ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
patrol
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2009 12:51
Son Ziyaret:
06 Ağustos 2016 00:40
Toplam Mesaj:
68 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali ATASEVEN
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1976
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
Tıbbi Satış Mümessili
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ali ataseven
150*80*60 Tank 140*50*40 sump F0 Red Rainbow Kantalamba

SON 10 MESAJI

Pipo filtre temizliği tapılmalımı ?
Yurt dışında bir çok forumda pipo filtre temizlenmez gibi yazılar okumuştum. Fakat ben kendi akvaryumum da 3 ayda bir sefer akvaryumdan aldığım su ile temizliğini yapıyorum. Kova içerisinde sadece 4-5 kez sıkıp bırakarak üzerindeki pisliklerin akmasını sağlıyorum sadece.
95x45x45 discuss
Öncelikle ne beslemek istediğinize karar verin. Diskus veya chiklet beslemek birbirinden çok farklı filtre ve akvaryum gerektirmekte. Eğer malavi veya tropheus türü besleyecekseniz ve bütçeniz el vermiyorsa güçlü bir iç filtre ve düzenli su değişimi ile idare edersiniz. (Dış filtre olursa daha iyi olur). Ama diskus besleyecekseniz bu iç filtrenin yarattığı akıntı balıklarınızı rahatsız edecektir. Bu durumda en asgari iyi bir pipo filtre ile idare edebilirsiniz ama yine söylüyorum eğer bütçeniz el veriyorsa bir dış filtre kesinlikle edinin.
Akvaryum altına strafor şartmı ?
Strafor kesinlikle şart çünkü akvaryumu koyduğumuz yüzeyde en ufak bir eğrilik yada sarsıntı alt camın direk çatlamasına sebep olacaktır. Strafor en az 1cm olanlardan olmalı. 
5TL YE BUHAR CAMI YAPIMI
O bahsettiğiniz malzemenin yapışkanları suyun buharına en fazla 1 saat dayanır ve sonra yerinden çıkar. Silikonla cama yapıştırmanız gerekmekte. Bu şekilde yapıştırsanız bile içinde hareket edecek camın ağırlığını o kanalın plastik kısmı taşımaz ve belli bir süre sonra deforme olur. Bunun yerine camcıya iki adet cam kestirin ve bunları yapıştırıp üstünde buhar camınızı kolayca güvenle hareket ettirmiş olursunuz. Balıklarınız için büyük risk. O kanal içindeki buhar camını taşımaz ve düşerse akvaryumun camını çatlatabilirsiniz.
Nereden çıktı bu dernek işi
Ankara da böyle bir dernek kurma fikri gerçekten iyi düşünülmüş umarım katılım sayısı yüksek olur. Unutmadan bende varım ve elimden geldiğince destek veririm.
Boşa giden yumurtalara bir çözüm
[QUOTE=Abdulrahman]Bunu denemenizi tavsiye ederim buda su tepkimeli ayrıca hava tepkimeli sistemde yumurtalar eğer erken sağılırsa kesin kayıp yaşanıyor 10 günü geçerse sorun yok ama su tepkimelide ilk gün bile sağsanız çok sıkıntı olmuyor

http://www.akvaryum.com/Forum/kadeh_ile_kulucka_sistemi_k477973.asp
[/QUOTE]


Su tepkili de kayıp olmuyor da hava tepkili de neden kayıp oluyor erken sağılırsa anlamadım. Aradaki fark birinde su hava yardımı ile sirkülasyonu sağlanıyor diğerinde ise su direk pompa vasıtası ile sirkülasyon sağlanıyor. Defalarca deneme ile sabittir, eğer balığı erken sağarsanız (5-6 günden önce) veya yumurtaların hareketi az ise kayıp olması gayet doğal. Bunun su tepkili veya hava tepkili olması ile çok fazla alakası yok. 
Türkiye Geneli Mini Toplu Alım
Arkadaşım bende eldenalmak istiyorum 300gr tetra pro vegetable.
ileri tarihe ERTELEME
Eğer katılım olursa böyle bir organizasyona bende katılırım. Tropikal forte flake, granül ve dainichi veggie deluxe alabilirim. Ayrıca tetra pro vegetable eklenebilir.
Cichlid Lake Salt yapımı
[QUOTE=onur62324]Bunun yerine akvaryuma içinde birçok mineral içeren kaya tuzu veya forumda önerilere göre maden suyu katsak yapsak daha az tehlikeli olur bence. Hatta doktorlar mineral açısından bizlere bile yemek tuzu yerine, kaya tuzunu öneriyorlar.ben şayet maden suyu ve kaya tuzu kullanıyorum tabi miktarına dikkat etmek koşuluyla.
[/QUOTE]
Eğer benim gibi haftada 200 litre su değişimi yapıyorsanız maden suyu masrafı epeyce kabarık olacaktır. Çünkü 200 litre suya göl değerlerine yakın mineral eklemek için 10 litre maden suyuna ihtiyacınız var.
Kaya tuzu içeriğini bilmediğim için yorum yapamayacağım.
Cichlid Lake Salt yapımı
Tanganika buffer ise tamamen sodyum bikarbonattan oluşmaktadır.  Yani 500 gr mı 35 liraya satılan bu ürün aslında kilosu 5 liraya satılan karbonattan başka birşey değildir. 
Arkadaşlar kendim ilaç firmasında çalışmaktayım, bizim laboratuvarda çalışan bir arkadaşımdan bu ürünün içeriğini öğrenmesini rica ettim ve bana dün sodyum bikarbonat olduğunu söyledi, içeriğinde önemsiz miktarda kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat varmış. 


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.