250 litre bitkili - Güncel fotoğraflar 12'de
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gelişimi görmek açısından ilk sayfaya dokunmadım yeni bilgiler;
Boyut (cm): 100x50x55 (Y)
Kapasite (litre): 250
Canlılar:
Balıklar: 2 adet plati, 5 adet neon, 5 adet rummy nose tetra, 1 adet cüce vatoz, 1 adet sae, 1 adet elma salyangozu, 30 adet kendi üretimim lepistes ve istenmeyen minare salyangozlar...
Bitkiler: Vallisneria americana 6 kök, Hygrophila polysperma Ceylon (Zeytin) 5 kök, Nymphaea lotus (zenkeri) 2 kök, Nymphaea pubescens’e benzeyen doğadan aldığım bir nilüfer, Hydrocotyle Verticillata 1 kök, Ceratophyllum demersum 'Foxtail',Lysimachia nummularia 'Aurea' 10 kök, Myriophyllum tuberculatum 5 kök, Rotala rotundifolia 50 kök, Hygrophila polysperma rosanerving 5 kök, Bacopa caroliniana 5 kök, Çiçeği olan bitkinin ismini unuttum 40 kök kadar var.
Malzemeler:
Floresanlar arkadan öne doğru:
Philips tl-d30w/54, Osram fluora, Sylvania daylightsatar, Philips aquarelle, Osram fluora, Philips tl-d30w/54
Philips lambalar: tl-d30w/54 6200 kelvin ve aquarelle 10.000 kelvin
Osram lambalar: fluora L 30W/77 1000 lümen
Sylvania lamba: daylightstar 5000 kelvin
Filtre : Tetratec EX1200 (Seramik halka+Bioball+Biosünger+Elyaf)
Isıtıcı : Jaeger Isıtıcı termostat (200W)
Difüzör : Boyu ve diy vortex.
Taban Malzemesi : Sera aquaclay bitki toprağı 40 lt
Akvaryum Bakımı: Ph,Kh,Gh,No2 ve No3 testi, günde iki kez yemleme, haftada iki kere seachem fluorish 5ml, haftada bir 40 lt su değişimine takriben potasyum sülfat, sabah 09:00-14:00 arası açık, 14:00 - 16:00 arası kapalı sonra 21:00'a kadar açık...
Kullanılan Yemler: Sera flora, Sera vipagran.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Potasyum sülfat, Seachem fluorish, 2x Kendin yap tipi Co2...
Yaptığım değişiklikler; kütük alıp üzerine aure'ları sardım arka plana rotalaları ektim, sol kısma myriophyllumları ekledim...
Su testi yapmaya başladım ve sonuç:
Ph: 7
Kh: 3
Gh: 20
Nitrat: 10
Nitrit: 0
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...
Kayaları yaz tatiline gittiğimde toplamıştım ele alınca birşeye benzemiyorlardı ama akvaryumda çok güzel durdular, daha bir çuval var, değişiklik gerektikçe yenilerini ekliyorum...
Akvaryumdaki yusufçuklardan kareler;