ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rabelah
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2009 10:59
Son Ziyaret:
06 Kasım 2016 01:06
Toplam Mesaj:
130 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar Demiray
Doğum Tarihi:
11 Haziran 1975
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
DCC Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serdar Demiray

SON 10 MESAJI

betta
[QUOTE=giada]Arkadaşlar merhaba, 

Akvaryum aldım, 50*20*30 ölçülerinde, tam ortadan ikiye böldürdüm. İki erkek betta yan yana yaşıyorlar. 50lik ısıtıcı aldım, ancak filtre veya havalandırma yok. Dere çakılı ile birlikte eledoa bitki koydum. Henüz ışıklandırma da yapmadım :( bettalrdan biri önce mantar kapmıştı, daha sonra beyaz benek hastalığına yakalanmıştı. Diğer betta da akvaryuma geçmeden önce beyaz benek kapmıştı. İlaçlar alıp her ikisini de akvaryuma alıp ısıyı yükseltip hastalıkların önüne geçtim ancak bu süreçte sadece beyaz benek olanda kuyruk erimesi gözlemledim. Suyu günlük %50 düzeyinde değiştirdim hergün. Şimdi her ikisi de sağlıklı, ancak kuyruk erimesi olan beta eski güzelliğine tekrar kavuşur mu bilmiyorum...

Sağlıklı hobiler dilerim
[/QUOTE]

Merhaba,
Labirentli canlılar oldukları için havalandırma ihtiyacınız olmayacaktır. Eğer su değişimlerini olması gerektiği kadar ve olması gerektiği gibi yapıyorsanız filtre de sorun olmaz. Ama filtre hem su tazeleme periyodunuzu uzatır, hem de çok hafif bir sirkülasyon ısı dağılımında faydalı olacaktır.
Kuyruk erimesi yaşamış olan bettalar iyileşiyorlar, eğer düzelme eğilimi göstermeye başladıklarında canlı yem ile beslenirlerse kuyrukları eski haline gelmese de gayet çabuk ve güzel toparlayabiliyor.
betta
Özellikle crowntail bettalar diğerlerine nazaran daha fazla sıçrama eğilimi gösteriyorlarmış.
25cm'lik küp akvaryumlarda betta türleri beslemekteyim, su seviyesi akvaryumdan 1cm civarında düşük. Yemlerken su yüzeyinin 2 cm üzerinde sıçrayabiliyorlar. Bence bu durum stres veya su değeriyle alakalı olabilir. Filtrasyon iyi değilse, ısı yüksekse, ani hareketlerden ürkmüşse bunu yapabiliyorlar.
Astro AS-2202
Sait Bey,
Birkaç gün önce bir arkadaşıma 70x40x40 kaplumbağa akvaryumu kurdum ve astro dış filtre kullandım. İçerisinde aşağıdan yukarı doğru 1. sepette ince lav kumu, sünger, elyaf, 2. sepette eheim substrat, zeolit ve elyaf var. Sünger ve elyafla verim alınabilir mi, bilemiyorum, ama denemek lazım. İlave olarak seramik ve zeolit düşünebilirsiniz.

Cabomba aquatica ve elma salyangozu
Çok şükür henüz başka bir bitkiye zarar vermedi, umarım vermez de.
Cabomba aquatica ve elma salyangozu
İnternetten siparişini verdiğim bitkiler arasında cabomba aquatica da vardı. İşten eve döndüğümde bitkilerin dikimini yaptım. Sabah işe gitmeden yemleme yaptım, akşam döndüğümde 5 dal olan cabomba aquaticamın yerinde olmadığını, yerinde değil akvaryumda olmadığını, bazı dalların suda uçuştuğunu, bazılarının üzerinde ise 3 elma salyangozumun olduğunu gördüm.

Biraz geç de olsa anladım ki elma salyangozu cabomba aquaticayı salatalıktan daha çok seviyor.
silis kumdan arka fon yapımı hk.
Tuğra bey,
Anladığım kadarıyla doğal bir görüntü istiyorsunuz, bence boya kullanmak yerine farklı tonlarda silisler kullanarak bu işi yapabilirsiniz. eğer silikonun içerisine de silis kum koyup, kaplamayı böyle yaparsanız bence daha sağlıklı olur.
Fotoğraf koyamayacağım, çok önceden yaptığım şeylerdi. Son dönemde bu yöntemi pimaş boruyu tabanda kullandığım kumla kaplayarak vatoz için bir yuva yapmakta kullanmıştım. Ama bu yaptığım sizin aradığınız bilgiyi vermeyecektir diye düşünüyorum. Eğer elinizde küçük bir akvaryum varsa ilk önce bunun için bir fon yaparak çalışmanız daha sağlıklı olur bence.
Tavsiyem plastik eldiven giymeden çalışmayın.
silis kumdan arka fon yapımı hk.
Tuğra bey,
İki kez benzer bir çalışma yaptım. Ama sove değil, kum ve silikonla. Kaplamak istediğiniz yüzeyi silikonla kaplayıp, üzerine kuru kumu döküyorsunuz, elinizle hafifçe, formunu bozmadan bastırarak kumun iyice yapışmasını sağlıyorsunuz. En son fazla kumu da yüzeye döküp boşluk kalmamasını sağlıyorsunuz.
Eğer kullandığınız kum siyah ve silikon da siyah olursa hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Ama silikon ve kum rengi farklı olacak olursa sorun olabilir diye düşünüyorum, çünkü kumun yapışmadığı noktalar olabiliyor.
tetra tec 700 pervane mili yapılması
[QUOTE=serkandalgic]Topi Top lar var onların plastik kısmı ile yap :) [/QUOTE]

Kulak temizleme çubuğu ve şeker çubukları gibi plastik malzemeleri de denedim, dönme esnasında esneme yapıyor ve bu da gürültüye neden oluyor. Gürültülü çalışma başlamışsa aşınma ve daha büyük masraflar ortaya çıkmak üzere demektir.
dıy dış filtre
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflarına ve paylaşımın orjinal haline aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/diy-aquarium-projects/62265-diy-pvc-pipe-canister-filter-step.html

Mercan kumu ve anubias
"Hagen siyah kum" başarılı bir kum olabilir, kabul ediyorum (bir akvaryumumda kullanıyorum), ama şart değil, mercan kırığında da bitki yetişir (daha önce kullandım), dere kumunda da (daha önce kullandım). Anubiaslar rizozomları gömülmediği sürece kökleri kuma gömülerek daha sağlıklı büyütülür, ama arzu edilirse kaya, kütük vesaire üzerine bağlanarak da tutunması sağlanabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.