250 litre bitkili - Güncel fotoğraflar 12'de
Boyut (cm): 100x50x55 (Y)
Kapasite (litre): 250
Balıklar: 2 erkek 4 dişi kılıç, 5 erkek 12 dişi lepistes, 2 sae, 2 macnacarta, 2 adet vatoz, 5 adet velifera, 2 adet çöpçü ve lepistes/velifera yavruları, 10 adet neon...
Malzemeler:
Floresanlar : 2 adet Sylvania aquastar (F30W/174-10.000 K) 1 adet Sylvania Daylight (F30W/5000 K) 1 adet Sylvania Grolux, Aquasatarlardan biri aktif değil şu anda...
Filtre : Tetratec EX1200 (Seramik halka+Bioball+Biosünger+Elyaf)
Isıtıcı : Jaeger Isıtıcı termostat (200W)
Difüzör : Ying Sheng
Taban Malzemesi : Sera aquaclay bitki toprağı 40 lt
Akvaryum Bakımı: Günde iki kez yemleme, eksilen suyu ekleme, sabah 08:30-12:00 ve 13:00-22:00 arası aydınlatma...
Kullanılan Yemler: Sera flora, dip yemi, bir iki çeşit daha yem...
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Her gün 10 damla Sera florena, Kendin yap tipi Co2...
Şu anda akvaryumumda bulunan bitkileri eski akvaryumumdan çıkarıp ekledim, bu sebepten dolayı yapmak istediğim akvaryumun yanından bile geçmiyor... Sadece öneri ve fikirlerinizi almak için tanıtım yapıyorum... Sanıyorumki altı aya kadar filan istediğim şekile girecek, tabi yeni bitkilerle... Kullandığım kendinyap tipi karbondiyoksittende menunum ama sabrımı taşırmaya başladığından sene sonunda tüplü sisteme geçmeyi düşünüyorum... Birde en kısa zamanda uv filtre ekleyeceğim... Akvaryumda beni rahatsız eden ise camlardaki benek benek alg ler onlardan ve sebebini henüz anlayamadığım sürekli suyun içinde yüzen küçük tozlardan kurtulabilirsem istediğim su berraklığana kavuşacağım... Fotosentez baloncuklarını da daha göremedim L Zaman ayırdığınız için teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bir kaç örnek vereyim:
Ortada arkalara doğru büyülçe bir kütük koyun. Kütüğün üstünde bir kaç anubias güzel olur. Kütüğün etrafına minyatür elodea veya fazla büyümeyen başka bir türle 2 veye 3 sıra dikin. ( Kökün kumla olan temasını saklayabilirseniz istediğiniz görüntü olur. )
Kökün arkalarına doğru bir lotusda hoş olur.
Kökün önündeki kum seviyesini biraz azaltın ( çukurluk gibi.) Buraya orta boy bir kaya, civarlarına moss türleri.
Arka fonda elodea veya saz gibi bitkiler kullanırsanız hoş olur.
Ayrıca altın kural;
Eğer tabanı tamamen zemin bitkileriyle kaplamayacaksanız asfalt yol gibi dümdüz yapmayın. Çukurluklar tepeler yapın daha doğal bir görüntü olur.
Sadece bir tavsiye
60 kökünü 3 milyona bulmanız mümkün. Işık ihtiyacıda yüksek değil ayrıca. Bence heryerini bununla kaplayabilirsiniz.
"Discussuz discus akvaryumu" başlığında (benim akvaryumum) örnekleri var.