transgenetik Tetra Balığımın Karnı Şişip Patladı caglarduran, 23:50
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Tankda Led Kullanımı Emsica, 23:23
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Tuzu Karideslere Zarar Verirmi Yas400, 22:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betaya Beyaz Benek Bulaşıyor Berkay45, 22:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Tank Kurulumu Isıtıcı Ve Bakteri Acemi_hobici, 22:27
Yeni Üye Forumu - Dıy Akvaryum Test Kitleri🤡 GuccugPirens, 22:07
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Merhaba 200 Litre Balon Balığı Akvaryumum Tortuga4, 21:04
Akvaryum Tanıtımı - Bu Beyaz Benekmi Can özkul, 20:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benekler Mi? Recepppdd, 20:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Moli Balıklarının Cinsiyeti Ne Acaba SİGMA BALIK😎, 20:14
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Erkek Lepisteslerim Hamileleri Kovaliyor. SİGMA BALIK😎, 20:05
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Aydınlatma. CevdetSERBEST, 20:00
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryumumun Camı Oynuyor Montesque, 18:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180 Lt Akvaryumda Ne Bakılır? SİGMA BALIK😎, 18:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Melek Balığı Cinsiyeti HuseyinColak57, 18:06
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Neolamprologus Pulcher (daffodil) Yeniden... Cichlid_Universe, 17:22
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Tavşan Salyangoz Üremesi Hakkında Sogan, 17:21
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Altum Hasan öncü, 17:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Japon Balığı Pul Beyazlaması ftft, 16:54
Yeni Üye Forumu - Altum turgaymutlu, 16:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yüksek Kh (20+) ~0 Cl Sorun Mudur? ArifhbsAquatics, 14:43
Akvaryum Bilimi - Bunu Betam İçin Kullanabilir Miyim neomeo, 14:18
Labirentliler - Nitrit Seviyesi Yüksek Gülce Özerkan, 13:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yunus Balıklarım Işıktan Korkuyor bendeniztayfun, 13:09
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Kuyruk Erimesi Hakkında Dipnotlar Orhan76, 12:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Ucuz Yollu Resif 9.ay Cardinalfish, 12:22
Deniz Akvaryumları Genel - Formalin İle Balık Ölüsünü Korumak ogurcay, 12:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 11:59
- 80*45*45 High Tech Akvaryum wiayno 11:55
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 11:44
- Yem Tablet BUCALILAR 11:39
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 11:39
- Apistogramma Hongsloi Çift sirhill 11:19
- Canlı Yemler ( Yeni Auloforus - Microfex ) Rafayel 11:12
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 11:02
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 11:02
- Afrika Cichlidleri devito 10:57
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 10:57
- Led Driver 36-48w ilh4n 10:07
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 10:07
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 10:07
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:00
- Hobiyi Bırakıyorum. piranhabull 09:11
- Kurulu Köşegen Akvaryum kadir34 09:10
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:04
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:04
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:04
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:04
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 08:40
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 08:40
- Golden Head Angel Tekin35 03:43
- 75 Adet Sera Bakto Tabs Kutu Yeni Açıldı Skt:2025 ZET 01:17
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Ve Yavrular Tuby 01:15
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 00:51
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 00:44
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 00:44
- Yavru Veren Genç Damızlık Apistogramma Trifasciata rhn35 23:51
- Yavru Veren Genç Apistogramma Macmasteri Çift rhn35 23:51
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri Aporetti 23:37
- Pingu Guppy --- Hediyeli :) G_can 23:29
- Siyah Gül Karides G_can 23:29
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 23:28
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 23:28
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 23:28
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 23:28
- Çeşitli Bitkiler buraktanatar 22:49
- Takaslık Bitkiler- İstanbul Geneli buraktanatar 22:49
- Akvaryum, Yem Makinesi Çok Uygun Fiyat buraktanatar 22:49
- Moss Türleri Şuanlık Tükendi DEPP 22:45
- 5 Aşamalı Ozmoz Su Arıtma Cihazı Tak Çalıştır DEPP 22:45
- Dark Blue Moscow akomania 22:15
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 21:58
- Ates Neon Karides omersayar 21:58
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 21:32
- Katil Salyangoz jezey 21:32
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 21:32
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 21:32
KULLANICILAR
- 68 Online Kullanıcı, 37 Üye
Online Kullanıcılar
ÇaĞRı,
Ehtiyar,
ootkn,
gelgel1900,
buraktanatar,
piranhabull,
sefa_nco,
sempathyc,
ballantines,
senolerdivan,
batuhan.ylmz,
mlh06,
oguzhn,
huzur,
Hüdai,
Deniz Demircan,
nikon_,
izzettanju,
Kaan59,
Gunell46,
efkango,
🇹🇷Mufasa,
barsbingul,
bediiarda,
Tortuga4,
laurent,
Abdullah929,
knn38,
Fulbuster,
akkusakvaryum,
serdardrn,
Arowanalover,
hokia386,
BaldGuy,
kadir34,
ilturk,
Mrl4stromance,
sakpolat,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.