ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Torik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
31
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Kasım 2008 23:59
Son Ziyaret:
07 Mart 2017 11:46
Toplam Mesaj:
682 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan Ayhan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Sağlık sektörü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sinan Ayhan
.::Dip Çekimine HAYIR::.
Dip Çekimi
Cama Cam

SON 10 MESAJI

Ofis İçin Mini Ekosistem
Fotoğraf: 

Boyut (cm): 14 cm x 8 cm x 7 cm
Kapasite (litre): 700 ml
Canlılar: Bambu, kiraz karides belki elma salyangoz.

Malzemeler: Su sirkilasyonu için motor 6 ledli aydınlatma, beyaz taş

Akvaryum Bakımı: Tasarım aşamasında

Kullanılan Yemler: Akvaryum içerisinde oluşacak mikroorganizmalar ve algler.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok


Çocuklar yürümeye başlayınca evdeki tankı kaldırmak zorunda kalmıştım. Şimdi ofise şu küçük masa akvaryumunu aldım. Küçük bir sistem kuracağım yeniden. Kiraz karides olacak belki küçük elma salyangozu. 

Bulunduğum yerde fazla akvaryumcu yok. O yüzden sistemi kurmam biraz zaman alacak. Şimdilik içinde sadece bambu var. Su dengesi oturana kadar ben de karideslerimi, su mercimeklerimi, java mossumu ve rast gelebilirsem eğer yavru elma salyangozlarımı temin etmiş olurum. 

Bitki olarak ışık gereksinimi az olan java moss basit yapılı yoğunlar kullanacağım. Dediğim gibi şu an iş yoğunluğundan dolayı evdeki bambunun parçası dışında bir şey ekleyemedim. Daha bitkiler eklendikten sonra ince kum serilecek. 3-4 avuç kum yetecek aslında ama işte zaman yok.

Torik2015-03-03 14:50:20
Maden suyu
Maden suyu, her ne kadar şebeke suyunda ya da damacana suyunda da soda içindeki pek çok elemenet bulunsa da özellikle yoğun bitkili akvaryumlarda eksilen eser miktardaki elementlerin yerine konması için alternatif bir yöntemdir.

Yine küçük kabuklu canlıların kabuk oluşumunu destekleyerek daha sağlıklı renklere kavuşmasına yardımcı olabildiği düşünülmektedir.

Nano akvaryumlarda gazı alındıktan sonra dahi su ile seyrelterek kontrollü şekilde dökülmesi, küçük hacimli olan tankların ani kimyasal değişiminden koruyacaktır. Su değişimlerine duyarlı biraz daha duyarlı karides popülasyonlarında hassas bireylerde ani ölümlere neden olabileceği için gazı alınmış şişeyi, direkt olarak tanka boşaltmak yerine suda seyrelterek yavaş ve kontrollü biçimde eklenebilir.

Tankta su değişimi yapılıyorsa su değişimi yapıldıktan sonra, yeni su şartlarına adapte olmalarına zaman tanıdıktan sonra eklenmesi yine küçük kabuklu canlıların ani ölümlerine karşı önlem olabilir.

Büyük hacimli tanklarda ise derişim hızlı bir şekilde değişmeyeceği için gazı alındıktan sonra şişe direkt olarak akvaryuma boşaltılabilir. 

Eklenmesi gereken soda miktarı, akvaryumdaki bitki yoğunluğuna, bitkilerin eser element ihtiyaçlarına, şebeke suyunun kalitesine ve akvaryum içindeki eser element konsantrasyonuna göre değişir. Tüm bu verilerin elde edilmesi standart bir akvarist için oldukça gereksiz ve zahmetli bir eylem olacağı için bitkili akvaryumda sodyum, potasyum, demir gibi esansiyel maddelere ihtiyaç duyulduğuna kanaat getirildiğinde bitki yoğunluğuna (bitki/tank) bağlı olarak takviye yapılabilir. 


Kum Şelalesi Buyrun
Şuna bakayım ben sonra, şimdi iş yerinde açmıyor zıkkım.
ph düşürme
%5'lik NaHSO4 çözeltinin pH'ı yaklaşık 1'dir. Daha sonra bunu seyrelterek tankın hacmine ve pH yüküne göre kademeli olarak düşürebilirsiniz.

Yalnız sodyum bi sülfit/sulfat oldukça asite bir üründür. Titrasyon sırasında balıkları öldürebilirsiniz. Dahası kendinize bile zarar verebilirsiniz.
Solunduğunda filan ciğerleri tahriş eder, akciğer mukozasının yapısını bozar. Ayrıca yüzü ve gözleri yakar.

Her ne kadar kimyasal bileşim gıda maddelerinde koruyucu olarak kullanılsa da asitliğinin fazla olması nedeniyle kullanırken çok dikkatli olunuz.
Torik2012-10-01 08:44:34
Albino Kurbağa (Xenopus Laevis)
Murat Bey'i tanırım.
Tanırım derken akvaryum.com üzerinden tanırım. Mantıklı konuşan bir insan. Uzun vadeli iş yapılabilecek birisidir.
Tatlı Su Yengeci Üreme
Yengeçlerin üremesi az biraz kerevitlere benzer. Erkek yengeç dişi yengeci kıskaçları yakalayıp ters çevirir çiftleşirler. Daha sonra dişi yumurtaları döller. sonra yumurtalar çıkar filan işte Allah'ın hikmetinden sual olunmaz...

ama bak şurada videosu filan var:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=EFG87XDLZ6U&feature=related[/VID]

bu da işte yavrular:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=SLoXDFDeD9E&feature=related[/VID]
Torik2011-09-12 00:27:14
Karideslerin yanına çöpcü vatoz falan koymayın
Kayıplarınız için üzüldüm gerçekten.

Aklıma çöpçülerin yeterince beslenememiş olabileceği ihtimali geldi. Ben hayvanı aç bırakınca iç filtrenin süngerini bile yiyor.
Akvaryumda Beslenebilen Kerevit Türleri
Benim Florida kerevitime dişi eş arıyorum 
akvaryumumun camındakiler ne
Yavuz Bey,

Fotoğraf koyabilme şansınız varsa eminim daha kolay cevap alabilirsiniz.
Kaya üzerinde bitki yetiştirilmesi.
Bu türle ilgili bir tecrübem olmadı.

Ancak taşa önce ricia sararsanız eğer, ricia kayayı daha hızlı tutacaktır. Ve riciaların arasında oluşan tortular bitkiniz için torf görevi görecektir.

Eğer misine ile direkt olarak kayaya bağlamak işe yaramazsa bir alternatif olabilir, ayrıca ricialar altta çimenlik gibi duracağından farklı bir görüntü oluşturur.

Saygılarımla

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.