ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ibrahimcetin01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2009 04:49
Son Ziyaret:
08 Nisan 2020 23:54
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim çetin
Doğum Tarihi:
31 Mayıs 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
pazarlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

------------++++++++++++++++

SON 10 MESAJI

sarı prenseste kuyruk erimesi
Sera my copur kullanabilirsin direk olarak balığın yaralı kısmına damlat bir iki güne toparlar.
Balığımdaki Sorun
 Muhtemelen su değerleri ile alakalıdır. Sera veya Azoo gibi markaların su düzenleyicileri ile su değerlerinin oturmasını hızlandırabilirisniz.
balıklarda bitmeyen kaşıntı
Flagy sanırım iç parzit için sorun şu ki belirtiler iç parazit yönünde değil balıklar son derece iştahlı ama kaşınma sorunu bitmiyor iç parazit tedavisini daha önce uygulamıştım.
sarı prenses
Göz fungusu olmuş sanrım tehlikeli ve ölümcüldür .Geçen ay  5balıgım öldü tavsiyem ayırıp  metilen mavisini pamuk yardımıyla balığın hasta gözüne sürmen ben o şekilde kurtuldum.
balıklarda bitmeyen kaşıntı
[QUOTE=onuratak]Akvaryumunuzda düzenli su değişimlerini yapmaya devam edin. 

Bunun yanında kumunuzu , varsa kayaları çıkartıp güzelce yıkayın. 
[/QUOTE]
hepsini  defalarca yaptım ama bir sonuç alamıyorum az önce baktım balıklara hala deli gibi kaşınıyorlar 2 yunusun ağzı dolmus bugun yine kusucaklar böyle oldukça da ben soğuyorum bu işten .
balıklarda bitmeyen kaşıntı
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:bütün balıklar sert şekilde sürtünüyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):300

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ph 7,5

Filitrasyon:dış filte

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kaya tuzu ,metilen mavisi ,sera backtopur

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :hastalık döneminde 3 günde bir %30 su değişimi
Merhaba akvaryumumda yunus ,ahli , sarı prenses ve albino gresk besliyorum.Balık adet ve boyları normal seviyede ancak son 2 aydır bitmek bilmeyen kaşıntı sorunuyla uğraşşıyorum ilk önce 2 balıgım da göz fungusu oldu karantinaya aldım balıkları hepsini 5 günde 5 yunus kaybettim sonra hastalık durdu iç parazit şüphemde vardı yem işthsızlıklarından dolayı sera backtopur direkt kullandım .Hastalık durdu bu süre içinde sularını yeniledim kaşınmalar devam etti bütün balıklarda sonra metilen ve kaya tuzu kullandım 3 gün boyunca suda beklettim o suda sonra tuz banyosu yaptırdım dinlenmiş suya aldım balıkları ama yine aynı sorun devam ediyor ne yapmalıyım sizce ve bu kaşıntı yüzünden ağzı dolan yunuslarım sürekli kusuyor görüşler için teşekkür şimdiden
yunus ciklet gözlerde donukluk
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Gözlerin üstünde saydam tabaka

Akvaryum Kapasitesi (litre):270

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sarı prenses,ahli,

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 c

Filitrasyon:dış filtre ve hava filtresi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

haftada %20 değişim
 
 
Merhaba yunus cikletimde bugün farkettiğim gözlerinde saydam bir tabaka oluşmuş.Gözlerinin görmediğini düşünüyorum boyu yaklaşık 17 cm civarında ve tahmini 2 yaşında akvaryumun dibinde az hareketli bir şekilde duruyor yaklaşık 1 ay önce  bir yunusu 3 gün içinde böyle bir sebebten kaybetmmiştim.Ani oldugu için sadece o balıkta kalır sandım ama şimdi bir balıkta daha gördüm.Kesin fikri olan arkdaşların cevablarını bekliyorum
balıklar hariç beleşe gelen akvaryum :)))

[/IMG]Fotoğraf:

Boyut (cm):130*40*50 h
Kapasite (litre):260
Canlılar:yunus ciklet ,sarı prenses ,macracanta ,mavi botia

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:periyodik genel bakım

Kullanılan Yemler:karma açık yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Öncelikle herkeze merhabalar .Akvaryum tutkumuz şuan resimleri olmayan 15 litrelik akvaryumda 20 kadar sarı prenses yavrusunun bize hediye edilmesiyle başladı. Daha sonra babamın gezerken atılmış şekilde olan bir akvaryumu görüp üzerinde ki florasanı alması ve atılmış akvaryumu bize söylemesiyle bir gece yarısı operasyonu ile 70 litrelik kırık bir akvaryuma sahip olduk onu aldık tamir ettik içine farklı türden balıklar attık şaka maka baya bir kaptırmıştık  daha sonra sarıların yanına 2 yunus 2 iceman 2 yaşayan kaya 2 colico ve bir kaç vatos ekledik bir gün bir saydık tam 32 tane balık vardı .Hoş ertesi gün ne oldugunu anlyamadan 32 balıktan sadece 3 tane kaldı onlarda bizim vefakar sarılardı.Sonra yine bir kaç balık aldık baktık kendimizi kaptırmışız dedik akvaryumu büyültelim netten 300-500 tl ye akvaryumlara bakarken bir gün bu olaydan haberi olan bir tanıdığımız bize hurdacıda şuan ki 250 ltrelik akvaryumu bulmuş 10 kilo kartona(bize bedava ) halletikk ve aldık silikon tamiri yaptık ve yaklaşık 5 aydır kullanıyoruz .Dış filitrede eniştenin hediyesi :))) balıklarıda yavaş yavaş toparladık şimdi resimdeki halindeler hepinize bol yavrulu akvaryumlar...Sok

 

 
ibrahimcetin012010-05-22 23:36:56
ciklet üremesine katkı sağlayacak besinle
Akvaryumumun boyutu 130*50*40 yaklaşık 260 lt oluyor sanrım ve birçok üretici arkadaştan bu boyutun yetreli olduğunu duydum ama sizin fikirlerinizide öğrenmek isterim. Bu akvaryumda sarı prenses ve yunusun birlikte beslenmesi sorun teşkil edermi. Teşekkürler. ..
ciklet üremesine katkı sağlayacak besinle

Yunus ciklet ve sarı prenses besliyorum. Bir kaç yavru deneyimim oldu ancak bilmek istediğim verilen yemlerin bu orana etkisi nedir ve önerebileceğiniz besleme şeklini merak ediyorum. Saygılar.

Adem TANIŞ2010-03-15 23:57:42

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.