ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
PufferKingdom
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mayıs 2025 21:21
Son Ziyaret:
3 Saat 15 Dakika önce
Toplam Mesaj:
62 [5.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
55 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uzay Yıldız
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 2004
Yaş:
20
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uzay Yıldız

SON 10 MESAJI

Betta Balıklarının Agresiflikleri Abartılmıyor Mu?
Pek çok kez betta balığı besledim. Genelde yalnız yaşaması gerektiği söylenir ama bence bu biraz abartılıyor. 60 litrelik bir akvaryumda bir erkek betta ile 6 endler baktım, hiç sorun çıkmadı. Ne saklandı ne de kuyruk erimesi ya da mantar gibi stres hastalıkları oldu. Yaklaşık iki yıl baktım, sonra şehir dışına gittiğim için sahiplendirdim. Daha sonra plakat betta ile kuhli, cüce cory ve cüce vatoz besledim. Yine hiçbir sıkıntı yaşamadım, betta doğal davranışlarına devam etti. Aynı betta ile 4 gün kadar yavru oranda da baktım ama su koşulları farklı olduğu için orandayı sonradan ayrı bir akvaryuma aldım. Bir keresinde de bir erkek dört dişi betta ve iki dişi cüce gurami ile birlikte baktım. Ne kavga çıktı ne hastalık oldu. Hatta betta çiftleşti, ama sadece 15-20 yavruyu kurtarabildim. Cüce guramiler hâlâ aynı tankta, hiçbir sorun yaşamadım. Sadece dişi bettalar kendi aralarında hafif kovalamalar yaptı, o da çok uzun sürmedi. Sonuç olarak bunun aşırı abartıldığını düşünüyorum ve aşırı hızlı balıklara kaçmamakla bettayla bir kaç balık beslemenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir?






Bilmediğim Japon Balığı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259599/200520251846281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259599/200520251846301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259599/200520251846311.jpg[/IMG]
Selam, ablam gelirken bu balığı bana hediye almış ve 200 lira vermiş bu balığa Sizce bu hangi Japon türü ya da ırkı? (Ne denir bilmiyorum oranda gibi türler vardı sanki)
8 Litreye 50 Watt Isıtıcı?
Selam, 8 litrelik bir tedavi tankı aldım. 50 watt ısıtıcı fazla mı gelir, yoksa bir sorun çıkar mı?
Transgenetik Tetra Robot Gibi?
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Aynen öyle geçen neon tetra attım, transgenetikler yem atmışım gibi peşine düştüler birini ısırarak öldürdüler. Sonra neonları akvaryumdan aldım.
Transgenetik Tetra Robot Gibi?
[QUOTE=Hidro Dinamik]Sakin bir akvaryumda normal, çoğu balığa göre daha durgunlar. Tabii sürekli hareketli olmasa da gün içerisinde illaki hareket ediyorlar. Yemlenme sırasında bayağı hareketlenirler. Birde akvaryumun bir kısmında akıntı olduğunda akıntıya karşı yüzmek için sıraya girdikleri oluyor. [:)))][/QUOTE] İşte bende sadece yemleme sırasında pirana gibi saldırıyorlar normalde akvaryumun ortasında bir ileri bir geri gidiyorlar o kadar

[QUOTE=xellence07]
yenimi aldınız yoksa bi andamı boyle haretetsizlikleri başladı [/QUOTE]
Hep vardı
Transgenetik Tetra Robot Gibi?
Selam, 90 litrelik akvaryumumda 8 transgenetik tetra (XXL boy) ve 6 balon moli var. Tetralar genelde akvaryumun ortasında hareketsiz, robot gibi duruyor moliler gibi aktif şekilde gezmiyorlar. Su sıcaklığı 25 derece ve yemlerini yiyorlar. Bu davranış normal mi? hiç bir anlamı yok gibi.
Tropheus Tankı Filtrasyon
Merhaba, 440 litrelik Tropheus akvaryumun için kurduğun filtrasyon dizilimi gayet sağlam görünüyor, suyun sıralı şekilde mekanik ve biyolojik aşamalardan geçmesi çok doğru bir yaklaşım Sera Crystal Clear (yeşil top) ürünleri daha çok son aşamada yani suyun akvaryuma geri dönmeden hemen önce kullanılırsa maksimum fayda sağlar, çünkü tortusuz ve temiz suyun içinde çözünerek etkili şekilde suyu parlatır ve mikro partikülleri bağlar Bu yüzden en doğru yer, purigen ve son biyolojik süngerden sonra, yani su çıkışına en yakın bölgeye yerleştirmendir Filtre düzenin zaten çok dengeli, crystal clear toplar da suyun netliğine ekstra katkı sağlar iyi hobiler 🐠💧
Akvaryum Kurulumu
Merhaba, 60x40x40 ölçüler gayet ideal, dış filtre ve ısıtıcı seçimin de çok iyi olmuş, akvaryumu yavaş kurmak istemen de en doğru yaklaşım zaten 1- Siyah kum güzel bir tercih, görüntü olarak da sade ve şık durur. Altına lav kırığı eklersen hem su dolaşımı hem de bakteri tutunması açısından faydalı olur. Eğer sadece basit bitkiler olacaksa aktif toprak şart değil ama kökten beslenen bitki düşünüyorsan az miktarda aktif toprak ya da besin tabletiyle destekleyebilirsin 2- Kum serip bitkileri diktikten sonra sistemin oturması için en az 2 hafta beklemen iyi olur. Bu sürede filtre çalışmalı, istersen biraz yem atarak bakterilerin gelişmesine katkı sağlayabilirsin 3- Bakteri kültürü kullanmak çok işe yarar, döngüyü hızlandırır ve canlı eklediğinde su değerlerinin daha stabil kalmasına yardımcı olur Yavaş ilerleyip her şeyi sağlam kurman çok güzel bir düşünce, sabırlı olursan çok keyifli bir akvaryumun olur iyi hobiler 🐟🌿
Melek Balığım
[QUOTE=xellence07]
neon tetra -kardinal tetra onermem hastalanmaya yatkın balıklar en ufak şeyde beyaz benekler buda sizin yavru meleğinizide oldurur.

haklısınız ureme akvaryumu 100 litre civarında olmaldır.[/QUOTE] Üreme değil, 1 ay içinde yer yetmemeye başlar. Ayrıca bu tankta mutlu olmaz, sadece idare eder, balık olarak yaşar.
Melek Balığım
“Melek balıkları için 120 litrenin altındaki hacim ciddi anlamda yetersizdir, özellikle yanlarına başka balık eklemeyi düşünüyorsan. Bu şartlarda balığı beslemek değil, bilinçli ya da bilinçsiz biçimde eziyet etmek olur. Lütfen bir canlıyı sahiplenmeden önce ihtiyaçlarını gerçekten araştır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.