ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cemos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2010 17:13
Son Ziyaret:
12 Şubat 2020 17:18
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süreyya TELKENAR
Doğum Tarihi:
27 Eylül 1955
Yaş:
69
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süreyya TELKENAR

SON 10 MESAJI

Yem makinesi önerisi..

Sera marka yem makinesinde hava motorundan bağlantı yapmak için özel uç var. Bu bölüme hava motorundan bağlantı yaptığınız zaman yem haznesi sürekli havalanıyor, haznenin ve dolaysıyla içindeki yemin nemlenmesini önlüyor.

 Makinenin bir seferde dökebileceği yem miktarını  kayar bir kapak vasıtasıyla ayarlıyorsunuz. Makineyi bir kağıt üzerinde çalıştırarak bir seferde döktüğü yem miktarını ölçüyorsunuz. Günlük yemleme miktarınıza göre orantılayarak yem dökülme aralığını ve günlük yemleme sayısını hesaplayabilirsiniz.

Ben elle verdiğim yem miktarını,  makinenin en kısık ayarında günde 4 kere yemleme yapma durumunda elde ettim. Daha öncede belirttiğim gibi bu ayarla zorunlu olarak 30-35 gün Japon balıklarının yemleme işini hallettim ve problem yaşamadım.    

Kaliteli pil kullanılmasını, makinenin akvaryumun hava kabarcıkları yönünden en sakin bölgesine , mümkünse kapak aralığından yemleme yapabilecek şekilde monte edilmesini ve her ihtimale karşı hava motorundan bağlantının da ihmal edilmemesini tavsiye ederim.

Saygılarımla.

Yem makinesi önerisi..

Linkini verdiğiniz Sera marka mekanik yem makinesini  kullanıyorum. Yazın Ankara’daki evimde bulunan Japon balığı akvaryumuna kurdum. Yaz döneminde  İstanbul’da  olmama rağmen, hiç müdahale etmeden 3 -4 hafta müddetle 6 adet iri Japon balığının yemleme  işini  başarılı bir şekilde yaptı. Üç dört haftada bir kontrole gittiğimde makinenin gayet randımanlı  çalıştığını gözlemledim. Granül  yem ve kaliteli pil kullanırsanız akvaryumunuzu bir aydan daha fazla idare edebilir. Kullanmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla,

bu link çok yaralı bakmadan geçmeyin...
Arkadaşımız aşağıdaki linki yüklemek istemiş her halde, bayağı yararlı bilgiler var. Saygılarımla
 

http://www.sera.de/tr/pages/sera-servis/haber-arsivi/newspages/akvaryum-bakimi-sonunda-kolaylasti.html

İşte Kendi Tasarımım Temizlik Aleti
Otuz, otuzbeş yıl önce dış filtre, iç filtre yoktu.  Akvaryumların üst kenarına vantuzlarla asılan altı delikli plastik kutulara hava motoru ile cam borularla su iletilerek kutunun içine konulan genellikle pamuk veya cam elyafı ile filtreleme yapılmaya çalışılırdı. Artık nostalji olan bir sistemi tekrar kurmuşsunuz. Bana gençlik yıllarımı hatırlattığınız için teşekkür ederim. Saygılarımla.
Lepistes Yavrulatma
Ticari ilanlar bölümünde Musa Akvaryum ve Jumbo Akvaryum bölümlerini/sitelerini  incelerseniz fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Saygılarımla.
Lepistes ve Japon
Japon balığı tek tür olarak beslenmelidr. Japon balıkları ve özellikle Melek balıkları lepistes yavrularını anında yerler. Bazı akvaristler Melek balıklarının canlı yem ihtiyacını karşılamak için Melek akvaryumuna anaç  lepistes koyarlar. Lepisteslerden yavru alıp yetiştirmek istiyorsanız lepistesleri ayrı , tek cins olarak beslemelisiniz. Melek ve Japon balığının olduğu akvaryumda lepistes yavrusunu görebilmeniz mümkün değildir.
Saygılarımla
Japon Akvaryum Kurulumu

Japon balıkları tek tür olarak beslenebilir. Arkadaşın önerdiği Sera Goldy Royal ve Sera Goldy Color yemlerini  kullanırsanız balıklarınız süratli bir gelişim gösterecek ve bir kaç ay sonra 20 litrelik akvaryumunuz yetersiz kalacaktır. Koi havuz balığı olduğu için  akvaryuma eklemenizi  tavsiye etmem. Akvaryum tabanına yıkanmış ince kum veya midye kırığı eklerseniz Japon balıklarının hoşlanacağı ortamı oluşturabilirsiniz. İç filtre yerine 100 lt/h kapasiteli  bir şelale filtre alırsanız, hem hava motoruna ihtiyacınız kalmaz hem de iyi bir temizlik sağlamış olursunuz.  Ayrıca şelale filtre akvaryumun dışına monte edildiği için akvaryumun iç hacmi, komple balıklarınızın kullanımına kalmış olur. Japon balıklarını fanustan kurtarma düşünceniz nedeniyle sizi gönülden kutlarım. Saygılarımla.

Akvaryum ağırlığı acil
Saygıdeğer dostum; İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu İnşaat Mühendisiyim. Yapıların normal odalarının her metrekaresi 200 kilogram yük taşıyacak şekilde projelendirilir. Bu değer balkonlar ve merdiven sahanlıkları için 350 kilogram/metrekare olarak alınır. Odanızın normal koşullarda 12 metrekare olduğunu düşünsek, döşemeniz 12x200=2400 kğ, diğer bir ifade ile 2,4 ton yükü güvenle taşır. Odanızdaki eşyaları düşünecek olursanız, hesaplarda öngörülen toplam hareketli yük değerine ulaşmanız kolay kolay mümkün değildir.
 
Binanızda yeni olduğuna göre 400 litrelik (400 kğ.lık) bir akvaryum hiç bir sıkıntı yaratmaz. Gönül rahatlığıyla akvaryumunuzu kurun ve keyfini sürün.
Saygılarımla.
İç filtrem tamir edilebilirmi?
Akvaryumun su seviyesini şelale filtrenin filtre edilmiş suyu akvaryuma geri verdiği kanala kadar yükseltirseniz, ses problemi de olmaz, ayrıca elektrikler kesilip geri geldiği zamanda filtre aynen çalışmaya devam eder.
Daha öncede belirttiğim gibi üç akvaryumumda da Dolphin marka şelale filtreler çalışıyor ve suyun berraklığından,  filtrelerin çalışma şeklinden son derece memnumum.
İmkanınız varsa deneyin tahmin ediyorum ki görüşünüz değişecektir.
Saygılarımla.
İç filtrem tamir edilebilirmi?
Öncelikle forumdaki şelale filtrelerle ilgili yorumları okuyun. Akvaryum suyunun biyolojik olarak   filtrelenmesi, berraklaştırılması konusundaki olumlu görüşleri göreceksiniz.
 
Ben forumdaki bu bölümleri inceledikten sonra japon balığı akvaryumumda kullanmaya başladım ve çok memnun kaldım. Halen üç akvaryumumda da şelale filtreler çalışıyor. İç filtreleri artık pek tercih etmiyorum. Şelale filtreler akvaryum içine monte edilmediği  için balıklara çok daha fazla dolaşma hacmi kalıyor. Akvaryum görsel açıdan daha güzelleşiyor ve en önemlisi temizliği çok kolay oluyor.
 
Şelale filtre kullanılan akvaryumları incelemenizi, mümkün olursa edinmenizi tavsiye ederim. Doğru kullandıktan sonra sıcak bakmama görüşünüzün değişeceğine eminim. Balıklarınızla mutluluklar dilerim. Saygılarımla.
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.