ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
different46
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2007 17:19
Son Ziyaret:
27 Aralık 2013 11:40
Toplam Mesaj:
475 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hacı İbrahim TORUN
Doğum Tarihi:
02 Aralık 1980
Yaş:
44
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Melek Üreticisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

H.İbrahim TORUN

SON 10 MESAJI

tubifex üretimi denemeleri
[QUOTE=aykılıç]Tubifex konusu ne zaman geçse bir tartışmadır alıp gidiyor. Uzman olanı da acemi olanı da kuyuya taş atmayı seviyor. Oysa ki kullanan herkes bunun ne olduğunu ve ne kadar zararlı ve yararlı olduğu da biliyor.
 
Yalnız şunu söylemeden geçmek istemedim; tanıdığım bildiğim bütün üreticiler ( ticaret yapanlar) tubifex kullanıyorlar.
 
Artık aşalım bu tartışmaları. 
 
[/QUOTE]
 
Selçuk bey çok doğru söylüyor. Şuan Türkiye'de üreticilere doğadan tubifex toplayan insanlar var ve bundan para kazanıyorlar Big%20smile
Otomatik Su Doldurma Boşaltma Projem
Bayram bey sistemi bozmadan dediğim gibi akvaryum seviyesinin bir miktar üstüne denk gelecek şekilde bir havalandırma bırakın. Bunu en pratik olarak çıkış borunuza bir T atın ve akvaryum seviyenize göre bir miktar boru ile T ye giriş yapın. Bu şekilde pompadan elektrik kesildiğinde boru yukarıdan hava alacak ve vakumlama yapmayacaktır. Dalgıç pompaya gerek yok, sizin kullandığınız şamandıraların ben sadece flotör kısmını üretimhanemde kullanıyorum. 120 adet flötür almıştım hem havuzumu dolduruyorum hemde akvaryumlarımı herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Eğer şamandıranız su kaçırmaya başlarsa zamanla flotörün iç kısmında contası vardır onu değiştirmeniz yeterlidir. Şayet flotör kısmında problem olursa 10 tl ye yenisi satılıyor.
 
Saygılar.
 
different462009-03-31 23:51:31
Lepisteslerde Tahmini Üretim

Arkadaşlar bu konu baya eskidi :) bu tezi yazdıktan sonra ben deneme yaptım ve el yapımı yavrulukta hamileleri doğurmasını sağladım. Çok fazla anacım olmamasına rağmen 2 ayda pes ettim diyebilirim. Çünkü artık yavruları koyacak yer bulamıyordum :D 4-5 tane 200lt lik (100x50x40h) akvaryumda yavrudan görünmez bir hal olmuştu. Lepistes üretimi aslında o kadarda basit değildir. Satma konusuna gelince gerekli yerlerle bağlantı kurduğunuz takdirde eğer elinizdeki lepisteslerde güzel bir ırktan geliyorsa satmama gibi bir probleminiz yoktur. + - 5 kuruş fark bile etse mutlaka bir alıcısı vardır. Lepistes üretimine bir süre ara verdim ve şuan ağırlıklı olarak melek üretiyorum.

Saygılar.
Otomatik Su Doldurma Boşaltma Projem
Kafa motoru kullanmak yerine akvaryum seviyesinin altında kalacak şekilde elektronik valfa koyup suyu boşaltmak daha doğru olur düşüncesindeyim. Diyelimki kafa motorunuz çalıştı ve suyu akmaya başladı ve timerda kapattı. Eğer atık su gideriniz akvaryum seviyesinin altındaysa o zaman su gidere doğru vakumlama yaptığı için akmaya devam edecektir. Böyle bir sorun olursa tek çözümü gidere bağlanan hortumunuza akvaryum seviyesiyle eşit olacak şekilde bir havalandırma koymanızdı. Bu şekilde olursa vakumlama yapmayarak sisteminiz sorunsuz çalışır.
 
Umarım sisteminize bir katkım olmuştur. Saygılar.
Mini üretimhane 15metrekare
Deponuza herhangi bir yabancı madde girmediği takdirde suyun bozulması söz konusu değildir.
 
Saygılar.
Uzmanlardan öneriler
Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Uzmanlardan öneriler
Akvaryumda sürkülasyonu sağlayan sağ köşede iç filtre var su akvaryumda daireler çiziyor. Benim kafama takıldığım nokta, sitedeki tanıtımlardan eksik olarak ne yaptığım veya neyi fazla yaptığım. Yaklaşık olarak 8 aylık tanklar bunlar ve bu zamana kadar gözle görülür bir değişim olmadı.
Uzmanlardan öneriler
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Aşağıdaki resimde de işyerimdeki akvaryum mevcut. 150x50x50 akvaryum. Bunda ışıklandırma Osram Bioplus 36w x6 tane kullanılmakta. CO2 ve yine misket gübre veriyorum. Saz ve java moss harici diğer bitkilerde bir canlılık yok. Sorunun kaynağını anlayabilmiş deyilim. Evde de sadece saz ve moss gelişiyordu. Sıvı gübremi vermemiz gerekiyor?
 
Uzmanlardan öneriler

Fotoğraf: 

 

Genel Görünüm

 
Cabombalar
 
Rotalalar

Boyut (cm): 100x50x60h
Kapasite (litre): 300 lt
Canlılar: 10 Melek, 2 Kılıç ve cüce vatoz yavruları

Malzemeler: Tetra x700 dış filtre, hava motoru, 2x25w Resun Grolux, 1x18w T8 Floresan, Mayalı CO2, Misket Gübre (tunç bey'in) 300w Atman ısıtıcı, Aquacly kum

Akvaryum Bakımı: %30-40 haftalık su değişimi

Kullanılan Yemler: Sera vipan

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: yok

Bitkilerimi diktiğim günden beri bir türlü adapte olamadılar. Ölümle yaşam arasında gidip geliyorlar. Işık tertibatında denemeğim floresan kalmadı. Gübre olarakta Tunç beyin misket gübrelerini kullanmaktayım. Işıklandırma  7:00-13:00, 17:00-23:00 mayalı co2 vermekteyim iç filtre kullanarak dağıtmaya çalışıyorum. Nerde yanlış yapıyorum veya eksik yapıyorum. Uzman arkadaşlardan lütfen yardım. Yapraklardaki kaparcıklar fotosentez deyil resim çekmeden önce su değişimi yapmıştım. Birkaç saat sonra o kaparcıklar kayboluyor.

Saygılar.

different462009-03-23 23:30:25
Buzdolabı motorundan hava çıkışı?
Buzdolabı motorları uzun süreli çalışmalarında ısınması sonucu piston yataklarında bulunan keçelerinden yağ kaçakları yapar. Akvaryumda kullanılması uygun deyildir.
 
Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.