Sigarayı bırakmak
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
21 yıl bu illeti kullanan biri konuşuyor. (25 Şubatta 9 yıl oldu bırakalı çok şükür)
Kendi kullandığım metodu anlatayım, belki bir kardeşime faydası dokunur.
1 : Alet, edevat, araç gereç kullanımına bel bağlamayın, birçoğu işe yaramıyor.
2 : Azar azar bırakayım mantığı ile bırakılmaz, aniden olmalı.
3 : Bu illete ne kadar ihtiyacınızın olduğunu düşünün. (Sonuç "HİÇ" çıkmalıdır mutlaka)
4 : Sigara içilen ortamlardan uzak durun. (En az bir yıl)
5 : Aylık sigara masrafınızı her hangi birşeye bağlayın. Ben oğluma cep telefonu almıştım ve 6 ay boyunca sigara masrafımla taksitlerini ödedim. Taksitler bitince bana bedavaya gelmiş gibi oldu ama oğlumun gözlerindeki sevinci bir ömür unutamam.
6 : Günde en az iki şişe maden suyu için. Maden suyu normal suya nazaran vücuttaki toksinleri çok daha çabuk atar.
7 : Bu illeti bırakmakla ne kadar iyi bir iş başardığınıza kendinizi inandırın.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama şundan emin olun, ağzınızın tadı yerine gelecek, kokladığınızı daha iyi hissedeceksiniz. Her türlü performansınız en az ikiye katlanacak ve bir yıl sonra "Keşke bir gün daha evvel bıraksaydım" diyeceksiniz.
Hayatın en güzel günlerini, 20 li, 30 lu yaşlarınızı bu illetin esareti altında geçirmeyin. Unutmayınız ki, gençlik bir defadır. Dünyaları verseniz o günler geri gelmez.
Ayrıca birşeye bağımlı olmanın verdiği sıkıcılık, birilerini dumanınızla rahatsız etmenin verdiği olumsuzluk, çocuğunuzun bile sarıldığınızda yaydığınız kokudan rahatsızlık duyarak, yüzünü ekşitmesi gibi durumlar da cabası...
Dumansız günler dilerim...
Sağlıcakla kalınız.
2009 Yılında kızımın doğduğu gün bıraktığım sigaraya 9 ay sonra tekrar başlamıştım ve 26.11.2012 3,5 ay önce tekrar bıraktım.Çok zor değil iş sadece irade ve sabır ile bitiyor.Bırakmayı düşündüğünüz tarihi iyi belirleyin, ortamı hazırlayın ve kararlı olun yeter.
21 yıl bu illeti kullanan biri konuşuyor. (25 Şubatta 9 yıl oldu bırakalı çok şükür)
Kendi kullandığım metodu anlatayım, belki bir kardeşime faydası dokunur.
1 : Alet, edevat, araç gereç kullanımına bel bağlamayın, birçoğu işe yaramıyor.
2 : Azar azar bırakayım mantığı ile bırakılmaz, aniden olmalı.
3 : Bu illete ne kadar ihtiyacınızın olduğunu düşünün. (Sonuç "HİÇ" çıkmalıdır mutlaka)
4 : Sigara içilen ortamlardan uzak durun. (En az bir yıl)
5 : Aylık sigara masrafınızı her hangi birşeye bağlayın. Ben oğluma cep telefonu almıştım ve 6 ay boyunca sigara masrafımla taksitlerini ödedim. Taksitler bitince bana bedavaya gelmiş gibi oldu ama oğlumun gözlerindeki sevinci bir ömür unutamam.
6 : Günde en az iki şişe maden suyu için. Maden suyu normal suya nazaran vücuttaki toksinleri çok daha çabuk atar.
7 : Bu illeti bırakmakla ne kadar iyi bir iş başardığınıza kendinizi inandırın.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama şundan emin olun, ağzınızın tadı yerine gelecek, kokladığınızı daha iyi hissedeceksiniz. Her türlü performansınız en az ikiye katlanacak ve bir yıl sonra "Keşke bir gün daha evvel bıraksaydım" diyeceksiniz.
Hayatın en güzel günlerini, 20 li, 30 lu yaşlarınızı bu illetin esareti altında geçirmeyin. Unutmayınız ki, gençlik bir defadır. Dünyaları verseniz o günler geri gelmez.
Ayrıca birşeye bağımlı olmanın verdiği sıkıcılık, birilerini dumanınızla rahatsız etmenin verdiği olumsuzluk, çocuğunuzun bile sarıldığınızda yaydığınız kokudan rahatsızlık duyarak, yüzünü ekşitmesi gibi durumlar da cabası...
Dumansız günler dilerim...
Sağlıcakla kalınız.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir