ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Keremalpay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2014 13:41
Son Ziyaret:
23 Nisan 2015 14:41
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alpay Tokbay
Doğum Tarihi:
16 Haziran 1983
Yaş:
41
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem Alpay

SON 10 MESAJI

Yeni Başlayan İçin Işıklandırma Önerisi
[QUOTE=BlueFall] Moss,anubias, eledoa gibi türler için 46 watt son derece yeterli evet. Ama inanın bitkili akvaryuma başladığınızda görüntüden asla memnun almayacak ve hep daha fazlasını isteyeceksiniz  Kendimi bir-iki yıl geliştirip sonra high tech sisteme geçerim demek ütopyada kalıyor hep.[/QUOTE]
Bilal bey; doğru diyorsunuz sanırım aslında başlangıçta low-techle başlarım demekle olmuyor:) bu yüzden, kendime uzuuuun bir süre veriyorum. cihclid beslemeye devam edeceğim belki cihclidlerin yemediği anubias türleri ile idman yapabilirim :)

[QUOTE=engin89]
kerem abi bitkili akvaryum son nokta gibi neden ?
sen bitkili akvaryum yapacaksan küçük canlı doguranlardan besleyeceksin balık olarak oda sadece akvaryumun içinde balık var demek için senin tek amacın bit kilerin olacak iyi seçim yapmassan akvaryuma baktıgında bahçendeki gibi karma karışık bir görüntü ile karşılaşa bilirsin ama hobici sensin sen ne istersen o tabiki :)
[/QUOTE]


Engin dostum, omuzumdaki 2 melekten biri gibisin
bu yüzden cihclid beslemeye bir süre daha devam edeceğim belki 2 tank yaparım bilmiyorum.
bir dediğin gibi karma karışık olmaması için uzun bir süre okumayı ve yeni tanklar tanımayı düşünüyorum. oliver knott şu an en çok takip ettiğim akvarist.
hobimizi hakkını vererek yapmalıyız diye düşünüyorum..
Yeni Başlayan İçin Işıklandırma Önerisi
[QUOTE=engin89]
abi bitkiliye dönersen böle ince hesaplara gire bilirsin sarı prenseslerden yavru aldın mı ?
 
eger aldıysan bırakamassın :)
[/QUOTE]

engin sarılardan yavru aldım dostum, hatta birinin ağzı dolu şu an ama sıkıldım türden sanırım, halihazırda 50 yavrum var ve bi 15-20 tane daha geliyor.:))

aslında halâ tam karar verebilmiş değilim. şu an bitki akvaryumlarına merak saldım ve deli gibi okuyorum. kafamda soru oluştukça da soruyorum.
bu süre belki 1 yılı bile bulabilir ve bu arada cihclid akvaryumumu geliştirebilirim.


[QUOTE=BlueFall] KErem bey Akvaryumlarımızın ölçüsü aynı,hazır akvaryum aldınız sanırım. Bende aydınlatma şuan şu şekilde,

1 adet 87 cm 39 watt t5 sylvania grolux
2 adet 87 cm 39 watt t5 sylvania aquastar

Akvaryumu ilerde büyütürüm diye (çocukların büyük ayakkabı alıp seneye de giyerim demesi gibi )
armatürü de büyük almıştım. HAreketli kızakları sayesinde istediğim ölçüye çekebiliyorum. Sizin öncelikle hangi bitki türlerini yetiştireceğinizi belirlemeniz gerek, zemini cim gibi kaplayacağım diyorsanız benim yukarıda yazdığım miktar neredeyse az gibi. Gereksinimi az olan bitkiler (zeytin,tütün,cabomba vs. gibi) yetiştirecekseniz de yukarda yazdığım miktar fazla.

[/QUOTE]
Bilal Bey, otomatik hesaplamada 46 watt yeter diyordu gerçi fazlası zarar olmaz diye okudum ama bilmiyorum..
evet java Moss'un yanı sıra anubias coffee, eloda falan düşünüyorum, bu ikisi de sanırım yavaş büyüyor. çok sıkıntı olmaz mı diyorsunuz..

gerçi yukarıda da belirttim, hemen bir geçiş sürecim olmayacak, dediğim gibi cihclid beslemeye devamedeceğim. ama bitki dünyası çok cezbedici.
sürekli yeni şeylr öğrenebiliyorsunuz. o ahenk o uyum muhteşem olsa gerek.
şu an kendimi hazır hissetmiyorum her şeyi öğrenip öyle başlayacağım. belki 5-6 ay belki1yıldan fazla sürebilir, emin değilim. yeni şeyler öğreniyor olmak güzel.
Yeni Başlayan İçin Işıklandırma Önerisi
Şu anda, sarı prenses akvaryumum var. ancak cichlidlerden bitkiliye dönmek istiyorum.
Yeni Başlayan İçin Işıklandırma Önerisi
Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkürler.
Akvaryumun boyutları 80(u) 42.5(y)27,5(en) şeklinde, sitedeki hesaplama motorundan ihtiyacım olanın 45Watt olduğu belirtiliyor.
Ayrıca forumlarda okuduğum kadarıyla bunu 2 florasanla sağlamam gerektiğini öğrendim.
Ancak bunu Florasanlarda tam 46 Watt'a denk gelecek şekilde bulamıyorum.
Genelde 18W ve 24W var. toplamda 48 veya 36 olması ne fark eder acaba?
veya doğru mu hesaplamalarım?
Sarı Prenseslerden Bitkiliye Geçiş
[QUOTE=hulk42] Bitkili akvaryum ilk kurulumda maliyetli olabiliyor ve bazen verilen emeklerin karşılığını alamadığınız zaman hobiden soğutabiliyor. Bitkili tanklar bir malavi akvaryumundan daha fazla bilgi ve sabır gerektiriyor. Kurulumun sonunda ise benim fikrim malaviden çok daha keyifli bir akvaryum olduğu yönünde.[/QUOTE]

kesinlikle katılıyorum size, zaten korkum o yönde, malawiden kısmen de olsa uzaklaştım, bitkilide de başarısız olursam hobiden soğumaktan korkuyorum.
Sarı Prenseslerden Bitkiliye Geçiş

Bu arada, sorularım ile ilgili de şöyle http://www.akvaryum.com/forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp bir konu buldum.
Araştırmaya devam.
Tavsiyelerinize açığım.
Ahmet Bulut Ve Ahmet Yumak Beyler Teşekkür ederim 
Sarı Prenseslerden Bitkiliye Geçiş
[QUOTE=AHMET BULUT]Ciklet akvaryumu daha zevklidir. (En azından benim için) Lepisteslerde sürekli yavru alırsın. Ciklette öyle değil ama. Bir yavru için uğraşırsın. Emek verirsin. Gerçekten uğraştığında sonucunu görünce zevk alırsın. Bende 2 türde var. Lepisterler güzel. Göze hitap ediyor ama fazla uğraşamazsın. İlgilenemezsin fazla. Sadece bi görsellik mevcut bence lepistesde. Tabi bu benim şahsi kararım. 
(Ben sadece görselliği değil birazda balık ile uğraşmayı daha çok seviyorum açıkcası. Sizi bilemem ama)
[/QUOTE]

Bitkili bir akvaryum denildiğinde, aklıma direkt lepistes gelmiyor, hatta lepistes fazla üredikleri için pek de düşünmüyorum.
Güzellik göreceli bir kavram, sarı prenseslerde elbette güzeller

[QUOTE=GOLDFISH]Alpay bey sarı prenses ile bitkiliyi beraber götürmeniz zor çünkü bitkili akvaryumda kimyasal kullamazsınız  sarı prenses sert suyu sever  ,bitkiler ise yumuşak suyu  bunlar birkaç örnek sarı prenses  besleyen birisi bitkiliyi haydi haydi becerir kendinize güvenin gene forumda araştırmalar yapın mutlaka ön bilgi şart olacaktır ama kadar gözünüzde büyütmeye gerek yok bence,  başlangıçta  fazla bakım gerektirmeyen basit türlerden başlar acemiliğnizi giderirsiniz zaten kimse tamamen bilgi sahibi olarak başlamıyor son derece bilgili olsanız bile hepimizin eksikleri mutlaka çıkabiliyor bütün bunlar zaman içinde kendiliğinden sabır ve emek ile yoluna giriyor.
[/QUOTE]

Ahmet Bey, anubias gibi çeşitlerin cichlidlerle beslenebileceğini okmuştum forumlarda.
Dediğim gibi bitkili bir akvaryum koskoca bir dünya gibi geliyor çok fazla detay var.

Mesela 80 cm uzunluk 42 cm yükseklik ve 28 cm genişliğindeki bir akvaryumda bitki kurulumu olur mu yoksa genişliği 28 cm'den daha geniş olan tanklara mı bakmalıyım. 
Biraz kafam karışık açıkçası







Sarı Prenseslerden Bitkiliye Geçiş
[QUOTE=AHMET BULUT]Bence değişiklik yapma. Sen kendi hatalarını düzelt. Emin ol daha verimli yavru alacaksın.[/QUOTE]

Ahmet Bey; teşekkür ederim fakat sorun sadece yavru alıp almamak da değil.

[QUOTE=GOLDFISH]Alpay bey hobideki maksat zevk almaktır.Bende yıllardan beri her türlü canlıyı besledim son yıllarda aynen sizin düşündüğünüz gibi kararsız kaldım ama net bir kararla çiklet beslemeyi bırakıp akvaryumlarımı bitkiliye çevirdim.İnanın bitkili akvaryumdaki görsellik ve hazzı diğer çoğu türde bulamazsınız bu benim şahsi fikrim ayrıca bitkili akvaryumda tür olarak çok değişik tür bitkiyi ve canlıyı aynı ortamda görme şansınız olacağı için çeşitlilikte ayrı bir zevk verecektir.birde bitkili akvaryum balık akvaryumu kadar meşakkatli ve zor değildir en azından dip çekimi yapmıyorsunuz, elk.kesilince balığınız ölecek diye korkunuz yok ve bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz yani artıları bunlar.
[/QUOTE]

Ahmet Yumak Bey, teşekkür ederim yorumunuz için.
bitkili akvaryumlarda gözümü korkutan şey, içeriğin çok fazla olması ancak bakımlarının nasıl olduğu konusunda da çok fazla bilgi sahibi değilim.
Eğer kesin bitkiliye dönüş kararı verirsem eni konu oturup araştıracağım, veya bahsettiğim gibi alıştıra alıştıra geçiş yapabilir miyim diye düşünüyorum.
Keremalpay2014-09-15 16:53:29
Sarı Prenseslerden Bitkiliye Geçiş
80x42x28 ebatlarındaki, Akvaryumumda şuan, yetişkin olarak 1 erkek ve 5 dişi, 11 yavru ayrıca bir diğer (50cm) akvaryumumda 40 adet yavru sarı prenseslerim bulunmakta.

Gerek yarattığım tatsız tuzsuz, sası ortamdan gerekse 1 yılda ancak bu kadar yavru alabildiğimden,
gerekse sitede gördüğüm bitkili tanklardan etkilenmem suretiyle, içinde neonların da olduğu bitkili bir akvaryuma geçiş yapma isteğim var.

Ancak sorunum şu ki, forumları okudukça, deneyimli arkadaşları okudukça, 1 yıldır, hobiden ziyade, balık beslemekten öteye geçemediğimi gördüm.
Filtrasyondan, tutun da, yemlemeye, su değişimlerinden tutun da dekora kadar bir çok hatam olduğunu gördüm.
Ayrıca cichlidlerin kayalık ortamlarının soğuk görünümündense, bitkili tankların beni daha fazla cezbettiğini fark ettim.

Acaba; kendimi cichlid konusunda biraz daha geliştirip, kendimde gördüğüm hataları telafi edip, sarı prenseslerimin yiyemeyeceği bitkilerle başlayarak kendimi hazırlamalı mıyım?
Yoksa; direkt bir tür değişikliğine mi gitmeliyim?

Önerileriniz ve eleştirileriniz benim için önemli, teşekkür ederim.
Sarı Prenseslerim.
Akvaryumunuz hoş olmuş, emeğinize sağlık.
ben de sarı prenses tankımda bitki kullanmak istiyorum.
sizin kullandığınız bitki (adını bilmiyorum) bir arkadaşım 2 kök kadar vermişti ve ürerler dedi, ancak hem balıklarım yediler, hem de ben bakamadım.
gözlemlerinizi bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.