ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
diskus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ekim 2006 18:45
Son Ziyaret:
17 Mart 2023 09:11
Toplam Mesaj:
107 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet mert
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet MERT

SON 10 MESAJI

Timsah Balığım Büyümüyor
Protein ağırlıklı besleyin ve su temizliğine filtresine dikkat edin
Sessiz Hava Motoru Tavsiyesi
Bazı yatak şişirme motorları çok sessiz, ikinci elini bulursanız onu kullanınız. Hava motorunu, titreşim alan lastiklerle ikinci bir kutu içine koyuyorlar ve ses konusunda oldukça başarılı. Şikayetiniz hava motoru ise, bir kafa motoru ile suyu akvaryum üstünden kanala dökerek kanalın ucunu, akvaryumun diğer tarafına verin. Akan su yeteri kadar oksijen alır. Böylece sesten kurtulmuş olursunuz.
Teleskop Japon Tek Göz Fazla Şişmesi
Bu göz mantarı. Sebebi sudur. Suya sadece tuz atın. Başka bir şey kullanmayın. Su değişimlerini aynı sıcaklıktaki su ile sık sık yapın. Bir ay ya da biraz fazlası sürede düzelir.
(ses)eheim Biopower 240,pickup 2012 Çin,dış Filtre
Sizin de tecrübe ettiğiniz gibi bütün filtreler ses yapar.

Markalı filtrelerin motorlarından daha çok, suyun düşüşü ve suya hava verilmesi (Fıskiye tarafından verilen hava kanalı) ses sorunu yapar.

İç filtrenin hava kanalını kapatmanız sesi azaltacaktır.

Sesin problem olduğu gece saatlerinde iç filtreyi camda sağa-sola ve yukarı aşağı kaydırarak motorun en az ses çıkardığı yeri dinlemeyle tespit ediniz.

Eğer ses yeterince kesilmiyorsa elektrikçilerden alacağınız 10-15TL'lik mekanik bir timer ile 2 saatte bir 15-30 dakika çalışmasını sağlayınız.

Eğer dış filtreyi kapalı bir yerde çalıştırırsanız ve titremeyi engelleyecek şekilde altına sünger/elyaf vs koyarsanız daha iyi verim alırsınız. Tabi dış filtrenin su düşüşünü sessiz bir şekilde yapmalısınız.

Benim tercihim eheim 2215 ya da 2217 türü dış filtre olurdu, ses istemediğiniz saatleri timer ile ayarlayın.

Ancak bitkileri düşününce yine ses yapacak hava taşının çalışmasına ihtiyacınız olacak.

Bitkili akvaryumda su yüzeyinin akıntılı olması ile suya oksijen geçmesi gerekir bunu iç filtre daha iyi yapar.

Tercih sizin karar vermenize kalmış. :)

İyi günler.

Taşındı silinebilir


diskus2015-02-05 15:34:54
Hello World
[QUOTE=hak45]Maşallah diyelim.son durum nedir?paylaşımını bekliyoruz.

SAYGILARIMLA.
[/QUOTE]

Yavruları 1 ay kadar anneleriyle bir arada tuttum. Anne azalmış olan yavruları artık yemedi ve onlara büyük bir dikkatle baktı.

Yavruları 1 ay sonunda başka bir tanka aldım. Toplam 21 yavru kalmıştı. İçlerinden ilk hafta içinde, 3 yavruyu kaybettim. Şu an 18 yavru kaldı ve sağlıklı bir şekilde, hızla büyüyorlar..

Çift bu arada tekrar 2 kez yumurta dizdi. İkisinde de yumurtalar beyazlaştı, döllenmemişti. Sanırım erkek balığın tecrübesizliği buna neden oldu. Belki de tanktaki su sıcaklığı, termostat düzensizliğinden dolayı, biraz yükselmişti (34C), bu da döllenmemeye sebebi olmuş olabilir. Bugünlerde tekrar yumurta dizecekler gibi.

Bu çiftin, çok uyumlu bir çift olduğunu gözlemliyorum. 




White Butterfly(D) & Red Turquoise(E) Yavruları


White Butterfly(D) & Red Turquoise(E) Yavruları.

Yeni yumurtadan çıkmış halleri.

İyi seyirler.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=HbvcfpbCbTA&feature=youtu.be[/VID]
Hello World
[QUOTE=Umut Başar]Maşallah, son durum nedir acaba?[/QUOTE]

Bu dişinin erkeği ölmüştü. Yeni bir erkek melonla eş tuttu. Her iki balık da Süper Red Melon.

Bu batında, 400'den fazla yumurta dizdi ve çok az kayıpla yumurtalar çatladı.

Dişi, önceki erkekle sürekli kavga ediyordu, ölen erkek, dişiyi yumurtalara ve yavrulara hiç yaklaştırmıyordu.

Bu çift, daha önceden de yumurta dizdi. Ancak dişi hem yumurtaları hem de çıktığında larvaları ve sırtına aldığında da yavruları azar azar yedi.

Sonraki yumurta dizmelerinde ise dişiyi akvaryumdan aldım. Ancak erkek çok tecrübesizdi, hem yavrulara bakamadı ve hem de yavruları yedi.

Şimdi ise dişiyi ayırmadım. Yumurta ve larvaları yemedi ancak serbest yüzmeye geçen yavruları azar azar yedi. Şu anda 20-30 kadar yavru var ve onları yemiyor. Anne ve baba kalan yavrulara şevkatle bakıyorlar. 

Uzun bir süre onları, yavrularla bir arada tutacağım. Bu şekilde dişi balığın, yavru yeme huyundan vazgeçeceğini umut ediyorum.

Çiftlerde çoğunlukla dişiler, yavrularını yeme huyuna sahip oluyorlar. Erkekler genellikle korumacı oluyorlar. 

2,5 yaşından itibaren çiftlerde yavru yeme huyu, çok azalıyor. Bazen yeniden yumurta dizince, larvaları yemesinler diye mevcut yavruları öldürüyorlar ancak ilginç olanı öldürdükleri bu yavruları yemiyorlar. 

Bu gözlemlerim balıkların türüne, çiftlerin birbirlerinin uyum derecesine, bulundukları ortama göre değişebiliyor.

Dilerim hobicilere faydalı olabilmişimdir.

diskus2014-12-27 17:06:01
Hello World
   

Yumurtadan yeni çıkmış süper red melon yavruları anneleri ile



[VID]http://www.youtube.com/watch?v=VD6TFEIL0eI&feature=youtu.be[/VID]



İyi seyirler...



diskus2014-12-27 16:59:03
BU SUYU NASIL TEMİZLEYECEĞİM? DİYENLERE BİR ÇÖZÜM …

 

Büyük bir akvaryum ve büyük balıklara sahip olanlar için; akvaryum suyunun temiz olarak kalması, çoğu zaman büyük bir sorundur.  Bu sorunu çözememek, büyük bir sıkıntı yaratır. Hissedilir derecede zaman ve maddi kaynak ayırmanıza da sebep olur. Bu konu, çoğu kez,  insanı bezdirecek kadar sıkıntılı bir durum haline gelebilir. Bu durumu kısmen, belki de tamamen ortadan kaldırabilecek bir çözüm yolunu, sizlere sunmak istiyorum.

 

Daha önce bu konunun duyurulmadığını sanıyorum. Eğer anlatılmışsa tekrar edilmiş olur. Sizlere, suyun filtre edilmesinde tül perdenin kullanılmasının, suyun temizlenmesinde, çok başarılı olduğunu açıklamak istiyorum.

 

Büyük bir akvaryum ve büyük balıklarım var. Seyri güzel ancak temizlik konusu her zaman bir sorun. Bugüne kadar denemediğim iç-dış filtre markası kalmadı. Bu filtrelerden istediğim temizlik olmayınca kendi filtremi yapmak istedim ve http://www.akvaryum.com/forum/dis_filtre_yapimi_resimli_k192704.asp linkinde de belirttiğim filtreyi yaptım. Bu filtrenin verimi iyiydi, su yeterince temizleniyordu. Fakat bu dış filtreyi temizlemek çok zordu. Kullandığım malzemeler zamanla yıprandı ve filtre kullanılmayacak duruma geldi. Sonunda yeter bu kadar para ve zamana dedim ve tepe sump yapmaya karar verdim. http://www.akvaryum.com/forum/zahmetsiz_bir_filtre_k251468.asp linkte belirtilen filtreyi yaptım ve halen de kullanmaktayım ve de çok memnunum. Neredeyse hiç zamanımı almıyor ve bir zorluğu da yok.

 

Bu filtrede, tabaka halinde satılan elyafları kullanmaktaydım. Bu elyafların yüzeyi işlem görmüş ve yoğunluğu da temizlik için yeterliydi. Elimde bu elyaflar bitince, aynısından bulamadım ve rulo halinde satılan elyaflardan alıp kullanmaya başladım. Su değiştirdikten sonraki 2nci günde, akvaryum suyu inanılmaz derece bulanık hale geliyor, balıklar neredeyse görülmüyordu. Sorunun nedenini bulmak epey zamanımı aldı. Yeni aldığım elyaflar, seyrek olduğundan dolayı, suyu yeterince süzmüyor, büyük parçaları tutuyor, küçüklerini suya vererek suyun bulanmasına neden oluyordu.

 

Birkaç denemeden sonra, bu elyafların yüzeyine tül perde parçası koydum. Sonuç mükemmeldi. Büyük parçalar elyaf tarafından tutuluyor, küçük parçalar ise tül tarafından tutuluyor. Su ise son derece berrak, tertemiz görünüyor. Büyük ebatta bir kepçenin torba kısmını da değiştirerek, tül perde kumaşından yaptırdım. Motora gitmeyen, sudaki maddeleri almak için bu kepçeyi zaman zaman kullanıyorum.

 

Sonuç başarılı olunca, elyafın üzerine tül diktirdim. Tepe sump boyunca 2 adet bu elyaf-tül malzemesini kullanıyorum. Kirlenince sadece üsteki kat elyafı atıp, yeni elyaf-tül takıyorum.

 

Sizin de filtre malzemesi olarak tül kullanmanızı tavsiye ederim. Sump ya da dış filtrelerinizde, son filtre malzemesi olarak tül kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus, tülü  ilk filtre malzemesi olarak kullanmamanızdır. İlk filtre malzemesi olarak kullandığınızda, bütün büyük parçalarda tutularak, tülü tıkarlar ve filtrenizin tıkanmasına neden olur. Tülün öncesinde büyük parçaları tutacak, elyaf-lif gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Bu konu zaten herkes tarafından bilinmektedir, detaya inmeye gerek yok düşünüyorum.

 

Piyasada kapitone diye bilinen elyaf-tül bir arada bulunan malzemeler de var. Bunları da kullanabilirsiniz, daha pratik olur. Kapitone alırken, beyaz renkli ve elyaf-tül (Elyaf+parlak kumaş olanları almayınız) olanları alınız. Kullanmadığınız tüller varsa,  filtre malzemesi olarak kullanabilirsiniz. İlk satın aldığınızda, tül ve elyafları, suda birkaç gün bekletin ve iyice durulayarak, antibakteryel maddelerden temizlemeyi unutmayınız.

 

Çoğu akvaristin, müzmin bir sorununa, basit ve ekonomik bir çözüm sunmuş olabilmeyi ümit ediyorum. Herkese başarılar dilerim.  

     

diskus2013-04-28 16:12:21

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.