ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Silence
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 Ocak 2011 17:24
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Çağrı KIZILKAYA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Çağrı KIZILKAYA
SON 5 MESAJI
Sarı prenses ve yunus balıkları
Fikirleriniz için öncelikle teşekkür ederim,zaman zaman bazı arkada$larım yunus ve sarı prensesin bir arada yaşayamayacağından bahsediyor.Bende aynı $ekilde Ali arkadaşıma katılıyorum,bugune kadar sarı prenses ve yunuslarin en ufak bi zıtlaşmalarına $ahit olmadim.Hatta bu bahsettiğim balık türlerinin hicbirinin birbirlerini dürttüklerini görmedim ( ki ben günün 12 saat kadarını akvaryumumum ba$ında geçirip iyi gözlem yapiyor olmama rağmen )..sadece bahsedilen papagan balıklarını günde en fazla 30 dakika görüyorum..onunda gün ışığı ile alakali olduğu kanısındayım zira akşamlari iş yerinde bulundugum zamanlarda sık sık görebiliyorum.
Fikirleriniz için öncelikle teşekkür ederim,zaman zaman bazı arkada$larım yunus ve sarı prensesin bir arada yaşayamayacağından bahsediyor.Bende aynı $ekilde Ali arkadaşıma katılıyorum,bugune kadar sarı prenses ve yunuslarin en ufak bi zıtlaşmalarına $ahit olmadim.Hatta bu bahsettiğim balık türlerinin hicbirinin birbirlerini dürttüklerini görmedim ( ki ben günün 12 saat kadarını akvaryumumum ba$ında geçirip iyi gözlem yapiyor olmama rağmen )..sadece bahsedilen papagan balıklarını günde en fazla 30 dakika görüyorum..onunda gün ışığı ile alakali olduğu kanısındayım zira akşamlari iş yerinde bulundugum zamanlarda sık sık görebiliyorum.
Sarı prenses ve yunus balıkları
Merhaba,
hemen hemen her gün belirli bir süre yunus baliklarim ve sarı prenseslerim akvaryumun köşe kısmına geçip yukarı aşağı inişler yapmakta.Bildiğim kadari ile bu mutsuz veya stress'li olduğunun bir göstergesiymiş.Peki ne yapmam lazim ?Sizce bu baliklarin dibe inip çıkmaları normalmidir?
aynı akvaryum içinde iki adet Balantiocheilos melanopterus denen köpek baliği cinsi baliklarim da var,2 gün önce, ani hareketlerle oraya buraya gidip,oldukca dar bir dip kavanozun içine girip içinde debelenmeye başladı..(ki bahsettiğim yere iki büklüm zor sığıyor ve o balığın küp'ün içine ilkkez girdiğini gördüm) 1 saatten fazla debelenmesi sonucu balığı ordan kendi ellerimle çıkardım.Ancak şuan baktiğimda baliğin üzerinde ki pulların ortalama 8-9 tanesi bi şekilde dökülmüş..bunlar sorunmudur ? hani dicem ki , balık resmen intihar etmek istedi..mantıklı gelmiyor :) daha sonra küpten çıkardığımda nerdeyse cansız bir şekilde duruyordu,yarin ölmüş olur diye düşünmüştüm ama halen yaşıyor..
New Aqua Bits adında yem kullanıyorum,kimi baliklar bu yeme saldirsa da bağzı balıklarım bu yemi agzindan geri firlatiyor..zaman zamanda yiyor..bu yem hakkında fikirleriniz nedir ?
Akvaryumum 550 lt olup içinde ki türler;
Mücevher ciklet
Demosini ciklet
Sarı Prenses
Balantiocheilos melanopterus (ki sanırım buna silver shot deniyor)
Papağan ciklet ( ki bu balıkları günde en fazla 1 saat görme şansım oluyor onun dışında devamli oyuk içinde saklaniyor sanırım)
Yunus ciklet
Vatoz
Bu balık cinsleri için akvaryumcum bahsettiğim yemi verdi,başka yem kullanmam gerekirmi ?
malawi zebra ve kırmızı papağan hk.
Doğrusu bu işe henüz 2 haftadir merak saldiğimdan akvaryumcu ne verdiyse onları aldim..ama dediğiniz gibidir zira papaganlar belki iki gunde 3 günde bir yemek yemege cikarsa cikiyor..tesekkürler fikirleriniz icin.
Doğrusu bu işe henüz 2 haftadir merak saldiğimdan akvaryumcu ne verdiyse onları aldim..ama dediğiniz gibidir zira papaganlar belki iki gunde 3 günde bir yemek yemege cikarsa cikiyor..tesekkürler fikirleriniz icin.
malawi zebra ve kırmızı papağan hk.
Ciklet türü 1d 1e kırmızı papağanım var (ismi konusunda yanılmıyorsam) aldığımdan beri (10gün) oyuk kayaligin icine girip kayboluyor ve aldiğimdan beri sadece 3kere görebildim yüzünü..bu normal bi durum mu ? neden sürekli oyuk kayalığın içinde kendini gizliyor,bileniniz ? yine ayrı bi dipnot,ne zaman dış ve iç filrtreyi kapasam ozaman ortalarda görülüyor..
Ciklet türü 1d 1e kırmızı papağanım var (ismi konusunda yanılmıyorsam) aldığımdan beri (10gün) oyuk kayaligin icine girip kayboluyor ve aldiğimdan beri sadece 3kere görebildim yüzünü..bu normal bi durum mu ? neden sürekli oyuk kayalığın içinde kendini gizliyor,bileniniz ? yine ayrı bi dipnot,ne zaman dış ve iç filrtreyi kapasam ozaman ortalarda görülüyor..
malawi zebralarım da şu sıralar sıklıkla garip bi şekilde birbirlerinin önünde titreme krizine girip oynaşıyorlar..bunun anlamı dişiye kuryapma olabilirmi..
Yeni akvaryumum için fikirleriniz
Merhaba,ilkkez iş yerime bir akvaryum kurucam.Bu yüzden hemen her konuda yetersiz bilgi sahibiyim..yaptırdığım ancak henüz içine herhangi bir malzeme almadığım akvaryumum için sizlerin değerli tecrübelerine ihtiyacım olucak..
Merhaba,ilkkez iş yerime bir akvaryum kurucam.Bu yüzden hemen her konuda yetersiz bilgi sahibiyim..yaptırdığım ancak henüz içine herhangi bir malzeme almadığım akvaryumum için sizlerin değerli tecrübelerine ihtiyacım olucak..
* Akvaryumum, 120x50x60 ebatlarındadır.Camın kalınlığı 6mm..Öncelikle sormak istediğim sizce bu ebattaki bir akvaryumun bu kalınlıkta bir cama uyumlu olup olmadiğı..ortalama 500 lt su almaktadır.
* Bu tür geniş bir akvaryuma nasıl bir kum önerirsiniz ? örneğin şu kumu almayı düşünüyorum sizce uygunmudur,30 kg kum yeterlimidir?
* Güzel bir görünüm yakalamak istiyorum zira iş yerinde vitrinimde önemli bir yer kaplicak..Aslinda şimdilik fikrim cinslerini bilmesemde silver shark ve bunun gibi 3*4 ayri köpekbalığı ve kırmızı,turuncu sarı gibi ilgi çekici renkte balık istiyorum.Sizlerin tavsiyeleri ne yönde olur?
* Ayrica düşündüren konu,500lt su + 30 kg vivari kum + 80 km kadar taş ve kaya olucağından bu akvaryumun altına en ekonomik ama saglam olabilicek ayaklık,stand ne yaptırabilirim?
Ayriyeten yeni başliyan bir kişi için burda düşünemediğim ama tavsiye olarak verebiliceginiz bilgiler varsa çok rica ederim.
Teşşekkürler..
SON MESAJLAR
- Yine Yeniden Flower Horn Street Parrot, 09:36
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum %100 Su Değişimi Durumu MasterChiefHakan, 09:36
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 80x45x45 Karma Bitkili Ve Karma Balık Türleri pitsem, 09:33
Akvaryum Tanıtımı - Shallow Blackwater 😎 AtlasPoyraz, 09:29
Akvaryum Tanıtımı - 60x30x35 Akvaryum İçin Bitki Önerisi Orhan76, 09:22
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Medaka Pondları İnci Kefali, 08:15
Akvaryum Tanıtımı - Flowerhorn Yüzgeçteki Beyaz Nokta Akrattin, 08:10
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yan Sump Mu Dış Filtre Mi? K0L0Ni, 07:41
Filtreleme Seçenekleri - Week Week Week AtlasPoyraz, 06:55
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Tata, 03:02
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - İstanbulda İyi Usta Ve İyi Fiyatta Akvaryum Yapan TropheusTRe, 03:00
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 30cm Küp Betta Akvaryumu Mirza Adar, 02:28
Akvaryum Tanıtımı - Betta Yumurta Dibe Çöktü Smet200146, 02:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Işık Seçimi Muhammed demir, 01:33
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Su Kaplumbağam 5- 6cm Düştü Hafif Çatlak Var Mirza Adar, 00:31
Yeni Üye Forumu - Dip Balığı Stok Önerisi Cyber_Scout, 23:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Günlüğü mustafayurdakul, 23:22
Akvaryum Tanıtımı - Crystal Karides İçin Öneri Ve Sorular Cyber_Scout, 22:46
Omurgasızlar - 200 Lt Yunus ciklet tahirefe5943, 22:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatür Pcb Bağlantısı Cyber_Scout, 22:40
Aydınlatma - Erkek Lepistes Balığım Durgun YMNYURT4585, 22:38
Canlı Doğuranlar - Vatoz Mu Çöpçü Mü GhostKoi, 22:35
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yunus Ciklet tahirefe5943, 22:35
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri Tanıtımları - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 22:24
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Filtre Cyber_Scout, 22:01
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Akvaryum DOLPİN, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Isıtıcı Vs Tetra Isıtıcı Vs Eheim Isıtıcı Ömer Kaan, 21:11
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Bitkili Tank Karides İçin Tds Değeri aupqua, 20:28
Filtreleme Seçenekleri - Betta Balığıma Nasıl Daha İyi Bakabilirim. Cyber_Scout, 20:01
Labirentliler - Paşa iLeDiC, 19:21
Yeni Üye Forumu - Yukarı Çıkan Axolotl kalsedon, 17:39
Yeni Üye Forumu - Sajika Ailesi kalsedon, 17:30
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Litrede Haplochromis Ve İmparator Show Tankı kalsedon, 17:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İmparator Ciklet Kalikot Renk Akvaryumhobiaraş, 17:12
Yeni Üye Forumu - Betta Karma Cyber_Scout, 17:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerim Kök Vermiyor Kaangzkr, 16:37
Taban ve Gübreleme - Lepistesim Hamile Mi ₩€€₩, 16:21
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Arslan Bettamın Yeni Krallığı Cyber_Scout, 16:20
Akvaryum Tanıtımı - Arka Fon Tasarım Aguamentist, 15:22
Arka Fon Yapımı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 14:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 Sistem Kurulumu Hasandeniz, 14:26
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumda Bulanıklık(sümüksü Beyazlık) CoryCory, 13:18
Bitki Akvaryumları Genel - Anüste Çıkıntı Orhan76, 11:33
Hastalıklar ve İlaçlar - 160x60x60 Akvaryumum ilhannnn01, 11:05
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerim İçin Kum Önerisi Cyber_Scout, 10:38
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Çözemediğim İpliksi Yosun Cyber_Scout, 10:35
Yosun - Flagyl 500 Kullanımı 1403balik, 09:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Istanbul Kaliteli Neocaridina Turleri Satan Yer İnci Kefali, 08:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Motor Ses K0L0Ni, 07:44
Yeni Üye Forumu - 2. Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 23:31
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mickey Mouse Plati,albino Vatoz,aymoly,lepistes EKAR 09:51
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 09:51
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-05/01/26 osmandbnl 09:45
- Mdf Akvaryum Dolabı osmandbnl 09:45
- Lowtech İçin Sıvı Gübre Arıyorum. osmandbnl 09:45
- Botia Nadir Tür, Azolla, Karides, Lepistes, Saly Aquarist101 09:38
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 09:38
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:32
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 09:32
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 09:32
- Takaslık Anubias ogurcay 09:14
- Akvaryum-ısıtıcı Ve Aydınlatması ogurcay 09:14
- Moscow Neon Blue Lepistes Çift furkanozcan 02:16
- Lepistes Ve Plati furkanozcan 02:16
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 02:09
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 02:09
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 10 Tl Birtek 00:50
- Çift Brichardi Yigiiit_can 23:01
- 2.67 Tüp Furcifer 22:15
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 22:15
- Creaqua Nano Elit Furcifer 22:15
- Bitki Çeşitleri emreemin 22:06
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 22:06
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 22:06
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 22:06
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 22:06
- Hongsloi Süper Red Çift Fiyatı AtlasPoyraz 21:29
- Mini Pipo Filtre AtlasPoyraz 21:29
- Satılık Veya Takaslı Sae (yosun Yiyici) gokhansar 21:18
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 21:03
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 21:03
- Apistogramma Şahinöztürk 20:53
- Katil Salyangoz jezey 20:34
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 20:34
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 20:34
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 20:34
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 20:34
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 20:17
- Periuvan Altum Melek Kaliteli Renk Kturan06 20:17
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 20:13
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 19:58
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 19:58
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 19:51
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 19:51
- Fluval 207 sametyildiz 19:49
- L144,lda16, Süperred Çift Ve Yavrular rebelde 19:18
- Lepistes/plati/neon/gurami/sae İASK77 19:05
- Saf Kan Endler SÜMER_38 19:00
- Satılık-takas Malzeme demasonici 18:16
- Hediye Japon Baligi demasonici 18:16
KULLANICILAR
- 45 Online Kullanıcı, 25 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.