ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
eferik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Aralık 2009 02:23
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Erdi Ferik
141 lt 3 jaguar ciklet
141 lt 3 jaguar ciklet
SON 10 MESAJI
Bitkili 140lt denemesi
Akvaryum Bakımı: Daha bugün kurdum. Dip çekimi yapmayı düşünmüyorum
Fotoğraf:
Boyut (cm):100*30*47
Kapasite (litre):141 lt
Canlılar: Tetrazon(13), vatoz
Malzemeler: Atman F2, Atman 200w, bir de hava püskürten motor var.
Malzemeler: Atman F2, Atman 200w, bir de hava püskürten motor var.
Akvaryum Bakımı: Daha bugün kurdum. Dip çekimi yapmayı düşünmüyorum
Kullanılan Yemler: Tetra Bits pahalı geldi Extra Bits diye çakma bi yem aldım. Hayırlısı
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Önceki balıkları çok agresif olduklarından ve yavrularına da bunu yansıttıklarından(Bkz: http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=111105&KW ) akvaryumcuya verdim ve yerine 13 tane tetrazon aldım. Bitkili küçük akvaryumdan da her bitkiden numunelik alıp yerleştirdim. Zira tetrazonlar bitkilerin olduğu yerde daha rahatlar. Bitkiler kök salıp midye kırığı türü kumu kirlettiği için resimdeki gibi ilginç () birşey denedim. Merak etmeyin o saksılara humuslu toprak koydum. Ama suya yayılmasınlar diye (Tetrazon besleyenler yem atınca ne olduğunu bilir) üzerlerine mercan kırığı koydum.
En soldakiler zeytin. 3 adet. Ama siz onlara bakmayın 1 ayda akvaryumun boyunu geçiyorlar. dierleri amazon ve amazon hançeri. En kısa zamanda yeni bitkiler ekleyeceğim. Fazla uzamayan ve geniş yapraklı (dekoratif durması açısından) tercihim olacak.
Bazı kafama takılan sorular da var. Akvaryum hakkında yorum yaparken sizlerde fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
Bitki akvaryumunda dış filtre kullanmamıştım. Dış filtreyle beraber sıvı gübre de kullanabilir miyim sizce? Kapatmam gerekir mi? (Dış filtede en üstte ince bir elyaf, sünger ve seramik halkalar var. Aktif karbon da koyabilirim)
Bitkileri öteki akvaryumdan taşırken bazılarının yapraklarında sakal şeklinde yosunlar vardı. O şekilde koydum. Akvaryuma bir zararı olur mu o yosunların sizce? Bir önlem almam gerekir mi?
Herkese sağlıklı balıklar...
Filtre ve Yavrular
Serkan Hocam dış filtrenin içine giren yavruları kurtarırken çok kayıp yaşanıyor. Ama o dediğiniz süngerden yarın bakacağım. O pipo sünger filtre nedir? Bilen birisi var mı? Yada bir resmini yollayacak biri?
Serkan Hocam dış filtrenin içine giren yavruları kurtarırken çok kayıp yaşanıyor. Ama o dediğiniz süngerden yarın bakacağım. O pipo sünger filtre nedir? Bilen birisi var mı? Yada bir resmini yollayacak biri?
Filtre ve Yavrular
Merhaba. Atman dış filtrem var. Jaguar cikletler 2 ayda bir yaklaşık 500 yavru yapıyor. 2 haftada yüzebilir duruma geliyorlar ve kayboluyorlar aniden Filtre onları çekiyor. Filtreyi kapatırsam su bulanıklaşıyor. Tabi 3 ay temizlenmeden duramaz hiç bir akvaryum.
Merhaba. Atman dış filtrem var. Jaguar cikletler 2 ayda bir yaklaşık 500 yavru yapıyor. 2 haftada yüzebilir duruma geliyorlar ve kayboluyorlar aniden Filtre onları çekiyor. Filtreyi kapatırsam su bulanıklaşıyor. Tabi 3 ay temizlenmeden duramaz hiç bir akvaryum.
Akvaryumu şu an temizliyorum. Dış filtrenin çeken ucuna ne bağlayabirim yavruları çekmemesi için? Yarın balıkları koyacağım. Yarına kadar bir çözüm bulmalıyım. Çünkü bu balıklar akvaryuma girdiğinde hareketli birşey varsa imha ediyorlar. Cam sileceği, el, kol anında çarpıyorlar. Ayrıca dişlerinin de olduğunu acı bir şekilde tecrübe ettim geçen. Yani yarın balıkları attığımda bir daha filtrenin ucunu değiştirmem zor. Daha önce bu sorunu yaşayanlardan veya fikri olanlardan yardım bekliyorum. Annem kadın çorabı koyalım diyor ama pislikleri o şekilde çekmez diye düşünüyorum. Sağlıklı balıklar herkese...
BİTKİLİ AKVARYUM RESMİİ
Eee bitkilerinin isimlerini falan saymayacak mısın? Bakımı nasıl, CO2 düzeneğin var mı? Tavsiyem yoksa eğer başlama çok pis kokuyor. Ama o olmadan bitkilerini sık sık budamalısın, çürük yapraklar çok oluyor çünkü...
jaguar cikletler
[QUOTE=MGRBZ17] Aman Allahım bunların hepsi yavrumu . İyide bunların hepsi büüyürse nereye koyacaksınız. İşiniz çok zor . Bunların yemlenmesi ve sudeğişimi biraz büyüdüklerinde nasıl olur çok merak ediyorum . Allah kolaylık versin başarılar.[/QUOTE]
[QUOTE=MGRBZ17] Aman Allahım bunların hepsi yavrumu . İyide bunların hepsi büüyürse nereye koyacaksınız. İşiniz çok zor . Bunların yemlenmesi ve sudeğişimi biraz büyüdüklerinde nasıl olur çok merak ediyorum . Allah kolaylık versin başarılar.[/QUOTE]
Yem yemeyi öğrendiler sonunda. Ama şu an 50 civarı kaldılar. Neden bilmiyorum amerikan ciklet yavruları çok dayanıksız. Frontosa yavrusu gibi değiller. Akvaryumu; yavrular olduğu için filtre edemiyorum, dip çekimi yapamıyorum, zaten elimi sokamıyorum çok agresif babaları. Çok çabuk strese giren balıklar olmalarına rağmen şimdi aksine çok sağlıklılar. Suyu hiç temizlemesem mi acaba:)
Malawi
[QUOTE=pislicktr44] [/QUOTE]
[QUOTE=pislicktr44]
Bildiğime göre Cikletlere akvaryum başında 5 litre düşüyor bende şuan 11 tane hatta yunus cikletim yavru olduğu halde 73 litre bana ideal geldi Ama o sizin görüşünüz Teşekkür ederim
Saygılar
Cikletler göl balığı değil mi? 5 lt nin size normal gelmesi çok komik Kendinizi f tipi ceza evinde düşündünüz mü?
jaguar cikletler
Balıklar tekrar yavruladı bu sefer ayırmadım. Birde küçük video. Hareketsiz olup olmadığıyla ilgili fikriniz olsun diye...
Ramirezi 2007-09-15 22:59:58
Balıklar tekrar yavruladı bu sefer ayırmadım. Birde küçük video. Hareketsiz olup olmadığıyla ilgili fikriniz olsun diye...
140lt de cüce ciklitler
140lt akvaryumda brikardi ve leleupi birarada beslenebilir mi? Sizce kaçarlı olmalı? Ve koloni olabilirler mi yoksa yavru karşı türlerin yavru avına çıkarlar mı? Sağlıklı balıklar...
jaguar cikletler
[QUOTE=bahadir74]Suyunuzun rengi çok güzel ve hiçte stresteler gibi gelmedi sadece onlara biraz daha yüzecek alan yaratın. [/QUOTE]
Ramirezi 2007-08-12 12:32:54
[QUOTE=bahadir74]Suyunuzun rengi çok güzel ve hiçte stresteler gibi gelmedi sadece onlara biraz daha yüzecek alan yaratın. [/QUOTE]
Teşekkür ederim. Yaklaşık 30 lt daha yüzecek alan açtım. Babam işi gereği mezbağada çok duruyor. Orada hayvanların üzerinde beyaz renkli (ve sanırım çokta besleyici) kurtlar çıkıyor. Sakatat (iç organ) üzerindeler. Talaş içinde getirip burada üremelerini sağlıyorum. onları seviyorlar. Arada sosis, sucuk parçaları ve granüllü yem atıyorum. İnanın kendimden daha iyi besliyorum kerataları:D O kadar da uzaktan bakmıyorum yani. Onlar mutlu oldukça bende seviniyorum.
Geçen yavruladılar ama filtre çekmiş. En alt çekmecesinden aldım ve yeni doğan akvaryumu yaptım (3. akvaryum oldu bu annem çok kızıyor) Ama annelerinin daha iyi bakabileceğine inanıyorum yavrulara ve 2. yavruları orada bırakacağım. Artık kadın çorabı mı sararım filtreye yada hava taşı mı çalıştırırım bilmem.
250 litre bitkili - Güncel fotoğraflar 12'de
Yosunlardan kurtulmak için bir çubuğun üzerine bez takıp ön camı silebilirsiniz. Tabi üşenmesseniz. Kolay değil böyle büyük akvaryumlarda. Tekrar olmaması için de yosun giderici atabilirsiniz. Işığı da azaltın biraz tabiki. Sağlıklı balıklar...
Yosunlardan kurtulmak için bir çubuğun üzerine bez takıp ön camı silebilirsiniz. Tabi üşenmesseniz. Kolay değil böyle büyük akvaryumlarda. Tekrar olmaması için de yosun giderici atabilirsiniz. Işığı da azaltın biraz tabiki. Sağlıklı balıklar...
SON MESAJLAR
- Lepisteslerim Ölüyor :( bendeniztayfun, 06:36
Yeni Üye Forumu - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım bendeniztayfun, 06:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 03:46
Akvaryum Tanıtımı - Hasta Ciklet kadir_7, 03:44
Yeni Üye Forumu - 80lt Filtreleme Bütçe 3000tl Emreözamisos, 03:00
Filtreleme Seçenekleri - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı Emreözamisos, 02:55
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumumda Hangi Ürünleri Kullanmalıyım Emreözamisos, 02:53
Yeni Üye Forumu - Betta Balık Hastalık Teşhisi BabySoul, 02:30
Yeni Üye Forumu - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 02:13
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ebubekir ATAR, 02:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Artemia denizim20, 02:02
Canlı Doğuranlar - Bitki Adaptasyonu? Sena Karaman, 01:48
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Akvaryum Kurulumu tuncer1461, 01:30
Bitki Akvaryumları Genel - Vuslat Aplot, 01:01
Akvaryum Tanıtımı - Eloeda Vs Filtre baranerd, 00:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 00:14
Labirentliler - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 00:14
Akvaryum Tanıtımı - Bettamın Türü Ne Taha Yanık, 23:28
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Renk Sorunu Eren042, 23:14
Omurgasızlar - Elma Salyangozum Öldümü Acil Dexter85321, 22:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Bettamın Türü Ne? Neothauma, 22:58
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 22:53
Yeni Üye Forumu - Vatoz Balığımın Yüzgeci erenerturk, 22:45
Kedi Balıkları Forumu - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acele Edin Ölümler Başladı Muhammedbedri, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre Vlademirol, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Tetra Akvaryumu GkhaNLioN, 19:16
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 18:45
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 18:05
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 350 Litre Beta Akvaryum ktoG, 17:56
Yeni Üye Forumu - Chili Rasbora Tank Ruzgar001, 17:07
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangoz cagrisw, 17:06
Yeni Üye Forumu - Lepistes Larvaklm, 16:53
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 16:18
Akvaryum Tanıtımı - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi Şahinöztürk, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? Ehtiyar, 14:33
Sazansıgiller - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi Hidro Dinamik, 14:24
Canlı Doğuranlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu GkhaNLioN, 13:34
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 13:17
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor omerali06, 13:13
Bitki Akvaryumları Genel - Ankara Lepistes Satan Yerler SaRCoPhiLiuS, 12:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 06:37
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 06:37
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 05:38
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 05:38
- Bitki Çeşitleri emreemin 05:38
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 05:38
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 05:38
- Altın Kafa Melekler Tekin35 03:54
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 03:21
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 03:21
- Ücretsiz Çok Sayıda Ramshorn Salyangoz COBRA 02:30
- Akvaryum/bitki Işığı/lifetech 838 Filtre/kum neontetras 02:07
- 6 Adet Damizlik Altı 2e4d Ocellatus Gold abunil 01:08
- Set Akvaryum Ve Malzeme propecia 01:02
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:37
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 00:10
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 00:10
- Ultra Clear Akvaryum,panda Ribbon Lepistes yamansengonca 23:08
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 23:05
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:57
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:57
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:41
- Yerli Üretim Erkek Dişi Karşık Halfmoon Genç Betta betta.ist 22:41
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:41
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:34
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 22:34
- İlangi Yellow Fatih Özirkin 22:16
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 22:03
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:40
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 21:40
- Corydoas Duplicareus reel_passion 21:38
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 21:13
- Weeping Moss Bysam 21:13
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 21:12
- Eş Kribensis palankesli 20:58
- Xenotilapia Bathyphilus Blue Lips Kolonisi palankesli 20:58
- Anubias Bitki Çeşitleri Sadan 19:57
- Eş Tutmuş Tanganyika Gölünün Güzellikleri muhammet abaci 19:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 19:14
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 19:14
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 19:14
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 18:56
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 18:56
- Endler Balikcidede 18:56
- Axolotl Hcan 18:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:29
- Albino Metal Snaceskin Yellow Lace Gençler Başak u 18:22
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 18:20
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:20
KULLANICILAR
- 20 Online Kullanıcı, 11 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.