ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hatsunepuffer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
94
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
4 Saat 7 Dakika önce
Toplam Mesaj:
256 [1.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
125 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uzay Yıldız
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 2006
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Monstera Bitkisi Ve Tatlı Patates
[QUOTE=KaanE]

İlginçtir ben iki küçük yaprak bir köke bağlı monstera ektim geçen sene, bir sene oldu. Komple kapladı tabi orman gibi ama o kendine has delikli yaprakları daha 1-2 ay önce çıkartmaya başladı. Ondan önce hep normal ve nispeten küçük yapraklar verdi, şimdi delikli olan büyük yapraklardan çok hızlı bir şekilde veriyor. 1 taneydi, 3 oldu 5 oldu çok kısa sürede. (hmm yoksa önceki yapraklar mı form değiştirdi yeni yaprak yerine tam bilmiyorum çok hızlı gelişti herşey :D )

Öte yandan melek kanadı da var. O ise sürekli uzuyor dal veriyor az yaprak veriyor, verdiği yapraklarda yarım açılıp kalıyor öyle. Işık sanırım yetmiyor.

1-2 kök veriyor, bir haftada biraz kök ve 20-30 cm bir dal yaprak veriyor. Ondan sonra ise neredeyse gözünüzle görebileceğiniz şekilde hızla dallar ve yapraklar veriyor. Dalı bir yere takın gün boyunca oradan çıktığını yeni filizleri görüyorsunuz. İnanılmaz hızlı. Ama ışık şart ve nitrat (ya da diğer azot bileşikleri) eksikliğine çok hassas. [/QUOTE]
1 haftadır akvaryumda, oda baya ışık alıyor ama hiç kök veya filiz almadım[:'(]
Bir hafta daha bekleyeceğim yine bir filiz veya kök almazsam çöpe atacağım çünkü çok kötü duruyor.🥲
Betta Dimidiata - Firefly
[QUOTE=Cyber_Scout]
Çeşit çeşit türleri olduğundan net birşey söyleyemem bahsettiğiniz bitkinin resmi var mı?[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259599/131220251932111.jpg[/IMG]
Sepetimdeki bu[:P][EDIT]Hatsunepuffer,2025-12-13 19:32:41[/EDIT]
Betta Dimidiata - Firefly
Dolapta lotus görmüştüm😾 Akvaryumda yetişebiliyor mu? Yetişiyorsa alıcam çok sevdiğim bir bitki😍
Monstera Bitkisi Ve Tatlı Patates
Selam tatlı patates köklendi mi acaba?[:)][:P]
🎧 Şu Anda Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz?
[VID]https://youtu.be/wp43OdtAAkM?si=2k2i8QHwvY6ulzAb[/VID]
Betta Balıkları Arası Kavga🥲🙏🏻
[QUOTE=Cyber_Scout]
Banyo değil.. iştahlı yiyene, yaraları kendini düzeltmeye başlayana kadar..[/QUOTE]
tamam yapacağım teşekkürler[:P]
[QUOTE=Cyber_Scout]Boş bir kaba alıp temiz su iyotsuz kaya tuzu (litreye 2 gr) litre başıda 5damla metilen..
Açık yaraların mantar ve bakteri kapmasını engellemiş olursunuz.
Bitkili ortamda tuz metilen kullanmanız sorun olur.[/QUOTE]
Banyo olarak mı?[x(]
Kaç saat dursun[:'(][:'(]
[QUOTE=İnci Kefali]Enfeksiyon kapmasın diye temiz tutup iyi besleyeceksiniz çabuk onarsın diye. İki betayı sürekli birbirini görür şekilde tutmak mantıklı değil. Araya opak bir şey bulun koyun.[/QUOTE]
Aslında dişi betta ve erkek bettayı yer değiştirebilirim[:3], erkek ve dişi sürekli birbirini görürse sıkıntı çıkar mı? Araya opak ne koyabilirim bilmiyorum[:'(]
İlk Akvaryum Deneyimim
[QUOTE=atakanaydin]Ölçüler: 50x30x25
Canlı Türleri: 3 adet lepistes (1 erkek 2 dişi), 2 adet japon, 1 adet melek, 1 pengasus, 1 adet panda çöpcü, 1 adet otocinclus.
Bitki Türleri:
Tankın Yaşı: 2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: 2 adet şelale filtre (başta küçük olan vardı, akvaryumu büyütünce büyük olanı aldım. Şimdi ikisini de kullanıyorum), 4 Renk Armatür 2 Sıra Osram Marka
Tasarım ve Dekorasyon:

Küçük akvaryumda japon, pengasus, melek, çöpcü ile başlamadım ve sonra baktım küçük kaldı, akvaryumu biraz daha büyüttüm (bu bile çok küçük geliyor). Sonra otocinclus aldım ve beğenince 1 tane daha aldım. Yavru büyütme isteğim hep vardı. O yüzden 1 haftadır lepistesleri dahil ettim. Japon balığı ile anlaşamıyorlar yazılarını okudum ama 1 erkek sorun olmaz diye düşündüm. Şu an problem görünmüyor. Aldığım kişi anlaşamazlarsa iade alırım veya takaslarız dedi. (çok iyi esnaf)

Dekorasyon istediğim gibi değil ama tekrar o işlere girip hayvanların dengesini bozmak istemiyorum. Japon beslemek istemem ama oğlumun balıkları, o yüzden değer veriyorum.

Şu ana kadar sadece ilk aldığım otocinclus (en sevdiğim ve onun için 1 tanede arkadaş almıştım) öldü ve 2 gün kendime gelemedim. Görünürde yoktu, herhande öldü ve japonlar mideye indirdi (Hastada değildi).

20-25 yıldır akvaryum kurmak istiyordum, anca şimdi nasip oldu. Fikirlere açığım, saygılar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/260301/260520252304221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/260301/260520252303351.jpg[/IMG][/QUOTE]
Arkadaki ahtapot cok iyi durmuş bayıldım bende yapcsm[EDIT]Hatsunepuffer,2025-12-13 13:38:24[/EDIT]
[QUOTE=Taha Yanık]Camla ayırmak bence kötü bir tercih çünkü her türlü birbirlerini görecekler.Canlı yem alıp ses ve güneş almayan bir yere koyun.Kavanozun suyunu her gün 2-3 litre değiştirin, geçmiş olsun.[/QUOTE]
Su piresi var elimde, fakat yemiyor[:((]
sinirlerim bozuldu[:'(]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.