250 litre bitkili - Güncel fotoğraflar 12'de
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hocam potasyum ekleme konusunda markaya pek kafayi takmayin.Zaten ekleyeceginiz miktar az olacagi icin icerisinde bulunabilecek yabanci maddeler de az oluyor.Ben markasini bilmedigim buyuk ihtimaller yerli uretim potasyum sulfati kullaniyorum.Ancak olcumlerinizde nitrat yeterince var gibi gorunuyor.10ppm uygun bir seviyedir ayrica kurulumun basindan beri yosun sorunlari ile mucadele ediyorsunuz ki bu durumda suyunuzda fosfatin az olmasi biraz zor bir ihtimal kaliyor.Potasyum eksikligi ise kendisini kivrik cikan yapraklarla gosteriyor.Resimlerden bunu anlamak biraz zor.Makro cekim yapmaniz gerekli.Ama yine de potasyum sulfati saf suda cozdurerek ve onlem olmasi acisindan 15ppm ekleyecek sekilde kullanabilirsiniz.aslinda suda bulunmasi gereken miktar 20-30 ppm oldugu icin suda potasyum bulunma ihtimaline karsin daha az eklemenizi oneririm.
Benim de sakal yosunu ile basim belada ve Nitrat-fosfat-demir-Ph-kh-Co2 testlerinin hepsini yapiyorum.Genellikle NItrat cok yuksek cikiyor.Ornek bir olcum soyleyeyim
Ph:7-7,5
Kh:8(ilk zamnlar 17 falan cikmisti uygun bir su tespit edip onunla degistirerk ancak bu kadar dusurebildim.)
Nitrat:50-100 :(((
Fosfat:1,5-2
Demir:Normalde 0 ama ben Demir ekleyerek 0,6-0,1 araliginda tutuyorum.
Co2:15-20 araliginda
Bitkili akvaryumlara moslar her zaman çok yakışıyor.Akvaryumu ayrı bir havaya bürüyor.Tankınızda da kütükle ve üstüne kaplanan mosla güzel bir kombinasyon oluşturmuşsunuz.Ellerinize sağlık...
Uzun zamandır resim eklemiyordum, akvaryum şu anda pek resim eklenecek durumda değil aslında ama güncellemek istedim.