ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ahmet Akif
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Nisan 2014 00:31
Son Ziyaret:
08 Eylül 2024 21:36
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Akif YILMAZ
Doğum Tarihi:
19 Kasım 1983
Yaş:
41
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Akif YILMAZ – Kocaeli Akvarist Grubu Üyesi

SON 10 MESAJI

Taban Ve Bitki Hakkinda (resim)
thegreenmachine diye bir site var İngiliz menşeili bi bakarsın müsait olunca onlarda bir yılını aşmış tanklar var bozulmadan. Aynı sitenin aquascaper ı james findley in tankları var YouTube da tavsiye ederim insanın ufkunu genişletiyor izlemediğim videosu yoktur :)
Taban Ve Bitki Hakkinda (resim)
Sorunun muhatabı değilim fakat. Yüksek destekli bir akvaryum denilince co2-yüksek ışık:lt/w:1 ve kaliteli bir taban gelir . Parvula ışığı ve co2 sever tabandan kökleri vasıtasıyla beslenir ve yayılır. Malum taban bitkisi olduğundan ışık zemine kadar rahatça ulaşmalı. Örnek 100x40x40h 160lt tanka 39w ilk 3 adet floresan güzel bi taban için olmazsa olmazdır hatta 4 ad olursa süper olur. 3 lü kombinasyon grolüx-aqustar-cool daylight 4 lü ise grolüx ikilenerek kullanılabilir. İşin bi inceliğide parvula birçok bitki gibi akıntıyı çok sever eğer yapraklarını birşekilde hareketlendirirsen o Zaman yayılma hızı enaz ikiye katlanır
Taban Ve Bitki Hakkinda (resim)
Tabana jbl aquabasis 5lt kullanmanızı tavsiye ederim çok etkilidir ve uzun ömürlüdür. Onun üstüne fiyat performans kumu olarak hagen yada bi tık üstü jbl manado olabilir kumu iyi hesap etmelisiniz. Enaz yükseklik 3-4cm olmalı arkadan öne eğim vs. Tam hesap etmeden 70-80lt kum gerekebilir. Nihayetinde 1-jbl aquabasis 2- seçeceğiniz kum oldu bitti başka şeye gerek yok. Kurduğum tanklara sadece kumun çok yüksek kısımlarına gelecek şekilde misket gübre haricinde bişey eklememişimdir. Yukarıdakiler jbl aquabasis ve manado muhteşem ikilidir bana göre
Acaba Yanlis Mi Yapiyoruz..?
Bence ihtiyaçlar her evde her tank da farklıdır. Işık-gübreleme ve budama işlemleri bazen il il bile değişebilir sıcak soğuk farkları bitki türleri tank ebatları Çeşme suyunun kalitesi yani her etken değişiklik gösterebilir. Sadece 6 saat ışık ve düzenli su değişimi ile süper sağlıklı tanklar oluşturulabilir. Birde tank kurulumundan sonraki süreci içine balık koyarak geçiştirmek bence daha iyi çünkü bitki için uygun su ortamının oluşmasını diğer canlılar hızlandırıyor.
125*65*50 Karışık Bitkili Yeni Fotolar Syf 6 Da
Diğer mesajları okumadan ilk gözlemin ışık ile taban arası mesafe çok. Cüba imkansız marsilya yetişebilir arka alan çok açık biraz daha yüksek olsa daha iyi olurdu. Birde taşlar az daha açık olmalıydı. Şimdiden hayırlı olsun
Bulanık Su Sorunu
Mümkünse sera nitrivec kullanın suyunuzdaki bakteri kültürü oturmadığından yapıyor sanırım.
70 Litre Bitkili Akvaryum Ne Yapmalıyım?
Öncelikle şunu belirteyim bitki akvaryumları Zaman-sabır işidir. Tankınıza enaz 2-3 ay mühlet verin. Bu süre içerisinde sıvı gübre vs eklememeye çalışın. Mümkünse haftada iki-üç defa 15lt su çekip ekleyin.ışıklandırmayı 6 saat sürekli uygulayın(örn.17::00-23:00) bitkileriniz basit tür ışığınız yeterli gelecektir. Su değişimlerini ışıkların kapalıyken yapın. Elinizi fazla suyla haşır neşir etmeyin sadece hafta sonları gerekliyse iç dış camları temizleyin . Unutmayın her doğru bilinen her tank için doğru değildir. Co2 vermeyi düzenli yapmak yosun sorununa alınan en güzel önlemdir. Yani 6saat ışık açıkken 6saat 2-3sn bir damla şeklinde difüzörle co2 dozajlarsanız tankınıza sağlıklı bir iş yapmış olursunuz.
Cuba kurulumu
[QUOTE=yasintt] [QUOTE=Ahmet Akif] T5 tavsiye ederim fakat T8 de olur çünkü yükseklik ideal. Dış filtre de 50tl civarı sun sun 603b gayet iş görür.[/QUOTE]


    Merhaba Ahmet bey sun sun 603 b dış filtre çalışırken ses çıkartıyor mu? Siz kullanıyor iseniz memnun musunuz?
Bilgi verirseniz sevinirim .Teşekkürler.[/QUOTE]

Evet sadece 2 ay kullandım şimdi bi arkadaşımda. Gayet sessiz çalışıyor merak etmeyin. Ben ortadaki süngeri çıkarıp elyaf içine zeolit ve seramik halka koyarak kullandım. Hafif de olsa debi düşüyor o şekilde ama su 2 ay boyunca cam gibiydi. Tankım 50lt idi.
Not: Tankı bozduğum için filtreyi arkadaşıma verdim. Kesinlikle etkili bir filtre.

Işık için armatür şart değil. Bir kapak yaptırabilirsiniz tabi imkanınız varsa. T5 24w lık aqustar-grolüx-cool daylight üçlüsünü kullanarak ışık sorununu tamamen ortadan kaldırırsınız.
Işıklandırma
Siz yazınca farkettim evet sadece 24w var ve 28 zaten bulamazsınız üretilmiyor çünkü.
Isıklandırma icin oneri
Co2 desteği ile 2ad tasarruf ampulü kullanarak reineckii mini,glandoluso ve parvula yetiştirdim. Sadece şu sıkıntı oluyor. Fotosentez gözlemlemek daha zor. Sanki grolüx yokken biraz yavaş gidiyor bu iş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.