ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ccmusty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Ocak 2011 23:12
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Karabıyık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Çanakkale
Meslek:
Endüstri Mühendisi-Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mustafa Karabıyık
SON 10 MESAJI
Karides ile ters yüzen çöpçü
Herkese merhaba.
100*40*50 ebatlarında, bitkili, 26*C sıcaklıkta bir canlı doğuran tankım var. İçerisinde lepistes, neon,SAE,cüce vatoz ve bir de ters yüzen çöpçü var.Bu tanka karides eklemek istiyorum ama çöpçü konusunda tereddüt içindeyim. Şimdiye kadar lepistes yavrularına dokunduğunu görmedim fakat geceleri çok aktif ve bitkisel yemi yemiyor. Sürekli protein içerikli yemleri seçiyor.Acaba karideslere bir zararı olur mu?
Herkese teşekkürler...
Herkese merhaba.
100*40*50 ebatlarında, bitkili, 26*C sıcaklıkta bir canlı doğuran tankım var. İçerisinde lepistes, neon,SAE,cüce vatoz ve bir de ters yüzen çöpçü var.Bu tanka karides eklemek istiyorum ama çöpçü konusunda tereddüt içindeyim. Şimdiye kadar lepistes yavrularına dokunduğunu görmedim fakat geceleri çok aktif ve bitkisel yemi yemiyor. Sürekli protein içerikli yemleri seçiyor.Acaba karideslere bir zararı olur mu?
Herkese teşekkürler...
Lepistes
Çok geçmiş olsun..
Aynı olayı ben de yaşamıştım.Muhtemelen kuyruk erimesi.Yeni aldığınız lepistesi zaman kaybetmeden ayırırsanız hastalığın diğer balıklara geçmesini önlemiş olursunuz.Ayrıca doğum yapar yapmaz yavruları eğer bol bitkili ise ana tanka nakledebilirsiz.Sağlıkla.
f.torres 2010-12-25 02:33:36
Çok geçmiş olsun..
Aynı olayı ben de yaşamıştım.Muhtemelen kuyruk erimesi.Yeni aldığınız lepistesi zaman kaybetmeden ayırırsanız hastalığın diğer balıklara geçmesini önlemiş olursunuz.Ayrıca doğum yapar yapmaz yavruları eğer bol bitkili ise ana tanka nakledebilirsiz.Sağlıkla.
Canlı doğuran tank
Merhabalar...
Aynı ebatlarda bir canlı doğuran tankım var.Aslında melek tankı olacaktı ama yaza inşallah.Lepistes, molly ve tetralar harika olur fakat pegasus çok büyüdüğünden hoş olmayacaktır.Ayrıca melekler mükemmel avcıdır yavru almayı hiç düşünmeyin bile.Geliştiklerinde neonları yiyebileceklerini okumuştum diğer başlıklarda, o yüzden neon yerine kardinal neon düşünebilirsin.Ha unutmadan 200 lt için bu kadar balık çok fazla. Sadece melekleri ve birkaç koloni sürü yapabilirsiniz.2 adet cüce vatoz, 2 SAE VE 1 koloni çöpçü tankın yosun ve fazla yem sorununu ortadan kaldıracaktır.
Sağlıklı balıklar...
Merhabalar...
Aynı ebatlarda bir canlı doğuran tankım var.Aslında melek tankı olacaktı ama yaza inşallah.Lepistes, molly ve tetralar harika olur fakat pegasus çok büyüdüğünden hoş olmayacaktır.Ayrıca melekler mükemmel avcıdır yavru almayı hiç düşünmeyin bile.Geliştiklerinde neonları yiyebileceklerini okumuştum diğer başlıklarda, o yüzden neon yerine kardinal neon düşünebilirsin.Ha unutmadan 200 lt için bu kadar balık çok fazla. Sadece melekleri ve birkaç koloni sürü yapabilirsiniz.2 adet cüce vatoz, 2 SAE VE 1 koloni çöpçü tankın yosun ve fazla yem sorununu ortadan kaldıracaktır.
Sağlıklı balıklar...
Tetratec Isıtıcı
[QUOTE=bahtiyar][QUOTE=vipcioglu] [QUOTE=cilamure]Tetratec Ht 300 watt ısıtıcı kullanmaktayım, çok memnunum. Kafa kısmının su dışında olmasına dikkat edin, hayırlı olsun tekrardan.[/QUOTE]
Dün gittiğim büyük bir akvaryumcuda tüm akvaryumlarda Ht100 kullanmışlardı ama kafalarının hepsi içerdeydi.İçerde mi olmalı dışarda mı kafam karıştı şimdi
[/QUOTE]
Merhabalar...
Aynı ısıtıcıdan ucuz ve kaliteli olduğundan bende aldım henüz kullanmadım fakat ısıtıcının üzerinde minimum su seviyesi gösteriliyor.Kutusunun üzerindeki açıklamaları okursanız: "waterproof and fully submersible" diye bir bilgi verilmiş. Isıtıcı su geçirmez ve tamamen suya batırılabilir.
Saygılar..
[QUOTE=bahtiyar][QUOTE=vipcioglu] [QUOTE=cilamure]Tetratec Ht 300 watt ısıtıcı kullanmaktayım, çok memnunum. Kafa kısmının su dışında olmasına dikkat edin, hayırlı olsun tekrardan.[/QUOTE]
Dün gittiğim büyük bir akvaryumcuda tüm akvaryumlarda Ht100 kullanmışlardı ama kafalarının hepsi içerdeydi.İçerde mi olmalı dışarda mı kafam karıştı şimdi
[/QUOTE]
Isıtıcıların üst kısımları suyun yüzeyinde olmalı. Dikkat ederseniz ısıtıcıların üzerinde nekadarı suyun içerisinde olması gerektiği işaretlenmiştir " water resistans " yazar.
[/QUOTE]Merhabalar...
Aynı ısıtıcıdan ucuz ve kaliteli olduğundan bende aldım henüz kullanmadım fakat ısıtıcının üzerinde minimum su seviyesi gösteriliyor.Kutusunun üzerindeki açıklamaları okursanız: "waterproof and fully submersible" diye bir bilgi verilmiş. Isıtıcı su geçirmez ve tamamen suya batırılabilir.
Saygılar..
Melek akvaryumu
[QUOTE=darXis]Yoracak bir durum yok.Sayıyı abartmayacaksınız hepsi bu.[/QUOTE]
Mehmet bey nisan ayından beri forumlarda araştırmalar yapıyorum, kitap alıp okudum hatta, bir maaşımdan fazla harcama yaptım. Sonucunda sayı 10 değil de 5 olsunla çözülecek basit bir uğraş çıkmasın diye didiniyorum.
Saygılar..
[QUOTE=darXis]Yoracak bir durum yok.Sayıyı abartmayacaksınız hepsi bu.[/QUOTE]
Mehmet bey nisan ayından beri forumlarda araştırmalar yapıyorum, kitap alıp okudum hatta, bir maaşımdan fazla harcama yaptım. Sonucunda sayı 10 değil de 5 olsunla çözülecek basit bir uğraş çıkmasın diye didiniyorum.
Saygılar..
Melek akvaryumu
Abdullah Zekeriya Bey başlangıçta çöpçü ve melek olarak başlayacağım zaten. Tanktaki su değerleri tam olarak oturduğunda 6 rasbora+ 6 kardinal neon eklerim. Rasbora veya kardinal olması çok etkiler mi acaba ikiside en fazla 5 cm boya ulaşabiliyor. Ramirezi ileriki seviyelerde olur ancak. Fakat remirazi veya inci gurami bulduğumda mutlaka tankımı revize ederim diye düşünüyorum.
Arkadaşlar hesaplamalar kısmın da kabaca bi hesapladım: Mehmet bey gayet haklı biraz aç gözlülük etmişim. 8 melek (10 cm) + 6 neon (5 cm) + 6 rasbora (5 cm) + 2 ters yüzen çöpçü (10 cm) + 5 komando çöpçü (8 cm) + 2 ramirezi (7 cm)(Alternatif)="343.6" litre yaşam alanı Tabi hesaplamayı yaparken en fazla ulaşılan boyu kullandım.
OOffff hem sağlıklı olsun hem güzel görünsün istiyorum amacım üretmek filan değil ama gerçekten bu planlama ve kurulum beni yoruyo arkadaşlar.
Abdullah Zekeriya Bey başlangıçta çöpçü ve melek olarak başlayacağım zaten. Tanktaki su değerleri tam olarak oturduğunda 6 rasbora+ 6 kardinal neon eklerim. Rasbora veya kardinal olması çok etkiler mi acaba ikiside en fazla 5 cm boya ulaşabiliyor. Ramirezi ileriki seviyelerde olur ancak. Fakat remirazi veya inci gurami bulduğumda mutlaka tankımı revize ederim diye düşünüyorum.
Arkadaşlar hesaplamalar kısmın da kabaca bi hesapladım: Mehmet bey gayet haklı biraz aç gözlülük etmişim. 8 melek (10 cm) + 6 neon (5 cm) + 6 rasbora (5 cm) + 2 ters yüzen çöpçü (10 cm) + 5 komando çöpçü (8 cm) + 2 ramirezi (7 cm)(Alternatif)="343.6" litre yaşam alanı Tabi hesaplamayı yaparken en fazla ulaşılan boyu kullandım.
OOffff hem sağlıklı olsun hem güzel görünsün istiyorum amacım üretmek filan değil ama gerçekten bu planlama ve kurulum beni yoruyo arkadaşlar.
Melek akvaryumu
Arkadaşlar işte yeni listem:
10 melek, 12 kardinal neon tetra, 12 rasbora, 2 ters yüzen çöpçü, 2 sae, 6 komando çöpçü daha sonradan da 2-4 tane ramirezi
Görüşlerinizi bekliyorum.
Arkadaşlar işte yeni listem:
10 melek, 12 kardinal neon tetra, 12 rasbora, 2 ters yüzen çöpçü, 2 sae, 6 komando çöpçü daha sonradan da 2-4 tane ramirezi
Görüşlerinizi bekliyorum.
Melek akvaryumu
[QUOTE=Zuckar]Ramireziyle birlikte melek bakıyorum ve birbirlerine yok gibi davranan tek tür sadece yumurtlamada bir itişirler ama anlayışla karşılarllar. Ramireziler yumurtlama dansına yeni başladılar öyle oluyorki erkek ram tankın bir ucundan diğer ucuna kadar nazikçe iterek 10cm lik meleği götürüyor ve orda kadığından emin olunca gelip dişiye kura devam ediyor.[/QUOTE]
Abdullah Zekeriya Bey ne mutlu size, inşallah banada böyle neşeli güzel anlar yaşatacak bir akvaryum nasip olur.Akvaryumunuzda sürü yok mu acaba? Çöpçüler hariç.Böyle bi tankta kardinal sürüsü güzel olmaz mı sizce?
[QUOTE=Zuckar]Ramireziyle birlikte melek bakıyorum ve birbirlerine yok gibi davranan tek tür sadece yumurtlamada bir itişirler ama anlayışla karşılarllar. Ramireziler yumurtlama dansına yeni başladılar öyle oluyorki erkek ram tankın bir ucundan diğer ucuna kadar nazikçe iterek 10cm lik meleği götürüyor ve orda kadığından emin olunca gelip dişiye kura devam ediyor.[/QUOTE]
Abdullah Zekeriya Bey ne mutlu size, inşallah banada böyle neşeli güzel anlar yaşatacak bir akvaryum nasip olur.Akvaryumunuzda sürü yok mu acaba? Çöpçüler hariç.Böyle bi tankta kardinal sürüsü güzel olmaz mı sizce?
Melek akvaryumu
Arkadaşlar daha önce forumda yazılanları okumuştum, bi parça not aldığım önerileri sizinle paylaşayım:
1-melek+rasbora+çöğçü+elma salyangozu
2-melek+moli+çöpçü
3-melek+gurami+çöpçü+elma salyangozu
4-melek+tetra+moli+gurami
az önce tür uyum tablosuna da baktım bu türlerle bakılabilir.Renkli ve sağlıklı bir akvaryum yapalım arkaşlar.
Kardinal neon tetra daha uygun olabilir bencede. Gurami istiyorum fakat bulamadım. Akvaryum bir haftadır çalışır durumda. Akvaryumda bol bitki ve iki orta boy kök var. köklerden biri meleklerin giremeyeceği gibi dallı ve koğuklu şekilde. Küçük balıklar bu koğuk ve bitki aralarına sığınabilir diye düşünüyorum. Ramirezi nasıl olur arkadaşlar? Yaşamsal verilerine bakmadan aklıma geldiğinden soruyorum kızmayın haa
Arkadaşlar daha önce forumda yazılanları okumuştum, bi parça not aldığım önerileri sizinle paylaşayım:
1-melek+rasbora+çöğçü+elma salyangozu
2-melek+moli+çöpçü
3-melek+gurami+çöpçü+elma salyangozu
4-melek+tetra+moli+gurami
az önce tür uyum tablosuna da baktım bu türlerle bakılabilir.Renkli ve sağlıklı bir akvaryum yapalım arkaşlar.
Kardinal neon tetra daha uygun olabilir bencede. Gurami istiyorum fakat bulamadım. Akvaryum bir haftadır çalışır durumda. Akvaryumda bol bitki ve iki orta boy kök var. köklerden biri meleklerin giremeyeceği gibi dallı ve koğuklu şekilde. Küçük balıklar bu koğuk ve bitki aralarına sığınabilir diye düşünüyorum. Ramirezi nasıl olur arkadaşlar? Yaşamsal verilerine bakmadan aklıma geldiğinden soruyorum kızmayın haa
Melek akvaryumu
[QUOTE=40litre]Siyah Moly çıkar bence ve melek damızlık olacaksa neonları götürür :)[/QUOTE]
Kemal Bey, siyah moliyi neden çıkaracağımızı da yazarsanız bilgilenmiş oluruz.Başlangıçta seyirlik bir akvaryum düşünüyoruz. Damızlık boya gelmeleri biraz zaman alır herhalde.
[QUOTE=40litre]Siyah Moly çıkar bence ve melek damızlık olacaksa neonları götürür :)[/QUOTE]
Kemal Bey, siyah moliyi neden çıkaracağımızı da yazarsanız bilgilenmiş oluruz.Başlangıçta seyirlik bir akvaryum düşünüyoruz. Damızlık boya gelmeleri biraz zaman alır herhalde.
SON MESAJLAR
- Tetra Akvaryumuna Hangi Türler Uygun Olur ? Canahsha, 23:06
Yeni Üye Forumu - 10lt Akvaryumumdaki Canlılar Uyumlu Mu Ve Öneri Emreco, 22:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeniyim Karidesbey, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Proje Taha Yanık, 22:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dario Dario (kırmızı Badis) Sorusu ArifhbsAquatics, 22:39
Diğer Tatlı Su Canlıları - İç Filtremi Pipo Filtremi ahmetfiratozkaya, 22:37
Yeni Üye Forumu - 100x50x50 Yeni Tank Kuruyorum Ayberk1634, 22:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum knn38, 22:15
Akvaryum Tanıtımı - Suçlu Kim? ahmetfiratozkaya, 22:08
Yeni Üye Forumu - Uygun Fiyatlı Akvaryum Arıyorum Japon & Beta, 21:35
Yeni Üye Forumu - Akvayum Taşı Emir şimşek, 21:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Krib Çifti Yumurta Döktü, Ne Yapmam Gerekiyor? MCY4, 21:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Tavsiye KralAdam, 20:23
Yeni Üye Forumu - Beta Baligim Yuzmuyor Japon & Beta, 20:21
Yeni Üye Forumu - Therapy Forest Cem Altay, 20:14
Akvaryum Tanıtımı - Mayalı Sistemde Difüzör Olarak Hava Taşı Olur Mu ? NightWist, 19:14
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Suda Nokta Kadar Canlı acemibiri, 18:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Yemler Yeterli Midir? .Lux., 18:18
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Yem Artemia Mi mehmetmtk, 18:11
Canlı Doğuranlar - Taban Kurulumu İçin Bazı Sorular - Iwagumi oyundakiadam, 17:50
Taban ve Gübreleme - Yavru Oscar İçin Kum Önerisi Tataaa4325, 17:47
Güney Amerikan Cichlidleri - İki Tane Kaplumbağa Başıma Kaldı ali, 17:05
Diğer Tatlı Su Canlıları - Akvaryum Filtresinin Balkonda Olması Hk. Hüdai, 16:57
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karides Samsun5560, 16:54
Yeni Üye Forumu - Karışık Japon Akvaryum Kurulumu Hk. RayuMisa, 16:50
Yeni Üye Forumu - 60*40*30 70 Lt Low Tech Yeni Kurulum kubilaykoparan, 16:37
Bitki Akvaryumları Genel - Beta Akvaryumu, Ve Başka Canlılar Taha Yanık, 16:29
Yeni Üye Forumu - Karışık Japon Akvaryum Kurulumu Hk. RayuMisa, 16:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta'nın Sorunu İle Başlayan Yeni Tank Kurulumu Abdullah929, 16:12
Yeni Üye Forumu - Axolotl Yem Emir şimşek, 16:05
Yeni Üye Forumu - Taş Satan Varmı scorpion26, 15:56
Yeni Üye Forumu - Lepsites Hasta Mı? mehmetmtk, 14:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Isıtıcı Tavsiyesi Hoppala, 14:00
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Sae Balığı Karanlıkta Renk Değişikliği Gulsev, 13:40
Sazansıgiller Tanıtımı - Vadi Meryemmm, 13:30
Akvaryum Tanıtımı - Nerite Salyangoz Üremesi Hk. CevdetSERBEST, 12:45
Omurgasızlar Tanıtımı - Leleupi Yumurtlama Orhan76, 11:09
Yeni Üye Forumu - The Last FatihKprt, 11:03
Akvaryum Tanıtımı - Tetra Yanına Büyük Balık Öneri Orhan76, 10:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ani Ölüm (koi) Muhammedcay, 10:52
Yeni Üye Forumu - Tuzlu Su Baloncuk Sorunu. ogurcay, 08:45
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - Balıklarım Ne Zaman Yavru Vermeye Başlarlar Orhan76, 08:44
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Akvaryum ogurcay, 08:42
Yeni Üye Forumu - Deniz Kabuğu Salınım Yapar Mı Orhan76, 08:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Microfex / Dero Worms Rafayel, 08:05
Diğer Tatlı Su Canlıları - 80-100 Litre Arası Hava Motoru Tavsiyesi BurakA, 02:33
Yeni Üye Forumu - Beta Yerde Yatıyor Ve Solungaçları Hızlı Çalışıyor Taha Yanık, 00:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıgımda Kanlanma Var ahmetfiratozkaya, 00:46
Yeni Üye Forumu - Sakal Yosun + Aydınlatma Süresi garabalik, 00:16
Yosun - Kribensis Gözünde Ne Var Erdogannp, 00:14
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Komple Bitkili Akvaryum UĞURBABÜR 22:57
- Satılık Eheim 2260 2217 2211 Filtreler UĞURBABÜR 22:57
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 21:59
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Ve Yavrular Tuby 21:38
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Tertemiz! JapoJupo 21:35
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 20:37
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:44
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 19:44
- Lepistes Otu Çok Ucuz Anubias Takaslı 500 Tl. ARMONYS 19:40
- 3 Adet Akvaryum 2,500 cihatkaraca 19:27
- Komple Set heydu 18:41
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 18:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 18:37
- Bitki Çeşitleri emreemin 18:37
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 18:37
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 18:37
- Sunsun Jp 014 F İç Filtre Gursoyhasan 18:07
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 17:42
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 17:42
- Lda16 Red Marble Düz Kuyruk Ve Cüce Vatoz Yavrular Balikcidede 17:42
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 17:32
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 17:32
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:21
- Creaqua Lake Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryumlar TayfunSylkn 17:15
- Mdf Antrasit Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryum TayfunSylkn 17:15
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 17:09
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 17:09
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 17:09
- Saz Bitkisi Ve Diğer Bir Bitki Daha (takas) pike4keeper 16:41
- Dark Moscow Blue pike4keeper 16:41
- Karides Türleri egehamit 16:12
- Lda16 Dişi Vatozlar Aranıyor egehamit 16:12
- Cüce Vatoz egehamit 16:12
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 16:12
- Biyolojik Sünger 25cmx30 Cm 5 Cm Kalınlık ootkn 16:12
- Yem Tablet BUCALILAR 15:50
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 15:50
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 15:49
- Kriza Gold emree06 15:49
- D501 Co2 Set Kerems06 15:45
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:30
- Su Kaplumbağa Akvaryumuna Mandallı Kıskaçlı Lamba asliaral 14:30
- Eheim 2273 Pro4+ Dış Filtre Ve Eheim Air200 Hava M Bysam 14:16
- Aquael Şelale Filtre Fzn-2 Bysam 14:15
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 13:53
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 13:53
- Eheim Universal 1262 - Eheim Reeflex 350 Hiko 13:34
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 13:34
- Akvaryum 1 Metre Redrainbow 13:34
- Minare Salyangoz 🐌🐌🐌 Redrainbow 13:34
KULLANICILAR
- 180 Online Kullanıcı, 98 Üye
Online Kullanıcılar
Azizdurdenn,
Tataaa4325,
ozmet,
darkaura,
Butz,
ArifhbsAquatics,
EKAR,
Goldfisch,
vaksy,
paxal,
Lodos muhafızı,
SedatC,
Formicasmind,
hasancn,
ahmetfiratozkaya,
hagduug,
Sercan10,
Alperozdemir07,
Ali Altın,
LeventYorganci,
Bvarisli,
Apistogramma Sev,
kenjori,
buraktanatar,
oyundakiadam,
Karidesbey,
amatordiy,
kdrackgz,
sedaterdem,
Japon & Beta,
berkselim,
DarkDoodad,
Akax,
BerkayAksu,
HaydarGul,
Süleyman 42,
ARMONYS,
Laterthanbefore,
burock14,
NightWist,
maravich,
Quaan,
egemenozbeyli,
gyunda,
Haşim efe,
Ayberk1634,
isssmailak,
8387gms,
vagus,
NIFURYM,
Denizliler,
Abdurrahimk,
Efe3507,
Taha Yanık,
Ugur79,
cnkozn,
Vlademirol,
kubilaykoparan,
Emreco,
pyroxene,
chimeric,
Legionsgamer,
MertSoyumert,
Laetacara,
myenes,
AzizArif,
Hakantttt,
Meryemmm,
ahmetarslan35,
Justbe,
Bysam,
EvcilAl,
lethian,
Engin41,
ali,
senolerdivan,
Aqua Discovery,
Erensrens,
GhostKoi,
erdumuts,
Carcharodon,
Montesque,
Rafayel,
Esedullah54,
Tahmkench,
Sercangul,
Korayseren,
Okan_Er06,
miracemir,
umut0151,
Bedi,
Balikcidede,
onur55,
Tortuga4,
BilalM.,
Hidro Dinamik,
Aykutff,
ziyasenkaya,
surreal,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.