ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cartoonist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2008 20:19
Son Ziyaret:
03 Ocak 2024 20:37
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe BURCU
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
Yaş:
40
İl:
Balikesir
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efe BURCU TOPHEUS IKOLA KAISER

SON 10 MESAJI

tetratec ex 1200 new kullanıcıları
NEW versiyonu mükemmel . sıfır ses sıfır sızdırma . Kesinlikle alıp kullanmanızı tavsiye ederim.
120*60*50* akvaryumumda tür tawsiyesi
Tropheus türlerini tek varyete olarak beslemeniz daha verimli olur ki birde demasoni gibi hırçın bir türle coķ zorluk cekebilirsiniz.
En kolay yavru alınan karma akvaryum resimli
[QUOTE=babakiinq]Öncelikle herkese saygılar arkadaşlar. Yaklaşık 10 yıldır evimde akvaryum var heniz 19 yaşımdayım 10 litrelik bir akvaryumdan arttıra arttıra 600 litrelik bir akvaryuma kadar çıktım şuan 600 litrelik tankım var. Ve hep japon lepistes türleri besledim yeni aldığım akvaryumumda malawi cikletleri besliyorum pek bilgim olmadığı için kendimce bişeyler yapmaya çalıştım ama 1.5 aydır yavru alamıyorum balıklarımın erkekleri kur yapıyor titriyor ama dişi pek oralı olmuyor. suyun ısısı 28 derecede sabit haftalık dipçekimi yapıyorum. 2 adet sağlı sollu iç filitre ve 3 adet hava taşım var oksijenimdede sorun yok suyum berrak temiz ordada sorun yok Ph 7.8. su değerlerimde gayet güzel fakat yavru alamıyorum. Akvaryumumda bulunan türler.  Ve bana bu akvaryumda neler yapmam gerektiğini yavru alabilmek için çeşitliliği çok olan kolay yavru alınan türleri söylermisiniz uyumlu.

balıklarım 4 dişi 1 erkek şeklinde.

Sarı prenses
Mavi prenses
Beyaz prenses 
Yunus 
Demasoni
Portakal prenses
Iceman

Akvaryumumda 7 tür balık bulunuyor. Tür sayısının yavru almakla bi alakası yok diye biliyorum çok araştırdım   10 tür besleyipte yavru alan çok kişi var. Heleki petrhoplarda sıkıştıkış 10-15 türün bulunduğu tıkabasa akvaryumlarda bile çoğu balık ağzına yumurta alıyor bence tür sayısıyla alakalı değil peki neyle alakalı neden yavru alamıyorum lütfen yardımcı olunuz ve bu türler hakkında bilgi veriniz dekorasyonumda falan yapmam gereken değişiklikler varmı görüşleriniz benim için çok önemli saygılar..

[/QUOTE]

Merhabalar,
Yavru alabilmek için gerekli olan etkili faktörlerin başında bence su düzeni önde gelmektedir. Yanlış anlamadıysam (iç filtre kullandığınızı söylemişsiniz) dış filtre kullanmıyorsunuz. 600 lt lik bir tankta su düzenini gerekli şekilde oturtabilmek için en az bir dış filtre yada sump sistemi şarttır. Su düzeni oluştuğunda balıklarınız daha cok rahatlayacak ve üreme eğilimine geçecektir. Birden fazla tür ise biraz riskli , evet dediğiniz gibi 10 türde de yavru alanlar vardır fakat bu her koloni için gecerli olmaz . O şekilde yavru alanlar cok şanslı ve istisna kolonilerdir. Tür azaltımına gitmenizi (En azından hırçın türleri çıkarmanızı) tavsiye ederim.
120*60*50* akvaryumumda tür tawsiyesi
Merhabalar,
Bencede eğer daha önceden hobi de deneyiminiz var ise Tropheus türlerini deneyebilirsiniz ancak başlangış olacak ise sizin için Malawi türlerinden Yunus, Sarıprenses Iceman vs. türleri tavsiye ederim . 360 litre bunlar için cok ideal.
İyi ve keyifli hobiler dilerim.
ikola 21.gununde ama hala dogurmadı
Sorun olmaz , eger ureme cagina geldiyse o da yapabilir.
ikola 21.gununde ama hala dogurmadı
Merhabalar öncelikle, dişinizin ağzının bir dolu bir boş olmasının sebebi su sekil olabilir. Tropheus koloni halinde yasarken disiler kendi ustunluklerini diger dişilere kanıtlamak icin ağızlarını şişirirler
Boylece erkek tarafindan secildiklerini ve döllendiklerini gostererek diger disileri kiskandirmak icin kullanirlar.halbuki yumurta tasimazlar ya sisik agiz olur yada tas kum alarak agizlarini doldururlar.saygilar
Tropheus F0 İkola - 52. Yarışma 1.liği Teşekkürler
Hayrettin Bey Selamlar, 
Bir hemşeriniz ve IKOLA hayranı olarak MAŞALLAH diyorum. Keyifli hobiler.Başarılarınızın devamını dilerim.
Çanakkale'li arkadaşlar bizde bir araya gelelim
Değerli Çanakkalelli Akvarist arkadaşlar herkese selamlar, bende Çanakkaleli bir akvarist olarak bu siteye birkaç yıldır üyeyüm fakat bu grupla ilk defa karsılasıyorum burada. Boyle bir toplulugu gormek cok keyifli bir sey. Maalesef memleketimden cok uzakta yasamaktayım ama gonuller hep oralarda. Herkese keyifli ve sağlıklı hobiler.
Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
Hakan Bey selamlar,
Tek kelimeyle mukemmel bir eser ortaya çıkarmışsınız , hayırlı ve uğurlu olsun.Maşallah Allah bol keyifli ve kazançlı üretimler nasip etsin. İyi Çalışmalar.
Kusturma Üzerine Görüşler
arkadaşlar öncelikle selamlarımı sunuyorum ,
 
şuan 200 lt akvaryumumda ağzında yumurta olan bir sp var fakat nezaman bu yumurtaları ağzına aldı kestiremiyorum, bu durumda kusturmayı da düşünmüyorum, sizce ne yapmalıyım ayrı bir avaryuma mı alayım sp yi yoksa olan akvaryumu pvc file gi vs ile bölmelendirerek yırma mı yapabilirim bir tavsiyede bulunursanız sevinirim...saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.