ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berkaygumus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2008 22:18
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2014 10:23
Toplam Mesaj:
122 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berkay gümüş
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Hobiyi bırakıyorum.

SON 10 MESAJI

36-37 C'lik ısıtıcı tavsiyesi
[QUOTE=Vega1453]Merhaba
Deney yapacaksanız labaratuvar malzemelerine bakmanızı tavsiye ederim. Sizin için hot plate (ısıtıcı) lazım. Fakat bunların yeni tipleri mevcut. Isıtılması gereken sıvıyı, bir termokapıl (termometre) ile anlık ölçelerek istediğiniz derecede sıvının sıcaklığını dengede tutan bir ısıtıcı lazım size. Ayrıca bunların manyetik karıştırma özellikleri de var. Her zaman birçok işte kullanabilirsiniz.

örnek olması için aşağıda bir kaç link var:

http://www.laboratuvarmalzemeleri.org/dijital-isiticili-manyetik-karistirici-mtops/

http://www.laboratuvarmalzemeleri.org/isiticili-manyetik-karistirici/

http://www.laboratuvar-malzemeleri.com/test-T1000ND-balon-isitici



[/QUOTE]

Tavsiyeniz için teşekkür ederim ancak deney kabımız 60x30 cm tabana sahip. Bu yüzden hot plate pek uygun gelmemişti. Akvaryum tecrübem de olduğundan akvaryum ısıtıcısı aklıma gelmişti. Şimdilik 34.5 dereceleri gördük. 1 derece daha bir şekilde artırabilirsek yeterli olacak. Bu yüzden ilk planda iki ısıtıcı ile deneyeceğiz. Olmazsa bir şekilde termostatını yeniden ayarlamayı düşünüyoruz.
36-37 C'lik ısıtıcı tavsiyesi
Sıvı içerisine daldıracağım için bu gönderdiğiniz ürün pek uygun değil gibi geldi.

Şöyle bir ürün bulmuştum, açıklamalarda 36 C yazıyor. Ancak nasıl kullanırım emin olamadım.


[QUOTE=CastieL]Sıvı yoğunsa ısıtma performansı düşecektir.. Benim tavsiyem çift ısıtıcı yönünde olacaktır,bunun için sera veya eheim kaliteli markalardır..[/QUOTE]

Sonuçta termostat olduğundan 2 tane ısıtıcı da koysam yine 34 C'ler civarında kalır diye tahmin etmiştim. Ancak o şekilde olur diyorsanız aynı tetra'dan bir tane daha alıp, takabilirim.
berkaygumus2013-11-13 10:43:46
36-37 C'lik ısıtıcı tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,

Eski bir hobici olarak size bir şey danışmak istiyorum. Okulda yapacağımız bir deney için 20-25 litrelik bir sıvıyı vücüt sıcaklığında (36-37 C) tutmamız gerekiyor. Bende eskiden kalma bir 100 watt'lık tetra ısıtıcı vardı, ancak bu 33 C'nin üstüne pek çıkaramadı.

Bu konuda bana önerebileceğiniz bir ısıtıcı var mıdır? Fiyat çok önemli değil, araştırma bütçesinden karşılanacağı için pahalı ama kaliteli olmasını tercih ederim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Btikili akvaryumda yeşil sinek
[QUOTE=vonali]Dragonfly ile yusufçuk aynı şeydir. Bir de "damselfly larvae" diye aratın:) "Damselfly" lar "dragonfly" lara göre daha narin ve ince yapılıdır. Muhtemelen damselfly larvasıdır.  Akvaryumun üstü açıksa yumurtlamış olabilir, değilse yeni aldığınız bitkilerle de taşınmış olabilir.[/QUOTE]

Cüneyt Bey,

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak verdiğiniz bilgilere birkaç yerde daha ulaşabiliyor olmama rağmen nasıl kurtulabileceğimi dair hiçbir çözüm bulamadım. Bu konuda bir fikriniz ya da bilginiz var mıdır?
Btikili akvaryumda yeşil sinek
Ali Bey,

İnternetten biraz araştırma yapınca akvaryumdakilerin dragonflya,dışarda yakaladığımın ise yusufçuğa benzediğini gördüm. Zira birkaç yerde dragonfly'ın gelişince yusufçuk halini aldığına da rastladım. Bu durumda akvaryumumda dragonfly larvae var diyebilirim. Çözüm nedir, yardımcı olabilir misiniz?
Btikili akvaryumda yeşil sinek
Hasan Bey,

Doğru yusufçuka benzetmiştim ben de. Ancak larvalar nerededir,nasıl alıp atabilirim bir fikrim yok. Zira bir tane büyümüş sinek var şuan. Oldukça yoğun bitki olduğundan larvaları bulmam söz konusu değil gibi.
Btikili akvaryumda yeşil sinek
Dragonfly resimlerine baktım, ondan değil. Böyle uzun gövdeli yeşil bir sinek bu, ve oldukça büyük. Lepistes eklemek çözer diyorsanız bir deneyeyim.
Btikili akvaryumda yeşil sinek
Ali Bey,

Akvaryumumda karides ve elma salyangozu var sadece. Yeseler bu kadar büyümezdi sanırım. Nasıl önüne geçebilirim bilmiyorum.
Btikili akvaryumda yeşil sinek
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 ay önce akvaryum kapağının altından yeşil büyükçe bir sinek çıkmıştı. Ben de dışarıdan gelmiş olabileceği düşüncesiyle fazla önemsememiştim. Ancak bu sabah akvaryumun içinde, aynı sinek türünün henüz olgunlaşmamış halini yüzerken buldum. Zannedersem akvaryumda ürüyor. Bu tür hakkında bilgisi olan var mıdır? Nasıl önüne geçebilirim, ne yapabilirim? Saygılar.
Greenpeace Girişimine Destek

Arkadaşlar aşağıda Greenpeace tarafından duyrulan kampanyanın bilgi metnini ekliyorum. Mesajımın en altında kampanyaya destek için gereken linki bulabilirsiniz.



Bugün dünya denizlerindeki büyük balık türlerinin yüzde 90'ı, toplam balık türlerinin ise yüzde 60'ı tükenmiş durumda.

2050 yılına geldiğimizde ise dünyadaki balık stokları tükenecek. Türkiye'de durum farklı değil...Balık stoklarımız ve balıkçılık can çekişiyor. Endüstriyel avcılık arttıkça, yumurtlama zamanları ve yerlerinde avlanıldıkça balık stokları hızla azalıyor, balıklar azaldıkça daha çok yavru balık avlanmaya ve satılmaya başlanıyor. Yavru balık avlandıkça ve satışı devam ettikçe de türler üremeye fırsat bulamadığı için durum daha da vahim hale geliyor.

Küçük Balık Yoksa Büyük Balık da Yok!

Henüz üreme olgunluğuna, boyuna erişmemiş yavru balıkların avlanması, satılması, tüketilmesi deniz kaynaklarının ziyan edilmesidir. Olgunluk çağına gelen bir balığın her yumurtladığında binlerce balık ürettiği unutulmamalıdır. Her canlı en az bir kez üreme hakkına sahiptir, ve eğer yarın da denizlerimiz de balık türleri olmasını istiyorsak acilen balık boylarına önem vermeliyiz. Ayrıca anaç balıklar boyut olarak büyüdükçe daha da fazla yumurta verirler, işte bu yüzden balıklar için her cm. hayati derecede önemlidir.

Türkiye'de avlanması ve satılması yasal balık boylarına uyulmadığını balık pazarlarında gördüğümüz yavru balıklardan anlamak mümkün. Örnek mi? Lüferin en az bir kez üreyebilmesi için minimum 20 ila 24 cm'e ulaşması gerekirken bugün yasal avlanma boyu 14 cm olarak verilmiştir. Yani aslında yavrusu olan çinekop boyu. Aynı şekilde palamutun üreme boyu 38 cm ila 42 cm arasında iken yasal avlanma boyu 25 cm dir!

Bu durum açıkça gösteriyor ki, denizlerimizdeki biyoçeşitliliğin korunmasını sağlayacak ciddi bir yönetim planına ihtiyaç duyulmaktadır. Ticari balık türlerinin yumurtlama ve gelişme alanlarının deniz rezervi olarak korunması da en etkin yöntemlerden biridir.

Hep birlikte, Tarım Bakanlığı'nın acilen balık stoklarının ve balıkçılarımızın geleceği adına yavru balık satışını engellemesi ve yasal balık boylarını bilimsel temellere oturtmasını sağlayalım. Yavru balık satmayın, almayın, tüketmeyin, denizlerimizin geleceğini korumaya yardım edin. Eyleme katılın!

Alıntıdır.

Aşağıdaki linke tıklayarak benim profilim üzerinden kampanyaya siz de destek verebilirsiniz. Saygılar.

http://bit.ly/lkYz3S
berkaygumus2011-06-11 17:47:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.