ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Acz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
62
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2014 12:21
Son Ziyaret:
20 Mart 2024 10:53
Toplam Mesaj:
55 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Ç.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Caner Ç.

SON 10 MESAJI

60p Forest Aquascape
[QUOTE=Rudas]

Su tank içerisinde muhafaza edildiği için ısı değeri oda değeri ile ortalama aynı oluyor, bu sayede günlük kullanımda tek seferde 10lt su çekemeyeceklerini için ve tank kapasitesi toplamda 40 litre olduğu için akvaryuma ekleyeceğim su ısısı her zaman oda ısısında kalkacaktır. Zaten tanklarımda ısıtıcı kullanmıyorum, stabil 22-24 derecede tutabiliyorum.[/QUOTE]

Isıtıcı zaten yok akvaryum oda sıcaklığında demişsiniz ya orda bi aydınlanma yaşadım, "heeeee" dedim sadece. Hiç o ihtimal aklıma gelmemişti şaşırdım 😁

Güzel düzen kurmuşsunuz valla, zahmetler azalınca hobi çok keyifli oluyor.
60p Forest Aquascape
[QUOTE=Rudas]Tek seferde 30lt’ye kadar su çıkış kapasiteli ters osmos filtre de yeni eve kuruldu. Evin diğer ucuna uzanacak seyyar bir hortum düzeneği de yapıldı bu sayede tank su değişimlerinde su taşıma işlemi çok pratik olacak, tanka hortumu bağlayıp musluğu açmak yeterli olacaktır.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218464/191120200937421.jpg[/IMG]

Meraklısına; 2 adet 20lt tank ve motor tertibatı kuruldu. Arıtılmış suya mineral ve tatlandırıcı filtrelerine girmeden çıkış verildi.[/QUOTE]


Direkt tanka demişsiniz ya, su sıcaklığını nasıl ayarlıyorsunuz? Yavaş aktığı için sorun olmaz diyerek direkt sıcaklığa bakmadan tanka mi ekliyorsunuz?
15 Yil Aradan Sonra Araniza Geri Döndüm :)
QUOTE=BurakYILMAZ]

😂😂😂
Tesekkur ederim.

Kurukafaya gelince,
Tatli su akvaryumu icin uretilmis mika epoxy karisimi basit birseydi bu, cok ucuz bi rakama alip akvaryumun icine attim, uzerinde algler gelismeye basladikca paha bicilmez bir guzellik olustu, akvaryumda uzun sure en dikkat ceken sey o oluyordu. Su an yeniden canlandiracagim bakalim o zaman nasil gorunecek yine :)

Eski fotolardan iki tane daha koyuyorum su an bunlarda senin icin gelsin :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/130520200346461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/130520200346541.jpg[/IMG][/QUOTE]

Şu 2 foto yarışma forumun yarışmasına katılın lütfen. 1.lik almazlarsa yarışmada şike var demektir. Muhteşem ötesi tebrik ederim.

Yarışma konusunda ciddiyim bu arada 🙃

[EDIT]Acz,2020-11-18 00:45:15[/EDIT]
150 50 60 Bitkili Akvaryum Kurulumu
Su sıcaklığı için o bidonlarda ısıtıcı kullanıyor musunuz? Yoksa çok yavaş -ip gibi su şeklinde- verirsem bir şey olmaz tarzında mi yapıyorsunuz değişimleri?
150 50 60 Bitkili Akvaryum Kurulumu
Gübre kısmında yüksek hacim-maliyet konusuna güzel çözüm bulmuşsunuz. En mantıklısı da o gözüküyor. Gübrelerden anlamıyorum ama iyi araştırıp ilerlemişsiniz öyle görünüyor.

%60 su değişimlerinde suyu dinlendirmek için ne kullanıyorsunuz hazne olarak? Su deposu veya dev çöp kutusu falan mı? Ve su değişimlerinde suyu tanka direkt seri şekilde basmak için kafa motoru ve ısıtıcı kullanıyor musunuz?

Bu ikisi su değişimlerini çok kolaylaştıran şeyler. Hoibdeki bakımların zahmetini en aza düşürüyor nerdeyse. [EDIT]Acz,2020-11-17 18:23:23[/EDIT]
Wild Discuslar Yeni Misafirlerim
[QUOTE=WildFish_Keeper ]

Ben sizin kadar tecrübeli değilim yanık balıklar konusunda,bir bakışla da anlayamıyorum. Bildiğim kadarıyla yanık baliklar büyümez,renklenmez gelişim gostermez ama bunlar büyüyor,turkuaz damarlar çıkmaya başladı vücutlarında. Bilemiyorum. Belki de haklısınız. [/QUOTE]

Bende tecrübeli değilim 🙃 sadece yıllardır çok yanık balık ve çok güzel balık gördüm o kadar. Gördüklerime göre bir benzetme yaptım sadece.

Yanık olan balıkları o hale getiren sahipleri şartları değiştirmediği için genelde dediğiniz gibi oluyor, kapkara ve küçücük olarak kalıyor balıklar. Sizdeki balıklarda o derece bir yanıklık yok demekki hala geri döndürülebilir. Hepsini tam net göremedim ama o mavi olan ve 1 2 tane görebildiklerim göz büyüklüğü konusunda biraz aksaklık yaşamış büyürken. Balık için hiç bir şart sağlanmadığında tam yanık oluyor. Aksaklık dediğim durumda ise mesela: Yemleme çok güzel, akvaryum ortamı çok güzel, su değişimi az... Veya su değişimi her gün ve düzenli, yemle de güzel bu seferde ortam kötü siyah temalı akvaryum, discusların yanında garip yabancı türler vs.

Şimdi iş sizde, geri döndürülebilir olanları dana yüreği ve çeşitli yemlerle ve düzenli şu değişimleri ile 18 19 santimlik tabak şeklinde olmasa da 16 17 santimlik en oluru boyuta ve renge getirebilirsiniz. Balıklarınızda fotolarda çok net göremeyeceğimiz renk, davranış, yaşama enerjisi gibi bulgular size daha çok ipucu veriyordur. O yüzden benim gördüğüm ile sizinki farklı olabilir, balıklara yapacağımız yorumlarda.

Zaman ve sizin bakımınız gösterecek en son akıbeti. İnşallah keyifle beslediğiniz balıklar olurlar ve emeğinizin karşılığını verirler.
Yanlış anlamayın balıklarınızı kötülemek için yazmadım önceki mesajı da. Sadece yazıda biraz sert ve eleştiri gibi duruyor.

Bu arada geçenlerde başka bir hobici arkadaşa da sizdeki gibi bir durum yaşatmış satan kişi. Yanık discuslari normal fiyattan satmış. 'Piyasa balığı' denilen o dönem ülkede ticareti dönen balıklarda bu tür oyunlar hep oluyor.
Wild Discuslar Yeni Misafirlerim
Merhaba hayırlı olsun balıklarınız. Akvaryumun tasarımı çok hoş olmuş balıklarla güzel tema oluşturmuş.

Konuyu okudum, 3 tane formu bozuk balık var demişsiniz resimlerde de gördüm cidden dediğiniz gibiler.

Geri kalanların formu bozuk değil ama malesef onlarda yanık balıklar. Göz büyüklükleri ele veriyor zaten yanık olduklarını. Stres barları hem renk varyetelerinden hem de gerçekten yeni tankın stresinden ciddi anlamda kararmış. Renkler zamanla su şartlarının oturması ve balıkların tanka alışmasıyla daha soluk renkli, daha normal stres barlarına dönüşecektir. Düzenli ve çeşitli beslenmeyle de zayıflıkları da (kağıt gibi görünmeleri) geçecektir. Kalıcı olan tek ve en büyük sorun balıkların yanık olması. Takas yaptığınız kişi formu bozuk balık gönderdiğine göre büyük ihtimalle yanık olduklarını da söylememiştir tahminimce. Peki siz gördüğünüzde yanık olduklarını anladınız mı onu merak ediyorum. (Konudaki yazışmalarda yanık olma durumuyla ilgili bir bölüm göremedigim için soruyorum)
150 50 60 Bitkili Akvaryum Kurulumu
@a.kemal Tilki kuyruğu basit ve dayanıklı bitkilerden sayılıyor. Dağılması suya dair kötü şeyler söyleyebilir. Ama kötü sonuca ulaşmamız için diğer bitkilerin de dağılması gerekirdi. Sadece tilkiler dağıldıysa o zaman sorun tilkilerdedir bence.
150 50 60 Bitkili Akvaryum Kurulumu
Kemal bey, geçmişte beslediğiniz balıklara baktım da hepsi türlerinin ortalama veya daha üstü örnekleri. Canlı konusunda gayet güzel görüntüler izlemişsiniz. Ama aynı şeyi akvaryumun genel görüntüsü hakkında söyleyemeyeceğim. Çünkü canlıların sağlığı, daha temiz su şartları ve hobici açısından daha az yorucu şu değişimleri için dekorlardan vazgeçmek durumunda kalmışsınız. Artık bunlara bir son... Galiba ilk kez komple akvaryumun çok güzel gözüktüğü bir görünüme kavuşacaksınız. Bu size cidden hobide çağ atlatacak bir gelişme.

Komple bitkiler kendine gelip akvaryumu sardığında aslında sadece canlı değil akvaryumun tamamını izlemenin daha zevkli olduğunu göreceksiniz hemde bu keyfi her gün yaşayacaksınız.

Şimdiden bende heveslendim sizin tank için. Çünkü ölçü klasik high techlere göre büyük. Dolayısıyla seyir zevki de daha büyük olacaktır.

Her şey istediğiniz şekilde yormadan ilerler inşallah. Keyifli hobiler sık sık güncelleyin o akvaryum artık biraz da benim sayılır bu kadar son halini görme hevesimle 🙃
150 50 60 Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=a.kemal]Aldığım 22 adet l144 lerimin 21 tanesi öldü ne yazıkki. 2-3saat hava hortumu ile alıştırarak ekledim. Karides almayı planlıyordum vaz geçtim Neyi yanlış yaptım anlamadım. pogostemon erectus Dışındaki birkiler adapte olmuş gibi [/QUOTE]

Bir nitrat-ph testi yapın bence. Yoksa sonraki canlı kayıpları hiç sürpriz olmaz. Şu ürünü kullananlar genelde memnun. İkili satılıyor[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/168812/091120202301581.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.