ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2013 00:48
Son Ziyaret:
22 Aralık 2024 22:55
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berk Şimşek
Doğum Tarihi:
20 Nisan 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berk Şimşek * 180lt Bitkili Lepistes Tankı * * 30lt Bitkili Salyangoz Tankı * - Ne Mutlu Türküm Diyene! -

SON 10 MESAJI

Adi Salyangoz
Bence katiller akvaryumdayken fazla müdahale etmeyin. Adi salyangozlar çoğaldıkça katiller için sınırsız besin kaynağı olmuş olur. Bu arada adi salyangozların görüntü kirliliği dışında bir zararı yok. Artık yemleri yerler, cam ve objelerdeki yosunları yerler. Tertemiz olur akvaryumunuz.
Akvaryum Arka Fon İzi Hakkında
[QUOTE=eudorias][K][B]Güncelleme : Aseton ve Maket bıçağı düz yönü ile kazıma da denendi sonuç sıfır. bu lekeler camın içinde değil. dışında büyük ihtimal jöle mi artık şekeleri su mu birşey yapmış benden önceki sahibi . Akvaryumun dışında olduğundan diğer tüm testlere açığım önerileriniz varmı ?. Kireç olmadığına eminim zira kireç çözücü, tuz ruhu cam dışına herşeyi deniyorum imkanı yok işe yaramıyor.[/B][/K][/QUOTE]

Ben benzer durumu buhar camımda yaşadım. Dediğiniz gibi jilet veya maket bıçağı takılmıyor. Camın içerisine işlemiş gibi. Kireç çözen ne varsa denemiştim. Kolonya, aseton, sirke ve kaynar su bile denedim. Sanki çift cam varmış ve çift camın arası lekeliymiş gibi tuhaf bir durum. En sonunda pes ettim, kullanmıyorum kenarda duruyor. Dediğiniz gibi kireç sandığımız başka bir şey olabilir.
Forumu Hareketlendirmek İçin Neler Yapabiliriz.
Forumda sorulmuş ve cevabı verilmiş çok konu var. Belki akvaryumunda sorun yaşayanlar forumda kısa bir arama ile konu açmadan sorularına cevap bulabiliyorlar. Bu da etkileşimi azaltıyor olabilir. Bu forum harika çözüm önerileri, tavsiye ve önerilerle dolu. 10 sene önce açılmış çözümler bile, bugün hâlâ geçerliliğini koruyor. Bu çok değerli bir şey. Emeği geçen herkesi bu vesileyle selamlıyorum.
Lepistes Balığının Kafasında Sarı Benek Oluşumu
[QUOTE=torukawa]

Anladım cevabınız için çok teşekkürler. Akvaryumdakilerin çoğu 1 yaşını geçik zaten fakat bu zamana kadar hiç bu durumla karşılaşmamıştım. Buna benzer bir hastalık da yoksa belki de doğal seçilim olabilir. Acaba sizin balıklarınızın vücudunun tamamı mı pul pul olarak döküldü yoksa bu şekilde miydi?[/QUOTE]

Sadece baş kısmında gördüğüm bir durum. Fotoğrafta olanın yaklaşık iki katı bir bölgede olduğu zaman anlıyorum ki son 2-3 haftaya giriyoruz. Eğer bu bir hastalıksa, çözümü bilen birisi çıkar ve bizimle paylaşırsa çok sevinirim.
Lepistes Balığının Kafasında Sarı Benek Oluşumu
Benim lepisteslerimde 1 yaşlarını doldurduktan sonraki 3-6 aylık dönemde buna benzer pul pul dökülme meydana geliyor. Hareketleri yavaşlıyor, zayıflıyor ve ölüyor. Yıllardır hep aynı zaman aralığında aynı şekilde kaybedince, doğal süreç diye düşünmeye başladım. Bu bir hastalık mı yoksa doğal süreç mi emin değilim.
Moli Balığı Düşük Yapmışmıdır
Bence dişi balıklar fazla yem yediğinden karınları normalden fazla şiş haldeydi. Akvaryumcu bu yüzden doğumu yakın demiş olabilir. Poşetteyken bu balıklar dışkılayıp rahatlamıştır. Haliyle karınları sizin gördüğünüzden daha ufak olunca siz düşük zannetmişsinizdir. Halbuki doğuma vakit vardır. Siyah dışkılar kabızın sonucudur. Bu arada bitkili akvaryuma tuz mu eklediniz?
100lt Akvaryuma Lepistes Vatoz Çöpçü Tavsiyesi
Moss tarzı bitkiler hem yavruların saklanması için gerekli ortamı oluşturur hemde bakım için gübreye ihtiyaç duymaz.Yeni başlayan için plastik objeler yerine moss çok uygundur. Ayrıca fiyatı da makul.
İlkel Hava Motoru
Merhaba. İçimize çektiğimiz havada yaklaşık olarak % 79 nitrojen (azot), % 21 oksijen, binde dört karbondioksit ve az miktarda diğer gazlar ve su buharı vardır. Dışarıya verdiğimiz nefeste ise, yine % 79 nitrojen (azot), % 16 oksijen, % 4 karbondioksit ve az miktarda diğer gazlar ve su buharı vardır. Nefes alıp verirken yaşanan en önemli değişim, % 4 oranında oksijenin % 4 oranında karbondioksite dönüşmesidir.
Cüce Vatoz İçin Bu Sorunmu
Benim cüce vatozumun karın kısmında resimdeki kadar olmasada hafif bir şişkinlik olmuştu. Lepisteslere verdiğim haşlanmış ıspanağın 4'te 3'ünü vatozum yedi. Ardından şişkinlikten eser kalmadı. Ben kabızlık diye tahmin ediyorum.
Dinlendirilmiş Su Hakkında
Akvaryumda su değişimi yapmak için, daha önce dip çekimi esnasında kovaya doldurduğum 10 litrelik suya, dış filtre bağlasam ve 2 saat bu şekilde çalıştırsam, bu su akvaryuma geri ilave edilebilecek değerlerde olur mu? Dış filtrem saatte 1200 Lt su filtreliyor. Bu durumda düz hesap 10 litre su 1 saatte 120 defa, 2 saatte 240 defa filtre filtre edilecek. Bu şekilde filtre ettiğim su, isteyenmeyen maddelerden ve ağır elementlerden arındırılmış olur mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.