ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2012 14:49
Son Ziyaret:
15 Ocak 2022 16:55
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Emre aker
Doğum Tarihi:
21 Eylül 1974
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Emre Akar
SON 10 MESAJI
Kırmızı Burun Tetra Üremesi yumurtladılar VİDEO
Merhaba,
standart yöntem bana çok zahmetli geldiği için bu üretme işinden vazgeçmiştim. Sonra -tesadüfen- kendi yöntemimi oluşturdum. Akvaryum zeminine 3-4 bardaklık java moss u serbest bırakıyordum. Tetralar bu yosunların içinde veya üstünde yumurtluyorlar. (bende sabah ilk ışıklarda oluyordu). Sonra bu yosun yumağını alıp içinde fazlalık bitkilerimi tuttuğum plastik bir kaba koyuyordum ve camın kenarına yerleştiriyordum. 1 hafta-10 gün sonra yüzmeye başlayan yavruları görmeye başlıyordum. Bu arada bu plastik kabın içinde bol bitki-salyangoz cyclops olduğunu ve gündüzleri fotosentez olduğunu belirteyim. 2-3 hafta bu kapta kaldıktan sonra yavruları akvaryuma sürüye ekliyordum. Bu şekilde her seferinde 10-15 yavru çıkabiliyor. Yumurtalama sırasında ayırma olmadığından bir miktar diğer tetralar tarafından yeniyor tabi. Ama en azından zahmetsiz bir yöntem :)BeZGiN 2013-03-22 17:26:16
Merhaba,
standart yöntem bana çok zahmetli geldiği için bu üretme işinden vazgeçmiştim. Sonra -tesadüfen- kendi yöntemimi oluşturdum. Akvaryum zeminine 3-4 bardaklık java moss u serbest bırakıyordum. Tetralar bu yosunların içinde veya üstünde yumurtluyorlar. (bende sabah ilk ışıklarda oluyordu). Sonra bu yosun yumağını alıp içinde fazlalık bitkilerimi tuttuğum plastik bir kaba koyuyordum ve camın kenarına yerleştiriyordum. 1 hafta-10 gün sonra yüzmeye başlayan yavruları görmeye başlıyordum. Bu arada bu plastik kabın içinde bol bitki-salyangoz cyclops olduğunu ve gündüzleri fotosentez olduğunu belirteyim. 2-3 hafta bu kapta kaldıktan sonra yavruları akvaryuma sürüye ekliyordum. Bu şekilde her seferinde 10-15 yavru çıkabiliyor. Yumurtalama sırasında ayırma olmadığından bir miktar diğer tetralar tarafından yeniyor tabi. Ama en azından zahmetsiz bir yöntem :)
1 haftalık Akvaryumumda ZEbralarım
Bir süre zebra besledim. Hem çizgili hem pembe olanlarından. Sürü halinde dolşan balıklardan hoşlandığım için ilk önce neon almıştım. Tamam sürü halindeler ama dolaşmıyor oldukları yerde duruyorlardı. Sonra zebraları aldım. Bunlar sürü halinde hızlıca geziniyorlar, ama yüzeye yakın olmayı tercih ediyorlar, orta ve aşağı kısımlara pek inmediklerinden pek hoş görünmüyordu.
Bir süre zebra besledim. Hem çizgili hem pembe olanlarından. Sürü halinde dolşan balıklardan hoşlandığım için ilk önce neon almıştım. Tamam sürü halindeler ama dolaşmıyor oldukları yerde duruyorlardı. Sonra zebraları aldım. Bunlar sürü halinde hızlıca geziniyorlar, ama yüzeye yakın olmayı tercih ediyorlar, orta ve aşağı kısımlara pek inmediklerinden pek hoş görünmüyordu.
Zebralardan yavru da aldım. Çok zahmetli yolları da var ama benim yöntemim şöyleydi. Zemine taşlara ve köklere java moss bağlamıştım. Sabah güneş doğarken bu yosunların içine girip çiftleşiyorlardı. Yumurtaların çğu diğer zebralar tarafından yeniyor ama bazıları bu yosunların arasında kayboluyor. İşte bu yosun yumaklarını alıp başka bir kaba koyuyordum. 1 hafta sonra minik yavruları görmeye başlıyordum...
Eğlenceli balıklar. Ama bir de kırmızı burun tetraları denemeni öneririm. 20 tanesi bir karışdan az büyük bir küme halinde topluca yüzüyordu bende. Hele beta gibi bir tehdidin yanıda süper olur.
Salyangoz Koleksiyonum
Elma salyangozlarını ve kırmızı olanları saymazsam diğerlerinin en büyüğü bezelye kadar. Neriteye benzeyen de uzun zamandır bende ama çok büyümedi. Tabi bu arada hep aynı salyangozu mu görüyorum emin değilim. Çünkü bu türlerden dediğim gibi en fazla 3 er 4 er tane var. Bir de boş kabuklar :) . Ama neden ölüyorlar bilmiyorum. Kırmızı salyangozları henüz iş üstünde yakalayamadım ama en büyük şüpheli onlar. 4 tane koca elma salyangozu da ölünce şüphelerim arttı. Ama dediğim gibi onları hala salyangoz yerken görmedim.Qazxi 2012-12-06 14:09:02
Elma salyangozlarını ve kırmızı olanları saymazsam diğerlerinin en büyüğü bezelye kadar. Neriteye benzeyen de uzun zamandır bende ama çok büyümedi. Tabi bu arada hep aynı salyangozu mu görüyorum emin değilim. Çünkü bu türlerden dediğim gibi en fazla 3 er 4 er tane var. Bir de boş kabuklar :) . Ama neden ölüyorlar bilmiyorum. Kırmızı salyangozları henüz iş üstünde yakalayamadım ama en büyük şüpheli onlar. 4 tane koca elma salyangozu da ölünce şüphelerim arttı. Ama dediğim gibi onları hala salyangoz yerken görmedim.
Bu arada bende başka salyangozlar da var hepsinin fotoğraflarını yüklememişim.
Şimdi bakınca birkaç tane de fotoğrafı olmayan var. Örneğin Patlıcan moru renginde ortası siyah noktalı bir tane.. Yakalarsan fotoğraflayayım.
Ayrıca belirteyim: özellikle salyangoz üretmiyorum. Akvaryumumda şu an karidesler ve lepistesler var. Ama salyangozlara da karışmıyorum. Bana bir zararları yok, ayrıca renk oluyor..
Salyangoz Koleksiyonum
Qazxi 2012-12-05 10:25:38
Mehabalar,
Akvaryumumdaki salyangoz çeşitlerim. Herkesin dediği gibi salyangoz baskını durumu yok. Sayıları sınırlı..
En güzelini başa koydum. Bunun daha koyu renkli ve siyah baskın olanları da var. Cinsini merak ediyorum ama internette benzer bir fotoğraf şu ana kadar bulamadım. Şekil olarak katile benziyor ama bu rengini hiç görmedim. Salyangoz adetinin artmaması da katil şüphesini doğruluyor gibi.. Cinsini bilen söyleyebilirse sevinirim..
Katil Salyangozlar
Qazxi 2012-09-20 16:49:22
selamlar,
Bu ikisi katil salyangoz mudur? Bunlardan bir iki tane de sarı siyah olan var.
Ön plan-Arka plan önerisi
Merhabalar
200 lt bitkili akvaryumum var, tanıtım sayfası aşağıda:
Tanıtımından da anlayacağınız gibi bu benim ilk bitkili tecrübem. Edindiğim tecrübelerle bazı değişiklikler yapmak istiyorum ve fikir ve yardıma ihtiyacım var.
Öncelikle arka plan için kolay olsun diye elodea kullanmıştım. Şimdi tövbe edip daha aklı başında bir bitkiye geçmek istiyorum. Bu elodea kökü olmadığından sürekli yerinden çıkıyordu. Çöp şiş çubuklarına ya da taşlara bağlayıp demetler yaptım, gene olmadı. Bir süre sonra genede kurtulup serbest yüzmeye başlıyorlar. Yerinden çıkmayanlar ise hızla uzayıp yüzeye ulaşıyor, akvaryumun üstünü kapatıyorlar. Bu hızlı büyüme aynı zamanda diğer bitkilerin gelişimini de yavaşlatıyor sanırım. Sonuç olarak elodea yerine kullanbileceğim, kökü olup yerinden çıkmayacak, fazla ışık ve Co2 ihtiyacı fazla olmayan, düşük destekli akvaryuma uygun, aynı zamanda fotoğraflarda gördüğünüz şekilde elodeaların yerini alacak miktarı cebimi yakmayacak bir bitki önerebilir misiniz?
Gene resimlrde göreceğiniz gibi akvaryumun zemini çıplak. Kuruluşdan itibaren bir kaç bitki denedim. Belki düşük destekli olmasından, belki de elodeaların bolluğundan hiçbiri tutmadı. Java moss larımı çoğaltıp zemine yaymayı planlıyordum ama sanırım bu koşullarda bir yılı bulur. Cuba da bulamıyorum. Hem pahalı hem de tutmamasından çekiniyorum. Bu konuda gene aynı koşulları sağlayan bir ön plan bitkisi ne önerirsiniz?
Tortu-Karides
Selamlar,
Selamlar,
dip çekimi yapmadığım için akvaryum tabanında, özellikle akıntının az olduğu kısımlarda kumdan çok daha ince kahverengi bir tortu birikiyor. Bitkiler için faydalı olduğunu düşündüğüm için dokunmuyorum ama artık o kadar çoğaldı ki, koşuşturan SAE lerin kaldırdığı bu tozlar yaprakların falan üzerine konuyor.
Büyük yapraklardakiler bir süre sonra kendiliğinden temizleniyor ama arka planda kullandığım elodea lar yeşil yerine kahverengi görünmeye başladılar. Ayrıca dipte karidesler için halı gibi serdiğim java moss larda yarısına kadar bu tortuya battılar. Bunlar için çözüm öneriniz var mıdır
Deneyim Akvaryumuna Tavsiyeler - Yeni Fotoğraflar
Qazxi 2012-07-10 11:17:50
Akvaryumun son hali:
Yeni sakinler, kırmızı burun tetra:
Deneyim Akvaryumuna Tavsiyeler - Yeni Fotoğraflar
Budadığım bitkileri beklettiğim plastik kapta 6 yavru daha saydım. Bu yavruların 3-4 tanesi çok küçük, muhtemelen yeni yumurtadan çıkmışlar. En az 2 haftadır budama yapmadığım düşünülürse 2 haftadır yumurtalar çatlamadan bu kabın içinde duruyor olmalı. Zebra üreten birileri deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Şu an deneme yanılma gidiyorum, en az 10 yavru öldü. :(
Budadığım bitkileri beklettiğim plastik kapta 6 yavru daha saydım. Bu yavruların 3-4 tanesi çok küçük, muhtemelen yeni yumurtadan çıkmışlar. En az 2 haftadır budama yapmadığım düşünülürse 2 haftadır yumurtalar çatlamadan bu kabın içinde duruyor olmalı. Zebra üreten birileri deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Şu an deneme yanılma gidiyorum, en az 10 yavru öldü. :(
Akvaryuma aldığım yavru(yukarıda fotoları var) 1cm boyu geçti, lacivert beyaz rengi oluştu. :)
Deneyim Akvaryumuna Tavsiyeler - Yeni Fotoğraflar
Qazxi 2012-05-30 09:55:50
Yedi yavrudan sadece bir yaşıyor. Onu da ana akvaryuma, kendi yaptığım yavruluğa koydum.
Yakın çekim bir neon:
Bunlar da akvaryumdaki kabuklular:
Elma salyangozlarım 4 tane idi. Küçüklerinden biri geçenlerde öldü. Akvaryuma ilk koyduğum canlılar bunlardı. Ancak hala bir üreme belirtisi yok. Çiftleşmeye şahit oldum. Ama yumurta hiç göremedim. :(
Bitkilerle birlikte irçok adi salyangoz da edindim. En az 5 farklı renk ve modelde :)
Bu salyangoz Nerite olabilir mi? Bitkilerle geldi sanırım. çok yavaş büyüyor. Bunlardan mercimek boyutlarında onlarcası var.
SON MESAJLAR
- Yeni Akvaryumdaki Baloncuklar mehmetbt, 08:41
Yeni Üye Forumu - Tanganyika Cikletleri Neden Bu Kadar Az Popüler? Oasis, 08:35
Tanganyika Cichlidleri - Bu 2 Yem Japon Balığına Verilir Mi? Tataaa, 08:14
Sazansıgiller - Orion Led E Serisi Aydınlatma Aguamentist, 07:38
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Sürecimdeki Sorunlar. (izmir) Kubilaya, 07:11
Yeni Üye Forumu - Reeflowers İceland Black Sand Rengi omerali06, 06:56
Şikayet Var! - İlk Akvaryumum KaanE, 04:12
Yeni Üye Forumu - Karideslerimi Yedi! KaanE, 04:01
Yeni Üye Forumu - Bacopa Monnieri Bakmak İçin Ne Yapmalıyım Yagiz55, 03:01
Bitki Türleri ve Bakımı - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 01:32
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum İçin Alınan Kum Ph Düşüren Cinsten Çıktı EfeAkgun, 00:34
Yeni Üye Forumu - Aşırı Yosunlanma Aquatıc, 00:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2siz Arkaplan Ve Zemin Bitkisi Ömer Kaan, 00:02
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Altın Oran GhostKoi, 23:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 100 Litre Akvaryum Sump Enescetin, 23:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Filtre Enescetin, 23:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum ArifhbsAquatics, 23:36
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Colissa Gurami Cinsiyet Ayrımı Drfish, 23:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kaybolan Ve Akıntıya Karşı Yüzen Tetralar ArifhbsAquatics, 23:16
Amerikan Tetraları - Hangi Hava Motoru Daha Sessiz H.e.k, 22:48
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Dönüş NatHeo, 22:08
Yeni Üye Forumu - Potasyum Karbonat darkaura, 21:58
Taban ve Gübreleme - 35* Küp Co2 Siz Bitkili Akvaryum NatHeo, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Ucuza Mineral Katkılar ve Su Hazırlayıcı Yapımı daco, 21:39
Akvaryum Bilimi - Co2'siz Low Tech Akvaryum Kurulumu (tasarım) NatHeo, 21:35
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Eden 511 Thermo otlubaliklisu, 21:14
Filtreleme Seçenekleri - İlk Akvaryumum/tavsiyelerenize İhtiyacim Var NatHeo, 21:04
Yeni Üye Forumu - Arkadaşlar Ben 13 Yaşımdayım Üç Tane Balğım Var NatHeo, 20:59
Sazansıgiller Tanıtımı - Kökün Suya Saldığı Mantar Efe ramazan ay, 20:18
Yeni Üye Forumu - Bitki Solması Efe ramazan ay, 20:07
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Net Berraklığı Nasıl Saglıyabilirim Hidro Dinamik, 19:18
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryuma Meşe Yaprağı Koymak Lulu lulu, 19:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryumda Bulanıklık Hamdi bayram, 18:59
Yeni Üye Forumu - Sakal Yosunu Mu? Ve Tedavi Yöntemi? bearse22, 18:57
Yeni Üye Forumu - 4a Konsept Tanıtım KaanE, 18:40
Akvaryum Tanıtımı - 3d Akvaryum Dekor Esedullah54, 18:37
Yeni Üye Forumu - Katil Ve Adi Salyangoz Bitki Yer Mi? eren12345, 18:35
Omurgasızlar - Şelale Filtre Debisi Fazla KaanE, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesim Ne Zaman Doğurur 1Balikci, 17:49
Yeni Üye Forumu - Black Flame Ve Seiryu Stone İçin Kum Önerisi osmandbnl, 17:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığım 1 Aydır Dipte Yüzemiyor . DorukGuppy, 17:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığım Çok Garip Duruyor DorukGuppy, 17:31
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Yavrusu? visamlord, 16:59
Omurgasızlar - Ista 1lt Tup Dolumu rayed, 16:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 55 Litrelik Akvaryuma Hava Motoru Seçimi? Orhan76, 16:12
Sazansıgiller - Minik Lepistes Akvaryumum 1Balikci, 15:51
Akvaryum Tanıtımı - Altın Oran Fotografcılık caga71, 15:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b Hakkında Mithrandirr, 15:01
Yeni Üye Forumu - Yem Tavsiyesi Orhan76, 15:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Uygun Fiyat barsbingul 08:25
- 60x40x40 Clear Akvaryum, Creaqua E-line 30, Diğer barsbingul 08:25
- Bitki Çeşitleri emreemin 08:21
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 08:21
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 08:21
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 08:21
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 08:21
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:19
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:19
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:19
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:19
- Ücretsiz Japon Balığı Birol 08:19
- Fluval 306 Sorunsuz djebelli 07:59
- Black Flame Wood cagdas_0606 07:27
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 07:27
- Leptosoma Kitumba Yeni Yetişkinler koyu 06:11
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 04:07
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 02:31
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 02:31
- Cynotilapia Sp. Mbamba 'chilumba' Yavruları thercan 01:03
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 01:01
- Ahşap İskelet İkili Set 113×60×60 Ve 103×60×60h Burak PEKDEMİR 00:52
- Lethrinops Red Cap (1 Erkek 2disi) - Ahli (d. Altı Burak PEKDEMİR 00:52
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:27
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 00:27
- Altın Kafa Melekler Tekin35 00:20
- 25 Adet 4-5 Cm Arasında Siyah Cuce Vatoz tetikk 23:00
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 22:39
- Kriza Gold emree06 22:39
- Kiraz Ve Hayalet Karides Murat Aktuğ 22:33
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 22:09
- Black Galaxy Fishbone (seleksiyon Fazlası) iEmre 21:50
- Aktif Toprak iEmre 21:50
- Dophib Cf300 Askı Filtre iEmre 21:50
- Marina Pilli Dip Süpürgesi /ithal Akvaryum... egemenc 21:49
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:22
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 21:18
- Akvaryum Malzemeleri - Dekor - Güncellendi. osmandbnl 21:18
- Tuksedo Koi Ve Tam Damızlık Katil Salyangoz Başak u 21:13
- Akvaryum 1 Metre Redrainbow 21:07
- Malawi Erkekler AlisBaba 20:56
- Sarı Ates Neon Mavi Sakura Karides Mevcut Rocky Volkan 20:36
- Vatoz Tuğlası Vatoz Küpü Çeşitleri Rocky Volkan 20:36
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 20:29
- Sajika Çiklet Redrainbow 20:20
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 20:09
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 19:47
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 19:47
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 19:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 19:35
KULLANICILAR
- 41 Online Kullanıcı, 23 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.