ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nuri43
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2014 15:04
Son Ziyaret:
04 Kasım 2014 14:13
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
nuri yilmaztekin
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1989
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

SU DEĞİŞTİRMEDEN DİP ÇEKİMİ YAPMAK
[QUOTE=M.Karaman] Su içinde çalışmakta olan motoru elle tutmak çok riskli.
Buna da bir çare üretilebilir.[/QUOTE]

Olası bir elektrik kacağında sadece biz değil içerdeki canlılar da etkilenecektir ki bu sistemin üst kısmında herhangi bir değişiklik yok ve pisliğin olduğu bölgelere götürmemiz içinde gezdirmemiz gerekli dolayısıyla iç filtre; içine su girebilen buna göre tasarlanmış ekipman olduğu için bu detayı düşünmedim aslında iletken olmayan bir parça ile kullanılabilir bunu düşüneceğinim teşekkür ederim..
SU DEĞİŞTİRMEDEN DİP ÇEKİMİ YAPMAK
[QUOTE=M.Emin Uzunoğlu] Çok güzel düşünce elinize sağlık. Ayrıca, dip çekimi yapmamak lazım fazla doğru ama beyaz ince silis kumun kullanıldığı bu akvaryumlarda da dip tortusu çok çirkin görünüyor.[/QUOTE]

Teşekkür ederim.Haklisiniz fazla yapmak doğru değil fakat görüntü olarak kötü görünüyor maalesef..

[QUOTE=knifefish] Merhaba,oldukça faydalı ve başarılı bir çalışma olmuş,emeğine sağlık...[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim sağolun..

[QUOTE=abdullah0093] Iyi gunler.
Nuri bey,dip cekimi fazla yapmak yanilmiyorsam baliklari suya mudahele oldugundan ve dipteki pisliklerin azda olsa kalkmasindan dolayi stres ve beyaz benek hastaligina davetiye cikardigini okumustum.Suan kaynak aklimda degil.Eger yaniliyorsam simdiden kusura bakmayin.Iyi gunler.
[/QUOTE]


Şöyle ki bazi balık türleri bu konuda daha hassas, zaten normalinden daha fazla yapılan her müdahale balıklara zarar verebilir, bilinçli yapılan iş en temiz işdir diye düşünüyorum.
SU DEĞİŞTİRMEDEN DİP ÇEKİMİ YAPMAK
[QUOTE=abdullah0093]Iyi gunler.
Nuri bey,bende bu yaptiginiz tesisati gorunce aklima su degisimi yaparken,su cikis yerine bi hortum baglayip suyu zahmetsizce bosaltabilirsiniz diye dusunuyorum.Bu arada,yaptiginiz sistem gayet guzel.Basarilarinin devamini dilerim.[/QUOTE]


abdullah bey teşekkür ederim, aslında benim amacım su değişimi ile dip temizliğini birbirinden ayırmaktı yani o dediğiniz sistemde olur fakat bu şekilde günde bir veya iki günde bir dip çekimini zahmetsizce yapıp hafta bir de %20 su değişimi yapıyorum, hem evde etrafa su sıçrama derdi hemde kum çekme derdi kalmadı..:)  sağlıklı hobiler


[QUOTE=maviyeşil]Ben akvaryumlarda dip çekimi yapılmasına karşıyım, ancak kullanacak arkadaşlar için çok faydalı olabilir. Önemli bir noktayı belirmek isterim: İç filtrenin motor kısmını çalışırken su dışında tutmayın. Su dışında çalışmaya müsait değiller. Yanabilir. Elinizde tutuyorsunuz sürekli dip çekimi yaparken. Tehlikeli durumlar oluşabilir. Filtretyi elinizde sürekli sağa sola hareket ettirdiğinizden zamanla kabloda aşınma yıpranma olabilir. Elektrik kaçağına da dikkat etmek lazım. [/QUOTE]


ufuk bey aslında haklısınız, dip çekimi olayını abartmamak gerekir zaten bende tamamını almıyorum.İç filtrenin de zaten üst tarafını su dışında tuttugumuzda su çekmiyor tabandan ben resimde göstermek amaçlı su çıkış kısmını yukarı çıkardım normalde dediğiniz gibi kesinlikle elektrik kaçağına dikkat etmek lazım,önce emniyet.. 
SU DEĞİŞTİRMEDEN DİP ÇEKİMİ YAPMAK



Malzemeler : iç filtre
     pet şişe
     silikon
     elektrik borusu

Merhaba dostlar, geçenlerde youtube dan buna benzer bir dip çekim aleti yapan arkadaştan esinlenerek birşeyler yapmaya çalıştım.Evde bulunan kullanmadığım bir iç filtrenin su alan haznelerini pet şişe ve silikon yardımıyla kapattım,altından matkap yardımıyla resimde görünen elektrik borusunun gireceği kadar delik açtım ve etrafını silikonladım, ardından güzelce kuruması için bir kaç gün bekledim.İlk testimi gerçekleştirdim gayet başarılıydı.Bana sağladığı fayda şu oldu dip çekimi yaparken bir taraftan dipteki pisliklerle beraber kum çekme olayı ve kovanın dışına su taşma endişesi kalktı.Yani dip çekimi yaptıktan sonra sadece içindeki süngeri yıkayıp temizliyorum hepsi bu.Su değişimine gelince de haftada bir defa %20 su değişimini yapıyorum.Şükür balıklarım da gayet neşeliler.. Herkese Sağlıklı hobiler...
Tetra Akvaryumu Ve Vatoz
[QUOTE=GargameL] Nuri Bey,sizin bahsettiğiniz sistem sadece iç filtrenin verdiği hava miktarını ayarlamaya yarar.Debide herhangi bir değişime yol açmaz.

Eğer karides besleyecekseniz ben pipo filtre öneririm.Bol bitkili bir akvaryumda atıkların çoğunu bitkiler absorbe edecektir.Aynı zamanda gerek neonlar gerekse karidesler suyu çok kirletmezler.Düzenli su değişimi ve pipo filtre bu durumda size yeterli gelecektir.

Şayet iç filtre kullanacak iseniz akıntı vereceğiniz yönü çok iyi belirlemelisiniz.Yoksa hergün bitkileri suyun üstünden toplarsınız.[/QUOTE]


Konuyu açan arkadaş karidesden bahsetmedigi için iç filtre konusundaki tecrübelerimi aktardım eğer hava basıncını kisarsa o bahsettiğim seruma takılan vanadan (orda subap diye bahsetmisim yanlislikla) işini görebileceğini söyledim.
Tetra Akvaryumu Ve Vatoz
15-20 TL civarında sobo iç filtrelerden alabilirsin üfleme şiddetini de ayarlaman icin filtrenin disariya çikan serumuna takilan havayi azaltip yükselten subaplardan al isini görür..40 litre bi akvaryum için çok yuksek maliyetli bir iç filtreye gerek yok bence,canlı sayısınıda gözden gecirmelisin arkadaşlarında dediği gibi o akvaryuma fazla..
Sağlıklı balıklar
yunus akvaryumum
[QUOTE=dinglong]Hayırlı uğurlu kazasiz olsun nuricim son hali çok daha güzel olmuş sağlıklı hobiler dilerim... [/QUOTE]


Teşekkür ederim abi çok sağolasın,seninde yardımlarınla bu noktaya getirdik desteğini esirgemedin,yakın zamanda inşallah seninle tropheus alışverişine de gireceğiz hazırlıklı ol bilgin olsun:))
yunus akvaryumum
[QUOTE=mehmet-eses] Benim kafalı yunus tankımda dekor neredeyse yok gibi :)[/QUOTE]

Evet çok hoş bir akvaryumunuz var maşallah ve çok az kaya var aslında yüzme alanı geniş olduğu sürece büyümeleri o kadar hızlı oluyor bildiğim kadarıyla ama dekorda olmazsa olmazi..bu arada sehpayi yaptirirken sizin akvaryum sehpanizdan da görsel olarak ilham almistim yazmak şimdi nasip oldu:)
yunus akvaryumum
[QUOTE=mehmet-eses]Hayırlı olsun nuri bey maşallah tankınız güzel,bence ortadaki delikli kayaları kaldırsanız daha güzel olur hem yunuslar daha geniş ve boş zemini severler[/QUOTE]


Teşekkür ederim Mehmet Bey,haklısınız tavsiyelerinizi dinleyeceğim,zaten yavru ikola edinene kadar delikli kayaları çıkarabilirim.
alpino242014-05-23 13:47:55
yeni akvaryum tasarımı sizce olmuşmu
Üstadların dediği gibi sehpanın sağlamlığı en önemli etkenlerden birisi sonuçta önce emniyet.Ayrıca akvaryumun verdiğiniz ölçülere göre yaklaşık 180 litre hacmi var dikkat etmeniz gerekli.Akvaryum dekoru besleyeceğiniz balık türüne göre değişebilir ciklet türleri kayaları, bilindiği üzere saklanacak yerleri çok severler ve benim şahsi fikrim tek tür balık koymanız bu göz zevkiniz için ve akvaryum içi huzurun sağlanması için daha etkili,dış filtreye gelince piyasada 70 ile 80 TL civarında da dış filtreler mevcut tabi bütçe meselesi daha iyi markaların pahalı makineleri de var ama şimdilik sizi 70-80 TL lik bir dış filtrenin idare edeceğini düşünüyorum.2 adet iç filtre eğer düzenli dip çekimi ve su değişimi yaparsanız bir müddet idare edebilir.      Sağlıklı balıklar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.