ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sfcscannow
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
86
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Temmuz 2007 00:40
Son Ziyaret:
3 Saat 50 Dakika önce
Toplam Mesaj:
131 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
31 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan KAYA
Doğum Tarihi:
26 Aralık 1986
Yaş:
38
İl:
Kocaeli
Meslek:
Hidrolik.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan KAYA



SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=Koksal Gurkan]Ufak ufak apistoya dönme zamanım geldi diye düşünüyorum. Zamanla denk getirebildiklerimi alıp yeniden apisto seti yapmaya yöneldim. Ama ne zaman ne olur, henüz bilemiyorum. Aklınızda bulunsun, bendekilere karşılık takasla apisto verecek birileri olursa özelden ulaşsın.[/QUOTE]

İnşallah abi. 2007/08 yılları idi yanlış hatırlamıyorsam, ilk apistolarım bu forumdan aldığım yerli üretim 1 erkek 2 dişi İnkalardı. 2011 yılında da yine forumdan aldığım çift agassiziim vardı, onları da askere giderken yine forumdan bir abime vermiştim. İnka ve Elizabethae uzun zamandır hep aklımın bir köşesindeyken Panduro ve Nijsseni dişilerinin o sarı rengini de aklımdan pek çıkaramıyorum :). Aslında Ramirezilerin yanına Macmasteri ve Hongsloi uygun gibi görünüyor. Ancak üreme sürecinde Ramler bildiğiniz canavara dönüşüyorlar, akvaryumda biraz küçük olduğundan tereddütte kalıyorum. [EDIT]sfcscannow,2024-11-29 15:36:17[/EDIT]
Ramirezi
[QUOTE=Ardasa]Çok teşekkür ederim Gökhan Bey yardımınız için sağlıklı hobiler[/QUOTE]

Rica ederim. Bilmukabele.
Ramirezi
[QUOTE=Ardasa]Catappa yaprağı alıyorum canlı yem öneriniz nedir tropical bloodworms ve tropical tubı cubı almayı düşünüyordum sizce uygun mu [/QUOTE]

İlaveten su piresi ve Kurt kültürlerinden yetiştirebilirsiniz. Yavrular için mikro kurt ve artemia düzeneklerini de şimdiden hazır edin.
Ramirezi
Siz yine de bu süreçte sürekli gözlemleyin.

Ramireziler için en önemli etken su değerleri. Yumuşak ve sıcak bir suyunuz varsa dekorasyona çokta takılmazlar. Sadece yaprak ekleyebilirsiniz. Bizim ramirezilerimiz hep yapraklara yumurta dizdiler. Son olarak canlı yeminiz varsa mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.
Ramirezi
Maşallah. Çok güzel bir çift. Endişe etmenize gerek yok erkek yumurta için dişiyi zorluyordur.
Ramirezi
Merhaba,
Cinsiyetlerinden emin iseniz yumurtlama öncesi bu tip davranışlar görebilirsiniz. Erkek dişiyi yumurtlama öncesi bu şekilde zorlayabilir. Hatta yavruları olan çiftin erkeği bile dişiyi tekrar yumurtlamaya zorlayabilir. Dikkatli izleyin kuyruklarda yada yüzgeçlerde yırtılma veya vücudun herhangi bir yerinde yara yoksa kısa zamanda yumurta görebilirsiniz. Tabi bu söylediklerim bir erkek bir dişi için geçerli. Fotoğraf ve video eklemeye çalışın daha net tespitler yapabiliriz.
Father Fish Yöntemiyle 50x30x30
[QUOTE=Serdariekrem][/QUOTE]

Sizde söylemişsiniz zaten tartışılmaz ancak,” yavan bir görüntü ve yüzeysel bir hobi faaliyeti ortaya çıkıyor”
Buna katılmak mümkün değil ki özellikle yüzeysel hobi faaliyeti kısmına. Böyle bir ekosistem kurmak sürdürülebilirlik açısından tonlarca para harcayıp doğallıktan uzak, teknolojik bir akvaryum kurmaktan daha zor. Bu açıdan baktığınızda teknolojik akvaryumlar aslında daha zahmetsiz. Aynı ürünleri kullanan aynı tasarımları yapan taklitçi bir hobi çıkıyor ortaya.
İki yöntemi de denemiş biri olarak en az destekli bir ekosistem modern akvaryumlardan daha zor. Burada önemli olan ne beklediğiniz. Seyir etmek mi keşfetmek mi. Modern akvaryumları bir tablo gibi izlerken, ekosistemi keşfetmeye ve anlamaya çalışırsınız. Modern akvaryumlar bitki ve canlı odaklı ilerlerken, ekosistemi bir bütün olarak ele almak zorundasınız aksi halde başarılı olmanız pek mümkün değil. Forumlar veya bir dükkâna giderek bir akvaryum kurabilirsiniz Ancak araştırmadan denemeden yani kafa patlatmadan bir ekosistem kuramazsınız. Bu tür ekosistem kurulumları kesinlikle yüzeysel değil aksine derinlemesine bir yöntemdir.
Ramirezi
[QUOTE=Ardasa]
German ve bolivan[/QUOTE]

Merhaba,

Bolivian Ramirezi

[URL]https://www.akvaryum.com/microgeophagus_altispinosa_bolivian_ram_tatlisur_4_627.asp[/URL]

Ramirezi

[URL]https://www.akvaryum.com/mikrogeophagus_ramirezi_ramirezi_tatlisur_4_326.asp[/URL]

Farklı türlerdir, Bolivian ramirezi nispeten daha dayanıklıdır. M. Ramirezi için yumuşak suyunuz yoksa uzun vadede yaşaması ve üremesi çok zordur. Siyah, alman, elektrik gibi varyeteler hayli pahalıya satılmakta. Garanti çift olunca bu fiyat daha da artabilir. Nacizane tavsiyem almadan önce yaşam koşullarını sağlamaya çalışın.



Father Fish Yöntemiyle 50x30x30
Çok güzel görünüyor, sanki tabanda biraz daha karanlık saklanma alanlarına ihtiyaç var gibi özellikle avcıları eklediğinizde yavrular için gerekli olacaktır. Su dışına çıkan bataklık bitkileri köklerinin çokluğu açısından yine mikrofauna için faydalı olacaktır. İmkanlar dahilinde ise bir gölet veya dereden bitki, yaprak veya tortu toplayıp aşılama yapın, mikrofauna devamlılık ve dönüşüm açısından çok önemli.
Bu tür ekosistemleri güneş ışığı altında izlemek çok daha heyecan verici oluyor. Sayın Tunç Ali Kütükçüoğlu'nun çok güzel örnekleri var bu tip kurulumlarla ilgili.
Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz?
Taşlarınız sığacağı bir kaba kurulum yapın cam önüne yada gün ışığı alabileceği bir yere koyun ve bekleyin.



[EDIT]sfcscannow,2024-11-15 16:18:19[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.