250 litre bitkili - Güncel fotoğraflar 12'de
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 09:48
Mossların eski hali daha güzeldi bence, fotoğraftandır belki birazda ama karanlık gibi geldi bana. Güzel bir akvaryum kesinlikle.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 11:29
Akvaryumunuz çok güzel olmuşç Bundan öncede mesaj yazmıştım ama o zmaan daha oturma aşamasındaydı ve o zaman da güzeldi. Bitkiler arasındaki kompozisyonu çok iyi bir biçimde yapmışsınız. Ama rotalalar çok uzamış ve akvaryumun ışığını kesmiş gibi geldi bana biraz akvaryum kararmış. Tabi bu sizin tercihiniz bitki gelişiminde bir sorun yoksa bu şekilde de seyrine doyum olmaz.
Nazar değmesin kardeşim 1001 kere maşallaahhhhhhhhhhhhhhhh...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 12:16
Maaşallah emek verildiği belli oluyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2008 20:02
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Sizlerinde dediği gibi şu anda balta girmemiş bir orman, zaten bu budamadan ve peyzaj değişikliğinden önce çekilen son hali, şimdi baya bir değişiklik var yine rahat duramadım. Şimdiki hali eskisine nazaran daha güzel oldu gibi yakın zamanda yeni fotoğrafları ekleyeceğim. Aquaclayı çıkarıp tabanı da yeniden kurmaya karar verdim, fakat uygulamada baya ağır kanlıyımdır, heralde birkaç ay'a kalmaz yaparım, fotoğraflarla kurulum aşamasınıda eklerim. Tabanda kullanacağım malzemeler şu şekilde olacak, fikirlerinizi almak isterim.
Bitki torfu
5 litre Hindistan cevizi torfu
Dazs Soil Özel Bitki Toprağı 10 Lt
Jagler Lav Taşı 3 Litre
5 litre Hindistan cevizi torfu
Dazs Soil Özel Bitki Toprağı 10 Lt
Jagler Lav Taşı 3 Litre
Misket gübre
Laterit
Sineklik
Hagen Akvaryum Kumu Siyah 35 Kg.
Laterit
Sineklik
Hagen Akvaryum Kumu Siyah 35 Kg.
Vazgeçmezsem hagen hariç diğer tabakayı sineklikten yapacağım haznenin içine koymayı düşünüyorum (Çuval gibi olacak) çünkü hagen'e o kadar parayı bayıldıktan sonra bir kum tanesinin bile karışmasına tahammül edemem. :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2008 19:10
Taban konusunda ikinci adımıda atıp hindistan cevizi torfunuda sipariş ettim fakat bu malzeme kullanımdan önce 4 saat suda bekletiliyormuş ve bu işlemden sonra ne kadar yoğunluk kazanacağını bilmediğimden size sorayım dedim, sizce ne kadarını suda bekletmeliyim.
Aldığım ürünün link'i: http://www.tarimtedarik.com/site/page.asp?dsy_id=5013Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2008 20:01
Kuru halinin yaklaşık 12 katına çıkıyor. Litre bazında ölçerek kaba bir hesap yapabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2008 13:12
Arada gözden kaçan 1-2 fotoğraf daha
Mu-rat 2008-10-05 13:40:43
Budamadan sonra;
Yeni lepistes yavrularımdan güzel bir erkek (renkleri fotoğrafta fazla belli olmamış)
Aslında bu görünümüde hoşuma gitmişti fakat çok akrobasik şekilde durduğundan ve güller dağınık görünüm oluşturduğundan (sıkıldığımdan) bozdum
Karışık :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2008 13:59
Emektar Vatoz
Evet arkadaşlar bunlarda son değişiklik öncesi gözden kaçmış olanlar ve değişiklik öncesi akvaryumun son hali, bu görüntülerden sonra akvaryumda radikal değişiklikler yaptım, tabandan aquaclay'ı çıkardım siyah hagen kum ekledim ve peyzaj değişikliği yaptım en yakın zamanda onlarıda yayınlayacağım hepinize iyi günler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2008 17:56
Akvaryumunuz muhteşem görünüyor.Zemine (çim gibi görünen bir bitki vardı) onu uygularsanız muhteşem gözükecek :)
Bu hobide yeniyim :)
----Karidesi çoğu bitkili akvaryumda görüyorum.Ne işe yarıyor ve nasıl beslenir?
----Vatoz,camın yosunu alıyor ama ayrı yem veriliyormu yoksa sadece camdaki yosun ona yetermi?
----Çöpçüler,zemindeki pislikleri temizliyor ama bu canlıyada ayrı bir yem veriliyormu?
Sorularımı cevaplarsanız çok sevineceğim :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2008 14:27
Sağolun Denizhan bey.
Radinant 2008-10-09 04:10:26
----Karides akvaryuma dahada doğallık katıyor bence ve ufak tefek yosunları yemeyi sevdiklerinden az'da olsa yosun yosun oluşumuna engel oluyor.
----Vatoz ve çöpçü zaten dibe çöken yemlerden nasibini alıyor, yemleriniz dibe çökmüyorsa dip yemlerinden atabilirsiniz gelişimlerine etkisi olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2008 15:22
Bravo Murat, gözüme batan tek şey akvaryumunun kumuydu..
Radinant 2008-10-09 04:11:30
Mükemmel olacak Hagen de gelince,
Bitki çeşitlerin çok güzel, çeşidi azaltıp moss ve dallarla yaptığın şeklin altına bir de taban bitkisi çalışırsan; ayrıca kırmızı bitkilerin ve güzel bir kompozisyon fikri de oluşturabilirsen, tadına doyum olmayacak bir eser bizi bekliyor, başarılar..
Bir de aynı hata şimdilik bende de var, yeni tabanı yaparken, dış filtrenin su girişini sağ arkaya, bitkilerin arkasına gizleyebilirsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 20:30
Teşekkürler Zafer bey.
Bitkiler ve canlılar şu anda adapte olmaya çalışıyorlar. NPK eksiğimi hala tamamlayamadım denge biraz oturduğu zaman ve güzel bir hal aldığında kurulum aşamasından itibaren tüm fotoğrafları ekleyeceğim fakat öncesinde sizlere bir sorun olacak, uzun zamandır kribensis arıyordum ve akvaryumcuda gördüğümde aldım, cinsiyetlerinin dişi ve erkek olduğunu söylediği iki balığı aldım birinin erkek olduğunda eminim fakat diğerinin dişi olduğundan pek emin olamadım sürekli kovalamaca halindeler kovalamaca bittiğinde ise bir kenara çekiliyorlar sorum şu iki adet dişi alsam bunlar eş tuttukları zaman diğerleriyle bir çatışma olurmu? Diğerlerini çıkarmak isterim fakat malum bitkili akvaryumda balık yakalamak çok çok zor oluyor, başka akvaryumda da bekletme lüksüm yok malesef sizce nasıl yapmalıyım? Bir de net bir şekilde fotoğraflarla dişi erkek ayrımını forumda bulamadım varsa linkini verebilirmisiniz. Balıkların fotoğraflarını net şekilde çekemediğimden koyamadım, aldığımda çekecektim ama torbaya konduklarında renkleri belli olmuyordu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2008 08:49
Dişiler daha kısa ve tombul erkekler daha uzun ve üst yüzgeçleri daha uzun.Dişini karnındaki kırmızılık daha fazla.Bu balık dişi:
Bu balıkda dişi :
Bu balık erkek:
Bu balıkda erkek:(Mustafa Erdoğarın akvaryumundan)
Bende cumartesi günü öylesine tur atarken Gaziantepte bir akvaryumcuda 20 tane kadar kribensisi görünce şok oldum.Güzel bir erkek ve dişi seçtim ve çok uygun bir fiyata aldım.Akvaryumcu balığın ismini bile bilmiyordu.Sadece değişik bir tür çiklet dedi.Balıklar stresten bembeyaz olmuştu.Dişiyi seçerken Mustafa Erdoğarı aradım hata yapmamak için ama doğru seçtim çok şükür.Dişi ve erkeğin birer tane olması lazım yoksa dişilerde erkeklerde fazla olanı öldürüyor.Yani bir akvaryuma bir çift yeterli.Bölgeci balıklar.Belli bir bölgeyi seçip orada kalıyorlar.Renk kombinasyonları çok iyi.Akvaryumdaki hiç bir yavruya zarar vermiyorlar.Ama en az 6 cm olan olan damızlık platilerime karşı hiçde sıcak davranmıyorlar.Sanırım kendileri kadar büyük olan balıkları tehlike olarak algılıyorlar.Umarım bilgiler işinize yarar.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir