ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Goldfish2000
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
111
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
49 dakika önce
Toplam Mesaj:
195 [0.43 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
52 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mistik balık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Japon balığı Beta Elma salyangozu Nerite salyangozu

SON 10 MESAJI

Beta Balığım Çok Hareketsiz
[QUOTE=bendeniztayfun]
Birşeyi tedavi ederken başka bir şeyi bozmak tedavi olmaz. Kuyruk erimesine tuzun iyi gelmesi bunun tüm balıklarda kullanılması gerektiği anlamı taşımaz. özellikle bu tuzu başka ilaçlar ile birlikte kullanılması çok daha zararlı sonuçlar vericektir. @NightWist @mrah

Ayrıca ingilizce kaynak vermişsiniz varsa forumdan kaynak verin yabancı kaynaklardan bilgi alcak olsak zaten yabancı forumlarda takılırız.

Tuz kullanılır yazmışsınız ana tankda kullanılmaz yazmışsınız. Konuya hakim biri olarak açar mısınız?

Ayrıca konu sahibi arkadaş tuzu tedavide nasıl kullanıcak bilgi verir mi en azından bende öğrenmiş olurum.

???

Herkeze iyi bayramlar[/QUOTE]

12 litreye bir tablet (tahmini 7-8 gr gibi) tuz koydum. 5 gün boyunca balığın iç organlarını fazla hırpalamadan kullanıp sonra bitirip tuzsuz ve ilaçsız suya geçicem. 10 gün boyunca baktotabs kullanıcam. Ardından ana tanka geri koyucam.

Size de iyi bayramlar
[:)][QUOTE=IsmailTskn]Umarım kısa sürede toplarlar.
Naçizane tavsiyem en kısa sürede bir kaç tür bitki eklemen iyi olacaktır. Anubias alabilirsin, geniş yapraklarında uzanıp yatmayı severler :)) Eledoa, java fern gibi basit bitkiler işini görür. Bir kaç parça taş ile mağara tarzı bir alan oluşturabilirsin. [/QUOTE]

Hele bir iyileşsin dekor/bitki işini de halledicem [:iyi:][:)]
Tedavi planımı değiştirdim. Tuz+nitrofur+sera baktotabs[yem] kullanacağım. Hem iç hem dış hastalıkları hedef almak istedim, o yüzden Baktotabs 'i de plana ekledim. Odayı da loş hale getirdim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243415/050620251816051.jpg[/IMG]
Balık dekorun içinde saklanıyor.
[QUOTE=bendeniztayfun]Kaç yaşında balık tahmini ?

Yaşlandıklarında böyle oluyor. Yaşlı değilse ve hastalık belirtisi yoksa stres kaynaklı olabilir. tankda saklanabileceği alanlar olursa daha iyi. mümkünse bitki ekleyebilirsiniz. Önlem amaçlı %50 su değişimi yapınız. Beslenmesinde bir sorun da yoksa kısa sürede toplanır. [/QUOTE]

Hocam balık sürekli saklandığı için dikkatli inceleyemiyordum, az önce gördüm, meğersem özellikle ön yüzgeçlerinde kuyruk erimesi varmış, balık filkulak, o kulaklarda erime var. 12 litre karantina akvaryumu hazırlıyorum şu anda, metilen ve tuz ekledim. Isının eşitlenmesini bekliyorum

Balık yaşı küçük bu arada[EDIT]Goldfish2000,2025-06-05 11:41:31[/EDIT]
Beta balığım sürekli dinleniyor. Belki akvaryumun küçüklüğü bir problemdir diye 12 litreden 30 litreye geçirdim, yanına da 3 salyangoz koydum, hala tık yok. Sürekli ısıtıcının kenarında asılı duruyor. Garip olan bir hastalık belirtisi de göstermiyor. Yardımcı olur musunuz?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243415/050620250958551.jpg[/IMG]
Not: Seachem Ammonia Alert alalı çok oldu, doğru göstermiyor olabilir.[EDIT]Goldfish2000,2025-06-05 09:59:41[/EDIT]
Beta Yeni Satın Alınan
15 litre civarı bir akvaryum alın. Fanusta kesinlikle balık bakılmaz. Canlı bitki bakteri döngüsü oluşmamışken ve ışık yokken eklemeyin. Hatta bitki işini şimdilik sonraya bırakın. Önce akvaryum bakteri döngüsü nedir, nasıl kurulur onu öğrenin. Balığı yaşatmaya bakın, bitki sonraki iş.
15 litrelik akvaryumunuza doğal bir-iki dekor koyun, yapay ve boyalı dekor koymayın. Hindistan cevizi kabuğu veya kilden yapılma bir dekor olabilir bu.
Bir adet 25 veya 50w'lık ısıtıcı alıp sıcaklığı 26 santigrat derece yapın. Bir adet de minik iç filtre (Bu linkteki iyi bir seçim: [URL]https://www.akakce.com/akvaryum-filtresi/en-ucuz-sobo-wp-300f-150-l-h-fiyati,848906484.html [/URL] )Bakteri döngüsü oturana kadar bir-iki günde bir küçük su değişimleri yapın, böylece amonyağın fazla birikmesini engellersiniz. Su değişimini 2 gün dinlendirilmiş klorsuz musluk suyuyla yapın. Bakteri döngüsü oturduktan sonra haftada bir veya 2 haftada bir su değişimi yeterli olacaktır.

Özet olarak:

Alınması gerekenler:

*15 litre akvaryum
*25 veya 50 litrelik bir ısıtıcı
*Bunun gibi bir filtre [URL]https://www.akakce.com/akvaryum-filtresi/en-ucuz-sobo-wp-300f-150-l-h-fiyati,848906484.html [/URL]
*Doğal dekor (örneğin hindistan cevizi kabuğu)
*Akvaryum testi

Şimdilik ertelenmesi gerekenler:

*Bitki
*Akvaryum aydınlatması

[EDIT]Goldfish2000,2025-05-29 09:23:29[/EDIT]
Akvaryuma Sıcak Su Koyulur Mu
Aman dikkat balıkları haşlamayın. Bir ısıtıcıya ihtiyacınız var.

O su oda sıcaklığında üç günde bulunduğunuz şehre göre Türkiye'de 20-25 santigrat aralığına gelmiştir muhtemelen. Emin olmak istiyorsanız küçük bir termometre alın petshoptan.

Bakacağınız balıkların türleri nedir?

Son olarak sıcak su dökmeyin lütfen.
Betam Niye Tüm Gün Böyle Yapıyor? (video)
[VID]https://youtu.be/_zWbc8R9WEM?si=X3wDsnsvaX9NkB-9[/VID]

Videodaki beta balığım ileri geri tüm gün bu hareketi yapıyor takıntılı bir şekilde? Sizce sorunu nedir? Sinir sisteminin vs.hasar görmüş olmasından korkuyorum.

Küçük bir not: Seachem Ammonia Alert doğru çalışıyor mu emin değilim uzun süredir bende.[EDIT]Goldfish2000,2025-05-14 17:56:18[/EDIT]
Discuslarimin Dışkısı Neden Çok Uzun Hastalik Mı?
Biraz fazla besliyor olabilir misiniz?
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243415/120520252346391.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.