ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Blocktrade
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2020 20:23
Son Ziyaret:
21 Ocak 2024 00:03
Toplam Mesaj:
54 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf
Doğum Tarihi:
16 Aralık 1990
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf

SON 10 MESAJI

3 Yıllık Akvaryumda Kum Değişimi Hk.
[QUOTE=ÇaĞRı]
Merhaba, akvaryumun kumunu değiştirmek isterseniz, bütün suyu depolayıp kum değiştirdikten sonra akvaryuma suyu almak olmalı.
Ama, sadece yeşillik istiyorsanız anubiasın küçük ve büyük yaprakları türleriylede doldurup harika görseller elde edebilirsiniz. Buna mutabık, bucephalandra ve rizomlu kuma gömülmeyen bitkilerden tedarik edip yine aynı şekilde bol yeşillik dolu akvaryumunuz olur. Benim yaptığım bu şekilde .
Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Hocam bütün suyu depolama şansım yok 360 litre akvaryum. Kumu bir şekilde hallederim o çok sorun değil sadece benim derdim bu kadar zahmete değecek mi o..
Akvaryumda 4 5 tane büyük 20 yapraklı falan anubias var. Ama geçen senedeki durumdan onlarda kısmetini aldı. Bir türlü toparlayamadim. 3 4 aydır büyük yaptaklar sararıp kopuyor. Yeni filiz veriyor ama eski büyük yaptaklar gitti..
Buce türlerini almaya kalksam muhtemelen 1000 lira üstünde tutar. O kadar para veremem. Sonuç olarak kafam karışık hocam..
3 Yıllık Akvaryumda Kum Değişimi Hk.
Arkadaşlar Merhaba, 3 yıllık bir akvaryumum var. Kum ince quartz kum. Daha önce Amazon hançeri baktım kumda ama geçen sene yaz aylarında uzun süreli bakım yapamadım ve sıcaklardan dolayı bitki eridi gitti.
Şimdi ben bu akvaryuma dere kumu ya da bazalt kum koymak istiyorum. Aklımdaki bitkiler Amazon hançeri, wenditi türleri ve saz bitkisi. Direkt olarak akvaryum tabanındaki bütün kumu çıkartıp dere kumunu mu eklesem ? Ya da yine ince camdan 50 x 10 x 7 gibi ölçülerde kutu yapıp içine dere kumu koyup akvaryumun sağ köşesine koysam orada baksam mi ?

Oturmuş bakteri populasyonunu öldürmek istemiyorum ama bir yanımda yeşillik istiyor akvaryumda. Anubias var ama gözüme yeterli gelmiyor.

Akvaryumda melek, çöpçü ve ellioti ler var. Elliotiler biraz kazıcı tim. Akvaryumda her taraf delik deşik. Biraz da dere kumu da bitki yapmaya kalktığımda bu arkadaşlar acaba köklerinden çıkartır mı diye düşünüp çekiniyorum.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler Saygılar,
Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi
Merhaba pazar günü su değişimi sonrası 18 adet kozalak koydum akvaryuma. 360 litre su var. Ama beklediğim gibi su kararmayi bırak sararmadi bile.. Bir yerde hata mı yapıyorum ? Sorun olmasın diye de çok koymak istemedim birden ama..
Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi
Merhaba,
Kızılağaç kozalağı aldım bugün elime ulaştı. Henüz akvaryuma koyma imkanım yok ama deneme amaçlı bir su bardağının içine 2 adet küçük kozalak attım. Suyun rengini siyahlastirmasi ne kadar sürüyor? Doğal yol ile blackwater yapmak istiyorum. Kaynatma işlemini sadece su değişimlerinde kullanmak için yapacağım.
Hortumla Su Boşaltma Sıkıntısı
Bende sizin gibi uzun bir hortum kullanıyordum şuan sistemi biraz degistirdim ama hala aynı hortumu kullanıyorum. Kendi yaptığım süreci anlatayım. Hortum sizin hortum gibi helisel duruyor onu da belirteyim hortumu akvaryumun içine sokup çeken kısımdan ağzımla hupletiyorum bazen pislikten suyun az aktığını anladığımda akvaryumdan çıkartıyorum ve hortum içinde hava kalmayacak şekilde tekrar ufluyorum. İçindeki su bittikten sonra 1 2 daha ufleyince tekrar aynı süreci devam ettiriyorum. Bu şekilde herhangi bir sorun yaşamıyorum. Evde olmadığım için resim atamıyorum. PVC borular ile u şeklinde aparat yaptırdım ucuna da nipel koydum hortumu bağlıyorum ucuna zahmetsiz bir şekilde akvaryuma elimi de sokmadan değişimi yapıyorum.
Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi
Hocam merhaba, konuyu baştan sona okudum emeğiniz ve bilginiz için teşekkür ederim. 360 litre akvaryumum mevcut. Melek, çöpçü,vatoz besliyorum. Blackwater yapmak istiyorum. Bunun için netten uygun fiyata Kızılağaç kozalağı buldum. 500 adet alacağım. Yanına da sonbaharda meşe yaprağı ile desteklemeyi düşünüyorum. Diğer catappa vb yapraklardan alamayacağım.

Ayrıca anubias ve Amazon hançeri var akvaryumda umarım bitkiler için sıkıntı olmaz ?

Benim sorum ilk başta nasıl başlamam gerekiyor? Her 10 litreye 1 tane derken ben bir anda 30 35 tane kozalağı akvaryuma mi atayim? Bu kısmı nasıl yapmalıyım?
Daha sonra haftalık 65 litre su değişimi yapıyorum. Değişim yaptığım suya 5 6 tane mi atayım ? Yoksa 10 litrelik su kabına 1 tane atıp dinlendirilmis suya bu sudan yarım litre 1 litre falan ekleme mi yapayım ?

Son olarak meşe yapraklarını akvaryumdan almayı düşünmüyorum konu sonunda yazdığınız amonyak konusunda nasıl bir yol izlemeliyim? Çöpçü ve vatoz sürekli dipte olacak çünkü..

Teşekkürler Saygılar,
300w Isıtıcı Önerisi Hk.
Merhaba arkadaşlar. Elimde bulunan 300w lik tetra HT 300 içine su almasından dolayı termostat arızası verdi. 32 dereceye kadar çıkmış su sıcaklığı.
Kafamda bulunan 2 marka olarak,
Eheim Thermocontrol e 300
Tetra HT 300.
Eheim jager 300

Thermo ve tetra arasında yarı yarıya fark var maddi olarak.
Nette yazdığımda kimisi Thermocontrol 1 sene sonra gidiyor sıkıntı çıkıyor dedi kimisi uzun yıllardır kullanıyorum dedi. Hatta üreticilerden biri ithalatçı firmanın garantiden degisim yaptığı 300 w ve 400 w elinde olmadığı için 200w gönderdiğini bile söyledi.
Akvaryum şuan ısıtıcısız bir şekilde duruyor.. Büyük sıkıntı yaşıyorum.. Şehir dışına çıkacağım ve 4 5 gün muhtemelen yokum..
Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler Saygılar.
360 Litre İçin Tür Tavsiyesi
[QUOTE=UnknownAquarist]Verdiğiniz ölçülerdeki akvaryum 600 litre yapar.[/QUOTE]
[:)] düzeltme yapıldı.
360 Litre İçin Tür Tavsiyesi
Merhaba. 100 cm x 60 cm x 60 cm akvaryum.mevcut. 1.5 yıllık bir kurulum mevcut. Canlidoguran türevleri besledim fakat ömürleri çok uzun olmadı. Eheim 2213 filtre mevcut fakat muhtemelen eheim pro 4 2275 alma arefesindeyim.


Akvaryumda anubias biraz kaya dallı kök ve köke bağlı java fernler zeminde bir kısım yerde subulata var. Ayrıca amazon hanceri mevcut.


Bu  bitkiler ile yaşaması mümkün olan öncelikli olmakla beraber gönülsüz olarak bitkileri cikartabilirimde.

Uzun ömürlü dayanıklı balık türü önerilerine ihtiyacım bulunmaktadır. Tek tür besleyeceğim. Türe göre ek olarak çöpçü vatoz da alabilirim. Dipte yem kalması halinde temizlik iyi oluyor.

Her türlü öneriye açığım.

Teşekkürler Saygilar 

[EDIT]Blocktrade,2021-10-19 23:01:25[/EDIT]
Akvaryumum Ve Tasarım Değişikliği İstiyorum
Arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.