250 litre bitkili - Güncel fotoğraflar 12'de
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fotoğraf :
Boyut (cm) : 100x50x55 (Y)
Kapasite (litre): 250
Canlılar :
Balıklar : 20 adet Paracheiro innesi (Neon Tetra), 7 adet Crossocheilus siamensis (SAE), 1 adet Corydoras aeneus (Bronz Çöpçü), 1 adet Hypostomus plecostomus (Leopar Vatoz), Neonlerdan sadece bir’i kaldı.
Omurgasızlar : 5 adet Caridina japonica (Çim karidesi), 5 adet Neocaridina denticulata (Kiraz Karidesi)
Bitkiler : Lemna minor (Su Mercimeği), Vallisneria americana 10 kök, Ludwigia repens (Gül) 25 kök, Nymphaea lotus (zenkeri) 1 kök, Bacopa caroliniana 10 kök, Rotala rotundifolia 50 kök, Anubias barteri var. nana 2 kök (Kütüğe tutturdum), Cabomba caroliniana 10 kök, Hygrophila difformis (Çınar) 15 kök, Micranthemum micranthemides 10 kök, Cryptocoryne wendtii 'Brown' 20 kök, Java moss.
(Sonradan 40-50 kök Alternanthera reineckii, 10 kök Cardamine Lyrata eklendi)
Malzemeler :
Dekor : 2 adet kaya, bir adet ağaç kökü.
Floresanlar : Arkadan öne doğru; Sylvania Grolux (F30W/Gro-T8), Philips aquarelle (10.000 K), Sylvania Grolux (F30W/Gro-T8), General elektrik Daylight (30W/54-765 1800 lümen). Kapaklar reflektörlü, şimdilik 4 floresan kullanıyorum 3. kapak hazırda bekliyor.
Filtre : Tetratec EX1200 (Seramik halka+Bioball+Biosünger+Elyaf)
Isıtıcı : Jaeger Isıtıcı termostat (200W)
Co2 sistemi : 5 kiloluk tüp, Özsoy marka ince ayarlı regülatör, Boyu CO-130 Karbondioksit Difüzörü (Büyük boyundan cam) Vortex girşimlerimin ilkinde çok başarılı olmuştum fakat sinirlenip kırdım bir daha aynı performansta olanını yapamadım yakında internetten sipariş edip değiştireceğim, FG marka Selenoid valf (Hiç memnun değilim)
Taban : İlk sıra 1,5 kilo Anadolu marka Ph 6-7 bitki torfu, 7-8 kilo hindistan cevizi torfu, 2,5 kilo Prodac Fondo Vivo, 3 kilo lav taşı, 5 litre aquaclay, Sineklik, 20 tablet Sera Florenette A, 35 kilo hagen siyah kum (Lateriti’de almıştım fakat koymayı unuttum)
Genel Bakım :
Yemleme : Günde bir kez sabahları Sera vipagran + Sera Flora
Su değişimi : Haftada 40 litre (Çarşamba ve Cumartesi günleri)
Işıklandırma : Sabah 09:00-12:00 ve 14:00-22:00 arası.
Gübreleme : Su değişimine takriben haftada iki defa 40 ml potastum ve 7ml Seachem Fluorish, Nitrat, Fosfat ve Demir gübrelerini temin ettim dozajını ayarlamaya çalışıyorum.
Testler : Red Sea Demir testi, Sera marka Nitrat ve Fosfat testi, JBL 5’i bir arada Çubuk test (Ph, Gh, Kh, No2, No3)
Not :
--FG marka Selenoid valf’inden hiç memnun değilim, açılıp kapanma süresi 1 dakikayı geçiyor, daha önce Mustafa bey’den aldığım bilgiler doğrultusunda aşağıdaki valf’i aramıştım fakat Karaköy dahil hiçbir yerde bulamadım, bulacağım adresi verebilirseniz sevinirim şu anda Co2 kontrol sistemin yok ama ileride alacağım)
Festo
Tip : GR-QS-6
Ürün no : 193969
Ürün adı : Tek yön kısma valfi