ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hüdai
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]9399,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
354
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ocak 2009 17:24
Son Ziyaret:
8 Saat 56 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1042 [0.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
31 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
HÜDAİ CANTÜRK
Doğum Tarihi:
23 Aralık 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

180x60x60h Discus, Albino Heckelii... 120x60x50h Bitkili.....

SON 10 MESAJI

Vadi
Ahmet Bey, öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun.

Utri ile ilgili bir kurulumu yakın arkadaşım @darkaura Mustafa Bey de yaptı ve paylaşımı da mevcut. Belki okumuşsunuzdur.

İlk başlarda özellikle aydınlatmadan yaşanan bir gelişim sorunu yaşadı isede sonrasında kendi yaptığı led armatür ile istediği sonuca ulaştı.

Aynı zamanda yardımı olur düşüncesi ile şu linki de paylaşıyorum. Burada Utri dikimi için yeni kurulum yapılan tanklardan ziyade oturmuş tankları tavsiye etmekte;

https://www.2hraquarist.com/en-mk/blogs/freshwater-aquarium-plants-guide/how-to-grow-utricularia-graminifolia#:~:text=Utricularia%20graminifolia%20should%20be%20trimmed,organic%20material%20left%20to%20rot.

Umarım ilerleyen zamanlarda ki gelişmeler istediğiniz şekilde gerçekleşir.
Yıllar Sonra Tavsiye İstiyorum
Cem Bey, benim size tavsiyelerim şu şekilde olabilir;

-Filtre konusunda dahili ısıtıcı avantajlarından dolayı Eheim 5e 600t ( wifi ile debi ayarı mümkün) veya Oase Biomaster Thermo 350 olacaktır.

-Taban konusunda en iyi kumu da kullansanız yaklaşık ömürleri 6-8 ay olduğundan bir süre sonra tablet gübre desteği yapacaksınız.

O nedenle şayet iyi bir taban kurulumu yapayım derseniz en alta ADA Power Sand Advance 4lt ve üzerine ADA Amazonia v2. 9-18lt kullanmanızı,

Bunlara gerek yok derseniz de Tetra İnitial Stix Bitki Gübresi alıp yeteri miktarda ezip toz haline getirip üzerine 1-2mm boyutlarında yaklaşık 5cm yüksekliğinde dere kumu serebilirsiniz.

-Bitki seçimini yaparken de düşük ve yüksek destek gereksinimli bitkileri birarada bulundurmamak iyi olur. Saturogyne Repense çok güzel bir bitki. Özellikle grup halinde dikilirse çok güzel zeminde yayılıyor. Ancak yüksek ışık istiyor. Ve zamanla budama yapılmazsa alt tabakada kalanlar çürüyor.

-Ayrıca gövdeden beslenme yapan bitkilerin gelişimi hızlı olabildiğinden her hafta veya 2 haftalık periyotlarla budanma ihtiyaçları oluyor.

-Sanırım Muğla ilimizde yaşıyorsunuz. Şayet öyle ise yaz aylarında ki yüksek sıcaklığıda hesaba katarak bir adet de akvaryumlar için olan chiller soğutucu (Eheim Climacontrol + S boy gibi) almanızı öneririm. Fan vb. ürünler ile olmuyor.... Ya da prtamı 24 saat klima ile sabit 25-27 derecede soğuk tutacaksınız.

-Burada en hassas nokta elbette aydınlatma. Özellikle dalga boyu, par değerleri.. Ortalama 0.4 veya 0.5watt/lt gücünde bir aydınlatma işinizi görür. Düşük destek bitki kurulumunda bu değer biraz düşebilirde. Bu konuda da forumda @darkaura kullanıcı isimli Mustafa arkadaşımdan bilgi alabilirsiniz.

-Bir adet su tamamlama ünitesi alarak da eksilen suyu RO suyu ile tamamlayabilirsiniz.

-Siz olmadığınız zamanlarda da sıvı gübre eklemelerini yapması için bir adet dozaj makinesi kullanabilirsiniz. Ben şahsen 2 akvaryumumda da Chiros wifi dozaj makinesini kullanıyorum.[EDIT]Hüdai,2024-12-22 13:00:51[/EDIT]
Bitki Akvaryumu
Furkan bey, kurulumunuz hayırlı olsun. Umarım ilerleyen süreç de herşey umduğunuz gibi gider.

Benim nacizane tavsiyem Alternanthera Reineckii (danırım kırmızı bitkileriniz) hepsini bir arada CO2 atomizerin olduğu bölgede toplamanız.

Ayrıca öndeji kütüğün bulunduğu açığa Pogestemon Helferi (benim favori bitkimdir) dikebilirsiniz.

Arka plana da Rotala ailesinden eklemeler yapabilirsiniz.

Aydınlatmayı da ilk başlarda 6 saat, bitkiler gelişmeye başladıktan sonra 7 veya 8 saat verebilirsiniz.
Hangi Apisto
Steel Blue.[EDIT]Hüdai,2024-12-12 19:54:32[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Pek geleceğini sanmam ama bşr dahaki sefere bir tanede senin için alayım denersin.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=HarunYILDIRIM]

Hüdai Abim selamlar, nasılsın ?
Fluval yemler içinde çok iyi diyen yabancı üreticiler var, eskiden Dennerle yemler geliyordu şuan artık gelmiyor. Bana göre kullandığım en iyi yem Dennerle idi [:iyi:][/QUOTE]

Çok iyim Harun, bu haftasonu seninle buluşabilirsek daha da iyi olurum😉

Benim kullandığım Fluval'in yemleri şunlar;
https://www.aquaristikshop.com/aquaristic/Fluval-Bug-Bites-Tropical-Fish-S-L/345000/

https://www.aquaristikshop.com/aquaristic/Fluval-Bug-Bites-Cichlids-Granules-S-M/345010/

https://www.aquaristikshop.com/aquaristic/Fluval-Bug-Bites-Coloure-Enhancer-Granules-M-L/345030/

Bunların pul versiyonları da var elbette.

Benim discuslar, altumlar, ramireziler, albino heckeli.ler severek tükettiler. Bittikçe bu site üzerinden alıyorum.

Yaklaşık 10 çeşit yem kullanıyorum. Hikari ve Omega One'da dahil.

Aslında içerik olarak Omega One bence daha iyi. Balık unu yerine somon kullanmalarından dolayı. Ama discuslar yemedi.

Aynı şekilde yanlış hatırlamıyorsam Dennerle yemlerinde de balık unu yerine somon vb. kullanılıyordu.

Bundan sonrada Dennerle sanırım gelmez. Gelse de belki karides yemleri gelir.

Tropical'in bazı yemlerinin isimi farklı olsada içerikleri hemen hemen aynı. Ama fiyatları farklı. Tıpkı Seachem Discus Trace ile Gold Trace elementlerinin şişe üzerindeki etiket içerikleri aynı ama Discus Trace daha pahalı olması gibi. Ben de Gold Trace kullanıyorum.
Dış Filtre Önerisi
Hamza Bey, f/p oranı olarak Aquael Ultramax 1500 veya Aquael Ultrafilter 1200 önerebilirim. Ama her ikisi de sizin fiyat limitlerinin çok üstünde.
Cüce Amerikan Dünyası
Ben de kullandığım yemler arasında Tropical Soft Line America yemini bulunduruyorum. Ama mümkünse "sinking sticks" olanı. Granul ve chips formunda olana talepleri az. Belki de iri taneli oluşlarındandır.

Bir de www.aquaristikshop.com adresini tavsiye ederim. Bu siteden birçok kez malzeme ve yem alışverişim oldu (Eheim hariç diğer markaların gönderimi yapılıyor. Yemlerde de gümrüğe takılmadım. Ama bir başkasının takılmayacağı anlamına gelmiyor).

Ben bu siteden ülkemizde satışı yapılmayan Fluval ve Discusfood markalarının yemlerini aldım. Kullandım ve kullanıyorumda.

Site Almanya menşeeli.
Discusta Saklanma Problemi
Serhat Bey, 25-26 derece sıcaklıkta bir zaman sonra rahatsızlanacaklardır. Metobilizmaları yavaşlayacaktır. Discusların 28 derecenin altında bakılması tavsiye edilmez.

İri taneli kum kullanılmaması ise, özellikle yavru ve genç discusların beslenmesinde dana yüreği kullanılması, yem artıklarının bu iri kumların arasına sıkışarak suyu kirletmesi olacaktır.

Discuslarınız 5-8 veya 10cm arası ise ve kısa zaman içerisinde boylanıp yanık kalmamaları için günde 4-6 kez beslemeli (-ki mutlaka dana yüreği ile hazırlanan mama da olacak) ve haftada en az 2 kere %50-70 arası su değişimi yapmanız gerekecek.

Discusları akvaryuma alıştırma safhasında genellikle akvaryum aydınlatmasında birkaç gün karartma, ardından yavaş yavaş aydınlatmanın artırılması iyi olur.

100cm'lik akvaryumunuz şayet standart satılan akvaryumlar ise onun yerine minimum 100 50 50 beya 100 60 60 ölçülerinde yaptırın. Akvaryumu koyacak yer müsaitliğiniz var ise bu boyutları artırmak daha da iyi olacaktır.

Diacuslar tatlı suyun nirvanası. Her tatlı su akvarist bu şaheseri beslemek ister. Akvaryumun karşısına geçip stres atıp huzur bulmak ister. Ama discuslar strese girince işin rengi değişir. Onunla birlikte bizlerde strese gireriz.

Benim tavsiyem discusların yüksek destekli bitkili akvaryumda beslenmemesi yönündedir.

Ayrıca mevcuttaki discuslarınızın yanına ileride melek veya yine discus eklemek isterseniz sakın eklemeyin. Büyük olasılıkla bakteri çakışması yaşanacak ve balıklarınızda kayıplar olacaktır. İlla ekleme yapmak isterseniz de discusları ilk aldığınız yerden alın .

Seachem metroplex eşdeğeri insanların kullandığı flagyl. İç parazit hastalıklarına karşı. Focus ise metroplex ile birlikte kullanılması tavsiye edilir. Bunların kullanımı ile ilgili bilgiler internette mevcut.

Balıklarınız uzun süre stresden çıkmazsa bir süre sonra iç parazit belirtileri başlar.

Paraziquantel ise solungaç parazit rahatsızlığına karşı etkilidir. Veteriner kliniklerinde kedi ve köpekler için kullanılan mevcut ancak bunlar içinde başka etken maddelerde bulunduğundan kullanımı riskli. Ülkemizde de balıklar için olanı satılmadığından yurtdışından temin etmek gerekli.

Umarım balıklarınızı sağlıklı ve sizde strese girmeden büyütürsünüz.
Discusta Saklanma Problemi
Serhat bey, öncelikle akvaryum ebatlarınız, su sıcaklık ve değerleriniz nedir?

Ben yüksek destekli akvaryumlarda özellijle 28°C üzeri sıcaklığa dayanıklı olmayan bitkiler ile discus bakılması taraftarı değilim ve tavsiye de etmiyorum.

Bir diğer nokta bitkiler için kullandığınız kum hem renk olarak hem boyut olarak disuslar için uygun değil.

İlla discus beslemek isteniliyorsa, su sıcaklığı minimum 28°C, taban cama cam veya sarımtrak, bej yada krem renkli 0-1mm silis kum olmalı, akvaryum bol oksijenle havalandırılmalı, mümkünse 150 60 60h (8-10 adet sürü için) bir akvaryumda beslenmeli.

Özellikle siyah pigment atmaya meğilli Pigeon türü beya Pigeon kanı taşıyan discus çeşitleri beslenecek akvaryumlarda siyah renkli dekorlardan, fonlardan, kumlardan uzak durulması iyi olur.

Ayrıca acil durumlar için seachem metroplex, seachem focus ve preziquantel ilaçlarının bulundurulması iyi olur.[EDIT]Hüdai,2024-12-05 20:47:01[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.