ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
AdnanAcar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Ocak 2015 16:02
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Adnan Acar
Doğum Tarihi:
26 Eylül 1988
İl:
Izmir
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Adnan Acar
Yeni Akvaryum Tutkunu
...
Yeni Akvaryum Tutkunu
...
SON 10 MESAJI
Sizce ?
[QUOTE=oblomov]Adnan Bey, bence baska bir akvaryum olmayacakmis gibi dusunerek karar verin besleyeceginiz ture. Ben yeni bir guney amerika tanki kurdum, resimleri yeni actigim konuda gorebilirsiniz. Benim esim begendi, belki sizin esiniz de begenir.[/QUOTE]
[QUOTE=oblomov]Adnan Bey, bence baska bir akvaryum olmayacakmis gibi dusunerek karar verin besleyeceginiz ture. Ben yeni bir guney amerika tanki kurdum, resimleri yeni actigim konuda gorebilirsiniz. Benim esim begendi, belki sizin esiniz de begenir.[/QUOTE]
ya öyle diyorsunuz da şimdi nasıl diyim bir anda ben 2 tane flower horn alcam koca akvaryumda sadece 2 tane canlı olacak diye :) önce gözünü doyuracağım sonra kendi zevkime hitap edeni yapacağım geçen hafta yaptırıyordum neredeyse ama inatlaşmaya gidince son söz hakkımı kullanıp tamam karıcığım demek zorunda kaldım :)
Sizce ?
[QUOTE=emirhansarac]Akvaryumunuza güzel gidecek çeşitler,
***Canlı Doguran (3 Trio LepistesFarklı ve Özellikle Leopar desenli :) Yanlarına 5 6 adet Panda Çöpçü ve 2 adet Vatoz )
***Tetrarium (10 15 adet Cardinal Neon Tetra ve yanına Galaxy Rasbora , Kongo Tetra , Ramirezi , Kırmızı Burun Tetra vb farklı 2 3 tür daha )
***Rengarenk bir killifish tankı kurulabilir veya Barb çeşitleri bulabilirseniz güzel bir Barb tankı kurabilirsiniz
***Yada çok mükemmel bir Japon Tankı yapılabilir. Tül kuyruk Japon balığı , Celestial Goldfish , Balon Göz Japon Balığı , Ranchu , Teleskop , Oranda , Aslanbaş , Ryukin gibi balıklardan 2 3 çeşit yapabilirsiniz. Ama size tavsiyem duygusal yaklaşın ve içlerine 1 adet (çok değil) yanlız kalan zenci teleskop koyun :) Eşiniz bir süre sonra ona acımaya başlayacaktır :) Birazda eşinize sorumluluk verin. Öğlenleri veya akşamları yemi o versin :):) Umarım başarılı olursunuz
Saygılar
[/QUOTE]
[QUOTE=emirhansarac]Akvaryumunuza güzel gidecek çeşitler,
***Canlı Doguran (3 Trio LepistesFarklı ve Özellikle Leopar desenli :) Yanlarına 5 6 adet Panda Çöpçü ve 2 adet Vatoz )
***Tetrarium (10 15 adet Cardinal Neon Tetra ve yanına Galaxy Rasbora , Kongo Tetra , Ramirezi , Kırmızı Burun Tetra vb farklı 2 3 tür daha )
***Rengarenk bir killifish tankı kurulabilir veya Barb çeşitleri bulabilirseniz güzel bir Barb tankı kurabilirsiniz
***Yada çok mükemmel bir Japon Tankı yapılabilir. Tül kuyruk Japon balığı , Celestial Goldfish , Balon Göz Japon Balığı , Ranchu , Teleskop , Oranda , Aslanbaş , Ryukin gibi balıklardan 2 3 çeşit yapabilirsiniz. Ama size tavsiyem duygusal yaklaşın ve içlerine 1 adet (çok değil) yanlız kalan zenci teleskop koyun :) Eşiniz bir süre sonra ona acımaya başlayacaktır :) Birazda eşinize sorumluluk verin. Öğlenleri veya akşamları yemi o versin :):) Umarım başarılı olursunuz
Saygılar
[/QUOTE]
tüm dostlarımın önerileri çok hoş ve güzel ramirezi fikri hoşuma gitti hatun da beğendi :) sanırım tetra türleri koyacağız. kardinal neon tetra gold veya bolivian ram vs.vs. haftasonu bende geleceğim balıklara bakmaya diyor. sanırım işe yarıyor yöntemim :) akvaryum olan yerde içinde biraz da heves varsa bu iş tamam olacak
Sizce ?
[QUOTE=Nefer]Tavsiyeden öne benim dikkatimi şey; bitkinin bir tanesinin yaprakları oldukça sararmış. Gübre takviyesi yapıyor musunuz ? Cüce Gurami türü de güzel gider bu akvaryuma. Yalnız bir arka fon olsa daha hoş olur.[/QUOTE]
[QUOTE=akyamaner]Arkadaşlar, 15 yıllık tecrübelerime dayanarak bu işlerin bu şekilde olamayacağını söylemek isterim, tabi istisnası vardır. İstediğin kadar güzel yap bukadarına izin verdiğime dua et derler.
3 yılda 70 lt ye izin alabilmek te büyük başarı tebrikler :)
İzin almanın en kolay yolu daha iyi birşey vermek olabilir, ama size pahalıya patlayabilir :) . Mesela ben hanımın istediği fırını alsam rahat rahat 200 lt akvaryumu eve sokarım gibi geliyor ama oda beni kasıyor
[/QUOTE]
[QUOTE=Nefer]Tavsiyeden öne benim dikkatimi şey; bitkinin bir tanesinin yaprakları oldukça sararmış. Gübre takviyesi yapıyor musunuz ? Cüce Gurami türü de güzel gider bu akvaryuma. Yalnız bir arka fon olsa daha hoş olur.[/QUOTE]
mert bey ferropol sıvı gübre ile takviye ettim. ancak aldığımda öyleydi. bende çürüyen yaprakların döngüye iyi geldiğini düşünürek ellemedim. bilmem ne kadar doğru ama .
[QUOTE=akyamaner]Arkadaşlar, 15 yıllık tecrübelerime dayanarak bu işlerin bu şekilde olamayacağını söylemek isterim, tabi istisnası vardır. İstediğin kadar güzel yap bukadarına izin verdiğime dua et derler.
3 yılda 70 lt ye izin alabilmek te büyük başarı tebrikler :)
İzin almanın en kolay yolu daha iyi birşey vermek olabilir, ama size pahalıya patlayabilir :) . Mesela ben hanımın istediği fırını alsam rahat rahat 200 lt akvaryumu eve sokarım gibi geliyor ama oda beni kasıyor
[/QUOTE]
valla bende sanırım öyle bir durumla aldım diyebilirim. bot aldım ona sonra ertesi gün mutluluk sarhoşu iken akvaryumu getirdim kurdum eve neymiş evde o kadar suyun ne işi varmış :) parkeleri bile bilerek evlenmeden önce suya dayanıklı aldım. yavaş yavaş işliyorum bu sevdayı bizim hatuna yoksa bir anda 900 litre akvaryum görürse evde kapıya koyar beni
Sizce ?
Merhabalar,
Merhabalar,
Değerli dostlarım çok uzun süredir akvaryum hobisiyle öyle veya böyle uğraşıyorum. Ancak 3 yıldan uzun süredir eşimden dolayı akvaryum evin içine sokamadım sonunda hatunu kandırıp ufak bir tank alabildim. şimdi problem şu ki akvaryum yaklaşık 70 litre ve benim hayalim 2007070 bir akvaryum hatunu bu hobiye alıştırmak gerekli ki o büyük akvaryumu eve soka bileyim. ne beslemem gerekli sizce bunun içinde siz değerli dostlarımın görüşlerini almak istedim.
400-600 lt. Akvaryum
Kemal Bey,AdnanAcar 2013-11-28 22:28:52
Kemal Bey,
Cefa olmadan sefa olmaz demiş atalarımız elbette şöyle karşısına geçince huzur dolu bi akvaryum için bazı külfetlere katlanmak gerekir. Ancak bitkili akvaryum konusunda deneyimim neredeyse yok denecek kadar az; bu nedenle korkuyorum. Boyut konusunda da bi kaç hesaptan sonra bi kaç ölçü belirledim kafamda ama henüz karar vermedim ve acele etmek istemiyorum. Örneğin 170*70*60 veya 160*70*50 170*60*60 da olabilir.
400-600 lt. Akvaryum
Bu forumu yaklaşık iki buçuk senedir takip ediyorum. İzmirli akvarist dostlarımın ve üstadlarımın bilgi birikimlerine başvurmak istiyorum. Bu konuda, bir kaç sorum var.
Bu forumu yaklaşık iki buçuk senedir takip ediyorum. İzmirli akvarist dostlarımın ve üstadlarımın bilgi birikimlerine başvurmak istiyorum. Bu konuda, bir kaç sorum var.
1) Bu litrelerde akvaryumu yaptırabileceğim veya hazır olarak satın alabileceğim en uygun yer neresi?
2) Bir Bitkili akvaryum aşığı olarak bu hacimli bir akvaryum bitkili olsa çok mu abes olur?
3)Bitkili olmazsa bakılabilecek en uygun tür ve nereden kimden temin edebilirim?
Ocak ayına kadar bütçemi toparlayıp en geç ocak ayında akvaryuma kavuşmayı planlıyorum.
Görüş bildiren veya fikir sunan tüm herkese şimdiden teşekürler.
Saygılarımla,
Gaziemir,Karabağlar,sarnıç civarında güvenilir petshop varmı ?
Gaziemir Nice Pet Shop (Serkan Abi) Gaziemirin en iyisidir. İyi bir bilgi dağarcığı da var ayrıca. Öğlenden sonra gidildiği zaman kenidisiyle görüşebilirsiniz. Sabahları genelde malzeme canlı vs. getirmeye gidiyor. Ayrıca bugüne kadar her hangi bi kandırmaca görmedim kendisinden hakkı olan fiyatları söylüyor size. Güvenerek alışveriş yapabilirsiniz.
Gaziemir Nice Pet Shop (Serkan Abi) Gaziemirin en iyisidir. İyi bir bilgi dağarcığı da var ayrıca. Öğlenden sonra gidildiği zaman kenidisiyle görüşebilirsiniz. Sabahları genelde malzeme canlı vs. getirmeye gidiyor. Ayrıca bugüne kadar her hangi bi kandırmaca görmedim kendisinden hakkı olan fiyatları söylüyor size. Güvenerek alışveriş yapabilirsiniz.
İzmir Buluşması, Mayıs 2011
Belki 7'de orada olamayabilirim. Fakat inşallah bende gelmeyi planlıyorum işten erken çıkabilirsem :)
Belki 7'de orada olamayabilirim. Fakat inşallah bende gelmeyi planlıyorum işten erken çıkabilirsem :)
Demasoni Yem Tavsiyesi
Yapacaksanız tam yapın derken ? ben canlıların para karşılığı satılmasına karşıyım. bugüne kadar bütün baktığım canlıyı tanıdıklarımdan veya başka kişilerden ya rica ile yada takas karşılığı aldım . bu durumdan hiçte şikayetçi değilim. Amacım Polemik yaratmak değil dostum yanlış anlama Saygılar.
Yapacaksanız tam yapın derken ? ben canlıların para karşılığı satılmasına karşıyım. bugüne kadar bütün baktığım canlıyı tanıdıklarımdan veya başka kişilerden ya rica ile yada takas karşılığı aldım . bu durumdan hiçte şikayetçi değilim. Amacım Polemik yaratmak değil dostum yanlış anlama Saygılar.
Demasoni Yem Tavsiyesi
Arkadaşlar ve saygı değer üstadlarım 1 aydır beklediğim demansonilerim bugün geldi ama söyle bi sorunum var. Ne tür bir yem kullanmalıyım bitkisel besinle beslemem gerekli onu biliyorum fakat balıklarım daha yavru sayılır o yüzden bende daha önceden sp vardı onlardan kalan sera granül green vardı onu verdim bu gece ama o yemi yiyemediler gibime geldi. balıklar daha anca 2 cm ne tür bi yem vermeliyim marka ve isim olarak yazabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar şimdiden herkese TEŞEKKÜR ederim. SAYGILAR.
Arkadaşlar ve saygı değer üstadlarım 1 aydır beklediğim demansonilerim bugün geldi ama söyle bi sorunum var. Ne tür bir yem kullanmalıyım bitkisel besinle beslemem gerekli onu biliyorum fakat balıklarım daha yavru sayılır o yüzden bende daha önceden sp vardı onlardan kalan sera granül green vardı onu verdim bu gece ama o yemi yiyemediler gibime geldi. balıklar daha anca 2 cm ne tür bi yem vermeliyim marka ve isim olarak yazabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar şimdiden herkese TEŞEKKÜR ederim. SAYGILAR.
SON MESAJLAR
- 300 Lt Akvaryum Kurulumu valarmorghulis12, 10:31
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi osmandbnl, 10:13
Canlı Doğuranlar - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 10:04
Bitki Akvaryumları Genel - Kök Üzeri Bitki Tavsiyesi KaanE, 09:10
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Akıntı Sorunu bendeniztayfun, 08:31
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 08:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Balıklarım Hk. bendeniztayfun, 07:59
Yeni Üye Forumu - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu Keweln09, 06:00
Yeni Üye Forumu - Kurutulmuş Artemia Hakkında MasterChief, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Sürtünmesi Hobilenyum, 02:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Teleskop Balığım Neyi Var HOPPALA, 02:50
Yeni Üye Forumu - Ankara Lepistes Satan Yerler Haku, 02:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 00:28
Malzemeler ve Yemler Forumu - Işık A2626, 23:24
Yeni Üye Forumu - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? BabySoul, 22:57
Sazansıgiller - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Trakyalı2259, 22:38
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangoz Zekkk, 22:26
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) giyotyn, 22:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Safkan Velifera Mirza Adar, 21:52
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kribensis Gökdeniz Kale, 21:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad İlk Denemem BETA.4, 21:15
Akvaryum Bilimi - Adı Salyangoz Azizdurdenn, 21:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Omerclk, 21:08
Canlı Doğuranlar - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Kturan06, 21:03
Yeni Üye Forumu - Lepistesle Hep Yukarıda Yüzüyor Nedeni Nedir? XAli, 20:24
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Akvaryum Hobilenyum, 19:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Buhar Kapağı Fikri? Hidro Dinamik, 19:53
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 19:24
Yeni Üye Forumu - L333 Beşiktaşlı Balık Kara Karga, 19:11
Kedi Balıkları Tanıtımı - Meraklı Komşular Kara Karga, 19:05
Discus Tanıtımları - Poso Rabbit Snail (tavşan Salyangoz) İlkerSHN, 18:37
Omurgasızlar Tanıtımı - Ramirezi İlkerSHN, 18:32
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Colisa Lalia(cüce Gurami) İlkerSHN, 18:19
Labirentliler Tanıtımı - Elma Salyangozum Öldümü Acil Dexter85321, 18:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Buhar Camı Muhammedcay, 17:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Birolada, 16:24
Akvaryum Tanıtımı - Bu Beyaz Benek Mi ? Utku_kerem, 16:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam valarmorghulis12, 15:31
Aydınlatma - Deniz Akvaryumu İçerisnde Oluşan Tabaka ogurcay, 14:56
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Orhan76, 14:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Oranda Dışkıları Uzun Beyaz Veya Şeffaf Orhan76, 14:15
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 14:08
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Isıtıcı Orhan76, 11:53
Yeni Üye Forumu - Hastalik Sonrasi Akvaryum Angelguy, 11:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Emiş Kısmındaki Beyazlık BeReal, 11:20
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 11:00
Güney Amerikan Cichlidleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:36
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:12
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:12
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:12
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 10:05
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:03
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 10:01
- Sobo Şelale Filtre/ Aquel Versamax 2 Şelale Filtre barsbingul 10:01
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:51
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:51
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:51
- Albino Full Red Ve Filkulak Redtail, C. Sterbai nikon_ 09:51
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:51
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 09:40
- Spotted Angelfish Hiko 09:40
- Whitefin Rosy Tetra Hiko 09:40
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 09:27
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 09:27
- Ultra Clear Akvaryum,eheim Isıtıcı,panda Ribbon yamansengonca 09:25
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 09:05
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 09:05
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 08:36
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:05
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:05
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:05
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:05
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 07:38
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 07:38
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 07:37
- Mikro Kurt wallece 06:54
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 00:31
- Apistogramma Ve Caridina Dennerli Enes Yıldırım 22:29
- Resun Otomatik Yemeleme Makinesi Enes Yıldırım 22:29
- 200 W Isıtıcı Enes Yıldırım 22:29
- Rafyaya Son!! Bu Fiyata Kaçmaz Bitki Enes Yıldırım 22:29
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 22:17
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 22:17
- Saz Bitkisi selfish 22:12
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 21:42
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 21:41
- Kriza Gold emree06 21:41
- Denisoni Rasbora Sae Kakadu FURKANALTIN 21:13
- Sunsun 603b Dış Filtre Slymn4306 21:08
- Tanganyika Regani Cichlid Yavruları iakyol 21:04
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 20:30
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 20:09
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 18:39
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 18:39
- Dış, İç, Pipo Filtreler-nano Akvaryum-11w Armatür Dextran 18:12
- 60x40x40 İthal Akv-3lü Bitki Budama Seti-kökler Dextran 18:12
KULLANICILAR
- 107 Online Kullanıcı, 58 Üye
Online Kullanıcılar
gavaser,
Golgeci,
cnylcn,
Esakvarist,
İlkerSHN,
KaanE,
laryscrl,
Kemalk41,
sfcscannow,
ahmetteke,
İsmail YILDIRIM,
Orhan76,
tuzlanıl,
Taha10,
servertekin,
AmatorAkvryumcu,
MiSoSiKiaN,
AbdullahKurcaduz,
efkango,
Vartego,
kdrackgz,
AslanpetAkvaryum,
Erdem054,
yavuzsezgin,
hasancn,
AtlasPoyraz,
Muhammedcay,
Mustafa010,
rdm23,
kn0w,
AC-72,
Guclu18,
DanChi,
sinor,
hardaway,
chimeric,
şansal,
Tenebris,
canrsln,
Mustafa Orhan,
devko,
Kaya0606,
yamansengonca,
murat efe,
hasanhr,
cyborghuman,
1Balikci,
yedili,
Sinan LEFLEF,
Srdr.Betta,
Aquarist101,
bendeniztayfun,
twinsoul,
BeReal,
fahrettin,
Behlultan,
Şevki37,
VuralSemih,
ALTEMUR,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.