ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
echeveria
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2019 20:55
Son Ziyaret:
15 Saat 8 Dakika önce
Toplam Mesaj:
12 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
uğur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

uğur

SON 10 MESAJI

Kaolin Kili ile Önleyici Columnaris Tedavisi
Tam da internette kaolin kilinin akvaryumda alg ,parazit, mantar vs. , için faydalı olacağını düşünüp arayayım dedim bu link denk geldi. Sanırım ara sıra bu kil ile suyu bulandırmak akvaryum sağlığına iyi gelebilir .
Bitki Erime, Delinme Ve Reef Sivi Bitki Gübresi
[QUOTE=iwagumi]

Kesinlikle osmocote olmaz, o gubre kara bitkileri icindir, akilli gubre deme nedenleri havanin durumuna gore bitkilerin ihtiyacini salgilar, ornegin kisin sogukta azot salgilarken yazin bitkiler cicek acacagi icin sicakta fosfat,potasyum gibi besin salgilar, hava durumuna gore besin birakir topraga ve kullanim omru neyse ona gore biter 3 ay 6-9 ay yani akvaryumla bi ilgisi yok.
Taban gubre icin elimde var olan jbl kugeln kullandim ama sart degil forumda misket gubre satanlar var, gokturk seyhan danda alabilirsiniz.Hem daha ucuza almis olursun, illa marka olmasi sart degil.
Verdigim linkte karisik olan hicbisey yok, senin ihtiyacin olan ne? Fosfat ve nitratmi? Alirsin potasyumfosfat birde potasyumnitrat, bunu eczaneden alcagin saf suyla verilen oranda karistirir kullanirsin.Istersen bu sitede ne oranda karistiracaginda var.
[URL]http://rotalabutterfly.com[/URL]
Malzemeleri almak icinde
[URL]madrasol.com[/URL]
Adresini kullanabilirsin.
Genede yok dersen hazir urunlere yonelmekten baska caren kalmiyor.


[/QUOTE]

akıllı gübre sizin sandığınız kadar veya pazarlanırken anlatılan kadar akıllı değil. genel olarak osmocote ve muadili gübreler reçine kaplamalı olarak üretilir reçine toprakta parçalanarak içindeki gübreyi salmaya başlar. öyle hava sıcaklığına göre azot salayım olmadı potasyum salayım demez. hava ısındıkça bakteriler için optimum düzeyde olduğunda ortamdaki mikroorganizmalar reçineyi daha hızlı parçalar ve daha fazla vaadedilen oranda(oranın şaşmaması gübrenin kalitesini belirler) gübre salınır. ortam ph'ı ve sıcaklık değeri bu gübrenin ne kadar akıllı olacağını değiştirir. örneğin 20-26 derece 6-7,5 ph aralığında daha akıllı olurlar. sonuç olarak akvaryumda kullanabilirsiniz. 9 aylık gübre 4 ayda veya daha kısa sürede bitebilir farkı o olur. daha az miktar daha sık uygularsınız. zaten akvaryum şartlarında bitki tabandan ziyade sudan alır besinleri.karasal bitkiler gibi veya doğada göl ve akarsulardaki gibi güneşin ısıtması ile oluşan kök yaprak arasında ısıl fark olmadıkça tabandaki besini yaprağa zor taşır. akvaryumun temel sorunu budur. ışık ile ısı ileten aydınlatmalar ( mercekli led, halojen apmuller) bu sebeple daha verimli olurlar,ışığı ıs ile beraber iletirler.
[EDIT]echeveria,2023-11-07 21:54:50[/EDIT]
Hava Motoru Tartışmasına Son noktayı kim
[:iyi:][EDIT]echeveria,2023-01-31 18:10:59[/EDIT]
Co2 Döngüsü Oluşturmak
Potasyum humat diye bir ürün var.Toprak özü diye lakap takmışlar. Bolca karbon içeriyor. Taban hazırlanırken en alta eklenirse sanırım uzunca bir süre ( belki yıllarca) karbon ihtiyacı oluşmaz. Denemedim sadece denemek isteyen test kitleri olan meraklılara fikir olsun diye yazdım.
Garip Bir Yosun Problemi
Taşların yüzeyinde hariç başka yerde yok gibi görünüyor.Bence taşı oluşturan elementler bu yosuna gerekli besini sağlıyor diye düşünüyorum. Ben bir keresinde deneme amaçlı talk pudrası ekledim sonuç siyah yosun. Talk pudrasının kimyasal yapısı magnezyum ve silikat.Talk pudrası suda çözünmez deniyordu fakat akvaryumdaki bakteriler o biçim çözmüşler.Fikir verebilir.[EDIT]echeveria,2021-10-07 23:59:33[/EDIT]
Akvaryum Oksijen
Benim gözlemlerime göre suyun oksijenlenmesi için hava ile suyun sürtünmesi yeterli. Kimi yüzeyi hareketlendirir yapar kimi suyun içinde baloncuk gezdirerek. Verimlilik ise çok birim hava ile suyu sürtüştürmekle ilgili sanırım.Basınç arttıkça sürtünme katsayısı artacağından tabandan verilen hava kabarcıkları yüzey dalgalanmasından daha iyi bile olabilir.
PH düzenleme (Hümik Asit)
Uzun zaman olmuş konuya yazan olmamış, halbuki humik asit üzerinde durulması gereken bir konu sanki.
leonarditten elde edilen hümik asitin ph değeri yüksek ve kendinden daha alkali ortamda toprak düzenleyici olarak karasal bitki üretiminde işe yarıyor, diğer türlü kendinden düşük ph'ta pek etkisi olmadığı söyleniyor.
Birde bitkisel kaynaklardan üretilen hümik fulvik asitler var onların ph değerleri 3.0 - 6.0 arasında değişiyor. İçeriğini genellersek %5 organik azot, %5 potasyum , %20 civarı organik karbon içeriyor, Her firmanın değerleri farklılık gösterebiliyor.. Toprak düzenleyici olarak değil de bitki besleme için kullanılıyorlar. Kısaca akvaryumda leonardit kaynaklı hümikasit değil de bitkisel kaynaklı hümik fulvik asit kullanılabilir. İçeriğindeki yüksek organik karbon bitkiler tarafından hızlı bir şekilde alınabilir özellikte olduğundan bitkili akvaryumlarda karbondioksit zahmetinden dahi kurtarabilir ph ölçümü yapmak kaydıyla.
Bitkisel menşeyli hümik asit diye internette aratabilirsiniz.[EDIT]echeveria,2021-10-04 19:57:42[/EDIT]
Gözleme Dayalı Akvaryum Yönetimi
[QUOTE=AquaticPlant]Başlık ve konuyu okuyunca, beklentim size yöneldi ama siz bizden bekliyormuşsunuz cevapları. Su kimyası ilgili olanlardan 1 tanesini cevaplayım madem bir katkım olsun. [:)]

Akvaryum suyu, tankta yeterli gaz değişimi olmadığında, bakteri döngüsünün bozulmasına işaret olarak köpürür. Genelde 24 saat co2 kullanılan tanklarda daha sık görülür, ışık açıldığında bitki co2'yi kullanıp fotosentez yapıpı o2'ye çevirir gece ise o2'yi kullanır ve tankta ki oksijeni azaltır. Haliyle nitrifikasyon için gerekli oksidasyon sağlanamaz, bakteriler de hata vermeye başlar.

Yapılması gereken ışık kapandığında, açılana kadar gaz değişimini verimli şekilde sağlamak. Artık tüpü kapatır hava motorunu mu açarsınız, zaman ayarlı priz kullanıp surface skimmermı çalıştırırsınız onu ben bilemem. [:D][/QUOTE]

Suda çözünmüş karbon miktarı gerekli olan diğer x maddeden (örn:kalsiyum) fazla olduğu için köpürüyor diyebilir miyiz? Tecrübeli arkadaşlarımız mesajı alıntılayıp açıklama yazabilir belki.
Gözleme Dayalı Akvaryum Yönetimi
Merhabalar herkese,

Konuyu açmamdaki amaç başlıktan da anlaşılacağı gibi gözlemleyerek sağlıklı akvaryum yaratıp ikame etmek. Bu başlığı açarken kendime ait en güçlü tecrübe , akvaryumdaki canlıları gözleyerek ne eksik ne fazla olduğunu anlamanın çok zor olmadığı.

Edebiyatın ne kadar zor ve de önemli olduğunu insan bir şeyleri ifade etmeye çalışırken anlıyor sanırım.[:)]

Bu iş ile profesyonel anlamda uğraşanlar akvaryumdaki canlılar için uygun şartları sağlamak için sürekli ölçümler yapıp eksik olanı ekleyip fazla olanı ortamdan uzaklaştırarak istenen oranı yakalamaya çalışıyorlar. Meslek edinenler için en sağlıklı ve güvenilir yol bu iken evinde , işyerinde akvaryuma sahip olanlar için sürekli ölçüm yapmak ,sık sık su değiştirmek, fazladan zahmetli ve masraflı.

Gözlemleyenler için akvaryumdaki her canlı su değerlerindeki değişimlere kendince davranış sergilemekte. Bazı uç noktalardaki değerlerde ise ölümler kaçınılmaz oluyor. Bu noktaya varmadan ufak müdahalelerle ne yapabiliriz?

Örneklemek gerekirse ;
Salyangozların kendini kuma gömmesi ya da sudan kaçması, vücudunu kabuğuna gizleyerek hareket emesi, balıkların renginin koyulaşması, renksizleşmesi veya durduğu yerde sallanması, dipte karanlıkta beklemesi, bitkilerin renksiz fakat sağlıklı olması, yaprakların erimesi veya kararması, yaprakların aşağı kıvrılması veya ışığa var gücüyle yönelmesi, akvaryumun köpürmesi, suyun sararması, şu tür yosunlar attı, balıklarda şu değerlerde mantarlaşma başladı, gözleri şu değerlerde karardı gibi...

Su kimyasındaki tehlike uç noktalara ulaşmadan önlem almada canlılar bizlere ip uçları sunuyor. Çeşitlilik ortamda ne kadar fazla ise bize o kadar detaylı bilgi veriyor , hepsinin gereksinimleri kendince farklı. Bu başlık altında sık ölçüm yapabilen akvaristler akvaryumun genel görümünü fotoğraflı olarak paylaşıp ölçebildiği değerleri yazıp altına kendi gözlemlediği tecrübeleri eklerse herkese güzel bir kaynak olur diye düşünüyorum.

Saygı ve sevgiler..[EDIT]echeveria,2021-02-09 01:24:46[/EDIT]
Dış Filtrede Ses Ve Kabarcık Sorunu
Filtrenin debisi azaldıkça içinde oluşan karbondioksit ve başka gazlar atılamadığı için bu sorunu yapabilir. Böyle durumda dış filtreyi birkaç kez ters çevirmek içinde biriken gazı atmasına yardımcı olur. Aynı zamanda filtrenin temizlenme zamanının geldiğini de söylüyor olabilir.[EDIT]echeveria,2020-10-12 15:49:53[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.