ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Numenor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ekim 2007 22:39
Son Ziyaret:
08 Ocak 2025 15:28
Toplam Mesaj:
65 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yavuz Selim BAŞ
Doğum Tarihi:
15 Eylül 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
İç Mmimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yavuz Selim Baş -Endler -Kılıçkuyruk -Oryzias latipes (Japanese Rice Fish) -Elma Salyangozu -Vampir Yengeç -African Fat Tail Gecko -Madagascar Hissing Cockroach -Eublaberus posticus -Panchlora nivea -Paraplecta cf. minutissima -Blaptica

SON 10 MESAJI

Red Mangrove (rhizophora Mangle)
Foruma çok sık giremediğim için cevabınızı ancak görebildim. Evet mangrove ağaçlarım (iki tane dip dibe ekililer) 9 senedir bendeler. Tohumdan yetiştiler. Saksı da düzenim şu şekilde, en dip kısma elyaf seriyorum üzerine suya sertlik vermesi için mideye kırığı kum onun üstüne standart saksı bitkileri için satılan torflar ile akvaryumlarda kullanılan gözenekli kil bazlı çakıldan oluşan karışımı ekliyorum. En üst tabakaya da su doldurunca kalkma yapmaması için yuvarlak dere çakılı seriyorum. Ağaçlara ancak iki sene kadar yeterli geliyor sonrasında bitkiyi nakil için söktüğümde komple köklerle sarılmış oluyor. Ciddi oranda besin isteyen bitkiler. Böcek sorunu olarak beyaz kabuklu yaprak biti musallat oluyor sürekli ilaçlıyorum ancak ara ara geri dönüyor. İlaç olarak neem yağı katkılı sprey ilaçlardan kullanıyorum. Daha ağır ilaçlar daha etkili olabilirler belki ama ben ağır kimyasallar kullanmaktan taraf değilim. Yapraklardan suya damladığında oradaki canlılara zarar vermesini istemiyorum.

Hayırlı akşamlar[EDIT]Numenor,2024-11-27 13:35:20[/EDIT]
Red Mangrove (rhizophora Mangle)
Merhabalar,
2015 yılında bende bir hevesle üç adet kalem almıştım. Ancak aydınlatmamın yeterli gelmeyeceğini fark edip hiç akvaryuma dikmeden direkt üçte birini torf gerisini su oldurduğum 1,5 lt'lik bir pet şişede cam önünde çimlendirmiştim. Üçü de çimlenmişti ancak sonradan küçük olan bir tanesi ucundan kuruyup öldü. Dip dibe dikilmemelerini bende tavsiye ederim zira bir daha köklerden kaynaklı ayırabilmek mümkün olmuyor. İlk seneyi 1,5 lt'lik pet şişede geçirdiler ancak sonraki senelerde şişeyi büyütmem gerekti. En önemli faktör ışık. Işık yeterli gelmezse yavaş yavaş öleceklerdir. Ciddi oranda zengin bir taban malzemesi istiyorlar. Taban malzemesi eğer yeterliyse çok hızı büyüyorlar ancak aynı hızda da tüm toprak köklerle sarılıp tüketiliyor. Besin eksikliği çekmeye başladığında yeni yapraklarda kıvrılmalar, mantar hastalıkları ve delikler oluşmaya başlıyor. Her seferinde bitkimi kaybedeceğimi düşüneceğim kadar kötü hale geldi, Ancak daha büyük bir saksıya geçip toprak eklediğimde sıkıntılar hemen son buldu ve yeni sürgünlerle büyümeye devam etti. Akvaryum ortamında tabandan yeterince beslemek ve uzun vadede bitkiyi sağlıklı tutmak büyüdükçe daha da zorlaşıyor. Şimdilik bu baharda da saksısını büyüttüm ve yeniden her tarafından sürgünler verdi. Fakat bir daha ki saksı değişimi için sanayii tipi tekerlekli plastik kasalara ihtiyaç duyacağım. [:D] (Not: Suya doğru uzanan kökler eğer suya bir sefer dahi uçlarından değerlerse ve saksı değişiminde bu uçları su seviyesi üstünde bırakırsanız ucu hemen kuruyor. O yüzden bu destek köklerinin pozisyonuna dikkat etmek gerekli). Akvaryumda bakamasam da saksıyı doldurduğum ve toprak seviyesini aşan bir kaç cm'lik sulu alanda birkaç yıldır su sümbülü ve Endler besliyordum. Bu sene ki saksı değişiminden sonra nilüfer soğanı ekip japon pirinç balığı ekledim. Yani akvaryum hobisini saksıda da olsa devam ettiriyorum. Hayalim artık iyice yaş alan ve saksısı ile iki metreye yaklaşan bitkimin bu sene çiçek açıp artık propagule vermesi. (Not: Senelerdir sararan tüm yaprakları tek tek toplayıp biriktirdim elimde birkaç kutu kuru yaprak var. Biyotop akvaryumu kuran arkadaşlara takasla verebilirim.)[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34229/080720241354551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34229/080720241355011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34229/080720241355071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34229/080720241355111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34229/080720241355171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34229/080720241355211.jpg[/IMG]
Herkese iyi hobiler dilerim..
Medaka Japon Pirinç Balığı (japanese Rice Fish)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34229/190520241936391.jpg[/IMG]
Böyle bir sistem kurdum red mangrove ağacı altında. Burada medaka bakabilir miyim? Bir de İstanbul da nereden temin edebilirim bu balık türünü?[EDIT]Numenor,2024-05-19 19:40:01[/EDIT]
Kaplumbağmın Kabuğu Garip
Kaplumbağanız Metabolik Kemik Hastalığı belirtileri gösteriyor. Güneşten veya suni olarak özel elektrik ampullerinden sağlayabileceğiniz UVB ışınlarını yeterli olarak alamadığından vücudu D vitamini üretip işleyemiyor. Kabuğunda yamulmalar başlamış. Dışardan takviye D Vitaminleri UVB ışınları olmadan yine kalsiyumun vücutta işlenmesi için fayda sağlayamıyor. Bu tür bozunlar asla eskisi gibi olmaz ama daha kötü olmaması için acilen UVB ışınları veren bir ampul kullanmalısınız. Ampul temin edemezseniz. Kaplumbağanıza yazın, cam arkasından süzülmemiş direkt güneş altında güneşlenme imkanı sağlayın. Bu sırada da dikkatli olun istediğinde kaçabileceği gölgelik bir alanı da olsun. Ayrıca açık havada güneşlendirme sırasındaki ciddi risklerden biri de karga gibi kuşların kaplumbağanızı kapma tehlikesi. Daha fazla detay için MBD (Metabolic Bone Disease) hastalığını araştırın ve önlem almaya çalışın. Küçük dostunuza ve size sağlıklı ve uzun ömürler dilerim..
Kaplumbaga nasil üretilir
Merhabalar,
Kaplumbağanız suyun içine yumurtlayabilir ancak bu yumurtaların ölümüne neden olur. Kaplumbağanız yumurtalarını eğer güneşlendiği kuru alanda bir yere yumurtlarsa bu yumurtaları hareket ettirmeden (çevirmeden) alıp inkubatöre koyuyoruz. Veya karada oluşturduğumuz içine su girmeyen kum bir alan yapmışsak kaplumbağa o kumun içine gömüyor yumurtaları biz sonra kazıp yine hareket ettirmeden yumurtaları inkubatöre yerleştiriyoruz. İnkubatör dediğimiz cihaz ise kaplumbağaların yumurtalarını hem sıcak hemde nemli tutan bir alet. İnternette araştırabilirsiniz. Evde kendi imkanlarınızla da bir inkubatör yapabilirsiniz. Sonuç olarak yumurtalar suyun içine yumurtlanıp ölmemiş. Karaya yumurtlanmışlarsa da uzun süre bekleyip kurumamışlarsa inkubatöre alınabilirler. Yumurtaları hareket ettirmiyoruz çünkü sürüngen yumurtalarında kuşlarınkinden farklı olarak yumurta sarısı sabit durur. Kuşların yumurtalarında ana kuş tarafından yumurta eşit oranda ısınsın diye çevrilir, ama yumurtanın yapısı gereği yumurta sarısı sabit kalır böylece gelişmekte olan embriyo zarar görmeden yumurta eşit oranda ısıtılmış olur. Sürüngen yumurtalarında yumurta sarısı sabit olduğundan yumurtayı yanlışlıkla ilk yumurtlandığından farklı yerleştirirseniz embriyo sarının altında kalıp ölebiliyor. Doğada sürüngenlerde ısı olayı yumurtaların anne tarafından içine gömüldüğü kum,toprak,çürümüş yaprak karışımının yaydığı ısı ile sağlanıyor. Bu kuşların beden ısısı(kuluçka)ile sağladıklarına oranla daha düşük bir ısı olduğundan gelişimde daha yavaş oluyor bu yüzden bir tavuk civcivi gibi kısa sürede çıkan sürüngen yumurtası yok gibidir. Ayrıca yumurtanın durduğu inkubatör dediğimiz alette nem olayıda çok önemlidir. Sürüngen yumurtaları kuşlarınkinin aksine yumuşak ve geçirgen bir yapıdadırlar ve embriyo gelişirken dışarıdan havadaki nemi çekerek su alışverişi yaparlar. Yumurtlayacak yaşta bir dişi kaplumbağanız varsa (tabi erkek kaplumbağanız da olmalı döllenmiş yumurtalar için) üretmeyi de düşünüyorsanız hayvanınıza karada yumurtalarını gömebileceği en az 20 cm derinliğinde kuru kumlu bir alan sağlamalı ve bir inkubatör ayarlamalısınız.

NOT: Üretmeyi düşünmüyorsanız dahi karada böyle bir yer olması dişi kaplumbağaların döllenmiş veya döllenmemiş yumurtalarını gömmeleri için en sağlıklısı olacaktır. Çünkü bazen bazı kaplumbağalar yumurtlayacak uygun yer bulamayıp yumurtaları suyun içine koyverip gitmektense içlerinde tutup hastalanıp ölebilmektedirler. Hayırlı geceler..
Leopard Gecko Satan Petshop
Hiç sormadım ama zannetmiyorum. Konuş pazarlık yaparsan verirler herhalde o fiyattan. [EDIT]Numenor,2016-10-05 13:44:20[/EDIT]
Leopard Gecko Satan Petshop
İstanbul Marmara Forum alışveriş merkezinde vardı bir çift. Hatta canlı yemlerini benden temin ediyorlar. Hayvanlar dubia morio ve un kurdu ile besleniyorlar satmadılarsa hala duruyor olmalılar.
Sakallı Ejderim
Tekrardan hayırlı olsun.. Yavruları ne zaman satışa çıkartmayı düşünüyorsunuz? Son karedeki yavru son derece güzel gözüküyor maşallah. Satışa çıkardığınız zaman istanbul da ortak bir noktada buluşup elden almak isterim. Hayırlı günler..
Sakallı Ejderim
Valla arkadaşım UV ampulümü aldım. Yavaş yavaş terrariumu dizmeye başladım. Artık çıkmaya başlasınlar iletirseniz sevinirim kendilerine. :)
Sakallı Ejderim
Tebrik ediyorum sizi. Yavrulardan anneye çeken olursa ve satmayı düşünürseniz almak isterim. İnşallah hepsi sağlıkla çıkarlar yumurtalarından :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.